Máslo necháme rozpustit a všechny ostatní suroviny přidáme, chvíli zahříváme. Nakonec nalijeme do pekáče na králíka a dbáme na to, aby...
více o Kanadský králík
Naporcovaného králíka osolíme a opepříme, v pekáči rozpustíme máslo se slaninou a rozložíme díly králíka. Pokryjeme na kostky nakrájeným...
více o Bretaňský králík
Odleželého králíka protkneme proužky slaniny a mírně osolíme. Na pekáč dáme máslo, přidáme rozetřený nebo nastrouhaný česnek, osmahneme,...
více o peceny kralik na cesneku
Porce králíka osolíme, opepříme, potřeme hořčicí a položíme do pekáče na pokrájené houby. Přidáme nahrubo nasekanou cibuli, hrst petrželky,...
více o Králík na houbách a hořčici
Králíka omyjeme a polijeme dvěma vymačkanými citróny a necháme odstát 2–3 hodiny (sem tam obracet ve šťávě). Pak králíka dáme do pekáče,...
více o Krétský králík s vejci a jogurtem
Na oleji krátce osmahneme najemno nakrájenou cibuli, poprášíme ji sladkou paprikou a přidáme také najemno nakrájený česnek. Vložíme na...
více o Králík s rajčaty
Maso vykostíme, uvaříme a nakrájíme na nudličky. Na pánvi rychle osmahneme. Přisypeme nakrájenou zeleninu – cibuli, pórek, česnek, cuketu,...
více o Králík na čínský způsob
Králíka potřeme solí s rozetřeným česnekem a necháme ho v chladu odležet.
Na pekáč nakrájíme cibuli, přidáme asi 2–3 bobkové listy. Vložíme...
více o Naložený králík pečený s česnekem
Očištěného králíka osolíme a vložíme do pekáčku s olejem, přidáme nové koření, jalovec, bobkový list, tymián, pokrájenou cibuli a mrkev,...
více o Králík načerno
Králíka nebo porce z něj očistíme a prosypeme poměrně hodně česnekovou solí a pro zvýraznění chuti Piri Piri kořením (tím méně, je ostré)....
více o Králík pečený na bůčku s bramboráčky
1. Na velké pánvi s rovným dnem rozpálíme olivový olej na vysokou teplotu a dozlatova osmažíme kousky vykostěného kuřete a králíka.
2. Maso...
více o Paella Valenciana
Králíka naporcujeme a naložíme asi na 1 den do marinády připravené ze surovin – olej, voda, sůl, kečup, hořčice, pepř, paprika, cibule...
více o Béřovický králík
Naporcovaného králíka osolíme, česnek nastrouháme a králíka potřeme po všech stranách.
Smícháme hladkou mouku a grilovací koření a kralíka...
více o Králík ala babča
Králíka rozporcujeme, osolíme, prošpikujeme a dáme do pekáče. Přidáme nakrájenou cibuli, česnek a pokmínujeme. Můžeme přidat trochu másla a...
více o Pečený králík – jednoduše a chutně
kralika rozsekame na porce. Doprostred pekace polozime kachnu okolo nasklademe porce kralika, pridame nakrajenou cibuli, sul a kmin. Peceme...
více o Kachna pecena s kralikem
Omyté porce králíka potřeme solí a pepřem. Na rozehřátém oleji maso opečeme, přidáme majoránku, bobkový list, podlijeme vínem a vývarem....
více o kralik na vine
Slaninu nakrájíme na kostičky a necháme ji vysmahnout. Přidáme nadrobno nakrájenou cibuli, kterou necháme zesklovatět, pak kyselé zelí....
více o Králík (kuře) se zelím
Králíka rozporcujeme, z trupu připravíme vývar. Pokud nemáme celého, dáme kýtu, hřbety a podlijeme vodou. Porce osolíme, opepříme a opečeme...
více o Králík – slintající soused
Očištěné a osušené porce králíka potřeme česnekem utřeným se solí. Dno kastrolu nebo pekáčku s nepřilnavým povrchem potřeme olejem a...
více o Králík na česneku
Maso prošpikujeme slaninou, osolíme, pokapeme citronovou šťávou a necháme asi 30 minut odležet.
Na tuku rozpustíme cukr, přidáme očištěnou a...
více o Králík na švestkách a černém pivu