Gnocchi s tuňákem
Na rozpáleném oleji opékáme gnocchi dokřupava. Než se gnocchi opečou, tak na druhé pánvi na rozpuštěném másle restujeme zeleninu. K... více o Gnocchi s tuňákem
Na rozpáleném oleji opékáme gnocchi dokřupava. Než se gnocchi opečou, tak na druhé pánvi na rozpuštěném másle restujeme zeleninu. K... více o Gnocchi s tuňákem
Kmín a zeleninu na másle osmažte. Přidejte vařící vodu. Vařte, dokud zelenina nezměkne.... více o Zeleninová polévka mňam
Porce slepice protkneme slaninou, osolíme a opečeme na másle a oleji. Vyjmeme, do tuku přidáme nadrobno nakrájenou cibuli a osmahneme ji.... více o Slepice na smetaně
Drůbeží, ale i vepřová játra nakrájíme na nudličky, lehce zaprášíme solamylem a krátce osmahneme na másle a oleji. Přidáme najemno... více o Pikantní játra
Tvarůžky rozmačkáme vidličkou, smícháme s tvarohem, jogurtem nebo smetanou, drobně nakrájenou cibulí, kmínem a pepřem. Krajíčky chleba... více o Olomoucká tvarohová pomazánka
Chléb namažeme máslem a nastrouháme na něj najemno sýr. Poklademe kolečky cibule, na jednu stranu chleba dáme kolečka okurky, na druhou... více o Balkánské chleby
Rozšlehejte vejce a postupně přidávejte mléko, cukr, mouku s práškem do pečiva a nakonec máslo. Před pečením nechte hodinu odležet.... více o Oblíbené vafle
Porce ryby osolíme, okmínujeme a poprášíme moukou. Rybu pečeme 30 minut v rozehřátém sádle zvolna po obou stranách doměkka. Tuk od pečení... více o Candát na kmíně
Boloňská omáčka: na oleji osmažíme cibulku, když vůně zesládne, přidáme mleté maso, prudce opečeme a mícháme, pak přidáme koření, nakrájená... více o Cannelloni s boloňskou omáčkou a bešamelem
Fazolky krátce povaříme v osolené vodě a scedíme, musí zůstat na skus. Slaninu pokrájíme na kostičky (nudličky) a nasucho necháme v pánvi... více o Česnekové fazolky se slaninou
TĚSTO Smícháme změklé máslo, cukr krystal, polohrubou mouku, špetku soli a kakao. Po chvíli přidáme celé vejce. Těsto poté zpracujeme ještě... více o Dvoubarevný tvarohový koláč
Z droždí, cukru a trošky vlažného mléka uděláme kvásek, vmícháme do mouky, přidáme vejce, mléko a sůl a zpracujeme těsto, které se nelepí.... více o Plundrové těsto
Vše smícháme dohromady, těsto dáme na chvíli do lednice ztuhnout. Tvoříme kuličky a obalíme v kokosu. Uchováváme v chladu. Toto množství sní... více o Kokosové kuličky
Vypracujeme ze všech surovin těsto, vyválíme je na prst silné. Potřeme náplní, stočíme, dáme na plech, potřeme závin vajíčkem a pečeme asi... více o Křehký makový (tvarohový) závin
Moučkový cukr promícháme se změklým máslem. Přidáme vejce, mleté ořechy a nakonec mouku s práškem do pečiva. Vypracujeme hladké těsto, které... více o Tvarohovo-ořechovo-sněhové řezy
Naporcovaného králíka osolíme a opepříme, v pekáči rozpustíme máslo se slaninou a rozložíme díly králíka. Pokryjeme na kostky nakrájeným... více o Bretaňský králík
Omyjeme, očistíme papriky a odkrojíme u stopky. Cibuli nakrájíme nadrobno, necháme na oleji zesklovatět. Rohlíky, lépe starší, roztrháme na... více o Babiččiny papriky v rajské
Kapustu rozebereme na listy, opereme a necháme okapat. Pak ji povaříme 10 minut v osolené vodě, vývar slijeme do jiného hrnce a kapustu... více o Kapustová polévka
Droždí rozdrobíme do misky, posypeme lžící cukru, zalijeme trochou vlažného mléka a necháme vzejít na teplém místě kvásek. V míse si... více o Buchtičky s krémem
Veškeré suroviny na těsto umícháme do hladka. Těsto vylijeme na vymazaný plech či do formy. Pečeme na 170 °C cca 22 minut. (plynová trouba)... více o Jednoduché Míša řezy
Přísady odvážíme a vychladíme. Mouku prosijeme do kopičky na vál. Lžící uděláme v kopičce jamku. Do ní nasypeme cukr. Dále do ní rozklepneme... více o Křehké těsto
Penne uvaříme al dente podle návodu. Na teflonové pánvi rozehřejeme máslo, přidáme hrášek a chřest nakrájený na 3 cm kousky. Z obojího... více o Penne s hráškem a chřestem
Čokoládu vsypeme do oslazené smetany, za stálého míchání přivedeme k varu a pak necháme vychladnout. Čokoládovou smetanu vlijeme do šlehače,... více o Pařížský krém
Uzené maso, rajče a žampiony nakrájíme na kostičky. To vše orestujeme na másle. Do této směsi přidáme potřebné množství špaget, vše... více o Špagety „Románo“
1 vejce, 100 g cukru, mouku, kypřicí prášek a máslo vypracujeme v hladké těsto, které se nelepí. Zabalíme ho do fólie a necháme v lednici... více o Tvarohovo-třešňový dort (Käsekuchen)
