Kuřecí čtvrtky s rýží od Peti
Kuřecí čtvrtky omyjeme, potřeme česnekem, posypeme kmínem, grilovacím kořením a osmažíme v pánvi na oleji. Poté vyndáme maso. Přidáme na... více o Kuřecí čtvrtky s rýží od Peti
Kuřecí čtvrtky omyjeme, potřeme česnekem, posypeme kmínem, grilovacím kořením a osmažíme v pánvi na oleji. Poté vyndáme maso. Přidáme na... více o Kuřecí čtvrtky s rýží od Peti
Sojové kostky zalijeme sojovou omáčkou, worcesterem, přilijeme vodu a uvaříme doměkka. Nakrájenou větší cibuli osmahneme na trošce oleje... více o Sojové maso se sojovou omáčkou
Mouku prosejeme s kypřicím práškem, žloutky rozšleháme s polovinou cukru, postupně přiléváme olej a našleháme do pěny. Z bílků ušleháme tuhý... více o Bublanina s třešněmi
Vkládáme zeleninu postupně podle jejich tvrdosti. V hrnci by mělo být tak 3/4 vývaru, aby se vešly všechny zbývající ingredience. Do studené... více o Pravý ukrajinský boršč
Linecké těsto vyválíme na pomoučeném stole do velikosti plechu tak, abychom měli vyplněné i jeho okraje. Na těsto naskládáme dobře okapané... více o Báječný sněhovo-tvarohový krémeš s ovocem
Krém: máslo a zkaramelizované salko vyšleháme, přidáme trochu rumu. ... více o Buchta s karamelovým krémem
Vejce a cukr ušleháme, potom přidáme ostatní suroviny. Na vymazaný plech nalijeme těsto. Mezitím si připravíme směs z: 2 tvarohy, 1 až 2... více o Prošívaná buchta
Kosti uvaříme a obereme do mísy, přidáme hrášek, uvařené těstoviny, na slanině osmahlou cibuli a zeleninovou směs. Vše promícháme a dáme do... více o Uzenofleky
Na olej dáme nakrájenou cibuli, na kostky pokrájené maso, osolíme, opepříme a necháme dusit. Po chvíli přidáme na malé kostičky nakrájená... více o Dušené vepřové na provensálském koření
Osmažte kuřecí řízek. Nakrájejte salát, sýr a rajčata. Po vychladnutí nakrájejte ještě řízek. Namixujte sýr, přidejte 12 lžic vody a 1 lžíci... více o Zeleninová pohádka
Kotlety nařízneme, naklepeme, osolíme, obalíme v paprice a mouce, a na oleji se zpěněnou cibulkou opečeme. Zalijeme vařící vodou zvolna... více o Kotlety na paprice
Umícháme z ingrediencí těsto a vyšleháme náplň. Na vymazaný a vysypaný plech nalijeme polovinu těsta, na které klademe lžičkou hromádky... více o Hromádkový smetanovo-tvarohový koláč
Mouku smícháme s cukrem, solí a sodou, přidáme jemný (propasírovaný, rozmixovaný) tvaroh, vejce a rum. Zpracujeme těsto, které vyválíme... více o Tvarohové šišky
Maso (podle počtu osob) nakrájíme na malé nudličky nebo kostičky, okořeníme (kari až do omáčky, aby nezhořklo) a orestujeme spolu s... více o Maso se smetanovo-hořčicovou omáčkou
Oloupaný česnek nakrájený na půlky (případně čtvrtky) protlačíme z boku do celého hermelínu – doporučuji si nechat hermelín ohřát na... více o Nakládaný celý hermelín
Maso nakrájíme na nudličky, osolíme, posypeme grilovacím kořením a v misce promícháme. Necháme uležet. Mezitím nakrájíme cibuli na tenká... více o Zapečené kuřecí nudličky
Všechny ingredience na piškot smícháme v míse a dáme na vymazaný a kokosem vysypaný plech. Pečeme na 180 stupňů cca 15–20 minut. Vychladlý... více o Krémové řezy
Klasický postup – suchá směs, tekutá směs. Promícháme cukr, mouku a prášek do pečiva s vanilkovým cukrem. Do směsi zašleháme mléko s předem... více o Muffins
Vepřovou panenku očistíme a nakrájíme na plátky. Marinujeme v oleji s pepřem a bylinkovou solí nejméně jednu hodinu. Mezitím si nakrájíme... více o Výborné špízy
Kuřecí maso nakrájejte na kostky a vložte alespoň na hodinu do marinády. Na oleji nechte zezlátnout cibuli, přidejte nasekané zelené chilli... více o Everest Chicken Masala
Uvařené brambory nastrouháme a přidáme všechny ingredience. Opepříme, osolíme a pořádně zamícháme. Podáváme klasicky na topince. Dle chuti... více o Babiččin falešný tatarák
Připravené těsto si rozdělíme na dva plechy na pečicí papír potřený olejem. Snažíme se, aby bylo na obou stejně. Dáme do vyhřáté trouby na... více o Osvěžující Kinder mléčný řez
Maso nakrájíme na kostičky, vložíme do misky, osolíme, promícháme se sójovou omáčkou, škrobovou moučkou, trochou oleje a necháme odležet.... více o Kung-pao kuřecí nebo vepřové
Jelení filé nebo části jelení kýty dusíme v dobrém zeleninovém základu s brusinkami, švestkovými povidly a vínem. Omáčku připravíme obvyklým... více o Jelení filé na červeném víně s lesními žampiony, zeleninou a jemným knedlíkem
