Zapečené caprese
Rajčata s mozzarellou nakrájíme na plátky. Cibuli a česnek oloupeme a nakrájíme na drobno do menší misky. Zakápneme olejem, přidáme lístečky... více o Zapečené caprese
Rajčata s mozzarellou nakrájíme na plátky. Cibuli a česnek oloupeme a nakrájíme na drobno do menší misky. Zakápneme olejem, přidáme lístečky... více o Zapečené caprese
Propláchnuté fazolky zbavíme dlouhých vláken a šetrně nakrájíme na dílky. Vložíme je do kastolu s vroucí, mírně osolenou vodou a uvaříme do... více o Fazolky na smetaně
Máslem vymažeme velkou nákypovou formu. Očistíme houby, nakrájíme je na lupínky a s 10 g másla je podusíme a necháme okapat. Zbylé máslo... více o Nákyp z krevet
Nejprve si všechny přísady dáme do místnosti (třeba přes noc), aby měly stejnou teplotu. Do šálku dáme trochu mléka, přidáme lžíci cukru,... více o Bochánek, který se vždy povede
Všechny ingredience zpracujeme na vále v těsto. Vyválíme, vykrájíme větší kolečka, naplníme povidlovou náplní. Přeložíme, dobře přitlačíme... více o Bramborové taštičky
Zpracujeme těsto na vále, vyválíme a vykrajujeme kolečka. Syrová kolečka potřeme polevou a zvolna upečeme. Vychladlá kolečka slepujeme... více o Žluté koláčky
Ušleháme celá vejce, hrnek cukru a šlehačku, přidáme mouky smíchané s práškem do pečiva. Pečeme asi na 170 °C. Na hotový horký koláč natřeme... více o Dobré rychlé řezy
Vejce rozmícháme s moukou, špetkou soli a postupně za stálého míchání přiléváme mléko, až získáme hustou směs. Formu na biskupský chlebíček... více o Drůbeží cihla
Vše smícháme a upečeme ve formě vymazané a vysypané polohrubou moukou. Krém: Mléko, kakao, hladkou mouku přivedeme k varu a vzniklou kaši... více o Falešný pařížský dort
Z mouky, másla, mléka, droždí a cukru uděláme kynuté těsto. Necháme vykynout a uděláme 2 velké bochánky a dáme je na vymazaný plech. Necháme... více o Hanácké vdolky
Vše mimo ovoce smícháme, pokud je těsto husté (drobí se), je možné ho naředit trochou mléka, pokud je řídké (teče), přidáme trochu krupice a... více o Hrstkové ovocné knedlíky
Do mísy nalijeme část mléka, ve kterém rozpustíme droždí. Přisypeme hladkou mouku, sůl, zbytek mléka a olej. Zpracujeme tužší těsto (pokud... více o Chlebové bochánky
Všechny ingredience smícháme dohromady, těsto vylijeme na vymazaný, moukou vysypaný plech a na těsto nastrouháme 4–5 jablek a posypeme... více o Jablkový koláč s polevou
Vejce, máslo, cukr a med smícháme nad párou, dokud se vše nerozpustí. Potom přidáme jedlou sodu, zamícháme, přidáme do mouky a na vále... více o Jemné medové řezy
Kuřecí prsa nakrájíme na plátky, osolíme, opepříme a opečeme na másle. Podlijeme vodou a dusíme do měkka (můžeme zahustit jíškou). Slaninu a... více o Kuřecí maso po horácku
Z ingrediencí připravíme linecké těsto, které natlačíme do velkých lžic jako do formiček. Dáme na plech a podložíme tak, aby ležely rovně. V... více o Linecká velikonoční vejce
So misky dáme mouku, cukr, vanilkový cukr, kypřicí prášek do pečiva. V kastrůlku rozpustíme máslo s mlékem, vejci, olejem, přilijeme do... více o Mokrá buchta s kokosem
Kuřecí prsa osolíme, opepříme a naskládáme je do zapékací mísy. Na ně položíme plátky másla, eidamu a kolečka salámu. Smetanu naředíme vodou... více o Pečené kuřecí na smetaně
Do vařícího mléka přidáme rýži, máslo a cukr a vaříme do změknutí. V misce ušleháme máslo, cukry, citronovou šťávu a kůru se třemi žloutky.... více o Rýžový nákyp s jahodami
Kuřecí stehýnka omyjeme a ostrým nožem vytvoříme několik zářezů v kůži, částečně zasahujících i maso. Máslo a koření pečlivě promícháme, aby... více o Satanova kuřecí stehýnka
Italské těstoviny uvaříme v osolené vodě al dente. Mezitím připravíme z avokád mexickou omáčku guacamole. Avokáda rozřízneme napůl,... více o Těstoviny letem světem
Do mléka nasypeme mouku a dobře rozšleháme, postupně přidáváme žloutky, sůl, cukr a rozpuštěné máslo. Nakonec vmícháme tuhý sníh z bílků. Na... více o Trhanec
Tvaroh, máslo, mouku, žloutek a sůl zpracujeme do těsta, do kterého balíme jednotlivé jahody (buď celé nebo velké rozkrojené). Vaříme, dokud... více o Tvarohovo-jahodové knedlíky
Dno zapékací mísy silně pomažeme máslem. Poklademe plátky uzeného, posypeme cibulí pokrájenou na tenká kolečka a strouhanými jablky, do... více o Zapékané uzené s křenovými jablky
Smícháme mouku se skořicí. V jiné míse ušleháme máslo, až zbělá a přidáme žloutky dobře utřené s cukrem. Zpracujeme bílky na pěnu a pomalu... více o Pečená Chalava
