Plátky masa naklepeme, osolíme, popepříme, potřeme hořčicí, přidáme cibuli nakrájenou na kolečka, půlku klobásy a nakrájenou okurku....
více o Vepřové závitky v římském hrnci
Do misky vlijeme zakysanou smetanu a smícháme ji s pomazánkovým máslem a taveným sýrem. Přisypeme strouhaný sýr a paprikové koření. Pořádně...
více o Sýrová pomazánka
Těsta rozdělíme na 4 pláty a vyválíme do velikosti zapékací mísy. Balkán utřeme s tvarohem a 1 vejcem. Pokud je hmota příliš hustá,...
více o Balkánské řezy
Nakrájenou cibuli osmažíme na sádle, přidáme na kolečka nakrájené párky, osmahneme, přidáme nadrobno nakrájené brambory, zalijeme mlékem,...
více o Polévka podle maminky
Cibuli nakrájíme nadrobno a dáme zesklovatět na sádle. Přidáme na kolečka nakrájený salám nebo párky. Uzeninu osmažíme a přidáme koření –...
více o Frankfurtská polévka
Všechnu zeleninu nakrájíme na kostičky. Uvaříme červenou řepu. Na oleji osmahneme veškerou zbývající kořenovou zeleninu, trvá to cca 15...
více o Boršč podle Mačingové
Uvařené brambory, česnek, sýr a uzené maso (nebo uzeninu) nastrouháme (prolisujeme, pomeleme, rozmixujeme) a dáme do mísy. Přidáme vejce,...
více o Bramborové klobásy
Cuketu očistíme a nakrájíme na malé kostky.
Na oleji osmažíme nakrájenou cibuli a okořeníme mletou červenou paprikou.
Přidáme nakrájenou...
více o Cuketová omáčka
Na trošce oleje orestujeme nadrobno nakrájenou cibuli, zasypeme mletou paprikou (asi 1 lžička), vložíme na nudličky nakrájené zelí, přidáme...
více o Zelná polévka z čerstvé hlávky
Nakrájené sýry rozmačkáme, zalijeme asi 1 dl piva a rozetřeme s máslem a žloutky uvařenými natvrdo. Přidáme drobně krájenou cibuli, 2 lžičky...
více o Pomazánka z jedové chýše
Z mouky, tuku, mléka, cukru, droždí, 1 vejce a špetky soli vypracujeme klasické kynuté těsto, které necháme 20 minut kynout. Cibuli...
více o Roládky s kysaným zelím
Vkládáme zeleninu postupně podle jejich tvrdosti. V hrnci by mělo být tak 3/4 vývaru, aby se vešly všechny zbývající ingredience. Do studené...
více o Pravý ukrajinský boršč
Do první mísy dáme: sůl, papriku, česnek, chilli, gril. koření, kari, tymián.
Do druhé mísy dáme: mouku a špetičku soli.
Do třetí mísy dáme:...
více o Fastfoodová křidýlka
Uvařené brambory nastrouháme a přidáme všechny ingredience. Opepříme, osolíme a pořádně zamícháme.
Podáváme klasicky na topince.
Dle chuti...
více o Babiččin falešný tatarák
Uzeninu s cibulí umeleme na masovém mlýnku, přidáme ostatní ingredience a promícháme. Podáváme s topinkami nebo toasty. Dozdobíme cibulí a...
více o Falešný tatarák z uzeniny
Cibuli nejprve oloupeme a opatrně posekáme nadrobno.
Brambory oloupeme a nakrájime je na kostky.
Buřty nakrájíme na kolečka.
Dáme rozpálit...
více o Buřtguláš
V horkém tuku prohřejeme nadrobno pokrájenou cibuli, přidáme koření a nakrájený česnek, trochu podlijeme vodou a základ provaříme.
Do...
více o Kološvárské zelí
Osmažíme na oleji nakrájenou cibulku, přidáme rýži, osmahneme ji, až zesklovatí, přidáme nakrájená rajčata a koření. Zamícháme a přidáme 4...
více o Babiččiny plněné papriky na pátek
Omytou a osušenou kachnu potřeme 12 hodin před pečením pastou z 3 stroužků česneku, solí, papriky a pepře.
Brambory najemno nastrouháme,...
více o Kachna plněná brambory
Fazole namočíme přes noc do vody. Druhý den je vaříme do změknutí. Na sádle necháme zesklovatět cibulku, přidáme nakrájenou klobásu a...
více o Fazolová polévka se zakysanou smetanou
Hovězí maso si omyjeme a nakrájíme na kostky - čtyři kostky po 100 g.
