Cibuli a slaninu nakrájíme na kostičky a opečeme na jedné lžíci oleje. Nakrájíme kapustu, na vysmaženou slaninu dáme papriku, kapustu a...
více o Kapusta
Dáme vařit vodu, všechno koření, zeleninu a masox, až zelenina změkne.
Do hotového vývaru přidáme těstoviny do polévky....
více o Rychlá zeleninová polévka
Nakrájíme cibuli na menší kousky. Do větší hluboké pánve dáme olivový olej (nešetříme!), rozpálíme, přidáme nakrájenou cibuli a smažíme asi...
více o Arroz a la cubana (Rýže po kubánsku)
Na nudličky pokrájené maso orestujeme na oleji s kouskem másla. Osolíme, opepříme, přidáme cibuli a promícháme. Zakápneme sojovkou, přidáme...
více o Kuřecí směs s bramboráčky
Slaninu nakrájíme na kostičky, česnek na kousky a pórek na kolečka. Rozehřejeme olivový olej a vhodíme na něj slaninu. Osmažíme a pak...
více o Zelená omáčka
Na oleji osmažíme cibulku, přidáme rýži a zalijeme vodou. Přídáme bujón a mícháme, dokud se rýže nezačne vařit.
Zakryjeme pokličkou a...
více o Rizoto s mozzarellou a gorgonzolou
Na sádle zpěníme cibuli, přidáme nakrájenou hlívu ústřičnou a chvíli podusíme. Pak přidáme papriku, zalijeme vodou, osolíme a opepříme....
více o Dršťková polévka z hlívy ústřičné
Napřed si fazole namočíme přes noc a druhý den je povaříme 20 minut v papiňáku společně s uzeným, feferonkou, půlkou cibule, bobkovým listem...
více o Fazolačka aneb žádný hněv a žádná rvačka
Na chutný domácí guláš si nakrájíme maso na kostky, na rozehřátém oleji zpěníme cibulku přidáme maso, okořeníme sladkou paprikou, pepřem,...
více o Irský gulášek
Na vepřovém sádle si osmahneme cibuli, přidáme nadrobno nakrájenou kapustu, promícháme, přidáme sůl, protlačený česnek a kmín, zalijeme...
více o Kapustový prívarok podle mě
Větší cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Osmažíme na rozpáleném oleji společně s nadrobno nakrájenou slaninou. Když je cibule sklovitá,...
více o Vepřová plec po Znojemsku
Na oleji si orestujeme pokrájenou cibuli, pak přidáme pokrájené, osolené a opepřené maso na kousky (kostky, nudličky) a orestujeme. Až se...
více o Vepřové v mrkvi
Oloupané brambory nakrájíme na kostičky, zalijeme vodou, osolíme, přidáme kmín a vaříme.
Až jsou brambory měkké, přidáme zelí, žampiony i s...
více o Valašská kyselice
Rýži dáme předvařit cca na 15 minut do vody s masoxem. Kontrolujeme, aby se nepřipálila, můžeme podlévat trochou vody. Mezitím nakrájíme...
více o Zbytkové rizoto (dietní)
Cibuli nakrájíme na jemno a osmahneme.
Maso nakrájíme na kostičky, okořeníme (sůl, pepř).
Maso zlehka orestujeme na cibuli.
Přidáme k masu...
více o Španělské ptáčky po studentsku
Na oleji a másle orestujeme nastrouhanou zeleninu, zasypeme moukou a opražíme. Přidáme vejce a zamícháme do ztuhnutí. Zalijeme horkou vodou,...
více o Nejrychlejší polévka
Maso nakrájíme na kostky a hodíme do rozpáleného hrnce (bez tuku), aby se zprudka opeklo a zatáhlo. Poctivě mícháme – to, že se maso...
více o Guláš od mámy
Jemně nakrájenou cibuli osmažíme na tuku dorůžova, přidáme mletou papriku a krátce zamícháme. Přidáme ihned rajčatový protlak a ještě chvíli...
více o Falešná gulášová polévka
Na másle zpěníme nakrájenou cibulku, přidáme kmín (asi polévkovou lžíci), zamícháme a přidáme nadrobno nakrájené brambory. Zalijeme vroucí...
více o Kmínová polévka s bramborem
Brambory oloupeme a spolu s omytou neloupanou cuketou nakrájíme na kostky. Cibuli a česnek nakrájíme najemno. Máslo necháme rozpustit na...
více o Bramborovo-cuketové kari
Anglickou slaninu, cibuli a gothaj pokrájíme na kostičky. Do rozpálené pánve wok nebo kastrolu dáme lžíci oleje, slaninu a počkáme, až pustí...
více o Papáčkovy špagety
Očištěnou zeleninu nakrájíme na tenké nudličky a přidáme oloupaný, jemně nasekaný česnek. Vložíme do vody a 10 minut vaříme. Potom přidáme...
více o Jarní polévka
Na kostičky nakrájený kousek špeku osmažíme, přidáme zelí, masox a krátce podusíme. Dáme na plech rovnoměrnou vrstvu zelí a poklademe...
více o Bůček pečený na zelí
Na rozpuštěném sádle osmažíme nadrobno nakrájenou cibuli. Zasypeme paprikou, gulášovým kořením a novým kořením. Promícháme, přidáme maso a...
