Venkovská cibulačka
Cibuli nakrájíme na kolečka a na polovině dávky másla ji osmažíme dorůžova. Přisypeme mouku, připravíme světlou jíšku, přimícháme papriku,... více o Venkovská cibulačka
Cibuli nakrájíme na kolečka a na polovině dávky másla ji osmažíme dorůžova. Přisypeme mouku, připravíme světlou jíšku, přimícháme papriku,... více o Venkovská cibulačka
Vepřové maso nakrájíme na menší kousky, dáme do trouby na pekáček a z poloviny upečeme. Dáme trochu másla a vodu. Mezitím připravíme pórek,... více o Vepřové maso na pórku
Do mouky rozdrobíme máslo a droždí, promícháme s cukrem, solí a citrónovou kůrou. Pomocí smetany a žloutků vypracujeme těsto, které vyválíme... více o Zmrzlé koláčky
Bílé papriky rozkrojíme podélně a vyndáme semínka. Poskládáme je do pekáče, který jsme poctivě vymazali máslem (nemusíte šetřit). Papriky... více o Papriky s vůní léta
Naporcovaného králíka osolíme, česnek nastrouháme a králíka potřeme po všech stranách. Smícháme hladkou mouku a grilovací koření a kralíka... více o Králík ala babča
Do tuhého sněhu zamícháme cukr, mouku, rozpuštěné vlažné máslo a nakonec ovoce a ořechy (dle libosti asi tak 150–200 g). Pečeme ve formě... více o Bílkový chlebíček od Fárkové
Smícháme mouku, cukr, vanilkový cukr, nastrouhanou pomerančovou kůru a sůl. Nakonec přidáme žloutky a na vločky nakrájené máslo. Vše... více o Andělská očka
Z ingrediencí vypracujeme hladké těsto, které necháme odpočinout v chladu, nejlépe přes noc. Poté znovu propracujeme. Těsto vytlačujeme přes... více o Linecké banánky
Kdo si chce crème fraîche vyrobit podomácku, musí začít následujícím krokem den dopředu: do kelímku šlehačky přidáme 2 lžíce podmáslí,... více o Alsasko-lotrinsko-německý cibulový koláč
Mouku prosijeme do mísy a uprostřed uděláme důlek. Do něj rozdrobíme droždí a smícháme ho s 1 lžící cukru a 2–3 lžícemi vlažného mléka.... více o Drážďanská štola
Máslo, žloutky a cukr utřeme do pěny. Přidáme citronovou kůru, vanilkový cukr, vlahé mléko a sůl. Z bílků vyšleháme sníh. Mouku smícháme s... více o Vídeňská bábovka
Houby uvaříme ve slané vodě. V mléce dobře promícháme mouku, vejce, utřený česenek, maggi, sůl, pepř a 3 lžíce vody z hub. Vše nalijeme na... více o Hubník mojí maminky
V misce si smícháme mouku s práškem do pečiva a vanilkovým cukrem. Přidáme v mléce rozpuštěné máslo s hnědým cukrem a celé vejce. Vymícháme... více o Ainsleys Blueberry Muffins
Z ingrediencí na těsto vypracujeme hladké těsto, které necháme zabalené ve fólii odpočinout v lednici, alespoň půl hodiny. Pak těsto... více o Slané tyčinky se šunkou
Sečteme-li hmotnost potřebných ingrediencí, dostaneme se na 1 kg a něco navíc, což je pro běžné domácí potřeby hodně. Ovšem není to chyba,... více o Drožďová pomazánka Líba
Z mouky, cukrů, tuku, žloutku a citronové kůry vypracujeme hladké těsto, které necháme nejlépe do druhého dne v chladu uležet. Druhý den z... více o Paličkové cukroví – linecké
Vykynuté těsto buď rozdělíme, nebo necháme vcelku. Pokud těsto neumíme vyhazovat a natahovat, vyválíme natenko, okraje necháme vyšší.... více o Těsto na pizzu
Tofu rozmačkáme vidličkou. Na rozehřátém másle tofu podusíme společně s vývarem asi 2 minuty. Poté sejmeme z plotny. Zeleninu očistíme,... více o Karbanátky z tofu
Vývar: Maso, nakrájenou cibuli a česnek lehce osmažíme na oleji. Přidáme protlak, sůl a zeleninu. Necháme 5–10 minut vařit a pak dochutíme.... více o Lasagne pana Monte Castelloniho
Brambory asi 10 minut předvaříme (ale nemusíme, jen je budeme déle péct). Salám (slovenský točený) nakrájíme na kostky, houby pokrájíme,... více o Bramborový oběd
V míse smícháme mouku, cukr, sodu, 2 vejce a přidáme nadrobno pokrájený ananas i se šťávou. Vymícháme vláčné těsto. Dáme na vymazaný,... více o Ananasové řezy
Rybí filety lehce zakápneme citronovou šťávou a osolíme. Dno zapékací mísy vymažeme máslem nebo olejem a poklademe plátky rajčat. Na plátky... více o Pangasius s bazalkovým pestem a sýrovou krustou
Na másle zpěníme nakrájenou cibulku, přidáme kmín (asi polévkovou lžíci), zamícháme a přidáme nadrobno nakrájené brambory. Zalijeme vroucí... více o Kmínová polévka s bramborem
Tenké plátky libové šunky rozložíme na prkénku tak, aby se vzájemně překrývaly a tvořily souvislý plát. Potřeme je náplní, poklademe plátky... více o Šunková roláda se sýrem
