Porce
Čtverec alobalu potřeme uprostřed troškou oleje. Na olej klademe uzeninu, na ni půlku hermelínu (rozkrojením nahoru), na hermelín opět... více o Porce
Čtverec alobalu potřeme uprostřed troškou oleje. Na olej klademe uzeninu, na ni půlku hermelínu (rozkrojením nahoru), na hermelín opět... více o Porce
Pečlivě oddělíme žloutky od bílků. Vyšleháme tuhý sníh. Žloutky vyšleháme s cukrem do pěny, pak přidáme mouku, olej, prášek do pečiva a... více o Kinder řezy
Maso omyjeme, zbavíme tučných kousků a šlach a nakrájíme na kousky. Mezitím si v misce připravíme marinádu smícháním všech uvedených surovin... více o Kuřecí čína
Olejem pomazané, osolené a opepřené maso položíme na plech a podlijeme vodou. Vložíme do trouby a pečeme na 200 stupňů. Občas otočíme. Až se... více o Jarní steaky
Maso nakrájíme na plátky, které opečeme na oleji. Osolíme a opepříme. Polovinu masa z pánve (opečeného) vyjmeme do zapékací mísy a na... více o Alfrédovy panenky
Semeleme mák. Jablka použijeme zavařená – necelé dvě sklenice a zamícháme do nich solamyl (asi 2 lžíce). Velký plech vysteleme pečičím... více o Jablečný makovec
Nejprve propláchnutou pohanku nasypeme do hrnce s osolenou vodou, přidáme lžíci olivového oleje a vaříme tak dlouho, až se nám začne tvořit... více o Pohankový salát se sýrem a cuketou
Všechny ingredience zamícháme, dáme na vymazaný a strouhankou vysypaný plech. Pečeme půl hodiny. Oleje můžeme dát i méně, aby sekaná nebyla... více o Sekaná z cukety
Listové těsto si rozválíme a křížením překrájíme na trojúhelníky. Připravíme si maso, přidáme bylinky, česnek, strouhaný sýr a promícháme. Z... více o Mleté v listovém těstě
Pokud použijeme fazolky čerstvé, nejdříve je 6–10 minut povaříme v osolené vodě a necháme okapat. Mražené fazolky dáváme rovnou, nemusíme... více o Zelené fazolky na tymiánu a česneku
Žloutky si vyšleháme s cukrem do pěny, přidáme vodu, olej, mouku s kypřidlem a kakao. Vše řádně promícháme a nakonec přidáme i tuhý sníh z... více o Kokosový dort – výborný a snadný
Filé posypeme kořením na ryby a na pánvi zprudka opečeme. Vložíme do vymazaného pekáčku. Filé zalijeme rozšlehanými vejci a posypeme nivou.... více o Filé zapečené s nivou
Na trošce oleje orestujeme nadrobno nakrájené, osolené a opepřené maso, ke kterému přidáme hořčici, kterou též orestujeme. Potom přilijeme 2... více o Topinky se srbskou směsí
Cibuli nakrájíme na klínky, hrušky na čtvrtky. Vyřízneme jádřince a společně vše opečeme na másle (nejlépe v takové nádobě, kterou lze... více o Vepřové na hruškách
Jehněčí kolinko nařízneme nožem u kosti a tupou stranou nože očistíme kost. Osolíme, opepříme a opečeme v hrnci dozlatova na oleji. Přidáme... více o Konfitované jehněčí kolínko s limetkovo-batátovým pyré
**Těstoviny:** uvaříme v osolené vodě dle návodu. **Omáčka:** na oleji osmažíme cibuli, přidáme maso a nakrájené žampiony. Když maso zhnědně... více o Skvělé boloňské špagety
Očištěné papriky zbavíme vršků a jemně vydlabeme vnitřek. Nastrouhaný sýr smícháme s vejcem a nasekanou patrželkou a lusky touto směsí... více o Papriky plněné sýrem
Do pekárny postupně vložíme vodu, olej, ocet. Potom přidáme mouku, cukr, sůl, kmín a do středu vložíme sušené droždí. Pokud pečeme chleba v... více o Domácí chleba od mamky
Na rozpáleném oleji orestujeme propláchnutou a okapanou rýži. Až zbělá, vmícháme do ní kari, zalijeme vodou, osolíme, přikryjeme pokličkou a... více o Blesková rýže kari podle Lidušky
Uvařte rýži, sceďte, propláchněte studenou vodou a nechte vychladnout. Na marinádu smíchejte omáčku hoisin, česnek, zázvor, jemně nakrájenou... více o Pikantní vepřové se smaženou rýží
Nejprve oddělíme bílky od žloutků a z bílků vyšleháme, s trochou cukru, sníh. Ke žloutkům přidáme cukr, skořici a med, to celé smícháme do... více o Mňamózní perníková bábovka
Víno svaříme s vodou, přidáme žampiony nakrájené na čvrtky (příp. osminky - podle velikosti) a necháme přejít varem. Okořeníme bazalkou,... více o Kuřecí řízky se žampionovou omáčkou
Vše svaříme a držíme na mírném varu v otevřeném hrnci 25 až 30 minut. Pak přecedíme, tuhé části vyhodíme. Používáme na ředění curry pokrmů... více o Fragrantní vývar
Recept vznikl náhodou – naložila jsem si kuřecí prsa do medové marinády a nepočítala s tím, že se manžel vrátí z venčení psa s pytlem hub.... více o Medová ňadra na houbách
Uděláme si těsto a rovnoměrně ho rozložíme na plech. Je tužší, tak je dobré použít pergamenový papír a ruce si namáčet do studené vody, aby... více o Tvarohové řezy