Nakrájíme si cibuli nadrobno a osmažíme na oleji. Přidáme maso a...
více o Kari guláš s hovězím masem
Cibulku nakrájíme na silnější plátky, poklademe po celém dni pekáče. Kuřecí stehna osolíme a uděláme nožem kapsičky, do kterých vložíme na...
více o Kuře – co dům dá
Brambory umyjeme, osušíme a podélně rozkrojíme na osminky. Vložíme do misky, pokapeme olejem a promícháme. Smícháme strouhanku, papriku,...
více o Domácí bramborové hranolky
Na oleji orestujeme 15 minut všechnu zeleninu kromě řepy. Přidáme bobkový list, nové koření a červenou papriku. Zalijeme půl litrem vody a...
více o Zeleninový boršč
Propláchnuté fazolky zbavíme dlouhých vláken a šetrně nakrájíme na dílky. Vložíme je do kastolu s vroucí, mírně osolenou vodou a uvaříme do...
více o Fazolky na smetaně
Dno zapékací mísy silně pomažeme máslem. Poklademe plátky uzeného, posypeme cibulí pokrájenou na tenká kolečka a strouhanými jablky, do...
více o Zapékané uzené s křenovými jablky
Oloupeme brambory – nové stačí očistit, podélně je nakrájíme na měsíčky (osminy) a dáme vařit do mírně osolené vody. Scedíme, až budou...
více o Zbylé kuře
Všechny ingredience smícháme, dáme do pekáče, přikryjeme víkem nebo alobalem a pečeme při 250 stupních 1,5–2 hodiny. Nemícháme....
více o Guláš v troubě
Maso nakrájíme na plátky, naklepeme, osolíme, opepříme a zprudka opečeme na části sádla. Na druhé části sádla zpěníme cibuli, přidáme mletou...
více o Mikulovské žebírko
Na lžíci oleje zpěníme najemno nakrájenou cibuli a česnek, posypeme mletou paprikou, zasmahneme, zalijeme vývarem a dáme vařit.
Přidáme asi...
více o Zelnice
Maso osolíme, poprášíme paprikou, dáme na plech a přiklopíme.
V průběhu pečení podléváme bílým vínem.
Ke konci pečení přidáme kečup a...
více o Labužníkova kuřecí stehna
Osmažíme cibuli do zlatova, potom přihodíme všechno koření a provoníme.
Na pánev přidáme protlak a prohřejeme.
Vsypeme nakrájená rajčata a...
více o Silná rajská omáčka
Maso odblaníme a nakrájíme na menší kousky,které osolíme,opepříme a obalíme v hladké mouce. Poté maso osmahneme do hněda na rozehřátém sádle...
více o Dušená hovězí kližka
Veku nakrájíme na plátky jako na chlebíčky. Buď je opečeme na tuku z obou stran, nebo v topinkovači. Na pánev nalijeme dvě rozkvedlaná vejce...
více o Tousty s kruhy
Z oleje, česneku a koření (já používám drcený pepř, trošku chilli, koriandr a drcený kmín) připravíme marinádu. Kotlety do ní naložíme a...
více o Božské vepřové kotletky
Sýr nakrájíme na kostky, zasypeme paprikou, osolíme, přidáme prolisovaný česnek, zakapeme olejem a pořádně promícháme. Dáme do misky,...
více o Nakládané sýrové kostky
Na 2 lžících sádla zlehka osmahněte najemno nakrájenou velkou cibuli.
Vložte 400 g prorostlého vepřového masa nakrájeného na kostky, osolte...
více o Výborný segedinský guláš
Nastrouhaný sýr zpracujeme s moukou, Herou, kypřicím práškem a vejcem. Těsto rozválíme na plát a přendáme na plech. Žervé smícháme s vejcem,...
více o Křehké sýrové řezy
Příprava drštěk: Pokud použijeme předvařené dršťky, pouze je propláchneme a uvaříme v osolené vodě. Měkké dršťky scedíme a necháme...
více o Dršťková staročeská polévka
Žlázy namočíme na pár hodin do mléka, pak je nakrájíme na kostky. Na suché pánvi opečeme nakrájený špek a na něm osolené a opepřené maso....
více o Veselé býčí koule
Kachničku jsem den předem nasolila, potřela pomádou (smícháme: lehce rozpuštěný med, šťávu z 1 pomeranče, špetku pepře a červené papriky,...
více o Kachna s medovo-pomerančovou pomádkou
Vepřové maso nakrájíme na kostky, na oleji zpěním enajemno nakrájenou cibulku, přidáme maso, 2 lžíce mleté papriky a orestujeme. Poté...
více o Segedýnská dobrota
Prsíčka osolíme, opepříme a zprudka opečeme. Poté vymažeme zapékací mísu máslem a vložíme do ní osmahnutá prsa. Z vajec oddělíme bílky a...
více o Kuřecí oči
Syrové brambory oloupeme a nakrájíme na větší kusy, stejně tak maso a klobásy. Cibule na kolečka, slaninu na plátky a celou směs důkladně...
více o Sloní žrádlo na zahradní gril
Nakrájenou cibuli na pánvi zesklovatíme a přidáme mleté maso, osolíme, opepříme a lehce osmahneme. Přidáme najemno nakrájenou papriku,...
více o Tousty à la Fomin
Špekáčky a cibuli oloupeme, nakrájíme na půlkolečka a promícháme v míse.
Suroviny na nálev smícháme v kastrolu, přivedeme k varu, vymícháme...
více o Jeňovi utopenci