Než začnete, vyndejte si z lednice máslo a dejte se Salkem na stejné místo, abyste měli stejnou teplotu a nesrazil se krém!
Všechny...
více o Medovník z Počernic
Do mísy prosijeme odvážené množství cukru a mléka, promícháme a přesypeme do pekárny. Přidáme med, sirup, aroma, vodu a pekárnu pustíme na...
více o Falešná marcipánová hmota
Smíchejte obě hořčice, med, drcené ořechy a olivový a ořechový olej.
Camembert nařízněte do kříže a obalte v zálivce, pečte krátce na plechu...
více o Salát s grilovaným sýrem II.
První věc, kterou začneme je, že si připravíme marinádu. Ta vznikne smícháním všech druhů koření s olejem. Dále si vezmeme bůček a nakrájíme...
více o Křupavý bůček
Těsto: Nad parou rozpustíme heru, přidáme vejce, cukr, med, sodu a mouku. Šleháme 10 minut až do zlaté barvy a konzistence hustšího...
více o Marlenka – medovník
Předehřejte troubu na 160 stupňů. Kachní prsíčka několikrát nařízněte ostrým nožem a celou kachnu osolte a opepřete. Položte ji na mřížku,...
více o Pomalu pečená kachna s medem
Prosetou mouku se sodou promícháme s vejcem, cukrem, medem, skořicí a perníkovým kořením. Těsto necháme nejlépe přes noc odpočinout.
Na...
více o Medové perníčky z žitné mouky
Z uvedených surovin uděláme těsto, které vlijeme na vymazaný a vysypaný vyšší plech a pečeme pozvolna 30–40 minut v elektrické troubě na 160...
více o Kefírovo-perníková buchta
Troubu předehřejeme na 140 °C.
Vše smícháme (banány rozmačkáme) a nakonec přidáme prášek do pečiva.
Nalijeme do chlebíčkové formy, do které...
více o Oříškový chlebíček
Filé pokapeme citronem, osolíme, posypeme zázvorem, pokapeme medem a vložíme do zapékací mísy. Do smetany rozmáčkneme tři stroužky česneku,...
více o Rybí filé podle Mayi
Máslo, med, žloutky, vanilkový cukr s citronovou kůrou utřeme do pěny, přidáme mouku s jedlou sodou.
Těsto propracujeme a rozválíme na 2...
více o Žloutkovo-perníkové řezy
1. Do pekáče/remosky navrstvíme zelí, poklademe kolečky cibule, na to položíme čtvrtky kuřete.
2. Maso pokryjeme plátky slaniny a pečeme v...
více o Kuře na zelí Haničky Koernerové
Sójové nudličky povaříme 20–30 minut v marinádě (možno rozředit vodou).
Na rozpáleném tuku zpěníme nakrájenou cibuli, vložíme k ní sójové...
více o Segedínský guláš ze sójových nudliček
Sypké přísady prosijeme, smícháme a přidáme rozehřátý tuk s medem a rumem. Během zpracování přiléváme podle potřeby vodu (opatrně, hmota...
více o Marcipán ze sušeného mléka
Nakrájenou cibuli osmažíme do zlatova, přidáme očištěná, na nudličky nakrájená játra. Ochutíme tabascem nebo chilli, případně pálivou...
více o Drůbeží játra na medu
Ze všech surovin a koření vypracujeme tužší, ale vláčné těsto. Necháme ho v lednici do druhého dne.
Z těsta vyválíme placku silnou zhruba...
více o Velikonoční perníčky
Mouku promícháme na vále se solí, přidáme pokrájené máslo, škvarky, vejce a lžičku octa. Přilijeme postupně asi 100 ml studené vody a...
více o Slaný koláč se zelím
Jahody umyjeme pod tečúcou vodou, necháme odkvapkať, odstránime stopky a plody nakrájame na tenké plátky. Limetku alebo citrón umyjeme a...
více o Jahodové carpaccio
Nejprve oddělíme bílky od žloutků a z bílků vyšleháme, s trochou cukru, sníh. Ke žloutkům přidáme cukr, skořici a med, to celé smícháme do...
více o Mňamózní perníková bábovka
Med rozpustíme za stálého míchání v mléce společně s tukem a kořením, plus ještě necháme chvilku jakoby vzkypět. Do vychladlé směsi přidáme...
více o Medovník k nezozeznání od Marlenky
Smícháme všechny suroviny dohromady, do výsledné marinády naložíme na 24 hodin kuřecí křídla. Poté je obalíme v hladké mouce a usmažíme do...
více o Křidýlka od číňana
Pečlivě oddělíme žloutky od bílků. Vyšleháme tuhý sníh. Žloutky vyšleháme s cukrem do pěny, pak přidáme mouku, olej, prášek do pečiva a...
