- cibuli a okurky nakrájíme na kostičky
- maso nakrájíme na nudličky
- maso osmahneme na tuku
- přidáme cibuli
- podlijeme vodou nebo...
více o Katův šleh
Oloupané brambory a vejce nastrouháme na hrubém struhadle, okurky na jemném, cibuli najemno nakrájíme, přidáme hořčici, tatarku, osolíme a...
více o Chlebíčky z mléčného baru
Plátky masa naklepeme, osolíme, popepříme, potřeme hořčicí, přidáme cibuli nakrájenou na kolečka, půlku klobásy a nakrájenou okurku....
více o Vepřové závitky v římském hrnci
Plátky naklepeme, osolíme, opepříme, natřeme hořčicí a lehce obalíme moukou. Narychlo osmahneme na pánvi, aby se maso zatáhlo. V hrnci na...
více o Znojemské vepřové plátky
Do tvarohu zamícháme na tenké plátky nakrájenou okurku, nasekanou cibuli a kerblík, osolíme, opepříme a důkladně promícháme.
Plátky uzeného...
více o Kornoutky plněné tvarohem
Rohlíky (nejlépe ze včera) podélně rozkrojíme, ale nedokrojíme. Z rohlíků opatrně vyndáme vnitřky a místo nich dáme náplň. Pak rohlíky opět...
více o Plněné rohlíky jako jednohubky
Maso dáme do mísy, přidáme nadrobno nakrájené okurky a žampiony, nastrouhaný česnek, vejce, ochutíme solí, pepřem, majoránkou a částí drobně...
více o Adamovy kuličky (sekaná)
Na trošce oleje si orestujeme nadrobno pokrájený špek a cibuli dozlatova. Maso si pokrájíme na plátky (nebo kostky, záleží na tom, jaké maso...
více o Okurková omáčka z hovězího masa
Oloupaná vejce pokrájíme na kostičky a dáme do mísy, přidáme drobně pokrájenou cibuli a okurky, osolíme, opepříme, přidáme majolku a dobře...
více o Jednoduchý vajíčkový salát s rajčaty
Očistíme a omyjeme brambory i zeleninu a uvaříme je každé zvlášť doměkka. Vychladlé brambory oloupeme, nakrájíme na kostičky, přidáme hrášek...
více o Bramborový salát s majonézou
Nakrájíme salám, okurky a cibuli.
Zahřejeme (ale nevaříme) kečup, ocet, olej a cukr. Přidáme chilli koření a majolku, vše promícháme.
Mažeme...
více o Sloní žrádlo
Veku pokrájíme našikmo, abychom plátky měli delší, než jsme zvyklí. Plátky pomažeme salátem (kupovaným nebo doma dělaným). Doprostřed...
více o Chlebíčky s vejcem
Z mletého masa uděláme klasickou sekanou. Z ní vezmeme kousek a vytvarujeme plátek jako na ptáčky. Potřeme hořčicí a poklademe náplní....
více o Sekaný španělák
V hrnci rozehřejeme olej, vložíme na kolečka nakrájenou cibuli a zeleninu. Přidáme nové koření, pepř, bobkové listy a podusíme. Vložíme maso...
více o Králík na zakysané smetaně
Na rozpálenou pánev s kapkou oleje nastrouháme na hrubém struhadle větší bramboru (nebo dvě menší), posolíme a přidáme špetku kmínu.
Otočíme...
více o Rychlá večeře
Uvaříme těstoviny a ty pak propláchneme ve studené vodě.
Přidáme nakrájené rajčata, papriku, okurky, tuňáka, pažitku. Osolíme, opepříme a...
více o Těstovinový salát
Maso nakrájíme, naklepeme, osolíme, opepříme a obalíme v mouce. Na hodně rozpáleném tuku osmažíme, dáme do vyhřáté misky. Na výpeku osmažíme...
více o Židovina
Na kostky nakrájené osolené maso přidáme na dozlatova osmaženou cibuli. Postupně přidáváme kmín, česnek, rajský protlak, orestujeme,...
více o Guláš „Stavěč se sypungem“
Z másla a mouky připravíme světlou jíšku, zalijeme ji mlékem, osolíme a povaříme. Do vychladlého bešamelu vmícháme nastrouhaný sýr, žloutky,...
více o Sýrový nákyp se smetanou
Cibuli nakrájíme, okurku nastrouháme a oboje smícháme s ostatními ingrediencemi. Tento recept jsem dostala od kamarádky. Dělávám ho někdy...
více o Tatarka trochu jinak
Brambory uvaříme ve slupce. Oloupeme a necháme vychladnout. Vejce uvaříme natvrdo. Všechny suroviny nakrájíme na přibližně stejně velké...
více o Bramborový salát Nééééj na světě
Tahle pomazánka je ze zbytku masa z polévky, může být hovězí i kuřecí. Maso s celerem pomeleme, přidáme majonézu, drobně nakrájenou cibuli,...
více o Pomazánka z vařeného masa
Rozpis ingrediencí jsem psal pro jednu osobu (zhruba). Doprostřed talíře si uděláme hromádku ze salátu, na kterou posadíme dvě půlky vejce....
více o Obložené vejce
Plátky masa osolíme, opepříme a posypeme mletou paprikou, pak ponecháme v chladu.
