Večeře pro 4 za 50 minut. Opečeme slaninu tak, aby se dala drobit na malé kousky. Mezitím ušleháme vejce, mléko a ostatní ingredience mimo...
více o Rychlý Quiche – sýrový dort
Do části vlažného mléka rozmícháme trochu mouky, přisladíme 1 lžící cukru a rozdrobíme droždí – necháme vzejít kvásek.
Ve zbytku mléka...
více o Cukrářská vánočka (mazanec)
Náplň: Špenát očistíme a několik minut povaříme. Scedíme, dobře vymačkáme a posekáme. Na rozehřátém olivovém oleji zpěníme nadrobno...
více o Cannelloni se špenátem
Na olivovém oleji necháme zesklovatět najemno nakrájenou cibuli, poté přidáme maso a rozmačkaný česnek. Po zhnědnutí přidáme červené víno,...
více o Kejpíkovy lasagne
Hlavy a skelet důkladně propláchneme, dáme do hrnce, zalijeme studenou vodou a přivedeme k varu.
Sebereme pěnu, která se vytvoří na hladině,...
více o Rybí polévka
Smícháme mléko, žloutky, mouku, sůl, petrželku a muškátový oříšek. Touto směsí zalijeme rohlíky a přidáme sníh. Vzniklé těsto balíme jako...
více o Karlovarský knedlík
Na oleji osmahneme cibulku (jen co začne chytat barvu), přidáme na kousky nakrájenou, oloupanou a semínek zbavenou dýni a nakrájenou...
více o Pumpkin Soup – Dýňová polévka
Nejprve si připravíme korpus. Troubu předehřejeme na 180 °C. Ořechy najemno nastrouháme. V míse je smícháme, přidáme sušenky, vmícháme máslo...
více o Mrkvový cheesecake
Květák uvaříme do skoro měkka, nakrájíme jako na mozeček a dáme do větší mísy. Na olivovém oleji osmahneme kuře s kari a muškátovým ořechem....
více o Anglický květákový mls
Naklepané kuřecí řízky vložíme ráno do jogurtu s prolisovaným česnekem (250 ml). Večer dáme vařit brambory a chvilku předtím, než jsou...
více o Dědkovo kuře v jogurtu
Rajče pokrájíme na velmi drobné kousky, tvrdý sýr nahrubo nastrouháme, všechny suroviny promícháme s rýží a směsí naplníme vydlabané papriky...
více o Lehké papriky se sýrovou náplní
Těstoviny uvaříme v osolené vodě a scedíme. Udržujeme je teplé. Pršut nakrájíme na proužky, šunku na maličké kostičky a opečeme na másle....
více o Široké nudle se šunkovou omáčkou
Okrájíme vršek brokolice, zbytek oloupeme a nakrájíme na malé kostičky. Povaříme do měkka v osolené vodě. Mezitím do mletého masa zamícháme...
více o Sekaná s brokolicí
Uděláme kvásek – cukr, droždí, smetana. Zaděláme těsto, řádně propracujeme a necháme v teple kynout nejméně 5 hodin. Jelikož je těsto velmi...
více o Vánočka podle babičky
Nudle vsypeme do vroucí osolené vody a vaříme 10–12 minut (podle návodu). Slijeme, propláchneme studenou vodou a necháme okapat. Pórek...
více o Nákyp z těstovin
Troubu předehřejte na 220 °C. Olej rozpalte ve velké pánvi, přidejte česnek a po chvíli i špenátové listy. Míchejte a nechte je zavadnout....
více o Florentský koláč
Brambory omyjeme a uvaříme ve slupce. Scedíme, ihned oloupeme a prolisujeme. Přidáme žloutky, mouku, sýr a prohněteme. Ochutíme solí, pepřem...
více o Těsto na domácí gnocchi
Cibule oloupeme a nakrájíme na kolečka. Cukety omyjeme, zbavíme konců a nakrájíme také na kolečka. Rajčata omyjeme a pokrájíme. Vymastíme...
více o Francouzský zeleninový nákyp
Na oleji osmahneme dozlatova cibulku, přidáme česnek a rozebrané růžičky brokolice. Zalijeme litrem vody, dáme kostku zeleninového vývaru,...
více o Brokolicová polévka
Brokolici očistíme, omyjeme a rozdělíme na růžičky. Košťály oloupeme a nakrájíme na plátky. Česnek nasekáme a podusíme na rozpáleném tuku...
více o Brokolicová polévka
Nakrájíme cibuli na kostičky a osmahneme ji lehce na oleji, přidáme mleté maso a koření a dusíme, až bude maso hotové.
