Zakysané smetany smícháme s vanilkovými cukry. Smetany ke šlehání ušleháme a přidáme je k zakysaným. Lehce promícháme a přidáme piškoty. Vše...
více o Smetanový dortík
Z vykynutého kvásku a dalších surovin zpracujeme těsto. Nenecháme ho kynout, ale hned ho vyválíme, nakrájíme na čtverečky, poklademe náplní ...
více o Svatební koláčky
Připravíme si kuskus. Přidáme do něj 3 lžíce oleje, pořádně promícháme, přisypeme do 250 ml vroucí vody a vaříme, než se voda vsákne/vypaří...
více o Výborný kuskus
Kuřecí prsíčka nakrájíme na nudličky, osolíme, dáme do mísy a přidáme olej, česnek, kečup, 1 vejce, grilovací koření a necháme do druhého...
více o Zapékané kuřecí nudličky Niké
Cibuli nakrájíme nadrobno a mírně osmažíme na másle, přidáme sladkou papriku a na kolečka nakrájené klobásy. Zalijeme vodou, přidáme masox a...
více o Klobásová omáčka
Uvaříme nudle a necháme okapat.
Na másle podusíme houby se slaninou do změknutí. Vmícháme nudle, okořeníme, posypeme sýrem.
Podáváme se...
více o Houbařské nudle
Na másle osmahneme nudle do tmavohněda, přidáme rýži, pořádně promícháme, zalijeme vodou, osolíme, přiklopíme pokličkou. Jakmile se začne...
více o Arabská rýže
Očištěného králíka osolíme a vložíme do pekáčku s olejem, přidáme nové koření, jalovec, bobkový list, tymián, pokrájenou cibuli a mrkev,...
více o Králík načerno
Z oleje, česneku a koření (já používám drcený pepř, trošku chilli, koriandr a drcený kmín) připravíme marinádu. Kotlety do ní naložíme a...
více o Božské vepřové kotletky
Z mouky, tuku, 1/2 lžičky soli a asi 5 lžic studené vody připravíme hladké těsto. Necháme jej asi hodinu odpočinout. Mezitím očistíme...
více o Žampionový koláč
Pstruha opláchneme studenou vodou a osušíme. Osolíme a do břišní dutiny vložíme kolečka citronu. Pstruha po obou stranách potřeme...
více o Pstruh na mandlích
Do mísy si dáme mouku, máslo, 40 g cukru, 1 žloutek a špetku soli. Vypracujeme těsto, které odložíme na 1 hodinu do chladničky. Kdyby se...
více o Tvarohovo-citronový dort
Troubu zahřejte na 180 stupňů. Hlubší pekáček (20x20 cm) vyložte pečicím papírem.
Máslo utřete s cukrem do pěny a pak do ní zašlehejte vejce...
více o Brownie
Z ingrediencí na těsto uděláme tuhé těsto. Rozdělíme ho na dvě poloviny, jednu polovinu necháme bílou a do druhé poloviny přidáme kakao, aby...
více o Ledovky
Pečivo namočíme do studené vody. Zelí očistíme a košťál vyřízneme. Potom vložíme zelí do vroucí osolené vody a postupně opatrně utrhneme 8...
více o Zelné závitky s mletým masem
Máslo utřeme s cukrem, solí a vanilkovým cukrem do pěny. Přidáme vejce a opět třeme do pěny, přisypeme mouku, ořechy a lehce promícháme....
více o Lískové placičky
Mouku smícháme s kakaem a solí. Ušleháme máslo a cukr, přidáme žloutky, smetanu a extrakt vanilky. Řádně prošleháme a postupně přidáváme...
více o Čokoládová očka
Rohlíky nakrájené na kolečka namočíme v mléce.
Pekáč vymažeme máslem a poklademe do něj polovinu rohlíků. Na ně dáme nakrajené broskve.
2...
více o Žemlovka trochu jinak
Maso nakrájíme na nudličky, lehce naklepeme, osolíme, opepříme a dáme na 2 hodiny odležet. Potom maso poprášíme moukou, vložíme na cibulku...
více o Hovězí Stroganov
Maso uvaříme a vyndáme z hrnce – vývar použijeme dále. Zelí, brambory, kořenovou zeleninu a cibuli nakrájíme, podusíme na másle a přidáme do...
více o Ukrajinský boršč
Všechny sypké přísady smícháme a nakonec přidáme máslo a mléko.
