Zadělávané dršťky
Předvařené dršťky uvaříme s novým kořením, pepřem, bobkovým listem, tymiánem a solí. Necháme okapat, posypeme grilovacím kořením a paprikou... více o Zadělávané dršťky
Předvařené dršťky uvaříme s novým kořením, pepřem, bobkovým listem, tymiánem a solí. Necháme okapat, posypeme grilovacím kořením a paprikou... více o Zadělávané dršťky
Měkký tvaroh smícháme s uvedeným kořením, nadrhnutým tymiánem a pivem. Důkladně rozmícháme a vložíme do sklenice. Uzavřeme a necháme 5 až 7... více o Pivní sýr
Tento recept je jednoduchý na přípravu. Nejdříve si dáme do pekáčku omyté kuře (můžete celé nebo klidně kupované paličky). Poté nakrájíme... více o Kuře v kečupové omáčce
Česnek zpěníme na troše oleje lehce dozlatova. Mezitím si nakrájíme maso a smícháme s kari, paprikou, bazalkou, oregánem a sušeným česnekem.... více o Gnocchi s česnekem, špenátem a kuřecím masem
Drobně nakrájenou cibuli zpěníme na oleji, zasypeme moukou, lehce osmahneme a vmícháme papriku. Po zpěnění zalijeme vodou, rozšleháme,... více o Rychlá fazolová polévka s párkem
Vepřové řízky naklepeme, osolíme a opepříme. Ve větší pánvi rozehřejeme olej, na kterém osmažíme nadrobno nakrájenou cibuli, česnek a... více o Vepřové plátky v cikánské omáčce
Vepřové řízky mírně osolíme, opepříme a naklepeme. Pak je rozložíme do zapékací misky a pokapeme olejem. Brambory oloupeme, nakrájíme na... více o Americký řízek
Odvážíme si stejné množství cibule a česneku. Obojí oloupeme. Cibuli nasekáme na jemné kostičky, česnek na plátky. Houby očistíme a necháme... více o Rychlý houbový guláš
Oškrábané brambory nakrájíme na malé kousíčky. Brambory dáme vařit (uvaříme si je v hrnci zvlášť). Na 1 lžíci oleje osmahneme najemno... více o Bramborový rychloguláš
Na oleji osmahneme cibulku dozlatova. Mezitím smícháme v míse mleté maso s trochou vařené rýže a vejcem. Přidáme sůl, mletou papriku a pepř.... více o Plněné papriky s rajskou omáčkou
Fazole namočíme předem na 3–5 hodin do vody, aby nabobtnaly. Na tuku zpěníme cibuli, zasypeme ji mletou paprikou, krátce zamícháme a... více o Gulášová polévka s bílými fazolemi
Maso naklepeme, osolíme bylinkovou solí, opepříme a namažeme kremžskou hořčicí. Položíme slabý plátek krkovice nebo anglické slaniny.... více o Vepřová krkovice zabalená jako ptáček
Slaninu si nakrájíme na kostičky a orestujeme v hrnci, přidáme nadrobno nakrájenou cibuli a na kousky nakrájená játra. Vše dohromady trochu... více o Vepřová játra na slanině
Oloupeme si brambory, které umyjeme a nakrájíme na malé kostičky, dáme do mísy. Párky nakrájíme na malé kostičky a dáme do mísy. Oloupeme... více o Křupavé brambůrky
Na másle osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli a česnek. Přidáme maso na menší kostky, osolíme, opepříme a zatáhneme. Dále přidáme houbové... více o Hovězí na houbách
Cibuli nakrájíme na jemno a osmahneme na pánvi. Maso nakrájíme na kostičky a okořeníme (pepř, sůl). Přidáme papriku a hořčici a necháme... více o Rychlý guláš
Do hrnce dejte pepř, nové koření, česnek, cukr, ocet a vodu a povařte 10 minut. Buřty podélně rozřízněte, namažte hořčicí, vyplňte cibulí,... více o Utopení utopenci
Zelí dusíme zvolna s uzeným kolenem nebo nožičkami. V jiném kastrolu zpěníme na sádle cibuli, vložíme na ni na kostky nakrájené maso s... více o Sedmihradské zelí (vrstvené)
Listové těsto rozválíme do kruhu, poté vezmeme kolečko na pizzu a uděláme trojúhelníčky. Nakrájíme párek na přibližně stejné tvary, dáme ho... více o Paprikové jednohubky
Cibuli nakrájejte a na oleji ji nechte zezlátnout. Hlívu omyjte, osušte a nakrájejte na proužky. Potom ji přidejte k cibuli a nechte chvíli... více o Falešná dršťková z hlívy
Na wok pánvi trochu rozpálíme olivový olej. Nakrájená rajčata na kostičky dáme do pánve s bazalkou a spaříme je, než úplně pustí šťávu.... více o Rajčatová omáčka na těstoviny
Oloupanou cibuli, česnek a sterilizované papriky rozsekáme najemno, nejlépe robotem. Přidáme pepř, sůl, sladkou papriku, dva balíčky... více o Nakládaný camembert
Maso a játra nakrájíme na nudličky. Do zapékací mísy dáme sádlo, cibuli nakrájenou na kostičky, česnek na plátky, přidáme maso a játra,... více o Zabijačkový guláš bez zabijačky
Cibuli a slaninu nakrájíme na kostičky a opečeme na jedné lžíci oleje. Nakrájíme kapustu, na vysmaženou slaninu dáme papriku, kapustu a... více o Kapusta
