Srnčí hřbet vyložíme slaninou.
Obrané a na kostičky nakrájené kuře osmažíme na sádle.
Osmažené kuře dáme bokem a na pánvi necháme tuk....
více o Játrová paštika
1. Do 5 litrového hrnce dáme 3 litry vody
2. Do hrnce s vodou dáme 2 vepřová kolena, 3 cibule, 5 stroužků česneku, bobkový list a sůl a dáme...
více o Chutná zelňačka
Vařené uzené (nejlépe krkovičku) rozkrájíme na drobné kousky. V misce rozšleháme vajíčka, přidáme mléko, strouhanku, petrželku nebo kopřivy,...
více o Velikonoční nádivka
Do velké mísy dáme mouku, smícháme s kypřicím práškem. Máslo nakrájíme na vločky a přidáme spolu s ostatními ingrediencemi. Hnětením...
více o Adventní sušenky Spekulatius
Troubu předehřejeme na 200 °C. Formu na muffiny vyložíme papírovými košíčky.
Do mísy prosejeme mouku s práškem do pečiva a jedlou sodou....
více o Perníkové muffiny
Můžeme použít na jakékoli maso. Nejlépe kuřecí a vepřové. Množství je na cca 12–14 kuřecích stehen.
Marináda č. 1: Pokud máme kuřecí maso i...
více o Sladko-pikantní marináda na maso
Bulgur dáme do mísy, zalijeme vodou těsně nad povrch a dáme 20 minut vařit. Lilky omyjeme, očistíme a nakrájíme na hrubo, česnek oloupeme a...
více o Kibbeh
Smíchejte kávu, med, kakao (holandské), koření, česnek, limetkovou šťávu a sójovku. Vepřové kotlety opepřete, vložte do mísy a zalijte...
více o "Kouřové" marinované vepřové
Fazole namočte přes noc v dostatečném množství vody.
Ráno vodu slijte a nahraďte 5 hrnky čerstvé. Přiveďte k varu, zmírněte oheň a přidejte...
více o Červené fazole s rýží