Kuřecí prsa pomeleme na masovém mlýnku jako sekanou, osolíme, opepříme, promícháme a necháme uležet. Mezitím na jemno nakrájíme kapii a...
více o Koule z kuřecího
Uzenou nakrájenou krkovičku obalíme v trojobalu jako řízek a usmažíme.
K tomu podáváme salát z červené řepy a nakládané okurky....
více o Uzené jako řízek
Listové těsto vyválíme na obdélníky 35×20 cm. Jablka nastrouháme spolu s rumovými perníčky. Plát těsta potřeme jablkovou směsí, posypeme...
více o Závin Šílený Max
Maso nakrájíme na plátky asi 0,5–0,75 cm silné, hojně potřeme rozetřeným česnekem, obalíme jako klasický řízek v trojobalu a smažíme....
více o Židovské řízky
Mouku, kypřicí prášek a sůl přesijte do mísy. Vařečkou přimíchejte cukr a mísu odložte.
Do jiné misky rozbijte vejce a přidejte ho do...
více o Palačinky Šípkové Růženky
Všechny ingredience smícháme a prohněteme. Na pomoučeném válu vytvoříme bochník, položíme ho na vysypaný plech a necháme kynout cca hodinu....
více o Chléb pšenično-žitný
Maso nakrájíme na kostičky (velké asi jako na klasický guláš) a proházíme v troše mouky. Nakrájíme si cibuli.
Na rozpáleném sádle (popř....
více o Pravý segedínský guláš
Mouku prosijeme na vál a promícháme se solí. Solíme málo, jinak by těsto špatně schlo. Do mouky uděláme důlek a pomalu do něj vléváme vejce...
více o Domácí lasagne
Vše smícháme a tvarujeme do různých tvarů. Poté pečeme v troubě na 150 stupňů 30 minut. Těsto je na modelování, není určeno ke konzumaci!...
více o Těsto na modelování
Smícháme mouky a práškem do pečiva, přidáme 1 lžíci medu a 1/2 hrnku vody. Promícháme, ať je z toho husté těstíčko. Necháme asi 30 minut...
více o Řecké smažené banány s medem, bez vajec
Pizza Calzone prý vznikla v Neapoli, když se jednomu nešikovnému kuchaři při strkání do trouby pizza složila tak, že jedna půlka pizzy...
více o Calzone – Plněná pizza
Na rozehřátém másle opražíme mouku a opatrně přiléváme mléko. Stále mícháme, dokud kaše nezhoustne a nemá hrudky. Osolíme, promícháme a...
více o Slané řezy
Na másle si zpěníme cibulku, přidáme najemno nakrájenou slaninu, klobásku a orestujeme. Až pěkně provoní, zalijeme vývarem (cca 1 litr),...
více o Babiččina zelnačka
Nakrájejte cibuli na plátky cca 1,5 cm a rozdělte na kroužky. Na těstíčko prošlehejte mouku, prášek do pečiva, podmáslí a vejce. Vmíchejte...
více o Křupavé cibulové kroužky
V míse smícháme cukr, mouku, vejce, olej, mléko a prášek do pečiva.
Nalijeme na plech vyložený pečicím papírem, poklademe ovoce a posypeme...
více o Bublanina s drobenkou