Kuřecí prsíčka rozřízneme naplocho, abychom získali velké řízky. Naklepeme je, osolíme, opepříme a na každý položíme tenký plátek šunky. Na... více o Kyjevský kotlet
Filety omyjeme, osušíme a obalíme slaninou. Na kostičky nakrájené šalotky zasklovatíme na dvou lžících másla. Přidáme filety a krátce... více o Štika ve vinné omáčce
Žloutky, cukr a máslo utřeme do pěny. Přidáme 3/4 množství mouky s práškem do pečiva a sníh z bílků. Ve zbylé mouce obalíme nakrájené ovoce... více o Beránek se sušeným ovocem
Do části vlažného mléka rozmícháme trochu mouky, přisladíme 1 lžící cukru a rozdrobíme droždí – necháme vzejít kvásek. Ve zbytku mléka... více o Cukrářská vánočka (mazanec)
Rohlíky pokrájíme na kostičky, přidáme mouku, rozpuštěné vlažné máslo, žloutky, sůl dle chuti, promícháme a mléko přidáváme jen tolik, aby... více o Domácí knedlík ke svíčkové
Pozor, krém je třeba dělat nejméně 8 hodin před vyráběním dortu. Krém: Zkaramelizujte cukr (jen slabě na hnědo), postupně zalévejte mlékem,... více o Malakov dort – starý recept po prababičce
Žloutky a cukr vyšleháme do bělavé pěny a vmícháme 150 g nutelly. Z bílků ušleháme tuhý sníh a střídavě s moukou ho vmícháme do žloutkového... více o Piškotová roláda s nutellou
Piškoty máčíme v mléce smíchaným s trochou rumu a cukru. Piškoty rozdělíme na třetiny, jednu z nich naskládáme vedle sebe, pokryjeme... více o Piškotové řezy nepečené
Z mléka, vajec, mouky a soli uděláme těsto podobné palačinkovému. V troubě rozpálíme ve větším pekáči máslo a do vřelého omastku vlijeme... více o Vyběhlík
Sušené houby dáme vařit v osolené vodě s kmínem nejméně půl hodiny. Kvásek rozmícháme ve vodě nebo troše mléka a přidáme k houbám. Povaříme.... více o Krkonošské kyselo
Na másle opečeme játra a vyjmeme. Opečeme osolené kuřecí čtvrtky, kostky slaniny, přidáme koření, přilijeme brusinkový kompot a pečeme pod... více o Kuřecí čtvrtky po pražsku
Náplň: Špenát očistíme a několik minut povaříme. Scedíme, dobře vymačkáme a posekáme. Na rozehřátém olivovém oleji zpěníme nadrobno... více o Cannelloni se špenátem
Utřeme (ručním šlehačem) máslo se solí a postupně přidáváme tavený sýr, natvrdo uvařená a najemno nastrouhaná vejce, mléko a hořčici.... více o Šunkové závitky s vaječnou pěnou
Všechnu očištěnou zeleninu nakrájíme na kousky. Na olivovém oleji zlehka osmahneme cibulku a mrkev, poté přidáme rajčata a přivedeme k varu.... více o Pomodoro
Vše smícháme, propracujeme a dáme do lednice přes noc odpočinout. Těsto rozválíme a vykrajujeme formičkami. Po upečení (pečeme na pečicím... více o Linecké těsto (Petra Neumi)
Lososa očistíme, osolíme, opepříme, posypeme koprem a zakápneme citronem. Necháme půl hodiny v chladu odležet. Na pánvi zpěníme máslo a... více o Losos s koprovým dipem
Smíchejte sypké ingredience. V jiné misce si utřete máslo s cukrem, přidejte vejce a do toho postupně vmíchejte sypkou směs. Nakonec... více o Čokoládové sušenky
Z mouky, vajec, brambor a vody vypracujeme těsto, necháme odpočinout. Těsto vyválíme na 3–5 mm a vykrajujeme kolečka 6–7 cm. Lžičkou... více o Povidlové taštičky
Troubu rozehřejte na 180 stupňů Celsia. Rýži nasypte do zapékací misky a zalijte vývarem. Pořádně promíchejte. Přiklopte, dejte do trouby a... více o Rizoto s parmskou šunkou, houbami, chilli a rukolou podle Kamily
Formu vyložíme pečicím papírem, který zlehka vymažeme máslem. Tři (nebo čtyři) banány podélně rozkrojíme a naskládáme na dno. Máslo s cukry... více o Banánový koláč se smetanou
Utřeme si česnek. Máslo necháme trochu změknout a nakrájíme ho na kostičky. Přidáme česnek, sůl, pepř a nasekané čerstvé bylinky. Ideální je... více o Bylinková bageta
Ušleháme piškotové těsto a upečeme 2 piškoty. Po vychladnutí potřeme spodní korpus meruňkovou marmeládou a přikryjeme druhým korpusem, který... více o Čajové řezy od Lídy
- nechat povolit máslo do měkka - uvařit puding s mlékem dokud nezhoustne - vychladit puding - smíchat máslo a moučkový cukr - postupně a... více o Krém na dort
Stejně velké nové brambůrky neloupeme, pouze důkladně očistíme a osušíme a upečeme je na suchém plechu do tmavě hněda. Ještě horké je... více o Dědovy pikantní brambůrky
Žlutý nebo zelený hrách namočíme před použitím na dvě hodiny do vody. Potom jej v té samé vodě uvaříme doměkka, prolisujeme a rozředíme... více o Hrachová polévka
Žádné recepty nebyly nalezeny
Omlouváme se, nastala chyba. Prosím, pokračujte na úvodní stránku.