Rýži uvaříme doměkka asi 20 minut v dostatečně osolené vodě. Slijeme žampiony, a pokud jsou celé rozčtvrtíme je. Cibuli oloupeme a nakrájíme...
více o Barevná rýže se slaninou a žampiony
Oloupané syrové brambory pokrájíme na půl centimetru široké plátky. Vysteleme s nimi dno pekáče, posolíme, popepříme a bohatě zasypeme...
více o Kuřecí špalíčky z pekáčku
Řízky rozřízneme tak, abychom zvětšili jejich plochu. Ty kousky prsou, které z nich trčí, odřízneme a jemně nasekáme na kaší (nakutrujeme)....
více o Kuřecí rolky v páře
Na oleji osmahneme jemně krájenou cibulku, přidáme scezené žampiony, necháme jen tak „převalit“, přidáme špenát, podusíme, přidáme smetanu,...
více o Špenátový závin
Zelí propláchneme studenou vodou. Necháme okapat a překrájíme na drobnější kousky. Papriku a okurky nakrájíme na kostičky. Žampiony...
více o Barevný zelný salát
Na oleji zpěníme cibulku, přidáme osolené a opepřené maso. Orestujeme, přidáme na kostičky pokrájený česnek i okurky a zalijeme dle potřeby...
více o Námořnické kotlety
Nakrájíme jednotlivé suroviny na drobné kousky.
Do pekáče vložíme nakrájenou cibuli, potom maso, žampiony, následně šunkový salám a celé...
více o Skládané kuře
Z přísad vymícháme těsto a dáme do chladničky na 1 hodinu odpočinout. Vyválíme 5 mm silný plát, vykrájíme kolečka s průměrem asi 6 cm, na...
více o Taštičky z křehkého těsta
Žampiony necháme okapat a poté nakrájíme na proužky, stejně tak pokrájíme salám a vajíčka a vše dáme do mísy.
Cibuli nakrájíme na kostičky a...
více o Babiččin žampionový salát
Kuřecí maso a játra nakrájíme na kostky, klobásu na menší plátky.
V hluboké pánvi rozpálíme olej, opečeme maso a játra, po chvíli přidáme...
více o Pivovarské tajemství
Rozložíme si těsto na vál.
Kečup smícháme s chilli omáčkou a potřeme těsto.
Pak na pizzu dáme šunku nebo salám.
Na šunku dáme žampiony nebo...
více o Pizza alá italiano
Oloupané brambory nakrájíme na kostičky, zalijeme vodou, osolíme, přidáme kmín a vaříme.
Až jsou brambory měkké, přidáme zelí, žampiony i s...
více o Valašská kyselice
Kuře vykostíme podélným řezem kolem krku a páteře i s celou kostrou. Klouby křídelní a kyčelní kosti oddělíme řezem od kostry. Důležité je...
více o Galantina z kuřete
Kuřecí maso nakrájíme na kostičky, nivu nastrouháme nahrubo a kuličky hroznového vína nakrájíme na půlky a nasypeme do misky.
Na pánev...
více o Tortellini s nivovou omáčkou
Na oleji orestujeme cibuli, do ní přidáme na kostky nakrájený dietní salám a nakrájené žampiony a spolu orestujeme. Přidáme kečup a mícháme....
více o Zapékané pizza topinky
Majoránka a paprika (množství) je psaná zhruba na 40 dkg masa. Maso si pokrájíme na nudličky (kostičky), osolíme, opepříme, přidáme...
více o Myslivecká směs
Do teplého oleje vsypeme postupně kolečka cibule, zrnka kukuřice, kousky hub i pórku a krátce podusíme. Ochutíme solí, pepřem a hořčicí,...
více o Cibulový salát s houbami
Z přísad na palačinky umícháme hladké těsto, které necháme 30 minut odpočinout (můžeme také použít hotovou směs v prášku). Na větší pánvi...
více o Diplomatické palačinky
Připravíme si těstíčko: 100 ml vody smícháme s hladkou moukou, přidáme mletou papriku, koření a česnek. Krůtí prsa mírně naklepeme,...
více o Krůtí kapsa s překvapením
Roštěnky naklepeme, potřeme olejem a asi hodinu necháme odležet. Osolíme, opepříme a prudce po obou stranách opečeme. Mírně podlijeme a...
více o Roštěnky se smetanovou omáčkou
Kuřecí maso a žampiony nakrájíme na malé kostky, popř. nudličky. Do většího hrnce dáme vařit vodu na těstoviny, kterou osolíme a nalijeme do...
více o Těstoviny s kuřetem a houbami
Sójové kostky uvaříme předem dle návodu. Pokud je čas, můžeme je na 1 den naložit do marinády připravené z olivového oleje a koření, které...
více o Thajský sójový guláš