více o Kinder řezy
Z kompotu slijeme šťávu a pár lžic promícháme s jogurtem. Ovoce nakrájíme na menší kousky a střídavě ho plníme s jogurtem do skleněných...
více o Jogurt s meruňkami
Pokud použijeme fazolky čerstvé, nejdříve je 6–10 minut povaříme v osolené vodě a necháme okapat. Mražené fazolky dáváme rovnou, nemusíme...
více o Zelené fazolky na tymiánu a česneku
Recept vznikl náhodou – naložila jsem si kuřecí prsa do medové marinády a nepočítala s tím, že se manžel vrátí z venčení psa s pytlem hub....
více o Medová ňadra na houbách
Jemně nastrouhaný kokos smícháme s medem a lžičkou citronové štávy, mažeme na plátky vánočky, mazance nebo veky potřené máslem....
více o Kokosová pomazánka
Z uvedených surovin vypracujeme těsto, rozdělíme ho na 2 díly a oba rozválíme. Na tukem vymazaný plech (menší) položíme jeden díl, potřeme...
více o Plněné perníkové řezy
Vezmeme jisté množství medu, dle libosti se zaděláme moukou žitnou tak, že z toho povstane těsto tuhé, jak chlebové. Toto se dobře...
více o Domácí perník našich prababiček
Necelý jogurt osladíme medem a potom rozmixujeme i se zmraženým rybízem. Vznikne nám tuhá hmota, kterou rovnou nandáme do mističek. Zbytek...
více o Rychlá domácí zrmzlina – zdravá
Utřeme cukr s máslem, přidáme vejce, med, lžíci mléka, koření, prosátou mouku se sodou a utvoříme těsto, které rozdělíme na 2 bochánky –...
více o Řezy za pusinku
Z uvedených ingrediencí zpracujeme těsto a necháme ho odpočinout alespoň 24 hodin. Před vyválením dobře propracujeme, aby těsto bylo hladké....
více o Perník od Táni
Med, cukr, máslo a žloutky dobře promíchejte, pak přidejte mléko a všechno koření. Znovu promíchejte, přidejte mouku a sníh z bílků. Vše...
více o Velikonoční perníčky – hned měkké
Změklé máslo, cukr, med, mléko, oranžádu a citronádu dáme na pánev a zlehka asi 15 minut povaříme. Pak přidáme mandle nakrájené na nudličky....
více o Florentinky
Všechny ingredience smícháme dohromady. Naplníme do formy, kterou vymastíme a vysypeme vločkami (to jsem neudělala a bylo to dobré i tak)....
více o Buchta bez mouky a cukru
150 g medu vyšleháme se změklou herou do pěny, po jednom zašleháme vejce, po částech mouku s práškem do pečiva a pak nasekanou kandovanou...
více o Mramorové řezy s mákem
Ovesné vločky zalijeme vlažným mlékem a necháme 30 minut nabobtnat.
Mezitím si připravíme mandle a vlašské ořechy, které nakrájíme na menší...
více o Müsli tyčinky
Změklé máslo, med, kokos a Piknik v míse promícháme (nejlépe šlehačem) a poté podle hustoty těsta přidáváme rozdrcené piškoty. Pak už ručně,...
více o „Piknik" medové kuličky – kokosové
Cukr utřeme s vejci a změklou Herou.
Poté přidáme med a koření.
Do vzniklé kašičky vmícháme mouku se sodou.
Vypracujeme těsto a necháme ho...
více o Měkké medové perníčky
Ve velkém hrnci rozpustíme máslo. Přidáme nakrájený pórek a necháme 3 minuty podusit. Přidáme mrkev, med, chilli papričky, bobkový list a...
více o Mrkvová polévka s medem
Z mouky, cukrů, másla a vejce vypracujeme linecké těsto, které vyválíme a vyložíme jím dno a stěny tukem vymazané formy (plech, koláčová...
více o Linecký koláč s jablky a drobenkou
Všechny ingredience na těsto vypracujeme na válu. Necháme asi na 30 minut odpočinout v lednici. Pak vyválíme obdélník, na kterém si nožem...
více o Slezský točený perník
Tvaroh smícháme s vanilkovým cukrem a medem. Nakrájíme veku na 1 cm plátky a potřeme připraveným tvarohem. Přiklopíme dva plátky veky k sobě...
více o Tvarohové smaženky
Připravené těsto si rozdělíme na dva plechy na pečicí papír potřený olejem. Snažíme se, aby bylo na obou stejně. Dáme do vyhřáté trouby na...
více o Osvěžující Kinder mléčný řez