Maso uvaříme a vyndáme z hrnce – vývar použijeme dále. Zelí, brambory, kořenovou zeleninu a cibuli nakrájíme, podusíme na másle a přidáme do...
více o Ukrajinský boršč
Zelí nakrouháme na nudličky, cibuli pokrájíme nadrobno. Na oleji osmažíme cibuli dorůžova, přidáme cukr a mícháme, dokud se nerozpustí. Pak...
více o Dušené červené zelí
Zelí nakrájíme na jemné nudličky, osolíme je, promneme, promícháme s nastrouhanou mrkví a křenem a necháme chvíli odležet.
Promícháme se...
více o Zelný salát s mrkví a křenem
Květák rozebereme na malé růžičky, ostatní zeleninu nakrájíme na jemné nudličky. V hrnci promícháme a přidáme nálev. Za občasného promíchání...
více o Moje čalamáda
Do mouky prosáté s práškem do pečiva rozsekáme máslo, přidáme cukr, vejce, žloutek, mléko a ocet. Na vále vypracujeme hladké těsto. 2/3...
více o Jablkový mřížkový koláč
Špekáčky oloupeme a podélně rozřízneme. Cibuli oloupeme a nakrájíme na nudličky.
Vše naskládáme do 3 l láhve (cibule, špekáčky, cibule...) a...
více o Utopenci V.
Z kuřecích stehen stáhneme kůži a několikrát je nařízneme špičkou nože. Do povrchu zatřeme citronovou šťávu se solí. Na marinádu rozetřeme...
více o Indická kuřecí stehna
Do vařící vody dáme ocet a sůl, pak opatrně přímo nad kastrolkem rozklepneme vejce a povaříme dle vlastního uvážení, Arabové dávají přednost...
více o Nezdravá snídaně po arabsku
Vše očistíme a pomeleme, přidáme olej, ocet, cukr a Deko a vaříme 2 hodiny. Plníme do skleniček a sterilujeme 20 minut na 80 °C.
Hodí se do...
více o Pálivec
Drobně nakrájenou cibuli zpěníme na oleji, zasypeme moukou, lehce osmahneme a vmícháme papriku. Po zpěnění zalijeme vodou, rozšleháme,...
více o Rychlá fazolová polévka s párkem
Ledový salát natrháme do mísy na malé kousky, přidáme nakrájená rajčata, papriky, okurku, posypeme trochou vegety, pepře, zakápneme olivovým...
více o Jednoduchý lehký zeleninový salát
Pečené kuřecí maso, papriku, okurky a cibuli nakrájíme, dáme do misky, přidáme scezenou kukuřici, hořčici, osolíme a opepříme.
Nakonec...
více o Kuřecí salát II
Náplň: ingredience na náplň šleháme ve vodní lázni do zhoustnutí.
Ze zbylých surovin vypracujeme tužší těsto a necháme 24 hodin odpočinout....
více o Výborné domácí kremrole
Litr mléka a litr vody převaříme, přidáme jednu smetanu ke šlehání a 5 lžic hladké mouky rozmíchané ve vodě, aby nebyly hrudky.
Necháme...
více o Polévka Kopračka
Ocet a litr vody, sůl, cukr, celý pepř, bobkový list, nové koření a vegetu svaříme. Necháme 3 minuty vařit, pak koření scedíme a dáme na 3...
více o Utopenci v aspiku
Těstoviny uvaříme dle návodu na obalu.
Na rozehřátém másle dozlatova opečeme plátky žampionů, přidáme kolečka cibule, kostičky mrkve a...
více o Pestrý těstovinový salát
Rajčata spaříme, oloupeme a nakrájíme na kousky. Přidáme na nudličky nakrájené papriky, cibuli, feferonky.
Dále přidáme nakrájený česnek,...
více o Čertovská omáčka
Rajčata umyjeme, nakrájíme na kostičky či plátky a společně s nadrobno nakrájenou cibulí dáme do mísy. V hrníčku připravíme zálivku....
více o Rajčata s cibulí
Oloupanou a pokrájenou cibuli smícháme se suchým sójovým masem. Přidáme zázvor a sůl, vše nasypeme do litru vroucí vody a na mírném ohni...
více o Čína se sójovým masem a kedlubnou
Fazolky uvaříme ve slané vodě a necháme okapat. Cibule nakrájíme na tenká kolečka a s osminkami na tvrdo uvařených vajec přidáme k fazolkám....
více o Míchaný cibulový salát
Brambory které jsme si uvařili den předem oloupeme a nastrouháme na jemno.Osolíme, přidáme vejce, dětskou krupičku a mouku.Já osobně...
více o Bramborové knedlíky plněné salámem
Špekáčky, cibule a okurky nakrájíme. Spojíme marinádou, kterou připravíme svařením uvedných surovin. Vše promícháme s majolkou a necháme do...
více o Špekáčkový salát
Maso nakrájíme na kostičky, přidáme koření, zalijeme vodou, osolíme a dáme vařit. Když je maso měkké, přidáme na kostičky nakrájené zelí,...
více o Ruský boršč
Špekáčky a cibuli oloupeme, nakrájíme na půlkolečka a promícháme v míse.
