Chřest oloupeme, tvrdké konce odřízneme (cca 2–3 cm) a nakrájíme na špalíky.
Na rozpuštěném másle chřest orestujeme, zalijeme zeleninovým...
více o Polévka z chřestu
Mleté maso osmahneme na cibulce a oleji, přidáme rajský protlak, zeleninu pokrájenou na kousky a prolisovaný česnek podle chuti. Dusíme...
více o Zapečené mleté maso
Na másle osmažíme cibulku do sklovita, vysypeme na ni zmražený špenát, který jsme nechali trochu rozpustit a mírně podlijeme. Dusíme pod...
více o Dobrý špenát
Z uvedených ingrediencí zpracujeme těsto a dáme odpočinout do ledničky minimálně na 1 hodinu. Poté jej rozdělíme na 2 poloviny. Jednu...
více o Sicilská velikonoční buchta
Cukr, olej a vejce v míse dobře rozšleháme, přidáme banán a mrkev. Přisypeme mouku smíchanou s práškem do pečiva a sodou, skořici a oříšky....
více o Řezy Afrika
Vejce ušleháme s moučkovým a vanilkovým cukrem a medem, přilijeme rozpuštěný tuk a mléko. Do této směsi vmícháme nastrouhanou cuketu a...
více o Cuketový perník
Cibuli nakrájíme na kolečka, dáme do hrnce spolu s 1 dl vody a olejem. Přivedeme k varu a dusíme, až je voda vydušená. Zaprášíme lehce...
více o Cibulačka z Provence
Dejte vařit salko – zavřené v plechovce – na dvě hodiny ve vodní lázni. Na spodní piškot smíchejte vejce, krupicový cukr, prášek do pečiva,...
více o Karamelové řezy snů z BeBe sušenek
Troubu zapněte na 180 stupňů a začněte s přípravou těsta. Smíchejte obě mouky, máslo nakrájené na kousky, přidejte vajíčko a vypracujte...
více o Mramorovaný koláč – tvaroh a čokoláda
Máslové sušenky rozdrtíme válečkem v utěrce, smícháme je s rozpuštěným máslem a třemi bílky. Hmotu vyhněteme na dno formy.
V jedné míse...
více o Lemon Cheesecake Ementál
Filet osolíme, opepříme a položíme na pomaštěný pečicí papír. Rohlík pokrájíme na malé kousky, které pokapeme rozpuštěným máslem a...
více o Cibulový filet
Maso odblaníme, omyjeme a osušíme. Pak jej vložíme do horké vody, rychle přivedeme k varu a poté vodu osolíme. Vaříme asi dvě a půl hodiny...
více o Zadělávané fazolky
Nejdřív připravte omáčku. V pánvi rozehřejte olej a pět minut na něm doměkka opékejte šalotku. Dejte pozor, aby nechytila barvu. Přidejte...
více o Kachní prsa se švestkovou omáčkou
Smícháme všechny tři druhy sýra, žloutek, pepř a pažitku. Na polovinu těstovinového plátku dáme vždy jednu lžičku sýrové směsi, okraje...
více o Ravioli se špenátem a třemi druhy sýra
V míse smíchejte mouku s cukrem. Přidejte do směsi máslo a zpracujte tak, aby vznikla drobenka. Do ní přidejte žloutek, vodu a vypracujte do...
více o Čokoládové tartelky
Maso omyjeme, zalijeme vodou, přidáme kuličky pepře, nového koření a bobkový list. Osolíme a vaříme, dokud není maso měkké. Podle potřeby...
více o Rajská omáčka s masem
Na válu smícháme všechny přísady a přidáme v trošce horké vody rozpuštěné cappuccino. Zpracované těsto je hladké a nelepí se, ale doporučuji...
více o Čtverečky „Cappuccino"
Těsto: Ze všech ingrediencí vypracujeme těsto, které dáme odležet do chladu (minimálně na dvě hodiny či podle potřeby můžeme udělat den...
více o Išelská kolečka
Bílky vlijeme do mísy, přidáme polovinu krupicového cukru a nad vodní lázní šleháme 5 minut. Mísu sundáme z vodní lázně, přidáme zbylý...
více o Bezé laskonky
Nudle uvaříme v osolené vodě. Scedíme a necháme odkapat. V hrnci rozpustíme máslo, vložíme těstoviny a promícháme. Přidáme tvaroh a cukr...
více o Nudle s tvarohem
Prsa očistíme a uděláme do nich jeden nebo dva hluboké zářezy (kapsy). Maso osolíme, opepříme, do kapes vložíme snítky kopru, plátky česneku...
více o Bylinkový řízek
Máslo s medem, cukrem a mlékem rozpustíme na vodní lázni. Sundáme z vodní lázně a přidáme vejce a ocet. Dobře promícháme a postupně za...
více o Medovníkový koláč
Oloupané brambory nakrájíme na malé kostky a uvaříme je spolu s kmínem v osolené vodě. Mezitím očistíme houby. Plátky hub osmahneme na másle...
více o Houbová polévka
Do mísy prosejeme mouku, prášek do pečiva, nakrájený tuk, kakao, moučkový cukr a mléko. Zpracujeme v těsto. Polovinu těsta nastrouháme na...
více o Bounty řezy
Vejce uvaříme natvrdo (10 minut).