Vepřový bůček, oloupané párky a slaninu umeleme na masovém strojku, smícháme s vařenou rýží, nakrájenou cibulí, třeným česnekem, pepřem a... více o Jednoduché plněné zelné listy
Koleno očistíme, vložíme do tlakového hrnce, přidáme 4 stroužky česneku, bobkový list, nové koření a pepř. Vše zalijeme vodou, dost osolíme... více o Koleno z papiňáku a remosky
Kapustu rozeberte na listy, které dobře omyjte a následně spařte v hrnci s vroucí vodou. Změklé listy vyjměte a nechte okapat. Oloupané... více o Kapustové lasagne
Menší kuře naporcujeme na čtvrtky, osolíme a posypeme sladkou paprikou. Na dno kastrolu rozložíme vrstvu kysaného zelí, poklademe na kolečka... více o Kuře na zelí
Troubu předehřejeme na 180 °C, formu na muffiny vyložíme papírovými košíčky. Slaninu pokrájíme na kostičky, jarní cibulku nasekáme. Na oleji... více o Muffiny s jarní cibulkou a slaninou
Maso, papriky, pórek a cibuli nakrájíme na kousky. Osolíme, opepříme, posypeme sladkou paprikou, přidáme worcestrovou a sojovou omáčku, kari... více o Čína z vepřového masa
Kuskus uvaříme dle návodu na přípravu a necháme ho vychladnout. Kuřecí prsa nakrájíme na malé kostičky, dle chuti osolíme a okořeníme... více o Kuskusový salát s jogurtem
Na oleji si orestujeme pokrájenou cibuli, pak přidáme pokrájené, osolené a opepřené maso na kousky (kostky, nudličky) a orestujeme. Až se... více o Vepřové v mrkvi
Pažítku nasekáme nadrobno. Tuniaka scedíme. V miske spolu zmiešame obe suroviny. Pridáme vajcia a múku. Dochutíme soľou, štipľavou a sladkou... více o Tuniakové karbonátky so salsou
Do hrnce dáme očištěné kuře nebo slepici (můžeme předem naporcovat), přilijeme vodu, přidáme koření a zeleninu, osolíme. Přivedeme k varu a... více o Jednoduché kuře (slepice) na paprice
Vše důkladně promícháme a necháme přes noc v ledničce uležet. Na teflonové wok pánvi vše dusíme 5 až 10 minut, až je maso měkké. Podáváme s... více o Kuna-Pao
Kuřecí řízky jemně posolíme, popepříme a okořeníme grilovacím kořením. Řízky opečeme na oleji. Zapékací mísu (nebo pekáček) vymažeme máslem... více o Řízečky ala Pavlína s hermelínem
Jemně nakrájenou cibuli osmažíme na tuku dorůžova, přidáme mletou papriku a krátce zamícháme. Přidáme ihned rajčatový protlak a ještě chvíli... více o Falešná gulášová polévka
Na oleji dozlatova zpěníme nadrobno nakrájenou cibulku, přidáme na kostky nakrájenou plec a osmahneme, dokud se maso nezatáhne. Přidáme... více o Vepřový guláš
Na oleji osmahneme cibulku, přidáme salám, okořeníme, přidáme masox a zalijeme vodou. Vložíme na malé kostičky nakrájené brambory a vaříme,... více o Lenčin buřtguláš
Na rozpuštěném sádle osmažíme nadrobno nakrájenou cibuli. Zasypeme paprikou, gulášovým kořením a novým kořením. Promícháme, přidáme maso a... více o Gulášová z mletého
Vezmeme si střední misku, do které dáme kečup a majonézu. Rozmícháme. Přidáme rozmačkaný česnek, pepř, sladkou papriku a znovu zamícháme.... více o Dip k nachos
Uvaříme brambory,scedíme,Přidáme máslo a horké mléko a vyšleháme.Přidáme vejcea strouhaný sýr a vyšlehat. Orestujeme cibuli na sádledo... více o Bramborová kaše zapékaná s mletým masem
Nastrouhanou mrkev rozmícháme se strouhaným celerem, česnekem, cibulí, ořechy, sýrem a zakápneme olejem. Spojíme ostrým kečupem, dochutíme... více o Ořechový tatarák
Připravíme si těstíčko: 100 ml vody smícháme s hladkou moukou, přidáme mletou papriku, koření a česnek. Krůtí prsa mírně naklepeme,... více o Krůtí kapsa s překvapením
Na sádle zpěníme cibuli, přidáme na kostky nakrájenou klobásu a dále restujeme. Odstavíme a do tuku vmícháme papriku a necháme rozpustit.... více o Zelná polévka
Sušené houby namočíme na půl hodiny do vody, poté krátce podusíme, přidáme plátek másla a orestujeme doměkka. Pekáč vyložíme plátky slaniny,... více o Vánoční rožmberský kapr
Rozpálíme olej v hrnci. Vložíme najemno nasekanou cibuli. Až cibule krásně zesklovatí, přidáme najemno nasekané a oloupané buřty (možné... více o Pikantní buřtguláš
Na oleji osmažíme maso nakrájené na kousky, přidáme koření Čína, cibuli na kostky, česnek, anglickou slaninu a necháme smažit. Poté přidáme... více o Čína trochu jinak
Všechny suroviny smícháme dohromady. Uděláme placičky a pečeme v předehřáté troubě při 180 °C 10 minut. Podáváme s topinkou.... více o Tvarůžková bomba
Kuřecí prsíčka nakrájíme na kousky a vložíme do misky, přidáme olej, med, koření a rukama promícháme. Přikryjeme folií nebo víkem a dáme... více o Kuřecí kousky v medu
Žádné recepty nebyly nalezeny