Suroviny na nálev smícháme v kastrolu, přivedeme k varu, vymícháme...
více o Jeňovi utopenci
Z přísad vypracujeme hladké těsto. Bochánek zakryjeme na 30 minut teplým hrncem. Těsto rozdělíme na dva díly, vyválíme ho na sílu 5 mm a...
více o Petřin tažený závin
Celer, mrkev, petržel a cibuli nakrájíme na střední kostky. Maso očistíme a nakrájíme na větší kostky. Koření svážeme do měšce. Na polovině...
více o Kančí ragú se šípkovou omáčkou
V hrnci rozpálíme olej a osmahneme cibulku dosklovata. Přidáme fazolky a krátce orestujeme. Podlijeme troškou vody, přidáme ocet, cukr a...
více o Fazolky nakyselo
Nejprve začneme kváskem – do 2 lžic mléka dáme lžičku cukru a rozdrobíme droždí, necháme vzejít. Mezitím si ohřejeme půl litru jakékoliv...
více o Chléb „Šumava“
Na másle dorůžova osmažíme celer s mrkví, přidáme propláchnutou čočku (nemusíme ji předem namáčet), zalijeme vývarem a dáme vařit. Zhruba po...
více o Čočková polévka s párky
Těsto: Do hrníčku si rozmíchejte sodu s octem (pění). Do hrnce na vaření dejte rozehřát na mírný oheň máslo s medem, přidejte cukr, octovou...
více o Marlenka – starodávný recept ruských žen
Do hrnce dejte pepř, nové koření, česnek, cukr, ocet a vodu a povařte 10 minut.
Buřty podélně rozřízněte, namažte hořčicí, vyplňte cibulí,...
více o Utopení utopenci
Do rendlíku vlijeme jen tolik vody, aby byla ryba potopená, přidáme sůl, ocet, rozpůlenou cibuli, koření a zvolna 10 minut vaříme. Do vroucí...
více o Kapr na cerno
Maso nakrájíme na kousky, osolíme, opepříme, obalíme v rozšlehaném vejci a v Solamylu. Osmažíme na tuku a vyndáme na teplé místo.
Do...
více o Sladkokyselé kuře
Ze všech ingrediencí uděláme husté těsto a dáme vykynout.
Pak vytvoříme 25 bochánků, do kterých vložíme asi 8 cm párek a vytvarujeme...
více o Dalamánky s párkem
Kečup, ocet, pepř a sůl přivedeme k varu a necháme vychladnout. Salám, sýr, feferonky, cibuli a okurky umeleme na masovém strojku. Vmícháme...
více o Maďarská pomazánka
Nejprve uvaříme nálev. Koření kromě zázvoru, bobkového listu a soli utlučeme v hmoždíři. Vodu a ocet přivedeme k varu, přidáme koření a...
více o Nakládané masové koule
Utřeme česnek se solí, koření rozmícháme v oleji, přidáme ocet s vodou (trochu ostřejší), promícháme a necháme pěkně uležet. Už několik let...
více o Skvělé buřty s cibulí
Kuřecí prsa nakrájíme na malé kousky podlouhlého tvaru a naložíme do podmáslí, do kterého dáme stroužky rozmačkaného česneku, sůl a pepř....
více o Kuřecí miniřízky
Maso očistíme a prošpikujeme špekem. Očistíme a nakrájíme kořenovou zeleninu. Na pánev dáme trochu sádla, kořenovou zeleninu, plátek...
více o Svíčková na smetaně podle mojí maminky
Vaříme maso v tlakovém hrnci v minimálním množství vody s kořením (bobkový list, nové koření, sůl).
Vývar doplníme mlékem a šlehačkou na...
více o Pajšlovka
Do misky dáme všechny ingredience a pořádně promícháme.
Necháme deset minut odstát.
Připravíme si pekáček, do kterého naskládáme plátky masa...
více o Pečeně po kanadsku
Hovězí maso a slaninu (uzené maso) pokrájejte na kostičky a uvařte do poloměkka v osolené vodě. Přidejte na kostičky pokrájenou mrkev,...
více o Boršč bez zelí
Čočku namočíme alespoň na 2 hodiny do studené vody. Vodu slijeme a čočku propláchneme. V hrnci ji zalijeme vodou a povaříme spolu s pepřem,...
více o Čočka nakyselo
Čočku přebereme, opláchneme na sítku, nasypeme do hrnce, zalijeme studenou vodou asi 3 cm nad čočku a přivedeme k varu. Přidáme najemno...
více o Čočková polévka se sušenými švestkami
Na oleji zpěníme cibulku, přidáme najemno nastrouhanou mrkev, petržel (od obojího cca stejné množství jako cibule) a podusíme. Přidáme...
více o Jednoduchá rajská polévka
Salám /gothaj, špekáček, kabanos nebo párek/ nakrájíme na nudličky, okurky a cibuli na drobno, přidáme pepř, hořčici a promícháme...
V...
více o Husákův Novoroční salát
Maso nakrájíme na kostky, osolíme a dáme vařit.
Postupně podle tvrdosti přidáváme další ingredience. Nejprve nakrájené zelí, necháme...
více o Boršč podle mojí mámy