Houby očistíme a rozkrájíme na kousky. Důkladně je ve studené vodě propláchneme a necháme okapat. Cibuli oloupeme a nasekáme nadrobno.... více o Houbová žemlovka
Mírně orestujeme na kousky nakrájenou zeleninu, přidáme rajčata a dýni, koření, trochu podlijeme vodou, osolíme. Po uvaření vyndáme koření a... více o Dětská svíčková aneb Když děti nechtějí zeleninu
Z bílků ušleháme sníh, přidáme oba cukry a nad parou šleháme do zhoustnutí. Přidáme ořechy. Na vymazaném plechu tvoříme laskonky, sušíme v... více o Laskonky
Uvaříme rýži v osolené vodě – pozor, nerozvařit. Mezitím na pánvi a olivovém oleji začneme dusit zmraženou čínskou zeleninu, kterou... více o Královské lehké rizoto
Na pečicí papír položíme pangase. Poklademe na rybu česnek, tymián, máslo. Zakápneme citronem. Pečicí papír po jedné straně filety přeložíme... více o Pangasius v kapse
Cibule nakrájíme na tenká kolečka, která ve velké těžké pánvi osmahneme na másle do sklovita. Přidáme na malé kousky roztrhaný bobkový list,... více o Avignonský rumpsteak s cibulí
Zelí pokrájíme, dáme do mísy, brambory nastrouháme a smícháme se zelím. Rajčata oloupeme, nakrájíme na kostičky, cibuli, majoránku a česnek... více o Nákyp z kyselého zelí a brambor
Brambory omyjeme, oloupeme a nakrájíme nebo nastrouháme na tenké plátky. Pekáček vymastíme lžící másla a vložíme do něj brambory. Žampiony... více o Kuřecí stehna na bramborách
Vařené uzené (nejlépe krkovičku) rozkrájíme na drobné kousky. V misce rozšleháme vajíčka, přidáme mléko, strouhanku, petrželku nebo kopřivy,... více o Velikonoční nádivka
Kachnu očistíme, osolíme a vložíme do pekáče. Šalotky oloupeme a spolu se slaninou, snítkou rozmarýnu a bobkovým listem přidáme ke kachně.... více o Kachna na víně s perníkem
Vysočinu rozmixujeme najemno a dáme do misky. Vejce nastrouháme nebo také rozmixujeme. Vysočinu, máslo, vejce, majonézu a sýr smícháme,... více o Vaječná pomazánka s vysočinou
Máslo, cukr, vanilkový cukr a vejce vyšleháme. Přidáme mouku s práškem do pečiva a maizenu. Těsto rozetřeme na plech. Mléko s 50 g másla... více o Makový koláč s meruňkami
Kuřecí játra opláchneme studenou vodou, nakrájíme je na malé kousky a necháme okapat. Žampiony očistíme a nakrájíme na plátky. Šalotky... více o Ragú z kuřecích jater
Čokoládu, máslo a cukr rozpustíme. V robotu rozšleháme ořechy, vejce a banány, poté přišleháme čokoládovou směs. Přidáme mouku, kakao,... více o Banánové brownies
Omytý a obraný rybíz rozmixujeme, propasírujeme a dáme vařit. Jakmile začne vařit, přidáme pudinkový prášek rozmíchaný v troše vody. Přidáme... více o Rybízový krém do dortu
Těsto vyválíme. Nakrájíme na proužky. Pomažeme máslem, posypeme skořicovým cukrem a mletými ořechy. Jednotlivé proužky smotáme, povrch znovu... více o Šneci se skořicí
Housku nebo toustový chléb rozmixujeme na strouhanku a smícháme s kypřicím práškem. Máslo, cukr a žloutky utřeme do pěny. Vmícháme... více o Péřová bublanina
Kuřecí řízky naklepeme, osolíme a opepříme. Na polovinu plátku klademe na kolečka nakrájenou cibuli, plátky anglické slaniny, nakrájené... více o Kuřecí kapsa v alobalu
Kvásek – do misky dáme trochu vlahého mléka, lžičku cukru, rozdrobené droždí a trochu hladké mouky. Necháme na teplém místě vykynout cca... více o Buchty „Hanka“
Do hrnce dáme celou cibuli, nakrájenou kořenovou zeleninu, koření, špetku soli, 1,2 l vody a uvedeme do varu. Pak přidáme maso a zvolna... více o Cibulová polévka s kuřecím masem
Maso naložíme nejlépe den předem do marinády ze soli, pepře a másla (lze zaměnit za pikantnější již prodávané marinády). Maso vložíme do... více o Pečené maso na houbách
Z mouky, prášku do pečiva, cukrů, mléka (rumu) a změklého tuku si vytvoříme žmolenku. Odebereme z ní menší polovinu – na posypání. Do větší... více o Drobenkový koláč tvarohovo-pudinkový
Sušené houby předem namočíme minimálně na 1 hodinu, nejlépe přes noc. Brambory očistíme a nakrájíme na hrubé kostky. Zalijeme vodou, přidáme... více o Šumavská kulajda se zastřenými vejci
Z trochy teplého mléka, droždí, špetky mouky a cukru necháme vzejít kvásek. Do mísy nasypeme hrubou mouku, přidáme špetku soli, vejce,... více o Halušky z kynutého těsta
Na rozpuštěném másle s olejem si orestujeme nastrouhanou zeleninu s kořením dorůžova. Ke konci smažení přidáme pokrájenou hlívu, kterou také... více o Hlíva na kořenové zelenině se smetanou
Žádné recepty nebyly nalezeny
Omlouváme se, nastala chyba. Prosím, pokračujte na úvodní stránku.