Zelí s křenem
Zelí očistíme a nakrouháme najemno. Nakrájíme cibuli, raději také najemno. Křen nastrouháme na struhadle. Vše dáme do mísy a přidáme zbylé... více o Zelí s křenem
Zelí očistíme a nakrouháme najemno. Nakrájíme cibuli, raději také najemno. Křen nastrouháme na struhadle. Vše dáme do mísy a přidáme zbylé... více o Zelí s křenem
Maso odblaníme, omyjeme a osušíme. Pak jej vložíme do horké vody, rychle přivedeme k varu a poté vodu osolíme. Vaříme asi dvě a půl hodiny... více o Zadělávané fazolky
Mouku prosijeme, smícháme s ostatními ingrediencemi, zaděláme těsto. Necháme kynout v chladu (lednici) 8–12 hodin, při pokojové teplotě 4–6... více o Chléb bez hnětení
Máslo s medem, cukrem a mlékem rozpustíme na vodní lázni. Sundáme z vodní lázně a přidáme vejce a ocet. Dobře promícháme a postupně za... více o Medovníkový koláč
Ryby oškrábeme (nebo stáhneme), vykucháme a vyčistíme, pořádně nasolíme a dáme do chladu. Sůl je nutná pro zpevnění masa bílých ryb. Asi za... více o Rybí salát
Ve velké míse vhodné do mikrovlnky smícháme kečup, ocet, cukr, prolisovaný česnek, maso na kousky, nasekanou cibuli a papriky na velké... více o Čína v mikrovlnce
Opláchnuté díly masa protkneme slaninou a osolíme. Očištěnou zeleninu a cibuli nakrájíme na plátky, mírně osmahneme na tuku, přidáme maso,... více o Hospodská svíčková na smetaně
Porce kuřete opečeme na tuku ze všech stran, osolíme, přidáme několik zrnek celého pepře, rozsekanou cibuli a dusíme asi 15 minut. Potom... více o Kuře v pivní omáčce
Na vále smícháme suroviny (na těsto) a vypracujeme pěkné hladké těsto. Rozdělíme ho na 2–4 díly, podle toho, kolik chceme nohavic. Uvařený a... více o Nacpánek – závin
V míse mouku s tukem rukou rozemneme na žmolenku a do ní vlijeme žloutky rozmíchané s vodou a octem. Rukou v míse vymícháme v hladké těsto,... více o Listový závin bez překládání
Papriky a cibuli nakrájíme nadrobno a společně s ostatními přísadami kromě vína pomalu dusíme. Když je zelenina měkká, přilijeme víno a... více o Paprikové čatní
Do formy nalijeme podmáslí s vodou, přidáme ocet, olej, med, sůl, vsypeme mouky a koření a nakonec droždí. Program základní – tří hodiny a... více o Výborný chléb, který se vždy povede
Paprikové lusky nasucho opražíme na pánvi, až začnou hnědnout. Vložíme je do igelitového sáčku a necháme zapařit. Poté z nich sloupneme... více o Pařené papriky (Bulharsko)
Přebrané, oprané a namočené fazole uvaříme doměkka (nerozvaříme) a necháme vychladnout. Scedíme je, v míse smícháme s jemně nakrájeným... více o Fazolový salát se slaninou
Fazole namočíme aspoň na 2 hodiny do vody. Poté je v tlakovém hrnci uvaříme doměkka spolu s vývarem z uzeného, česnekem, bobkovým listem,... více o Uzená fazolačka
Lepivá sushi rýže má kulatá zrna. V žádném případě nemůžeme použít rýži předvařenou či dlouhozrnnou, lze ji nahradit pouze kulatou italskou... více o Sushi
Přes noc namočíme 6–7 vrchovatých lžic fazolí. Vodu nevyléváme, pouze dolijeme do cca 1,2 litru. Nesolíme a vaříme v tlakovém hrnci 50 minut... více o Prostá fazolová polévka
Těsto: Z uvedených ingrediencí vypracujeme husté těsto, které necháme 3 hodiny odpočinout. Náplň: Nastrouhaná jablka smícháme s cukrem a... více o Jablíčková buchta
Osolené porce kapra pokapeme citronovou šťávou a necháme půl hodiny odležet v chladu. Pak je obalíme v mouce a poté ve vejcích rozšlehaných... více o Kapr na povidlech a mandlích s teplým bramborovým salátem
Na hustou kaši rozvaříme rajčata s cibulí a česnekem. Ve směsi necháme rozpustit cukr, přidáme ocet, sůl a koření. Do chutney nasypeme... více o Indické chutney
Vejce uvaříme natvrdo, žloutek propasírujeme, vnitřek rohlíku namočíme do mléka a také propasírujeme. Přidáme olej, promícháme a dochutíme... více o Omáčka na francouzské brambory
Očistěné, vyprané houby nakrájíme na kousky. Do kastrolu dáme sádlo a nadrobno pokrájenou cibuli. Cibuli necháme zesklovatět a přidáme houby... více o Houbová omáčka
Čočku propereme v cedníku, dáme do hrnce a zalijeme ji studenou vodou asi 1 cm nad ní. Necháme pomalinku probublávat doměkka. Na sádlo dáme... více o Čočka
Nejdříve si připravíme nálev. Vodu s octem, kořením a cukrem svaříme a necháme 5 minut vařit na mírném ohni. Nálev necháme vychladit.... více o Pikantní čerti
Do 2 l vody dáme sůl, nakrájené houby, brambory, cibuli, kmín, kuličky koření a bobkový list. Vaříme do změknutí hub a brambor, vyndáme... více o Jihočeská kulajda
Králíka naložíme den předem. Maso omyjeme, osušíme, vložíme do pekáče, osolíme, opepříme a obložíme ho plátky slaniny. Přidáme nakrájenou... více o Králík na smetaně
Do sklenic ukládáme omyté a očištěné okurky. Prokládáme je několik kolečky cibule a několik kolečky mrkve. Pokud máme mladou cibulku nebo... více o Nakládané okurky II.
Rozporcované kuře osolíme, přidáme sklenku vody a máslo a dáme péct. Do kastrolku dáme cibuli, kečup, vodu, ocet, sůl, pepř, kari, chilli,... více o Kanadské kuře II.
Rajčata opereme. Na 2 minuty je nasypeme do vroucí vody a oloupeme slupky. Plody nakrájíme na kousky. Šťávu slijeme, rajčata rozmixujeme a... více o Pikantní kečup
Žádné recepty nebyly nalezeny
Omlouváme se, nastala chyba. Prosím, pokračujte na úvodní stránku.