Oloupanou dýni, brambory a cibuli uvaříme doměkka se špetkou soli a trochou olivového oleje (voda by měla být jen tak, aby pokryla zeleninu)... více o Dýňový krém
Z ingrediencí zpracujeme hladké těsto, které rozpůlíme a do jedné části přidáme ořechy. Z každé části pak vykrajujeme kolečka, která po... více o Máslová kolečka
Omyté a odblaněné maso osolíme. V pekáči rozpustíme máslo, přidáme na kousky nakrájenou slaninu a maso po všech stranách lehce opečeme. Poté... více o Telecí pečeně s nádivkou Mandlejáno
Na másle necháme zesklovatět cibuli, přisypeme mouku a připravíme jíšku, kterou zalijeme vodou a mlékem dle chuti a potřeby. Necháme chvíli... více o Moje brokolicová polévka
Mrkev a petržel nastrouháme nahrubo. Podusíme na másle a zalijeme asi 1,5 l vody. Přidáme vegetu a vaříme, dokud zelenina nezměkne. Mezitím... více o Mrkvičková polévka
Gnocchi uvaříme podle návodu na obalu nebo na másle opečeme dokřupava. V kastrolu rozehřejeme máslo, přidáme nadrobno nakrájenou cibulku a... více o Gnocchi se žampionovou omáčkou
Z masa odřežeme tuk. Kuře osolíme zevnitř i zvenku. Máslo necháme změknout a smícháme ho s nasekanými bylinkami. Tuto směs vetřeme do... více o Šťavnaté pečené kuře
Vodu zahřejeme, přidáme máslo, kakao, cukr a mícháme, až se vše spojí (ale nevaříme). Z rozehřáté směsi odeberememe jeden hrnek, kterým... více o Šalamoun
Ušleháme máslo s oběma cukry, přidáme vejce a vanilkový extrakt. V jiné míse smícháme ostatní suché suroviny. Oboje smícháme a na plech s... více o Sušenky
Brambory oloupeme a spolu s omytou neloupanou cuketou nakrájíme na kostky. Cibuli a česnek nakrájíme najemno. Máslo necháme rozpustit na... více o Bramborovo-cuketové kari
Na rozpáleném másle zpěníme mouku, zalijeme vodou nebo vývarem, dochutíme solí a octem, přidáme celé nové koření, pepř a bobkový list.... více o Kulajda se zastřeným vajíčkem
Dýni nakrájíme na obdélníkové plátky, osolíme a smažíme na másle s tymiánem (nejlépe čerstvým, posekaným bez tvrdých stonků). Když je dýně... více o Dýně na tymiánu
Piškoty rozdrobíme tak, aby nezůstaly žádné hrudky. Prášek smícháme s práškovým cukrem, 1 bílkem a 3 lžícemi rumu. Přidáme 80 g másla a... více o Vosí hnízda
Na vále smícháme mouku s práškem do pečiva a cukrem. Přidáme všechny ostatní ingredience i rozinky namočené v rumu, promícháme a vypracujeme... více o Vánoční tvarohová štola
Těsto: Mouku, cukr, ořechy, máslo a žloutek smícháme v míse do těsta. Desku či vál si pomoučíme moukou a těsto vyválíme na placku.... více o Máslovo-ořechová kolečka
Ze všech ingrediencí (mimo těch na polevu) vypracujeme těsto.Troubu rozehřejeme na 150 °C. Na plech s pečicím papírem děláme pomocí lžičky... více o Skořicové hrudky z křížal
Všechny přísady necháme asi hodinu v pokojové teplotě. Potom zpracujeme běžným způsobem na válu v těsto. Zabalíme do mikrotenového sáčku a... více o Linecké těsto pro začátečníky
Z uvedených přísad zpracujeme těsto, které necháme 30 minut odpočinout v chladu. Těsto rozválíme a dáme na vymazaný plech. V dobře... více o Rebarborový koláč se sněhem
V troubě nasucho opražíme housku nakrájenou na kostičky dozlatova. Cibulku nasekáme najemno, zpěníme na másle, přidáme nasekanou petržel,... více o Kuře pečené s jemnou nádivkou
Máslo rozpustíme v hrnci a až bude špetka vhozené mouky šumět, vložíme celou dávku mouky. Necháme restovat cca 5 minut za stálého míchání.... více o Omáčka bešamel
Máslo, tvaroh a mouku zpracujeme v těsto, necháme asi 30 minut odpočinout. Potom vyválíme užší dlouhý plát, posypeme jablky, rozinkami,... více o Tvarohový závin
Oháňku nakrájíme v kloubech, osolíme, opepříme, posypeme tymiánem a citronovou kůrou. Necháme odležet v chladu, třeba do druhého dne. V... více o Hovězí oháňka načerno
Pórek očistíme, pokrájíme na kolečka a na rozpuštěném másle osmažíme dosklovata. Pak zaprášíme moukou, ještě chvíli osmažíme a zalijeme... více o Smetanová pórková polévka s bramborem
Droždí rozdrobíme do vlažného mléka, přidáme 4 lžíce mouky a rozmícháme na hustou kaši. Přidáme špetku soli a necháme 30 minut vzejít. Do... více o Croissanty
Ingredience smícháme do pekárny a pečeme na program „Sweet“, nebo na 1. program základní. Rozinky a mandle je dobré ještě před použitím... více o Mazanec do domácí pekárny
Ke změklému máslu přidáme cukr, žloutky a utřeme do pěny. Z bílků ušleháme tuhý sníh, který spolu s prosátou moukou a práškem do pečiva... více o Nugátové řezy
Žádné recepty nebyly nalezeny