Nakrájíme si najemno kyselou okurku, cibuli a anglickou...
více o Krkovička po cigánsku
Nakrájím si čtyři plátky šunky namažu je křenovou pomazánkou nastříkám šlehačku a zabalím.Ozdobím a jako přílohu bílé pečivo...
více o Šunkova rolka se šlehačkou
Vejce a okurku nakrájíme na kostičky, přidáme prolisovaný česnek a ostatní přísady a vše smícháme.
Podáváme ke grilovanému masu nebo...
více o Provensálská omáčka
Maso nakrájíme na kostičky a osolíme.
Nakrájenou cibulku si osmahneme v hrnci a přidáme maso. Až je maso osmahnuté, přidáme vodu. Maso musí...
více o Rozlétaní ptáčci
Cibuli nakrájíme na jemno, z vajec vyrobíme vejce míchaná, špekáčky a okurky rozřízneme podélně na čtvrtiny. Plátky kýty (asi 1cm vysoké)...
více o Španělské ptáčky podle mamky
Ocet, olej, kečup, hořčici promícháme a svaříme. Uzeninu, cibuli a okurky nakrájíme na kostičky, přidáme svařenou vychladlou hmotu a nakonec...
více o Sloní mlsanec
Roštěnky mírně naklepeme a okraje nařízneme, aby se při dušení nekroutily. Roštěnky potřeme sardelovou pastou, lehce opepříme, obalíme v...
více o Švédská roštěnka
Na oleji uděláme klasické topinky a přendáme na talíř.
Na tu samou pánev dáme na kolečka nakrájenou cibuli, nadrobno nakrájené okurky,...
více o Pálivá topinka s cibulkou
Zelí propláchneme studenou vodou. Necháme okapat a překrájíme na drobnější kousky. Papriku a okurky nakrájíme na kostičky. Žampiony...
více o Barevný zelný salát
Na oleji zpěníme cibulku, přidáme osolené a opepřené maso. Orestujeme, přidáme na kostičky pokrájený česnek i okurky a zalijeme dle potřeby...
více o Námořnické kotlety
Hrubě nakrájenou cibuli zpěníme na oleji, přidáme maso pokrájené na hranolky a za stálého míchání osmahneme a pod pokličkou dusíme ve...
více o Azu po tatarsku
Maso nakrájíme na plátky, naklepeme, osolíme, opepříme a zprudka opečeme na části sádla. Na druhé části sádla zpěníme cibuli, přidáme mletou...
více o Mikulovské žebírko
Kečup, hořčici, worchestr, olej svaříme na omáčku a dáme stranou buřty, cibuli a okurku nakrájíme na nudličky a smícháme s uvařenou omáčkou,...
více o Ševcovský salát
Oloupané buřty nakrájíme na kolečka, kysané zelí překrájíme. Cibuli oloupeme a nakrájíme na kolečka, stejně tak okurky a kozí rohy. Vše...
více o Utopence z hostince
Okurku nakrájíme nadrobno, cibuli nastrouháme a smíchame se zakysanou smetanou a hořčicí. Dochutíme polévkovým kořením....
více o Majonéza ze zakysané smetany
Rohlíky pokrájíme na zhruba centimetrové plátky a ty namočíme v rozšlehaném vejci s kořením a solí. Prudce po obou stranách osmažíme na...
více o Smažené jednohubky
Cibuli nakrájíme a osmahneme na oleji dozlatova, přidáme papriku, kmín, muškátový oříšek, ocet a 1/8 l vody. Přidáme syrové, oloupané...
více o Dýňový guláš
Do vroucí osolené vody s kořením – celý pepř, nové koření, bobkový list – vložíme veškeré maso a necháme uvařit do poloměka. Poté přidáme...
více o Pravý bořšč od babičky z Ukrajiny
Všechny potřeby dáme do jedné nádoby a tyčovým mixérem dokonale promícháme. (Česnek namačkáme, cibuli rozkrájíme jako na smažení, rozkrájíme...
více o Domácí tatarský biftek
Veku nakrájíme na plátky jako na chlebíčky. Buď je opečeme na tuku z obou stran, nebo v topinkovači. Na pánev nalijeme dvě rozkvedlaná vejce...
více o Tousty s kruhy
V kuchyňském robotu rozmixujeme hrst máty, hrst petržele, kapary, lžičku dijonské hořčice, okurku, trochu česneku a půl balení ančoviček v...
více o Salsa verde
Na oleji orestujeme nakrájenou cibuli, přidáme mouku, chvíli restujeme, přisypeme papriku, přilijeme smetanu a tolik vývaru, aby vznikla...
více o Paprikové brambory s okurkami
Hermelín nastrouháme na hrubém struhadle nebo nakrájíme na malé kostičky, přidáme tatarku nebo majonézu a nadrobno nakrájenou okurku....
více o Rychlá hermelínová pomazánka
Pečené kuřecí maso, papriku, okurky a cibuli nakrájíme, dáme do misky, přidáme scezenou kukuřici, hořčici, osolíme a opepříme.
Nakonec...
více o Kuřecí salát II
Uvařené a vychladlé těstoviny smícháme se zeleninou – okurky a papriky nakrájíme na kostičky, smícháme s tatarkou nebo smetanou a okořeníme....
více o Těstovinový salát s tuňákem