1. smíchat sypké suroviny v misce č. 1 (mouka, čokoláda, ořechy, sůl, prášek do pečiva)
2. v misce č. 2 vyšlehat máslo, cukr a citrónovou...
více o Bábovka, kterou si zamilujete
Křídlům odřízněte špičky a každé křídlo rozdělte na dvě části.
Osušte, osolte a smažte v dostatku horkého oleje (po částech nebo na dvou...
více o Buffalo Wings
Z mouky, cukru, vajíčka a másla zpracujeme křehké těsto a necháme je asi 2 hodiny odpočinout.
Potom těsto rozválíme, vykrájíme různé tvary,...
více o Máslové sušenky
Brambory oloupeme, omyjeme a jemně nastrouháme. Pokusíme se vymačkat většinu škrobu. Zelí necháme okapat a nakrájíme ho na menší kousky....
více o Staročeské zelníky s bramborami
Maso uvaříme, ale část vepřového necháme syrové, lépe to váže a sekaná se nerozpadá. Pokrájíme na kousky, nakrájené rohlíky navlhčíme...
více o Velikonoční sekanina
Nejprve dáme rozinky namočit do trochy rumu. V míse dobře promíchame mléko, veškeré žloutky, trochu soli, cukr a mouku. Z bíku (se špetkou...
více o Alpský Kaiserschmarrn
Žloutky vyšleháme s cukrem do pěny, přidáme olej, vodu, mouku s kypřidlem a kakao. Vše dobře promícháme a nakonec vmícháme i tuhý sníh z...
více o Kakaové řezy s krémem
Vyšleháme žloutky na dvojnásobný obsah. Vyšleháme sníh, do kterého přidáváme cukr a postupně zašleháváme do žloutků, nakonec opatrně...
více o Princeznin dort
Na másle zpěníme cibuli na kostičky, osolíme, přidáme téměř celý balíček papriky a bobkový list. Vložíme stehna, osmahneme, podlijeme vodou...
více o Vynikající kuře na paprice
Rozporcované kuře osolíme, přidáme sklenku vody a máslo a dáme péct. Do kastrolku dáme cibuli, kečup, vodu, ocet, sůl, pepř, kari, chilli,...
více o Kanadské kuře II.
Připravíme si toastový chléb, který potřeme slaným máslem-ramou. Do lisu na česnek vložíme půlku stroužku, česnek se slisuje a dáme ho na...
více o Rumunský toast
Kapustu opereme, nakrájíme na tenké nudličky a dáme dusit. Změklou kapustu necháme vychladnout. Do studené kapusty vmícháme uvařenou rýži,...
více o Kapustové karbanátky se zázvorem
Pórky si nakrájíme na stejně velké špalíky, které dáme do vroucí osolené vody a uvaříme je do poloměkka. Pak slijeme (vývar budeme ještě...
více o Gratinované pórky v šunce s bešamelem
Listové těsto rozválíme na pomoučeném vále na obdélník, který zasypeme žmolenkou. Dlaněmi jí zamačkáme, aby se tolik nesypala při balení...
více o „Gata“– listový závin se žmolenkou
Vypracujeme těsto, vyválíme a vykrajujeme kolečka. Upečeme a necháme vychladnout.
Připravíme si náplň. Ořechy spaříme mlékem a necháme...
více o Ořechové dortíčky
Plátky veky nebo toastového chlebíku v troubě z jedné strany opečem a necháme vychladnout. Máslo a Romadůry rozpustíme na pánvi, přidáme...
více o Toasty delikates
Z vlažného mléka, cukru a kvasnic si připravíme kvásek a nechame vzejít na teplém místě. V míse smícháme prosátou mouku, sůl, vejce,...
více o Borůvkové knedlíky
Porce masa osolíme a opepříme a namáčíme v poměrně dost hustém palačinkovém těstíčku. Postupně vkládáme do rozpáleného oleje nebo ztuženého...
více o Zapečené maso v těstíčku s máslem