Rajče pokrájíme na velmi drobné kousky, tvrdý sýr nahrubo nastrouháme, všechny suroviny promícháme s rýží a směsí naplníme vydlabané papriky...
více o Lehké papriky se sýrovou náplní
Omytou zeleninu nakrájíme nadrobno, vložíme do vývaru, osolíme a vaříme do měkka asi 15–20 minut. Ponorným mixerem částečně promixujeme a...
více o Bramboračka ze strouhaných brambor
Na másle si orestujeme nakrájenou slaninu s cibulí, přidáme houby, koření, osolíme a chvilku podusíme. Poté zalijeme vínem a necháme odpařit...
více o Divoká houbovka s žemlovými knedlíky
Brambory nakrájíme na plátky.
Pekáč vymažeme olejem a poklademe na dno plátky brambor, na ně tenká kolečka cibule, fazolky, nakrájenou...
více o Dědečkovy brambory
Uvařené, studené brambory oloupeme a protlačíme lisem na kostičky (jako na bramborový salát). V rozpáleném oleji osmahneme cibuli, přidáme...
více o Zapečené brambory po francouzsku
Na másle osmažíme do růžová na drobno nakrájenou cibulku, zalijeme cca 2. litry vody nebo vývarem, přidáme na kostičky nakrájené brambory,...
více o Hustá bramboračka
Cibuli zpěníme na tuku, přidáme sladkou (pálivou) papriku, kmín, maso na kostičky a podlijeme vodou. Přidáme bujón, pepř, libeček, kečup dle...
více o Vepřové námořnické maso
Papriky opláchněte, odstraňte jádřince a stopky. Okurku opláchněte, ale neloupejte. Nakrájejte papriky a okurku na kousky. Nemusí být příliš...
více o Venkovský salát
Mrkve a petržel nastrouháme nahrubo. Kapustu nakrájíme na nudličky. Vše smícháme s olivovým olejem, podlijeme polovinou vody a dusíme asi 10...
více o Polévka se zeleninkou