Očistíme si jeden větší květák, syrový ho nastrouháme do mísy na větších očkách. Přidáme 2 žloutky, ochutíme vegetou, lehce osolíme.
Z bílků...
více o Květákové placky (karbanátky)
Z bílků ušleháme sníh. Nastrouhanou cuketu smícháme se všemi ostatními ingrediencemi, dle chuti můžeme přidat i další zbytky z lednice,...
více o Zapečená cuketa s uzeninou
Cibuli osmahneme na oleji, přidáme cuketu (oloupanou, bez semínek a nakrájenou na kostky) a nakrájená rajčata. Podlijeme trochou vody,...
více o Cuketové špagety
V jedné míse si nejlépe ručním mixérem opatrně prošleháme kakaové těsto, v druhé potom to tvarohové.
V případě, že použijete tvaroh...
více o Dvoubarevná tvarohová buchta
Smícháme mouku, pudink (prášek, nevaříme jej), 1 malý sáček prášku do pečiva, cukr, vejce a jogurt. Trochou mléka vypláchneme kelímek od...
více o Banánová bábovka bez banánů
Oddělíme si žloutky od bílků. Bílky vyšleháme na sníh. Žloutky smícháme s cukrem a také vyšleháme. Potom přidáme zbytek ingrediencí na...
více o Jablečný sen
Z uvedených ingrediencí vytvoříme tři vrstvy. Spodní vrstvu rozprostřeme po vymazaném a vysypaném pekáči, na ni položíme druhou a pak i...
více o Trojbarevný koláč
Omyté rohy zbavíme stopek, naskládáme do sklenic, přidáme do každé sklenice uvedené suroviny a doplníme vodou. Zavíčkujeme a dáme sterilovat...
více o Nakládané kozí rohy
Do mísy prosijte mouku a utvořte v ní důlek. Rozmíchejte vejce, vodu, olej, sůl a citronovou šťávu a vlijte do důlku. Hmotu začněte...
více o Tažený štrúdl (závin)
Oloupeme mrkev a pokrájíme ji na kolečka. V kastrolu si na rozehřáté máslo dáme mrkev, kterou zalijeme troškou vody, osolíme a dusíme pod...
více o Uzené na cibuli s dušenou mrkví
Vyválíme těsto silné asi 2 mm a vložíme do dortové formy o průměru 24 cm vyložené až po okraj pečicím papírem. Těsto bude asi do 3/4 výšky...
více o Krémeš jednoduchý
Vše postupně vložíme do pekárny a zvolíme program Dort.
Po zaznění zvukového signálu můžeme přidat rozinky, ořechy nebo kousky čokolády....
více o Perník z pekárny
Rohlíky pokrájíme na zhruba centimetrové plátky a ty namočíme v rozšlehaném vejci s kořením a solí. Prudce po obou stranách osmažíme na...
více o Smažené jednohubky
V hrnci rozehřejte máslo a olej a vložte do něj na kousky pokrájený pórek. Když se začne lesknout, přidejte hořčici a jen krátce prohřejte....
více o Jemný hořčicový krém
Rozpis na 1 dortovou formu: V misce dobře prošlehejte vejce s cukrem a vanilkovým cukrem do světle nadýchané pěny. Šlehejte alespoň 5 minut....
více o Koláč s vločkami
Cibuli nakrájíme a osmahneme na oleji dozlatova, přidáme papriku, kmín, muškátový oříšek, ocet a 1/8 l vody. Přidáme syrové, oloupané...
více o Dýňový guláš
Třešně vypeckujeme. Žloutky utřeme s cukrem a přidáme mouku, špetku soli a nakonec vmícháme sníh z bílků. Řídké těsto necháme chvíli...
více o Třešňová palačinka
Droždí rozmícháme se lžičkou cukru, polovinou vlažného mléka a hrubou moukou. Kvásek necháme vzejít. Zbylé vlažné mléko smícháme s vejcem,...
více o Babiččiny lívance
Troubu předehřejeme na 200 °C. Formu na muffiny vyložíme papírovými košíčky.
Do mísy prosejeme mouku s práškem do pečiva a jedlou sodou....
více o Perníkové muffiny
Rozpékané brambory jsou nejlepší z nových brambor, ale nutné to není. Brambory neloupeme, jen je dobře omyjeme a podélně nakrojíme (klidně...
více o Rozpékané bylinkové brambory
Rohlík pokrájíme nadrobno, pokapeme mlékem a necháme navlhnout. Přidáme oloupaná, jemně nasekaná vejce, rozetřený česnek, bylinky dle chuti,...
více o Bylinkovo-vaječné placičky s česnekem
Žloutky vyšleháme s cukrem do pěny, pak vmícháme olej, jogurt, vanilkové aroma a mouku s kypřidlem. Dobře promícháme a do těsta vmícháme...
více o „Třešně v těstě" – vláčný koláč
Brambory oloupeme, nakrájíme na kolečka, osolíme. opepříme a přidáme olej.
