Plněné papriky s rajským přelivem
Papriky opláchneme, zbavíme stopek a jadérek. Mleté maso dáme do misky, přidáme nakrájenou cibulku, anglickou slaninu na kostičky, rýži ... více o Plněné papriky s rajským přelivem
Papriky opláchneme, zbavíme stopek a jadérek. Mleté maso dáme do misky, přidáme nakrájenou cibulku, anglickou slaninu na kostičky, rýži ... více o Plněné papriky s rajským přelivem
Na pánvi rozehřejeme máslo a opečeme nadrobno nakrájenou cibuli. Přidáme mrkev nakrájenou na silnější kolečka, nahrubo nastrouhaný celer a... více o Mrkev jako maso
Do hrnce dáme olej, cibuli a do zlatova zpěníme. Přidáme mleté maso a pod pokličkou dusíme. Přidáme pepř, papriku a oregano. Příležitostně... více o Rychlá omáčka na špagety
Vepřové maso nahrubo nameleme a smícháme s kořením a mletým hovězím masem. Do správné konzistence naředíme světlým pivem. Plníme do střívek... více o Klobásy od Martiny
Tvarůžky si nakrájíme na co nejjemnější kostičky. Dáme do misky s víčkem, přidáme mletou papriku, pořádně protřepeme a necháme uležet v... více o Tvarůžková pomazánka se zakysanou smetanou
1. Do pekáče/remosky navrstvíme zelí, poklademe kolečky cibule, na to položíme čtvrtky kuřete. 2. Maso pokryjeme plátky slaniny a pečeme v... více o Kuře na zelí Haničky Koernerové
Cibuli očistíme a nakrájíme na kostičky. Plec nakrájíme na kostky. Cibuli osmažíme spolu s kmínem na oleji nebo na sádle do tmavohněda.... více o Hospodský vepřový guláš
Uleženou masovou náplň zabalíme do listů a vytvoříme závitky v podobě španělských ptáčků. Do kastrolu dáme tuk, osmahneme pokrájenou cibulku... více o Sarma z Banátu
Maso a cibuli nakrájíme, ostatní suroviny smícháme a řádně promícháme (masoxy rozpustíme v malém hrníčku a pak dolijeme do jednoho litru... více o Guláš bez míchání
Bůček vcelku zalijeme v papiňáku dostatečným množstvím horké vody. Přidáme 12 očištěných stroužků česneku, celý pepř, bobkový list a... více o Nakládaný bůček pivního experta
Maso omyjeme, zbavíme tučných kousků a šlach a nakrájíme na kousky. Mezitím si v misce připravíme marinádu smícháním všech uvedených surovin... více o Kuřecí čína
Brambory uvaříme ve slupce doměkka. Necháme vychladnout. Poté je oloupeme, rozpůlíme a vnitřky vydlabeme. Máslo utřeme se žloutky do pěny,... více o Brambory plněné ementálem a uzeným masem
Oba sýry rozmačkejte vidličkou a promíchejte s máslem. Přidejte cibuli, osolte, okořeňte a dolijte tolik piva, aby vznikla pomazánka.... více o Pomazánka Obatzda
Plátky krkovičky po stranách nakrojíme, aby se nám nekroutily. Naklepeme, osolíme, opepříme a zlehka potřeme hořčicí. Cibuli necháme na... více o Gulášová krkovička
Vařené krůtí maso obereme z kostí a nakrájíme na větší kousky. Může se použít maso z kostry, křídel krku apod. Rýži propláchneme 2 x vařící... více o krůtí rizoto
Vepřové maso pomeleme – půlka nahrubo (šajba 10–12) a půlka najemno (šajba 4), hovězí pomeleme najemno, nejlépe dvakrát. Maso se nasolí (na... více o Domácí klobásy
Sýr utřeme s cibulkou, česnekem, na malé kousky nakrájenou paprikou (stačí půlka) a najemno nasekanou feferonkou. Dochutíme mletou paprikou... více o Pikantní pomazánka ze sýra Cottage s paprikou
Sýr utřeme s mletou paprikou, špetkou soli a zamícháme do něj na kostičky nakrájenou červenou papriku.... více o Papriková pomazánka
Omytý lilek nakrájíme na větší kostky, osolíme, dáme do sítka a necháme 30 minut vypotit. Poté ho důkladně opláchneme vodou. Cuketu, mrkev,... více o Pikantní losos na zelenině
Na pánvi s troškou oleje orestujeme hrubě nakrájenou cibuli do sklovata, přidáme na kousky nakrájené maso, které jsme osolili, opepřili,... více o Pikantní gyros v housce
Kostku tofu propláchneme vodou, rozkrojíme na půlky, které ještě rozpůlíme. Ze sojovky, 0,5 dcl vody, česneku, papriky a Solčanky připravíme... více o Smažené sojové tofu
Brambory oloupeme a uvaříme doměkka. Necháme je vychladnout a nakrájíme na plátky. Na plech nakapeme trošku oleje, naskládáme plátky brambor... více o Rychlé zapečené brambory se šunkou
V míse promíchejte kuskus, mletou papriku, římský kmín, citronovou kůru, koriandr, sůl a pepř. Do jednoho talíře nasypte mouku a do jiného... více o Kuskusové řízečky
Cibuli nakrájíme nadrobno a dáme do pekáče. Pak nakrájíme maso. Maso a cibuli promícháme. Rozpustíme masoxy. Do litrové nádoby dáme kmín,... více o Pečený guláš
