Omyté rohy zbavíme stopek, naskládáme do sklenic, přidáme do každé sklenice uvedené suroviny a doplníme vodou. Zavíčkujeme a dáme sterilovat...
více o Nakládané kozí rohy
Koření si připravíme do uzlíčku. Do kousku prostěradla vložíme 5 kuliček nového koření, 5 kuliček pepře, 1 bobkový list a převážeme...
více o Omáčka Bolognese
V kastrolu rozehřejeme olej, vložíme cibuli a zázvor a smažíme asi 5 minut, dokud zelenina nezměkne. Přidáme brambory a smažíme další minutu...
více o Indická kořeněná polévka s cibulí
Osmažíme cibuli do zlatova, potom přihodíme všechno koření a provoníme.
Na pánev přidáme protlak a prohřejeme.
Vsypeme nakrájená rajčata a...
více o Silná rajská omáčka
Základem toho receptu je sádlo, díky kterému je jídlo opravdu velmi chutné.
Flíčky uvaříme, scedíme a horké je smícháme se lžící sádla, aby...
více o Šunkofleky
Maso odblaníme a nakrájíme na menší kousky,které osolíme,opepříme a obalíme v hladké mouce. Poté maso osmahneme do hněda na rozehřátém sádle...
více o Dušená hovězí kližka
Masové koule
Mleté maso si dáme do mísy, zalijeme trochou vody, přidáme vejce, sójovou omáčku, sůl, pepř, sladkou papriku a podle chuti...
více o Rajská omáčka s koulemi od babičky
Do vroucí osolené vody s kořením – celý pepř, nové koření, bobkový list – vložíme veškeré maso a necháme uvařit do poloměka. Poté přidáme...
více o Pravý bořšč od babičky z Ukrajiny
Řízky naklepeme, okořeníme drceným kmínem. Trochu osolíme a opepříme podle toho, jak je slaný poličan a jestli přidáme nakládaný pepř. Velmi...
více o Zapečené řízky s poličanem a hermelínem
Mleté maso vložíme do mísy, přidáme vejce, sůl, pepř, strouhanku a vše promícháme. Hotovou směs vložíme do lednice.
Kořenovou zeleninu...
více o Rajská omáčka od Verunky
Kuřecí plátky nakrájíme na čtvrtky, přidáme sůl, pepř, majoránku, pórek, kečup, hořčici, paprikové koření. Necháme 5 minut a dáme na...
více o Lahodná čína
Cibuli osmažíme a přidáme nakrájené maso, osolíme, opepříme a dusíme. Zalijeme horkou vodou, přidáme masox, koření a nahrubo pokrájené...
více o Vepřové na žampionech
Svaříme si vodu a necháme ji vychladnout. Do vody přidáme nadrcený česnek, sůl, pepř a trochu kmínu. Mezitím si očistíme a omyjeme kolena,...
více o Pečené koleno
Předvařené dršťky uvaříme s novým kořením, pepřem, bobkovým listem, tymiánem a solí.
Necháme okapat, posypeme grilovacím kořením a paprikou...
více o Zadělávané dršťky
Cibuli a česnek očistíme. Cibuli nakrájíme na měsíčky a česnek na plátky. Vše dáme i s kořením do hrnce, svaříme a necháme vychladit....
více o Nakládané koleno
Návod na karamel:
Na kvalitní pánev dáme 2 lžičky cukru krystal a udržujeme teplotu na 120°C.
Za chvíli se začne cukr rozpouštět.
Když je...
více o Luxusni svickova
Hovězí maso vložíme do studené osolené vody a na velmi malém plamínku uvaříme doměkka. Čtvrt hodiny před koncem varu přidáme koření a...
více o Hovězí polévka s masem – dietní
Nejdříve dáme pozvolna vařit vývar z kostí. Dáme do hrnce bobkový list, nové koření, pepř celý, sůl, kosti a cibuli. Zalijeme vodou a...
více o Česnečka trochu jinak
Dáme vařit rýži. Mezi tím nakrájenou cibuli s prolisovanym česnekem osmažime do zlatova na sádle. Poté zalijeme 1 litrem vody a přidáme...
více o Rajská polévka s rýží
Ocet a litr vody, sůl, cukr, celý pepř, bobkový list, nové koření a vegetu svaříme. Necháme 3 minuty vařit, pak koření scedíme a dáme na 3...
více o Utopenci v aspiku
Do vody vhodíme nové koření, pepř a nasypeme trochu vegety. Vodu zahřejeme a přivedeme k varu. Mrkev a petržel nastrouháme na struhadle...
více o Česneková bramborová polévka
Steaky po obou stranách naklepeme, okraje nařízneme a posypeme nahrubo umletým pepřem. Takto připravené steaky vložíme do olejové marinády....
více o Pepřové steaky
Z másla a mouky uděláme jíšku, kterou zalijeme vodou.
Přidáme hrášek a necháme povařit do měkka.
Osolíme, opepříme a rozmixujeme (nemusí být...
více o Hráškový krém se smetanou
Do horkého vývaru dáme kuličky pepře, bobkový list, červenou papriku, kmín a nakrájené zelí. Brambory s klobásou nakrájíme na kostičky a...
více o Kyselice
Žebra dáme do vroucí vody spolu s bobkovým listem, novým kořením, pepřem, solí a chilli papričkou.
