Babiččina vánočka
V mouce uděláme důlek, dáme do něho rozehřáté máslo, vykynuté droždí (v hrnečku trochu vlažného mléka, trochu mouky, špetka soli, špetka... více o Babiččina vánočka
V mouce uděláme důlek, dáme do něho rozehřáté máslo, vykynuté droždí (v hrnečku trochu vlažného mléka, trochu mouky, špetka soli, špetka... více o Babiččina vánočka
Rozemeleme sušenky, přidáme sušené mléko, vodu, cukr a změklé máslo. Dáme do lednice asi na hodinu ztuhnout. Pak tvoříme kuličky, dovnitř... více o Koule Raffaelo
Hladkou mouku prosejeme přes síto do mísy. Přidáme sůl, cukr a rozpuštěný tuk – nesmí být horký, jinak těsto nevykyne. Dále vmícháme 2... více o Mazanec velikonoční
Mouku, koření a sůl prosijeme přes síto, prohněteme s máslem, přidáme cukr, med a žloutek. Podle potřeby přidáme ještě med nebo máslo, aby... více o Anglické zázvorové sušenky
Třeme máslo s cukrem do pěny. Vejce ušleháme, vsypeme do nich mandle a postupně vmícháme do máslové pěny. Vše dobře promícháme a po lžičkách... více o Mandlový dort
Máslo vyšleháme do pěny se solí, vejci a smetanou. Postupně přidáváme tvaroh. Hmotu vložíme do většího kastrolu a za stálého míchání... více o Pascha
Cukr a vejce utřeme do pěny, přidáme nakrájenou změklou Heru a ušleháme do spojení. Do hmoty přesijeme mouku, přidáme kvasnice, přilijeme... více o Povidlový koláč
Do tuhého sněhu zamícháme cukr, mouku, rozpuštěné vlažné máslo a nakonec ovoce a ořechy (dle libosti asi tak 150–200 g). Pečeme ve formě... více o Bílkový chlebíček od Fárkové
Mouku prosijeme do mísy a uprostřed uděláme důlek. Do něj rozdrobíme droždí a smícháme ho s 1 lžící cukru a 2–3 lžícemi vlažného mléka.... více o Drážďanská štola
Omyté a odblaněné maso osolíme. V pekáči rozpustíme máslo, přidáme na kousky nakrájenou slaninu a maso po všech stranách lehce opečeme. Poté... více o Telecí pečeně s nádivkou Mandlejáno
Z uvedených přísad zpracujeme těsto, které necháme 30 minut odpočinout v chladu. Těsto rozválíme a dáme na vymazaný plech. V dobře... více o Rebarborový koláč se sněhem
Smícháme mouku s práškem do pečiva, přidáme oba cukry, máslo, vejce, vypracujeme těsto a necháme vychladit. Oloupaná jablka nakrájíme na... více o Jablečný medový koláč
Mléko dáme vařit do hrnce se silným dnem a přidáme do něj vanilkový lusk. Za stálého míchání přisypeme rýži. Mléko přivedeme do varu a... více o Malinové rizoto s vanilkou
Máslo, cukr a žloutky utřeme v zadělávací míse do pěny, z droždí si připravíme kvásek. Do mísy dáme mouku, citronovou kůru, sůl, kvásek a... více o Mazanec – vánočka
Z ingrediencí v míse uděláme těsto. Na vále uděláme žmolenku. Žmolenku pak přidáme k těstu v míse a vypracujeme těsto, které necháme řádně... více o Drobenkový mazanec
V kotlíku ve vodní lázni ušleháme bílky s cukrem. Do pěny vmícháme mleté ořechy, nasekanou kůru a nasekané datle. Na plech vyložený pečicím... více o Cukrové pusinky
Z uvedených ingrediencí zpracujeme těsto a dáme odpočinout do ledničky minimálně na 1 hodinu. Poté jej rozdělíme na 2 poloviny. Jednu... více o Sicilská velikonoční buchta
Smícháme všechny ingredience, které jsou potřebné k přípravě těsta a ušleháme je. Těsto dáme péct do trouby na 180 °C cca 30 minut. Mezitím,... více o Dortík s pudinkovým krémem, hoblinkami, mandlemi a džemem
Vypracujeme hladké těsto a necháme v chladu odpočinout. Pak z něho vyválíme plát a vykrájíme kolečka. Pečeme při 170 °C asi 10 minut.... více o Nugátová kolečka
Fíky a datle nakrájíme na malé kousky a s rozinkami namočíme do rumu alespoň na 12 hodin. Potom je promícháme s nakrájenými hruškami (opět... více o Vánoční hruškový závin
Tuk utřeme s polovinou cukru a žloutky do pěny. Přidáme střídavě jogurt a mouku s práškem do pečiva, zamícháme rum, pokrájené ovoce a mandle... více o Holandský ovocný chlebíček s jogurtem
V kastrolu rozpustíme Heru, přidáme med a cukr. Směs necháme trochu vychladnout, vmícháme žloutek, rum, kypřicí prášek, hladkou mouku,... více o Mandlové trojúhelníčky s čokoládou
Oříšky nahrubo nasekáme, kandované ovoce nasekáme najemno a smícháme v míse s kakaem, skořicí a moukou. Vymažeme 20 cm dortovou formu,... více o Panforte di siena
Maso očistíme, osolíme, opepříme a marinujeme v oleji s drhnutými bylinkami – tymiánem a rozmarýnem. Omytou zeleninu (nekrájíme ji, jen... více o Marinovaná vepřová panenka po katalánsku
Z mouky, cukru, vajíčka a másla zpracujeme křehké těsto a necháme je asi 2 hodiny odpočinout. Potom těsto rozválíme, vykrájíme různé tvary,... více o Máslové sušenky
Žádné recepty nebyly nalezeny
Omlouváme se, nastala chyba. Prosím, pokračujte na úvodní stránku.