Do mísy prosijeme 120 g mouky, přidáme 150 g cukru, 1 dl mléka, oleje a žloutek. Ušleháme. Opatrně do směsi vmícháme sníh utvořený z bílku a...
více o Vanilkový dort se skořicí
Cibuli nakrájíme na kolečka a na polovině dávky másla ji osmažíme dorůžova. Přisypeme mouku, připravíme světlou jíšku, přimícháme papriku,...
více o Venkovská cibulačka
Vepřové maso nakrájíme na menší kousky, dáme do trouby na pekáček a z poloviny upečeme. Dáme trochu másla a vodu. Mezitím připravíme pórek,...
více o Vepřové maso na pórku
Do mouky rozdrobíme máslo a droždí, promícháme s cukrem, solí a citrónovou kůrou. Pomocí smetany a žloutků vypracujeme těsto, které vyválíme...
více o Zmrzlé koláčky
Bílé papriky rozkrojíme podélně a vyndáme semínka. Poskládáme je do pekáče, který jsme poctivě vymazali máslem (nemusíte šetřit). Papriky...
více o Papriky s vůní léta
Naporcovaného králíka osolíme, česnek nastrouháme a králíka potřeme po všech stranách.
Smícháme hladkou mouku a grilovací koření a kralíka...
více o Králík ala babča
Do tuhého sněhu zamícháme cukr, mouku, rozpuštěné vlažné máslo a nakonec ovoce a ořechy (dle libosti asi tak 150–200 g). Pečeme ve formě...
více o Bílkový chlebíček od Fárkové
Smícháme mouku, cukr, vanilkový cukr, nastrouhanou pomerančovou kůru a sůl. Nakonec přidáme žloutky a na vločky nakrájené máslo. Vše...
více o Andělská očka
Z ingrediencí vypracujeme hladké těsto, které necháme odpočinout v chladu, nejlépe přes noc. Poté znovu propracujeme. Těsto vytlačujeme přes...
více o Linecké banánky
Máslo, žloutky a cukr utřeme do pěny. Přidáme citronovou kůru, vanilkový cukr, vlahé mléko a sůl. Z bílků vyšleháme sníh. Mouku smícháme s...
více o Vídeňská bábovka
Houby uvaříme ve slané vodě. V mléce dobře promícháme mouku, vejce, utřený česenek, maggi, sůl, pepř a 3 lžíce vody z hub. Vše nalijeme na...
více o Hubník mojí maminky
V misce si smícháme mouku s práškem do pečiva a vanilkovým cukrem. Přidáme v mléce rozpuštěné máslo s hnědým cukrem a celé vejce. Vymícháme...
více o Ainsleys Blueberry Muffins
Z ingrediencí na těsto vypracujeme hladké těsto, které necháme zabalené ve fólii odpočinout v lednici, alespoň půl hodiny. Pak těsto...
více o Slané tyčinky se šunkou
Sečteme-li hmotnost potřebných ingrediencí, dostaneme se na 1 kg a něco navíc, což je pro běžné domácí potřeby hodně. Ovšem není to chyba,...
více o Drožďová pomazánka Líba
Z mouky, cukrů, tuku, žloutku a citronové kůry vypracujeme hladké těsto, které necháme nejlépe do druhého dne v chladu uležet. Druhý den z...
více o Paličkové cukroví – linecké
Vykynuté těsto buď rozdělíme, nebo necháme vcelku. Pokud těsto neumíme vyhazovat a natahovat, vyválíme natenko, okraje necháme vyšší....
více o Těsto na pizzu
Tofu rozmačkáme vidličkou. Na rozehřátém másle tofu podusíme společně s vývarem asi 2 minuty. Poté sejmeme z plotny. Zeleninu očistíme,...
více o Karbanátky z tofu
Vývar: Maso, nakrájenou cibuli a česnek lehce osmažíme na oleji. Přidáme protlak, sůl a zeleninu. Necháme 5–10 minut vařit a pak dochutíme....
více o Lasagne pana Monte Castelloniho
Brambory asi 10 minut předvaříme (ale nemusíme, jen je budeme déle péct). Salám (slovenský točený) nakrájíme na kostky, houby pokrájíme,...
více o Bramborový oběd
V míse smícháme mouku, cukr, sodu, 2 vejce a přidáme nadrobno pokrájený ananas i se šťávou. Vymícháme vláčné těsto. Dáme na vymazaný,...
více o Ananasové řezy
Na másle zpěníme nakrájenou cibulku, přidáme kmín (asi polévkovou lžíci), zamícháme a přidáme nadrobno nakrájené brambory. Zalijeme vroucí...
více o Kmínová polévka s bramborem
Tenké plátky libové šunky rozložíme na prkénku tak, aby se vzájemně překrývaly a tvořily souvislý plát. Potřeme je náplní, poklademe plátky...
více o Šunková roláda se sýrem
Oloupanou dýni, brambory a cibuli uvaříme doměkka se špetkou soli a trochou olivového oleje (voda by měla být jen tak, aby pokryla zeleninu)...
více o Dýňový krém
Z ingrediencí zpracujeme hladké těsto, které rozpůlíme a do jedné části přidáme ořechy. Z každé části pak vykrajujeme kolečka, která po...
více o Máslová kolečka
Omyté a odblaněné maso osolíme. V pekáči rozpustíme máslo, přidáme na kousky nakrájenou slaninu a maso po všech stranách lehce opečeme. Poté...
více o Telecí pečeně s nádivkou Mandlejáno
Na másle necháme zesklovatět cibuli, přisypeme mouku a připravíme jíšku, kterou zalijeme vodou a mlékem dle chuti a potřeby. Necháme chvíli...
více o Moje brokolicová polévka
Mrkev a petržel nastrouháme nahrubo. Podusíme na másle a zalijeme asi 1,5 l vody. Přidáme vegetu a vaříme, dokud zelenina nezměkne.