Cuketu nakrájíme na kostky a zlehka osmahneme na oleji. Přidáme mraženou zeleninu, mírně podlijeme a prohřejeme. Osolíme a přidáme kuskus.... více o Kuskus s cuketou a parmezánem
Kotlety naklepeme, osolíme, jemně okořeníme kari a po obou stranách je zprudka na oleji opečeme. Vyjmeme je z pánve a uchováme v teple. Na... více o Vepřové kotlety s kari a žampiony
Salám oloupeme, nakrájíme na tenká kolečka a vložíme do salátové mísy. Společně povaříme kečup, olej, ocet worchestrovou omáčku, hořčici,... více o Pivní salát
Do tlakového hrnce dáme olej, cibulku (nemusí být), propláchnutou rýži, zalijeme vývarem. Pokud nemáme vývar, dáme horkou vodu a 2 lžičky... více o Rýže z tlakového hrnce
Olej, cukr a žloutky ušleháme, po chvilce přidáme rum a zamícháme. Přidáme mouku smíchanou s kakaem a práškem do pečiva, mléko a nakonec... více o Krtkův dort – domácí
Vejce ušleháme s oběma cukry do husté pěny. Postupně přidáváme mouku a nakonec olej. Zpracované těsto pečeme zhruba 40 minut. Po vychladnutí... více o Pomerančový dort s oříšky
Horkovzdušnou troubu necháme předehřát na 225 °C. Vytáhneme si formu a vyložíme ji papírem na pečení, popř. vytřeme máslem a posypeme moukou... více o Dort s překvapením
Nejprve nakrájíme cibuli (nemusí být moc nadrobno). Nasekáme pórek na kolečka, oddělíme světlou a zelenou část. Nakrájenou cibuli zpěníme na... více o Sýrová omáčka s těstovinami
Vše nasypeme do mísy a propracujeme. Pokud to nepůjde, je nutné přidat více vody. V opačném případě dosypeme více mouky. Uděláme z těsta 4... více o Rychlé placky
V misce smícháme suroviny na těstíčko a důkladně promícháme. Sýr nastrouháme nahrubo a přidáme do těstíčka. Opět promícháme, dokud se nám... více o Řízečky z panenky nebo kuřecího masa
Nejprve ušlehejte sníh z bílků a poté do něj postupně po lžících vmíchejte krupicový cukr a zvolna šlehejte tak dlouho, až se ve sněhu... více o Falešný Sachr dortík
Postup je velmi jednoduchý. Všechno smícháme dohromady, žádné šlehání do úmoru. Nalijeme do vymazané a vysypané formy a pečeme. Podle chuti... více o Bábovka „bleskovka“
Na rozpáleném oleji si ve větší pánvi orestujeme nejdříve papriku a žampiony. Pak přidáme ostatní zeleninu, dochutíme, promícháme, řádně... více o Zeleninová pánev
Cibuli nejprve oloupeme a opatrně posekáme nadrobno. Brambory oloupeme a nakrájime je na kostky. Buřty nakrájíme na kolečka. Dáme rozpálit... více o Buřtguláš
Zpracujeme zvlášt první i druhé těsto tak, že všechny přísady vždy smícháme dohromady. Na vymazaný plech dáme nejdříve první těsto, nejlépe... více o Barevné jablečné řezy
Na velké pánvi rozehřejte olej na střední teplotu a poduste na něm asi 5 minut cibulku. Přidejte česnek, kostičky dýně a vývar. Na malém... více o Penne s máslovou dýní a kozím sýrem
V hrnci rozehřejeme máslo s olejem, přidáme nastrouhané mrkve a orestujeme. Mrkev pustí zlatavou barvu, kterou polévku pěkně obarví a... více o Květáková polévka s mrkví
Velmi chutná úprava kuřecích prsou dle francouzské kuchyně. Obzvláště efektní je tento pokrm, pokud je podáván přímo v zapékacích miskách na... více o Gratinovaná kuřecí prsa
Žloutky vyšleháme s cukrem do pěny, přidáme aroma, olej, vodu, mouku s kypřidlem a dobře promícháme. Nakonec vmícháme tuhý sníh z bílků,... více o Jahodovo-smetanové řezy
Postup je velmi jednoduchý. Všechno smícháme dohromady, žádné šlehání do úmoru. Nalijeme do vymazané a vysypané formy a pečeme – já pekla 45... více o Jednoduchá bábovka
Den předem uvaříme brambory ve slupce a oloupeme je. Před přípravou je jemně nastrouháme, přidáme mouku, krupici, veje, sůl a krátce... více o Bramborové knedlíky plněné uzeným masem
Nakrajíme nadrobno cibuli a tři čtvrtě mrkve. Vhodíme do kotlíku a restujeme do tmava, před koncem restování přidáme celé koleno, které... více o Kotlíkový babguláš
Na rozpáleném tuku osmažíme cibuli. Přidáme na kostky pokrájené hovězí maso (může být i vepřové nebo drůbeží), které jsme osolili a opepřili... více o Hovězí s hlívou na hořčici
Já jsem tento dort pekla a použila jsem jen polovinu všech přísad. Ale když jsem dopekla, těsto bylo velmi nízké. A to jsem použila malý... více o Výborný domácí krtkův dort
Na rozpuštěném másle s olejem osmažíme nastrouhanou mrkev a pokrájený pórek. Vše pak posypeme moukou a necháme ještě krátce opražit.... více o Bramborovo-pórková polévka
Z mouky, kvásku, mléka, oleje, vejce a cukru vypracujeme těsto (ingredience psány přibližně), které se nelepí a necháme vykynout. Rozinky... více o Koláčky na neděli
Žádné recepty nebyly nalezeny