Rozpůlíme a žloutky dáme do misky. Přidáme hořčici, máslo, tavené sýry a sardelovou pastu.
Rozmixujeme...
více o Vajíčka plněná vajíčky
Oloupeme jablka a nakrájíme je na kostičky.
Dáme jablka do hrnce s trochou vody a hnědým cukrem, vaříme 10 minut.
Do misky dáme všechnu...
více o Apple crumble
Uvařené flíčky smícháme s nakrájenou šunkou, solí a pepřem. Potom je dáme do vymazané a strouhankou vysypané zapékací misky. Nakonec...
více o Zapečené flíčky se šunkou
Plechovku s mlékem vaříme dvě hodiny (v papiňáku hodinu).
Po vychladnutí smícháme s třetinou másla.
Zbytek másla promícháme s 300 g cukru,...
více o Medovník – krém
Na rozpuštěné máslo dáme nastrouhanou mrkev (na hrubém struhadle), přidáme trochu soli a celého kmínu. Mícháme, až nám mrkev pustí barvu....
více o Mrkvová polévka – rychlá
Suroviny na kynuté těsto zadělejte do polotuhého těsta a nechte ho hodinu kynout. Vypracujte máslové těsto a dejte ho do lednice.
Kynuté...
více o Skládané koláče
Zaděláme kvásek. Vykynuté těsto rozdělíme na cca 60 kousků, dovnitř zabalíme tvarohovou náplň a cca 3 rozinky, potřeme rozšlehaným vajíčkem,...
více o Moravské koláče
Těsto: polohrubou mouku, sůl, máslo a studenou vodu smícháme a uděláme těsto, které necháme alespoň 3 hodiny v ledničce.
Náplň: jablka si...
více o Jablečný Apple pie
1. V hrnci rozpustíme máslo, nasypeme hladkou mouku a uděláme zlatou jíšku, kterou zalijeme vodou nebo vývarem a dobře rozmícháme, dokud se...
více o Babiččina chlebová polévka
Nejprve si připravíme těsto na lívanečky.
Do mísy dáme prášek do pečiva, mouku, cukr a přidáme špetku soli. V druhé míse si rozšleháme vejce...
více o Americké palačinky s horkými jablky
Předehřejeme troubu na 180 °C. Vymastíme máslem asi 23 cm bábovkovou formu a vysypeme ji moukou.
Našleháme máslo dohladka. Zašleháme cukr,...
více o Bábovka s mákem z Vídeňské kavárny
Cuketové ragú:
Z cukety odkrojíme špičky na obou stranách. Rozkrojíme ji a nakrájíme na silnější plátky (cca 1,5 cm), aby zůstala po uvaření...
více o Filety z lososa s cuketovým ragú
Brambory uvaříme ve slupce, necháme zchladnout, oloupeme a nakrájíme na plátky a ty ještě napůl, dáme do mísy. Pohanku nasypeme do vroucí...
více o Pohankové brambory
Žloutky ušleháme s cukrem moučkou a vanilkovým cukrem do pěny, potom přidáme vařící vodu a dál šleháme, až do zhoustnutí. Dále vmícháme po...
více o Vanilkovo-čokoládový dort
V hrnci rozpustíme máslo a přidáme mraženou zeleninu a na kostičky nakrájené brambory. Vše podusíme.
Poté zalijeme vroucí vodou a přidáme...
více o Zeleninová polévka
Připravíme si do mísy všechny suché suroviny, přidáme nastrouhané nebo změklé máslo a žloutky, dobře propracujeme a dáme odpočinout do...
více o Pravé vanilkové rohlíčky
Veku nakrájíme na plátky. Máslo, česnek se solí a nakrájenou zelenou petrželkou utřeme do pěny a potřeme plátky veky z obou stran.
Veku...
více o Australský česnekový chléb
1. Troubu předehřejte na 200°C. Neoloupané brambory vařte v osolené vodě téměř do měkka(10-15 min.).
2. Brambory nechte mírně zchladnout,...
více o Tartiflette H. Michopulu
Ovesné vločky a mouku osmahneme na oleji, zalijeme vodou a dobře rozmícháme. Přidáme očištěnou, na nudličky pokrájenou nebo nahrubo...
více o Dršťková polévka z ovesných vloček
1. Maso nakrájíme na asi 2 cm silné proužky a velice jemně nakrájíme cibuli.
2. Stejně jemně nasekáme i petrželku a na tenké plátky...
více o Rozhlasová krůta M. Woodhamsové
Brambory omyjeme a i se slupkou nakrájíme na plátky a povaříme v osolené vodě.
Máslem vymažeme plech, rozložíme povařené brambory, nakrájená...
více o Okoun po italsku
Máslo, cukr, med a žloutky utřete se dvěma lžícemi vody a rumem. Vetřete citronovou kůru, vanilku, sodu a nakonec mouku. Vypracujte těsto,...
více o Medové tyčinky podle časopisu F.O.O.D.