Vypracujeme těsto a necháme asi půl hodiny v chladu.
Pečeme ve vymazaných formičkách.
Uzavřenou plechovku salka vaříme 2 hodiny ve vodní...
více o Košíčky s karamelem
Máslo rozpustíme v menším pekáčku, nasypeme pomleté piškoty (mlýnek na ořechy), posypeme kokosem. Čokoládu nakrájíme na kousky, dáme na...
více o Americké cukroví
Žloutky vyšleháme s cukrem ve vodní lázni do zhoustnutí. Směs zchladíme, přidáme kondenzovaná mléka a vanilkový cukr. Důkladně promícháme,...
více o Domácí vaječný likér
Cukr rozpustíme v kastrolu, postupně přidáváme kondenzované mléko a celé máslo. Potom přidáme nasekané ořechy. Musíme hmotu dostatečně...
více o Karamelové tyčinky v oplatce
Převaříme mléko a necháme vychladnout.
1 šlehačku/smetanu ke šlehání a 2 tyčinky kaštanů zahříváme nad vodou do úplného rozpuštění čokolád....
více o Baileys
Rozpustíme heru.
Smícháme mouku, cukr, solamyl, kakao, vejce, 1 smetanu, med a dolijeme rozehřátou heru. Vyšleháme na hladké těsto.
Otevřeme...
více o Michalčin medovník
Ingredience jablečná pusa: 150 g pískového cukru, 150 g másla, 4 žloutky, 150 g polohrubé mouky, polovina prášku do pečiva, sníh ze 4 bílků,...
více o Jablečná pusa na rozloučenou
Nejprve ve vodě vaříme 3 hodiny kondenzované mléko. Do 2,5 hrnku mléka přidáme cukr a dáme vařit. V 0,5 hrnku mléka rozmícháme žloutky,...
více o Rafaelo
Vypracujeme těsto a necháme v chladu ztuhnout.
Bílky, polovinu cukru a rum ušleháme ve vodní lázni.
Heru a zbylý cukr utřeme do pěny,...
více o Vosí hnízda „HERA“
2 plechovky slazeného mléka vaříme 2 hodiny na mírném ohni v kastrolu s vodou. Necháme zchladnout do druhého dne. Uvaříme 1 karamelový nebo...
více o Likér z kondenzovaného mléka
Kondenzované mléko svaříme (cca 2 hodiny). Mezitím utřeme žloutky s cukrem, přidáme olej, mléko, kakao, mouku. Zpracujeme a lehce vmícháme...
více o Ferrero Rocher na plechu
Z bílků a půlky cukru si připravíme tuhý sníh. Žloutky vyšleháme se zbylým cukrem. Hmoty spojíme, vmícháme vločky, oříšky, čokoládu, mouku a...
více o Vločkové řezy s krémem
V tlakovém hrnci vaříme 45 minut salko. Ve vodní lázni rozpustíme čokoládu s tukem, vymícháme do hladké polevy. Do otvoru plastové formy (od...
více o Domácí toffifee
Cukr na mírném ohni zkaramelizujeme, přidáme salko, povaříme a odstavíme z ohně.
Přidáme posekané máslo, burizony a zamícháme.
Počkáme, až...
více o Burizonové kuličky
Těsto zpracujeme dohladka a dáme uležet do chladu.
Připravíme si formičku ve tvaru rohlíčku, pomoučíme ji uvnitř v hladké mouce a tlačíme do...
více o Pařížské rohlíčky
Dejte vařit salko – zavřené v plechovce – na dvě hodiny ve vodní lázni. Na spodní piškot smíchejte vejce, krupicový cukr, prášek do pečiva,...
více o Karamelové řezy snů z BeBe sušenek
Máslo s medem, cukrem a mlékem rozpustíme na vodní lázni. Sundáme z vodní lázně a přidáme vejce a ocet. Dobře promícháme a postupně za...
více o Medovníkový koláč
Plechovku s mlékem vaříme dvě hodiny (v papiňáku hodinu).
Po vychladnutí smícháme s třetinou másla.
Zbytek másla promícháme s 300 g cukru,...
více o Medovník – krém
Na sušenkový základ promíchejte rozdrcené sušenky s rozpuštěným máslem – klidně v kuchyňském robotu. Směs upěchujte do formy o průměru 20...
více o Banánovo-karamelový dort
Piškoty rozdrtíme na válu válečkem, nasypeme do mísy, přidáme cukr, kondenzované mléko nebo smetanu, rum, kávu a kakao. Promícháme ručně...
více o Roláda z piškotů
Zpracujeme těsto, které necháme dvě hodiny v lednici odležet. Pak těsto vtlačujeme do formiček na rohlíčky a upečeme. Vychladlé rohlíčky...
více o Mandlové rohlíčky