Plátky masa naklepeme, osolíme, opepříme a naložíme do směsi oleje a koření, např. grilovací koření, česnek apod. Listové těsto rozválíme,... více o Vepřové plátky v listovém těstě
V hrnci rozehřejeme olej, vložíme na kolečka nakrájenou cibuli a zeleninu. Přidáme nové koření, pepř, bobkové listy a podusíme. Vložíme maso... více o Králík na zakysané smetaně
Uvaříme půl porce světlých špaget, půl porce celozrných (tmavších) špaget a pokud budete chtít, tak i půl porce černých špaget. Necháme je... více o Špagetová roláda
Kýtu nakrájíme na plátky, naklepeme, mírně osolíme a posypeme grilovacím kořením. Na rozehřátém oleji nebo na grilu opékáme, až je maso... více o Vepřová kýta Ježibaba
Do mísy dáme polohrubou mouku, cukr, olej, vejce, teplé mléko a prášek do pečiva. Přidáme kakao, skořici, vanilkový cukr a marmeládu, vše... více o Perník s marmeládou
Na oleji zpěníme cibuli, vysypeme na to celý rajský protlak, hned tam šupnem cukr, koření, zamícháme a zalijeme vařící vodou. Povaříme asi... více o Rajská – rychlovka
Uvařené brambory, česnek, sýr a uzené maso (nebo uzeninu) nastrouháme (prolisujeme, pomeleme, rozmixujeme) a dáme do mísy. Přidáme vejce,... více o Bramborové klobásy
Nejprve se pusťte do tmavého těsta. Vajíčka vyšlehejte s krystalovým cukrem, přidejte mléko, kakao, olej, prášek do pečiva a nastrouhanou... více o Fešácká buchta
Všechny ingredience smícháme dohromady. Navrch poklademe ovoce (ne po celém povrchu) a dáme do předehřáté trouby péct 40 minut na 180 stupňů... více o Bublanina bez vajec a mléka
Na rozpálenou pánev s kapkou oleje nastrouháme na hrubém struhadle větší bramboru (nebo dvě menší), posolíme a přidáme špetku kmínu. Otočíme... více o Rychlá večeře
Maso naklepeme, osolíme, opepříme a poprášíme moukou. Nejprve zprudka osmahneme na oleji a pak pozvolna doděláme. Mezitím oloupeme brambory... více o Bělehradský řízek
Potřebujeme: plech, pečicí papír a mixér. Těsto: Vyšleháme vejce do pěny a postupně přidáváme cukr a olej. Až je vše vyšleháno, přidáme... více o Kinder mléčný řez – pro děti
Připravíme si těsto: Do misky dáme 2 vejce, hrnek cukru krupice a vyšleháme. Přidáme 0,5 hrnku oleje, 2 hrnky hladké mouky, 1 hrnek mléka a... více o Rychlé eskymo řezy
Nejprve v míse prošleháme vejce s cukrem. Následně přidáme jogurt a olej. Nakonec postupně přisypeme mouku, do které jsme předem vmíchali... více o Rychlý a jednoduchý jogurtový koláč
Čočku propereme, dáme do hrnce s očištěnou a pokrájenou mrkví a celerem, přidáme bobkový list, zalijeme vodou (vývarem) a dáme vařit. Asi po... více o Čočková polévka s klobásou
Ve vodě zavaříme kořenovou zeleninu, nať, masox, kmín a trochu přisolíme. Mezitím si připravíme na oleji/másle světlou řídkou jíšku z hladké... více o Evina kmínová polévka
Uvedené suroviny smícháme a vypracujeme těsto. Plech potřeme olejem a těsto pomalu vymačkáme po celém plechu. Nejlepší je těsto potřít... více o Nekynuté těsto na pizzu
Všechny ingredience dáme do pekárny v tom pořadí, jak jsou napsané, necháme umíchat a vykynout (program těsto). Po vykynutí vyndáme z... více o Domácí chléb "Šumava" pečený v troubě nebo domácí pekárně
Papriky podélně rozřízneme, vydlabeme a plníme připravenou směsí sekané. Cibuli nakrájíme na kolečka a dáme na dno olejem vymazaného pekáče.... více o Paprikové lodičky
Na oleji orestujete na velké kusy nakrájený petržel a brambory. Přidáte nastrouhaný zázvor a najemno nasekaný česnek a chvíli restujete.... více o Polévka z medvědího česneku
Cuketu očistíme a nakrájíme na malé kostky. Na oleji osmažíme nakrájenou cibuli a okořeníme mletou červenou paprikou. Přidáme nakrájenou... více o Cuketová omáčka
Rozděláme na plech, vymastíme plech, dáme kečup nebo nastrouháme sýr, až na sýr další ingredience. Na jednu půlku se může dát anglická... více o Domácí pizza I.
Květák rozdělíme na kousky a uvaříme ne úplně do měkka ve slané a okmínované vodě. Do misky zatím na jemno rozkrájíme šunku a nastrouháme... více o Květákové placičky se šunkou a sýrem
Žloutky vyšleháme s cukrem do pěny, vmícháme olej, vodu, aroma, mouku s kypřidlem, dobře promícháme a nakonec vmícháme zlehka i vyšlehaný... více o Jahodový koláč (buchta) s tvarohovým krémem
Vařené krůtí maso obereme z kostí a nakrájíme na větší kousky. Může se použít maso z kostry, křídel krku apod. Rýži propláchneme 2 x vařící... více o krůtí rizoto
Žádné recepty nebyly nalezeny
Omlouváme se, nastala chyba. Prosím, pokračujte na úvodní stránku.