Mezitím...
více o Mrkvičková polévka
Gnocchi uvaříme podle návodu na obalu nebo na másle opečeme dokřupava.
V kastrolu rozehřejeme máslo, přidáme nadrobno nakrájenou cibulku a...
více o Gnocchi se žampionovou omáčkou
Z masa odřežeme tuk. Kuře osolíme zevnitř i zvenku. Máslo necháme změknout a smícháme ho s nasekanými bylinkami. Tuto směs vetřeme do...
více o Šťavnaté pečené kuře
Vodu zahřejeme, přidáme máslo, kakao, cukr a mícháme, až se vše spojí (ale nevaříme). Z rozehřáté směsi odeberememe jeden hrnek, kterým...
více o Šalamoun
Ušleháme máslo s oběma cukry, přidáme vejce a vanilkový extrakt.
V jiné míse smícháme ostatní suché suroviny.
Oboje smícháme a na plech s...
více o Sušenky
Brambory oloupeme a spolu s omytou neloupanou cuketou nakrájíme na kostky. Cibuli a česnek nakrájíme najemno. Máslo necháme rozpustit na...
více o Bramborovo-cuketové kari
Na rozpáleném másle zpěníme mouku, zalijeme vodou nebo vývarem, dochutíme solí a octem, přidáme celé nové koření, pepř a bobkový list....
více o Kulajda se zastřeným vajíčkem
Dýni nakrájíme na obdélníkové plátky, osolíme a smažíme na másle s tymiánem (nejlépe čerstvým, posekaným bez tvrdých stonků). Když je dýně...
více o Dýně na tymiánu
Piškoty rozdrobíme tak, aby nezůstaly žádné hrudky. Prášek smícháme s práškovým cukrem, 1 bílkem a 3 lžícemi rumu. Přidáme 80 g másla a...
více o Vosí hnízda
Na vále smícháme mouku s práškem do pečiva a cukrem. Přidáme všechny ostatní ingredience i rozinky namočené v rumu, promícháme a vypracujeme...
více o Vánoční tvarohová štola
Těsto: Mouku, cukr, ořechy, máslo a žloutek smícháme v míse do těsta. Desku či vál si pomoučíme moukou a těsto vyválíme na placku....
více o Máslovo-ořechová kolečka
Ze všech ingrediencí (mimo těch na polevu) vypracujeme těsto.Troubu rozehřejeme na 150 °C. Na plech s pečicím papírem děláme pomocí lžičky...
více o Skořicové hrudky z křížal
Všechny přísady necháme asi hodinu v pokojové teplotě. Potom zpracujeme běžným způsobem na válu v těsto. Zabalíme do mikrotenového sáčku a...
více o Linecké těsto pro začátečníky
Z uvedených přísad zpracujeme těsto, které necháme 30 minut odpočinout v chladu. Těsto rozválíme a dáme na vymazaný plech. V dobře...
více o Rebarborový koláč se sněhem
V troubě nasucho opražíme housku nakrájenou na kostičky dozlatova. Cibulku nasekáme najemno, zpěníme na másle, přidáme nasekanou petržel,...
více o Kuře pečené s jemnou nádivkou
Máslo rozpustíme v hrnci a až bude špetka vhozené mouky šumět, vložíme celou dávku mouky. Necháme restovat cca 5 minut za stálého míchání....
více o Omáčka bešamel
Máslo, tvaroh a mouku zpracujeme v těsto, necháme asi 30 minut odpočinout. Potom vyválíme užší dlouhý plát, posypeme jablky, rozinkami,...
více o Tvarohový závin
Oháňku nakrájíme v kloubech, osolíme, opepříme, posypeme tymiánem a citronovou kůrou. Necháme odležet v chladu, třeba do druhého dne.
V...
více o Hovězí oháňka načerno
Pórek očistíme, pokrájíme na kolečka a na rozpuštěném másle osmažíme dosklovata. Pak zaprášíme moukou, ještě chvíli osmažíme a zalijeme...
více o Smetanová pórková polévka s bramborem
Droždí rozdrobíme do vlažného mléka, přidáme 4 lžíce mouky a rozmícháme na hustou kaši. Přidáme špetku soli a necháme 30 minut vzejít. Do...
více o Croissanty
Ingredience smícháme do pekárny a pečeme na program „Sweet“, nebo na 1. program základní. Rozinky a mandle je dobré ještě před použitím...
více o Mazanec do domácí pekárny
Ke změklému máslu přidáme cukr, žloutky a utřeme do pěny. Z bílků ušleháme tuhý sníh, který spolu s prosátou moukou a práškem do pečiva...
více o Nugátové řezy