Svaříme nálev, vše v poměru podle vlastní chuti. Necháme...
více o Rakouský bramborový salát
Pokud máme čas, naložíme den před vařením kuřecí prsa do halali. Kuřecí prsa vložíme do hrnce a zalijeme halali i s nálevem. Pokud se...
více o Blesková „svíčková“ z kuřecích prsou
Masové koule
Mleté maso si dáme do mísy, zalijeme trochou vody, přidáme vejce, sójovou omáčku, sůl, pepř, sladkou papriku a podle chuti...
více o Rajská omáčka s koulemi od babičky
Všechny potřeby dáme do jedné nádoby a tyčovým mixérem dokonale promícháme. (Česnek namačkáme, cibuli rozkrájíme jako na smažení, rozkrájíme...
více o Domácí tatarský biftek
Maso pokrájíme na větší kousky.
Cibuli zpěníme na sádle, přidáme maso, rozdrcený česnek, kmín a sůl. Krátce osmahneme po všech stranách....
více o Moravský vrabec
Na oleji necháme zpěnit na hrubo nakrájenou cibuli. Přidáme na kostičky nakrájenou uzenou krkovičku a lehce osmahneme. Zaprášíme červenou...
více o Poctivá zelňačka se smetanou
Nastrouhané a osolené brambory nechte co nejvíc okapat v cedníku. Promíchejte je ještě s citronovou šťávou a nechte vykapávat asi 5 minut.
V...
více o Karotkové bramboráčky
Bílky ušleháme s polovinou cukru do tuha. V jiné míse šleháme žloutky s druhou polovinou cukru a vanilkovým cukrem, dokud hmota viditelně...
více o Mramorový korpus
Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Brambory oloupeme a nakrájíme na středně velké kostky. Kabanos nakrájíme na kousky.
Nakrájenou cibuli...
více o Náš buřtguláš
V hrnci si na lžíci oleje necháme rozpustit máslo, které zaprášíme moukou a za stálého míchání usmažíme světlou jíšku. K jíšce za stálého...
více o Jednoduchá koprová omáčka z mléka
V pánvi osmahneme na oleji uzeninu. Poté přidáme zeleninu a lehce orestujeme. Po chvíli přidáme uvařené těstoviny, promícháme, dochutíme...
více o Chalupářské těstoviny
Všechny sypké přísady dobře promícháme, přidáme jogurt, tuk a vejce. Dobře promícháme. Pokud je těsto příliš husté, přidáme trochu mléka....
více o Jogurtová buchta s citronovou polevou
Maso opláchneme a osušíme. Osolíme a opepříme. Lístky šalvěje otrháme a poklademe na řízky. Vždy dva řízky přiložíme na sebe, ovineme...
více o Krůtí řízky alá saltimbocca
Vyškvaříme na drobno nakrájenou slaninu, přidáme na kostičky krájené rohlíky a po chvíli zalijeme vyjíčky, rozkvedlanými v trošce mléka....
více o Policejní krokety
Brokolici očistíme a rozdělíme na růžičky. Očištěný košťál nakrájíme na kostičky. Také mrkev očistíme a nařežeme podélně na plátky. Maso...
více o Vepřový řízek s holandskou omáčkou
Uvařené sójové kostky naložit přes noc do marinády.
Na oleji zpěnit cibuli, na to vložit kostky a zelí - dusit půl hodiny.
Přidat mletou...
více o Sójový guláš Pikant
Žloutky šleháme s cukrem elektrickým šlehačem, přidáme hladkou mouku s pečicím práškem, olej, vodu a nakonec sníh z bílků (do sněhu dávám...
více o Farářův sen
Brambory oloupeme (u nových stačí jen omýt) a rozčtvrtíme. Poskládáme je na plech vyložený pečicím papírem, osolíme, opepříme a trošku...
více o Formanské brambůrky
5 minut dusíme v kastrůlku pórek na másle, který poté přendáme do mísy. Přidáme jemně nastrouhaný sýr a nakrájenou pažitku. V misce...
více o Sýrové válečky
Dáme vařit maso v bujonu. Usmažíme palačinky z polohrubé mouky, vajec, vody, mléka a soli na rozpáleném oleji a hotové je přiklopíme, aby...
více o Palačinky plněné kuskusem
Lehce utřeme žloutky, cukr a olej. Vmícháme opatrně mouku a sníh z bílků. Nalijeme na vymazaný a vysypaný pekáč.
Tvarohová náplň: Smícháme...
více o Peřinkový koláč s tvarohem nebo jablky
Kroupy propláchneme a přes noc namočíme ve studené vodě. Druhý den uvaříme (já je dělám v troubě se lžící sádla asi 45 minut).
Z hlávky zelí...
více o Plněné zelné listy
Z 0,5 kg hladké mouky, jednoho vejce, mléka a kvasnic uděláme kynuté těsto, do kterého navíc přidáme lžíci oleje a dáme kynout. Mezitím...
více o Pončiky – Ukrajinské pirohy
Hermelíny podélně rozkrojíme a obalíme v mouce.
V misce vyšleháme z vejce, mléka, mouky a soli těstíčko (množství mouky a mléka je...
více o Tajemství mlékaře Jakuba
Nakrájíme nadrobno kuřecí maso, vložíme jej do misky spolu s trochou oleje, solí, pepřem a kari kořením. Necháme chvíli odležet v lednici....
více o Těstoviny s kuřetem a kukuřicí