Mezitím uvaříme rýži....
více o Zapékaná cuketa s mletým masem
Nejprve si všechny přísady dáme do místnosti (třeba přes noc), aby měly stejnou teplotu. Do šálku dáme trochu mléka, přidáme lžíci cukru,...
více o Bochánek, který se vždy povede
Brambory uvaříme v osolené vodě, vychladlé oloupeme a nakrájíme na plátky. Špenát omyjeme, nakrájíme a dusíme asi 5 minut. Žampióny...
více o Zapékané brambory se špenátem
Listové těsto necháme rozmrazit, vyválíme dvě placky jako na štrúdl. Mleté maso smícháme s nakrájenou cibulí. Nakrájené rohlíky namočíme v...
více o Závin z mletého masa
Zelí pokrájíme, dáme do mísy, brambory nastrouháme a smícháme se zelím. Rajčata oloupeme, nakrájíme na kostičky, cibuli, majoránku a česnek...
více o Nákyp z kyselého zelí a brambor
Sůl, vejce, máslo a mouku zpracujeme v těsto. Vytvarujeme kouli, zabalíme do fólie a dáme do chladu. Troubu předehřejeme na 200 stupňů....
více o Špenátovo-sýrový quiche se smetanou
Kvásek – do misky dáme trochu vlahého mléka, lžičku cukru, rozdrobené droždí a trochu hladké mouky. Necháme na teplém místě vykynout cca...
více o Buchty „Hanka“
V hrnci přiveďte k varu kuřecí vývar, přidejte očištěnou a na kolečka nakrájenou mrkev, nahrubo nakrájenou cibuli a muškátový oříšek.
Snižte...
více o Mrkvová polévka Crecy
Nejdříve si očistíme kuřecí maso a nakrájíme ho na menší kostičky, osolíme a okořeníme dle vlastní chuti. Maso osmahneme na oleji.
Zeleninu...
více o Zapečené těstoviny podle Martiny
Příprava boloňské omáčky:
Na oleji a cibulce orestujeme nastrouhanou mrkev a celer. Necháme opékat asi 10 minut dozlatova, pak přidáme...
více o Lasagne s boloňskou omáčkou a bešamelem
Řízky osolíme, opepříme a opečeme na oleji. Přidáme kostičky šalotky, přilijeme vívo a vývar, vmícháme petrželku a dusíme 20 minut. Řízky...
více o Kuřecí prsíčka po florentinsku
V troubě nasucho opražíme housku nakrájenou na kostičky dozlatova. Cibulku nasekáme najemno, zpěníme na másle, přidáme nasekanou petržel,...
více o Kuře pečené s nádivkou
Cibuli nakrájíme a osmahneme na oleji dozlatova, přidáme papriku, kmín, muškátový oříšek, ocet a 1/8 l vody. Přidáme syrové, oloupané...
více o Dýňový guláš
Špagetová omáčka: Mleté maso zprudka osmahneme na trošce oleje, zasypeme 1/2 kořenicí směsi na špagety, přidáme rajčatový protlak, krátce...
více o Lasagne Kladno
Cukr rozpustíme ve vlažné vodě – nevaříme.
Cukr slijeme do lahve, nasypeme rýži, vanilkový cukr, citron na kolečka, nastrouhaný muškátový...
více o Domácí Cinzano
Tvaroh promícháme s pepřem, bylinkovou solí, nastrouhaným muškátovým oříškem a mlékem, dochutíme nasekaným rozmarýnem nebo petrželkou....
více o Šunkové uzlíčky
Z těsta děláme bochánky, asi 3–5 cm velké v průměru (pozor, hodně nabydou).
Pečeme pozvolna (čím větší, tím více pozvolna), asi 30 minut....
více o Medové koláčky
Plátky kuřecího masa nakrájíme na kousíčky, osolíme, opepříme, ponoříme do mléka a necháme půl hodiny stát. Mezitím koření smícháme s moukou...
více o Pochoutkové tortily s kuřecím masem
Sýr nastrouháme na jemném struhadle a smícháme se strouhankou, vejci, mlékem, žloutkem a kořením. Vypracujeme těsto, které rozválíme na plát...
více o Sýrové řezy
Kuřecí porce ponoříme do podmáslí, necháme uležet 2–3 hodiny a několikrát obrátíme. Smícháme mouku s ostatními přísadami a okapané kousky...
více o Americké kuře
Vše v uvedeném pořadí vložíme do formy (rozinky a kandovanou kůru vkládáme až po signálu na semínka) a dáme na program „základní“ stupeň „...
více o Mazanec z domácí pekárny
Brokolici očistíme, omyjeme, rozdělíme na růžičky, košťály oloupeme a nakrájíme na plátky.
Česnek nasekáme a podusíme na tuku s nakrájenými...
více o Brokolicová polévka
V míse smíchejte mouku se solí a máslem. Máslo zapracujte rukama do mouky, přidejte 50 ml vody a vypracujte těsto.
Formu na quiche o průměru...
více o Quiche lorraine
Řádně očištěnou a omytou kachnu důkladně nasolíme a dáme do pekáče břichem dolů. Můžeme odříznout křídla a dát je do pekáče pod kachnu, aby...
více o Pekingská kachna dle Robina
Mražený špenát připravíme dle návodu. Přidáme rozetřené stroužky česneku, lžíci smetany a necháme chvilku dusit. Okořeníme a nakonec přidáme...
více o Studená špenátová roláda
Předehřejte troubu na 180 °C. Zapékací mísu vymažte máslem a vytřete česnekem. Do mísy naklaďte ve vrstvách brambory a pórek, každou vrstvu...
více o Gratinované brambory
Vývar z hlav: 2 rybí hlavy (z kapra), 2 bobkové listy, ½ cibule, sůl
Hlavy dáme do hrnce s vodou. Vody musí být tolik, aby byly hlavy celé...
více o Slavnostní rybí polévka