více o Gulášová z mletého
Na pánvi rozehřejeme máslo. Poté přidáme mraženou zeleninu. Chvíli restujeme. Když je zeleninka orestovaná, poprášíme ji asi tak hrstí...
více o Zeleninová polévka na másle
Žampiony očistíme, nakrájíme na plátky a opečeme na másle, osolíme, opepříme. Zalijeme převařenou vodou, přidáme půl kostky masoxu, chvilku...
více o Žampionová krémová polévka
Cibuli nakrájíme a orestujeme na troše oleje, poprášíme moukou a zalijeme vařící vodou. Přidáme obě plechovky propláchnutých červených...
více o Rychlá fazolová polévka
Cibuli, slaninu nakrájíme na kostičky a na trošce oleje necháme zesklovatět. Pak přidáme na kostky nakrájenou plec, osmahneme, přidáme sůl,...
více o Krakonošovo tajemství
Nastrouháme všechnu zeleninu, včetně cibule. Klobásu nakrájíme. To vše restujeme na trošce oleje, dokud nám zelenina nezhnědne. Občas...
více o Vydatná polévka s nivou a klobásou
Obsah moravanky (kdo to nechce ostré, vyndá feferonky), vejce a salám nakrájíme na kostičky, cibuli jemněji. Ve šťávě z moravanky a stejném...
více o Vaječná mozaika
Ve vroucí vodě necháme rozpustit bujón (je jedno, zda bude zeleninový či masový). Potom přidáme špenát a necháme povařit.
Zalijeme smetanou,...
více o Špenátová polévka
Do hrnce dáme vařit vodu. Oloupané brambory nakrájíme na menší kostky, dáme je vařit a přidáme kostku masoxu. Mezitím si nastrouháme nebo...
více o Česnečka – vyprošťovák
Na pánvi rozpustíme trochu másla a osmahneme chléb nakrájený na malé kostičky.
Máslo rozpustíme na pánvi, přidáme hladkou mouku a uděláme...
více o Česnečka s krutony
Nadrobno nakrájenou cibuli osmahneme na sádle, přidáme protlak, kuličky pepře a nového koření, bobkový list a necháme vše chvíli osmahnout....
více o Jednoduchá rajská omáčka
Na sádle zpěníme cibuli, přidáme na kostky nakrájenou klobásu a dále restujeme. Odstavíme a do tuku vmícháme papriku a necháme rozpustit....
více o Zelná polévka
Očištěné a nakrájené žampiony podusíme na másle, osolíme, okořeníme a zalijeme vroucí vodou z konvice. Přidáme kostky bujónu a vaříme cca 15...
více o Krémová žampionová polévka
Mrkev a vysočinu orestujeme na oleji – lžíce oleje stačí, vysočina tuk dodá sama. Přilijeme litr vody, přidáme brambory, bujón a česnek....
více o Česnečka z Vysočiny
Do třílitrového hrnce dáme vařit vodu, přidáme nové koření, bobkový list, pepř, špetku soli, bujóny a na kostičky nakrájené brambory. Asi po...
více o Ájenčina šumavská kulajda
Na tuku osmahneme cibuli, přidáme nakrájenou mrkev, brambory a zalijeme vodou, aby byly suroviny potopené. Uvaříme s kostičkou bujónu. Pak...
více o Krémová mrkvová polévka
Pórek nakrájíme na kolečka, brokolici rozebereme na růžičky, dáme do hrnce a zalijeme vodou. Přidáme bujón, okořeníme, osolíme a povaříme...
více o Brokolicová polévka s pórkem
Maso osolíme, prudce opečeme na rozehřátém tuku a vyndáme. Na tuku osmažíme na plátky nakrájenou cibuli, zaprášíme moukou, znovu lehce...
více o Bratislavské plecko pro Aničku
1. V hrnci rozpustíme máslo, nasypeme hladkou mouku a uděláme zlatou jíšku, kterou zalijeme vodou nebo vývarem a dobře rozmícháme, dokud se...
více o Babiččina chlebová polévka
Na rozpáleném oleji osmahneme mleté maso, zaprášíme moukou a přidáme rajčatový protlak (já přidávám i trochu kečupu, aby to nebylo tak...
více o Boloňské špagety IV.
Rozkrájíme cibulku na menší kousky a na rozpáleném sádle necháme lehce zhnědnout, potom přidáme omyté nakrájené maso. Necháme si maso...
více o Hovězí gulášek
Ovesné vločky a mouku osmahneme na oleji, zalijeme vodou a dobře rozmícháme. Přidáme očištěnou, na nudličky pokrájenou nebo nahrubo...
více o Dršťková polévka z ovesných vloček
Zapékací mísu vymažeme máslem a trochou oleje a dáme porce okořeněného kuřete. Zalijeme vývarem z kostky a dáme péci. Když máme maso téměř...
více o Kuře na bramborách
Na oleji zpěníme cibulku, na to vhodíme propláchnutou syrovou rýži a trochu osmahneme, až se přestane lepit ke dnu kastrolu. Do rýže...
více o Rychlé rizoto z uzeného kuřete
Maso nakrájíme na kostičky a osolíme. Pórek nakrájíme na kolečka, papriku na tenké proužky, česnek na plátky, cibuli na půlkolečka. Na pánvi...
více o Huboto