Nejprve rozpustíme bujón v troše teplé vody v hrnku, kam můžeme přidat i všechno koření. Po rozmíchání obsah přelijeme do vetší misky a...
více o Marináda na králíka
Vše promícháme, přidáme 1 l vody se dvěma masoxy a opět promícháme. Dáme do pekáče, přikryjeme alobalem a pečeme při 230 °C asi 1 a 1/2...
více o Prezidentský guláš
Na polovině másla dusíme cca 10 minut na čtvrtky nakrájenou šalotku, česnek a hříbky (měla jsem mražené hříbky, u čerstvých stačí 5 minut)....
více o Kuře s hříbky a tymiánem na víně
Nejprve si namočíme čočku a necháme ji přes noc ve studené vodě, druhý den ji v té vodě uvaříme doměkka. Do hrnce dáme olivový olej, přidáme...
více o Čočková polévka
Očistěné, vyprané houby nakrájíme na kousky. Do kastrolu dáme sádlo a nadrobno pokrájenou cibuli. Cibuli necháme zesklovatět a přidáme houby...
více o Houbová omáčka
Na rozpáleném oleji osmahneme zprudka cibulku dozlatova. Vsypeme na kostky pokrájené kuřecí maso a orestujeme. Podlijeme trochou vody,...
více o Bazalkové kuře s ořechy
Bůček vyškvaříme na oleji, přidáme kostičky cibule, mrkve, celeru a česneku, vše společně osmažíme. Poté přidáme mleté maso a za stálého...
více o Boloňská omáčka
Cibule opečeme dotmava. Osolené, opepřené maso poprášíme moukou a opečeme na cibuli. Dusíme doměkka, přidáme masox nebo podravku. Podle...
více o Letenské tajemství
Brambory oloupeme, nakrájíme na malé kostky, dáme vařit s 1 l vody a kostkou masoxu. Až změknou, přidáme rozdrcený česnek, sůl, pepř, olej,...
více o Česneková polévka IV.
Na oleji osmažím cibuli, pak přisypu mletou papriku.
Za chvíli přidám vločky, které zaliju vodou a nechám okapat a krátce osmahnu za stálého...
více o Dršťková polévka z ovesných vloček II.