Vymažeme a vysypeme formu na chlebíček, vlijeme těsto a pečeme na 900 W 9...
více o Buchta s margotkou
Celá vejce šleháme metličkou několik minut s cukrem, pak jemně vmícháme mouku s práškem do pečiva, kakao a nakonec i olej. Těsto vlijeme do...
více o Zamilovaný dort
Do pekárny vlijeme mléko, přidáme vejce a máslo nakrájené na kousky. Poté přidáme mouky a na závěr kvasnice. Na pořadí záleží. Pustíme...
více o Housky z pekárny
Tvarohová směs: tvarohy smícháme s cukrem a pudinkem.
Ingredience na těsto si dáme do mísy a vše zpracujeme. Polovinu nasypeme na plech s...
více o Drobenkový vanilkovo-tvarohový koláč
Rozpustíme máslo s čokoládou. Mezitím si vyšleháme vejce do hladké pěny, přidáme cukr a šleháme do husté pěny. Potom přišleháme čokoládu a...
více o Buchta s banány
Na másle zpěníme cibulku, přidáme najemno nakrájenou slaninu a klobásku a orestujeme. Až se pěkně rozvoní, zalijeme vývarem (cca 1 litrem),...
více o Zelňačka
Zpracujeme těsto a ihned vyválíme 4 kulaté placky. Nakrájíme jako pizzu a plníme předem připravenou nádivkou.
Od širšího okraje stočíme do...
více o Rohlíčky (paní Báčové)
Banány oloupeme a podélně rozkrojíme.
Poskládáme je řezem na pánvičku, ve které jsme rozpustili máslo. Pokapeme pivem, posypeme skořicí,...
více o Banány v košilce
Bůček, oloupanou cibuli, očištěnou mrkev a pórek nakrájejte na malé kostičky. Kroupy dobře propláchněte pod tekoucí studenou vodou a nechte...
více o Kroupová polévka s paprikovou klobásou
Borůvky promícháme se 2 lžícemi mouky. Máslo vymícháme s cukrem do pěny, přidáme vejce, mléko, vanilkový cukr a citronovou kůru.
Přisypeme...
více o Muffinky borůvkové
Arašídy (mohou a nemusí být solené) najemno nameleme. Je více variant, co k nim přidat. Buď je smícháme s trochou másla. Nesmí ho být příliš...
více o Arašídová pomazánka – slaná
Rozpustíme máslo a vyšleháme ho s cukrem. Troubu si předehřejeme na 170 °C.
Do připravené hmoty přidáme vejce, mouku, kypřicí prášek,...
více o Cookies po francouzsku
Z mléka a pudinkového prášku uvaříme pudink a necháme vychladnout. V míse vyšleháme máslo s cukrem a postupně zašleháváme pudink, až nám...
více o Rychlé BE-BE řezy
V mističce smícháme většinu kari koření s olivovým olejem a špetkou soli. Králičí filety nakrájíme na menší kostičky, dáme do připravené...
více o Italské kari rizoto s králičím masem
Kulatému hermelínu seřízneme vodorovně vršek a vnitřek opatrně vydlabeme. Lépe to jde, když má hermelín tekutější jádro. Vydlabaný sýr...
více o Plněný hermelín s ořechy
Rybu osolte, opepřete a položte ji do pekáče. Pokapejte ji citronovou šťávou a pekáč zakryjte alobalem. Dejte do trouby na 225 stupňů a...
více o Citronová treska
Z uvedených surovin zpracujeme těsto, ručně nebo v pekárně, a necháme nakynout.
Cukr smícháme se skořicí a změklým máslem.
Nakynuté těsto...
více o Estonský kringel
Máslo a cukr vyšleháme do husté bílé pěny, přidáme mouku, prášek do pečiva, aroma a vejce. Vše důkladně promícháme, těsto rovnoměrně...
více o „Jahoďák" – dort
Ve vodní lázni nechte rozpustit máslo s čokoládou, čokoláda se musí rozpustit všechna.
V míse rozmícháme vajíčka, žloutky a cukr, poté...
více o Čokoládový fondán
Návod na karamel:
Na kvalitní pánev dáme 2 lžičky cukru krystal a udržujeme teplotu na 120°C.
Za chvíli se začne cukr rozpouštět.
Když je...
více o Luxusni svickova
Máslo rozehřejeme v hrnečku na mírném ohni a 3 lžíce vlejeme do pekáčku ve kterém budeme pokrm zapékat, abychom ho vymastili.
Do hrnečku...
více o Jablková žemlovka se sněhem
Vypracujeme těsto a necháme ho kynout asi hodinu na teplém místě. Zpracujeme šlehačem suroviny na náplň, je možné malinko naředit mlékem,...
více o Koláčky - Svatební koláčky paní Rakové
Žloutky utřeme s cukrem, přidáme tvaroh, máslo a společně vyšleháme. Opatrně vmícháme sníh z bílků. Ve druhé míse si metličkou rozmícháme 0...
více o Tvarohovo-máslový krém