Během toho připravíme marinádu.
Smícháme...
více o Pečená žebra
Nejprve spařte a oloupejte rajčata. Nařízněte je křížem a ponořte je do vařící vody, asi tak na 20–30 sekund. Poté je prudce zchlaďte v...
více o Spaghetti pomodoro
Houby namočíme do vody na dvě hodiny .
Do hrnce dáme vařit vodu s bujónem, přidáme houby i s vodou, ve které byly namočeny a pepř. Nakrájíme...
více o Houbová polévka ze sušených hub
Šunku nakrájíme na malé kostičky. Pažitku omyjeme, osušíme a nadrobno nastříháme. V míse dobře promícháme mouku s kypřícím práškem a solí....
více o Pikantní muffiny se šunkou
Na palačinky: mouku, sůl, 2 vejce, mléko, tuk na smažení. Uděláme těsto na palačinky a na pánvi pečeme.
Náplň: měkký sýr, hermelín ...
více o Palačinky se sýrovou náplní
Kuřecí prsa naklepeme, osolíme a opepříme. Na každý plátek masa položíme plátek šunky, plátek nivy, kroužek cibule a lehce posypeme...
více o Zapékané kuřecí závitky
Pro asijské tajmenství anebo kuřecí kousky po sečuánsku nejprve dáme oba druhy sušených hub [I.a) – viz vysvětlivky] do hrnku a zalijeme...
více o Asijské tajemství
Maso nakrájíme na kostičky, přidáme koření, zalijeme vodou, osolíme a dáme vařit. Když je maso měkké, přidáme na kostičky nakrájené zelí,...
více o Ruský boršč
Maso naklepeme, osolíme bylinkovou solí, opepříme a namažeme kremžskou hořčicí. Položíme slabý plátek krkovice nebo anglické slaniny....
více o Vepřová krkovice zabalená jako ptáček
Celer, mrkev, petržel a cibuli nakrájíme na střední kostky. Maso očistíme a nakrájíme na větší kostky. Koření svážeme do měšce. Na polovině...
více o Kančí ragú se šípkovou omáčkou
Cukr zalijte 30 ml vody, přidejte ocet, šťávu a nastrouhanou kůru z dobře omytého pomeranče. Vařte asi 15 minut.
Cibuli i zázvor oloupejte a...
více o Švestkové chutney
Začneme tím, že si oloupeme brambory a nakrájíme je na plátky. Poté si vymažeme pekáček olejem a brambory do něj naskládáme asi tak do tří...
více o Zapečené brambory s masem a smetanou
Na másle osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli a česnek.
Přidáme maso na menší kostky, osolíme, opepříme a zatáhneme.
Dále přidáme houbové...
více o Hovězí na houbách
Cibuli nakrájíme na jemno a osmahneme na pánvi.
Maso nakrájíme na kostičky a okořeníme (pepř, sůl).
Přidáme papriku a hořčici a necháme...
více o Rychlý guláš
Do hrnce dejte pepř, nové koření, česnek, cukr, ocet a vodu a povařte 10 minut.
Buřty podélně rozřízněte, namažte hořčicí, vyplňte cibulí,...
více o Utopení utopenci
Nejprve uvaříme nálev. Koření kromě zázvoru, bobkového listu a soli utlučeme v hmoždíři. Vodu a ocet přivedeme k varu, přidáme koření a...
více o Nakládané masové koule
Na oleji zpěníme 1 větší cibuli pokrájenou spíše na větší kousky nebo na proužky. Kuřecí játra dobře propereme ve vodě, vysušíme a nakrájíme...
více o Kuřecí játra se zeleninou na smetaně
Oloupeme si cibuli, pokrájíme ji na kolečka a osmahneme na rozehřátém másle dorůžova. Přidáme celý pepř, nové koření, skořici, bobkový list,...
více o Simči rajská
Do misky dáme všechny ingredience a pořádně promícháme.
Necháme deset minut odstát.
Připravíme si pekáček, do kterého naskládáme plátky masa...
více o Pečeně po kanadsku
Namočíme na 24 hodin rozinky. Dáme do 2,5 l vody vařit nahrubo nastrouhanou kořenovou zeleninu a přidáme koření. Necháme asi tak 5 minut...
více o Bavorská svíčková
Čočku namočíme alespoň na 2 hodiny do studené vody. Vodu slijeme a čočku propláchneme. V hrnci ji zalijeme vodou a povaříme spolu s pepřem,...
více o Čočka nakyselo
Maso dobře očistíme a v hrnci zalijeme 1,5 l vody. Osolíme, přidáme na kousky nakrájenou kořenovou zeleninu, celou oloupanou cibuli, česnek...
více o Kuřecí polévka
Všechny ingredience kromě žeber zamícháme do marinády, kterou žebírka potřeme. Necháme odležet v chladu alespoň dvě hodiny. Potom pečeme při...
více o Pikantní žebírka
Červený olej vytvoříme rozpálením obyčejného oleje, do kterého přidáme nakrájenou feferonku. Pak to přidáme k masu a feferonky vyndáme....
více o Slepice v červeném oleji