Plátky masa osolíme, opepříme a posypeme mletou paprikou, pak ponecháme v chladu. Nakrájíme si najemno kyselou okurku, cibuli a anglickou... více o Krkovička po cigánsku
Na oleji krátce osmahneme najemno nakrájenou cibuli, poprášíme ji sladkou paprikou a přidáme také najemno nakrájený česnek. Vložíme na... více o Králík s rajčaty
Na tuku osmažíme cibuli a kolečka párků, pak přidáme orestovat pokrájené houby, nastrouhaný česnek, zaprášíme paprikou, krátce zarestujeme,... více o Frankfurtská polévka s houbami
Na kostičkách slaniny necháme zesklovatět cibuli a zasypeme ji mletou sladkou paprikou. (Kdo má rád, přidá špetku pálivé.) Zpěníme a rychle... více o Polévka zelná s klobásou
Omytá kuřecí prsíčka nejprve osolíme a opepříme čerstvě namletým pepřem. Restujeme je zvolna rovnoměrně po každé straně na rozpáleném oleji.... více o Kuře na smetaně
Do většího kastrolu rozpustíme sádlo. Nadrobno nakrájenou cibuli necháme osmahnout do tmavočervena. Přidáme nakrájené maso, osolíme,... více o Jiříkův guláš
Dno pekáče vymažeme sádlem, posypeme najemno nakrájenou cibulí s česnekem, dále rajčaty na měsíčky. Vše zlehka posolíme a pocukrujeme,... více o Kuřecí paličky na rajčatové omáčce
Okapané kousky kuřecího masa (křidýlka / stehýnka / řízečky aj.) obalíme v kořenící směsi a osmažíme v oleji.... více o Kuře alá KFC
Maso nakrájíme na větší plátky,naklepeme ,posolíme přidáme rovnoměrně cibuli nakrájenou na kostičky,uzenou slaninu nakrájenou na proužky... více o Gizdíkovy závitky
Na sádle osmahneme mírně naklepané osolené kotlety, až se maso zatáhne. Kotlety vyjmeme z pánve a na výpeku osmahneme najemno nakrájenou... více o Kotlety v pivní omáčce
Připravíme si kvásek (rozdrobené droždí zalijeme trochou vlažného mléka se špetkou cukru). Mouku dáme do mísy a přidáme kvásek, vejce, mléko... více o Slaný závin s vinnou klobásou
Játra nakrájíme na kousky, cibuli na proužky a slaninu na kostičky. Na pánev dáme slaninu a rozehřejeme (pokud je slanina málo mastná nebo... více o Játra na cibulce a slanině
Ve větším hrnci osmahneme dozlatova nadrobno nakrájenou cibuli. Přidáme protlak a dobře orestujeme, aby protlak ztratil kyselost. Do hrnce... více o Hovězí guláš podle Hanze
Nachystáme si hovězí maso – odblaníme, nakrájíme na nudličky. Naložíme do marinády z olivového oleje, soli, pepře, mleté papriky,... více o Hovězí čína s nudlemi
Masové koule Mleté maso si dáme do mísy, zalijeme trochou vody, přidáme vejce, sójovou omáčku, sůl, pepř, sladkou papriku a podle chuti... více o Rajská omáčka s koulemi od babičky
Všechny potřeby dáme do jedné nádoby a tyčovým mixérem dokonale promícháme. (Česnek namačkáme, cibuli rozkrájíme jako na smažení, rozkrájíme... více o Domácí tatarský biftek
Oloupeme a nakrájíme na kostky cibuli, kterou osmažíme na sádle, potom přihodíme vykostěné koleno na kostky. Jakmile je maso opraženo,... více o Segedínský guláš by sokoliczek
Na oleji necháme zpěnit na hrubo nakrájenou cibuli. Přidáme na kostičky nakrájenou uzenou krkovičku a lehce osmahneme. Zaprášíme červenou... více o Poctivá zelňačka se smetanou
Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Brambory oloupeme a nakrájíme na středně velké kostky. Kabanos nakrájíme na kousky. Nakrájenou cibuli... více o Náš buřtguláš
Červenou papriku nakrájenou najemno a čočku dáš vařit a přidáš k tomu 2-3 zeleninové bujony. V mezičase nakrájíš najemno cibuli, kterou... více o Čočka podle Tibiho
Uvařené sójové kostky naložit přes noc do marinády. Na oleji zpěnit cibuli, na to vložit kostky a zelí - dusit půl hodiny. Přidat mletou... více o Sójový guláš Pikant
Na sádle osmažíme dorůžova jemně nakrájenou cibuli, přidáme tenké plátky brambor rozkrájené na půlměsíčky a mletou papriku. Chvíli společně... více o Hajducká polévka
Fazole přes noc namočíme a druhý den uvaříme. Na rozškvařené slanině osmahneme na kolečka nakrájenou cibuli a strouhanou mrkev, přidáme... více o Fazole po baskicku
Nakrájené kuřecí maso na nudličky okořeníme granulovaným česnekem, mletou paprikou (nesolíme kvůli nivě) a orestujeme na předehřáté pánvi.... více o Kuřecí maso s nivou ve smetanové omáčce
Svaříme si vodu a necháme ji vychladnout. Do vody přidáme nadrcený česnek, sůl, pepř a trochu kmínu. Mezitím si očistíme a omyjeme kolena,... více o Pečené koleno
Předvařené dršťky uvaříme s novým kořením, pepřem, bobkovým listem, tymiánem a solí. Necháme okapat, posypeme grilovacím kořením a paprikou... více o Zadělávané dršťky
Žádné recepty nebyly nalezeny