Pečivo namočíme do studené vody. Zelí očistíme a košťál vyřízneme. Potom vložíme zelí do vroucí osolené vody a postupně opatrně utrhneme 8...
více o Zelné závitky s mletým masem
Brambory oloupeme a nakrájíme na větší kostky.
Kuřecí prsa omyjeme, odblaníme a nakrájíme na plátky. Plátky masa osolíme, opepříme a...
více o Kuřecí prsa s hruškou – z jedné pánve
Těstoviny uvaříme ve vroucí osolené vodě.
Mezitím si na pánvi orestujeme na olivovém oleji cibulku dosklovata. Přidáme krájená sterilovaná...
více o Linguine pomodori
Maso nakrájíme na nudličky, lehce naklepeme, osolíme, opepříme a dáme na 2 hodiny odležet. Potom maso poprášíme moukou, vložíme na cibulku...
více o Hovězí Stroganov
Maso uvaříme a vyndáme z hrnce – vývar použijeme dále. Zelí, brambory, kořenovou zeleninu a cibuli nakrájíme, podusíme na másle a přidáme do...
více o Ukrajinský boršč
Mleté maso, mléko a podravku smícháme a dáme odležet na 1 den do ledničky (jinak to není ono).
Druhý den si připravíme alobal, který...
více o Roláda z mletého masa
Zelí nakrouháme na nudličky, cibuli pokrájíme nadrobno. Na oleji osmažíme cibuli dorůžova, přidáme cukr a mícháme, dokud se nerozpustí. Pak...
více o Dušené červené zelí
Mouku smícháme s mlékem a žloutky, přidáme nasekanou petrželku, opepříme a osolíme. Do těsta přidáme rohlíky pokrájené na kostičky a zlehka...
více o Výborné hrníčkové knedlíky
Avokádo oloupeme, rozkrojíme napůl a vyjmeme pecku. Z ostatních ingrediencí připravíme dresink, kterým pak avokádo přelijeme.
Podáváme s...
více o Avokádový předkrm
Těstoviny uvaříme v osolené vodě.
Zakysanou smetanu smícháme samostatně s worcesterem, sojovou omačkou, sušeným česnekem, kořením a solí....
více o Těstovinový salát se zakysanou smetanou
Na másle zpěníme cibulku, přidáme najemno nakrájenou slaninu a klobásku a orestujeme. Až se pěkně rozvoní, zalijeme vývarem (cca 1 litrem),...
více o Zelňačka
Bůček, oloupanou cibuli, očištěnou mrkev a pórek nakrájejte na malé kostičky. Kroupy dobře propláchněte pod tekoucí studenou vodou a nechte...
více o Kroupová polévka s paprikovou klobásou
Uzená žebra vaříme zvlášť (občas odpadnou kousky kostí). Pokud máme bůček, můžeme vařit dohromady s fazolemi a kořením. Když jsou fazole...
více o Fazolová polévka s uzeným masem
Kořenovou zeleninu očistíme, opláchneme a jemně nastrouháme. Očištěné žampiony nakrájíme na plátky. Obojí přidáme do vývaru společně s...
více o Prácheňská polévka
Mléko, hořčici, sůl, pepř a citronovou šťávu vložíme do vyšší nádobky a ponorným mixérem začneme mixovat. Postupně přiléváme olej, až nám...
více o Domácí majonéza bez vajec
Maso a játra nakrájíme na nudličky. Slaninu, salám, papriku a cibuli, na 1/2 cm proužky, čerstvé žampiony na plátky. Plecko osolíme,...
více o Barevný kopec
Na oleji nebo sádle osmahneme drobně nakrájenou cibulku.
Na ni nasypeme na kostičky nakrájený chleba, necháme chvilku opéct a zalijeme...
více o Veselá bída
Jarní cibulku nakrájíme, lehce osmahneme v olivovém oleji a necháme vychladnout.
Majonézu ochutíme hořčicí, citronem a petrželkou.
Nakrájené...
více o Lehký bramborový salát
Hermelíny, salám a vejce nahrubo nastrouhejte do mísy. Přidejte majolku, nadrobno nakrájenou cibuli a hořčici. Důkladně promíchejte a podle...
více o Hermelínová pomazánka trochu jinak
Maso osolíme, opepříme a prudce opečeme na oleji. Přidáme nakrájený pórek, podlijeme vodou, pivem a 10 minut dusíme. Potom přendáme do...
více o Kuře na Nivě
Fazole přes noc namočíme v oddělených nádobách. Druhý den je uvaříme. Zatímco fazole chladnou, připravíme dresink.
Olivový olej smícháme s...
více o Trojfazolová mísa
Cibulku nakrájejte na kostičky, osmahněte, přidejte nakrájenou zeleninu, koření a sůl, můžete i trochu cukru. Osmahněte a podlijte horkou...
více o Svíčková omáčka
Na tuku (sádle) zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli, zaprášíme moukou, vložíme bobkový list, několik zrnek nového koření, pepře, hřebíčku,...
více o Rajská omáčka podle maminky
Slaninu a rohlíky nakrájíme na kostky. Slaninu rozškvaříme, vyndáme, přidáme olej a opečeme dozlatova rohlíky. Rozšleháme vejce s mlékem,...
více o Špekové knedlíky
Křídla očistíme, nasolíme a dáme péct na olejem vymaštěný plech. Pečeme doměkka, zhruba 10 minut před dopečením je vyndáme z trouby a...
více o Achillova pikantní křidýlka
Rybu osolte, opepřete a položte ji do pekáče. Pokapejte ji citronovou šťávou a pekáč zakryjte alobalem. Dejte do trouby na 225 stupňů a...
více o Citronová treska
Na oleji osmažíme nakrájenou cibuli, přidáme na proužky nakrájenou hlívu, posypeme mletou sladkou paprikou, pokmínujeme, zalijeme vodou,...
více o Polévka z hlívy ústřičné
Nejprve si nadrobno nakrájíme cibuli, kterou zpěníme na sádle. Jak nám zpění, přidáme nakrájený točený salám a krátce posmažíme. Posmažíme...
více o domácí gulášová polévka
Na oleji zpěníme nadrobno nakrájenou cibulku, k ní pak přidáme lžíci polohrubé mouky a ještě chvíli necháme na ohni. Dáme odstát a po...
více o Knedlíčky do polévky – vynikající
Vývar přivedeme k varu. Mezitím očistíme a opláchneme mrkve. Pak je rozkrájíme na kostky či kolečka, přidáme do polévky a vaříme asi 10...
více o Nudlová polévka s mrkví
Vločky v osolené vodě uvaříme na velmi hustou kaši a necháme vychladnout. Slaninu nakrájíme na drobno, rozškvaříme, přidáme nakrájenou...
více o Karbanátky z ovesných vloček
1. Kuřecí maso nasekáme na drobné kousky a prudce opečeme na másle.
2. Dáme do pekáče a podlijeme bílým vínem, přidáme sůl, pepř a pečeme....
více o Kuře na víně M. Woodhamsové
Červenou řepu oloupeme a uvaříme spolu s 1 stroužkem česneku a svazkem tymiánu v osolené vodě doměkka. Poté ji nakrájíme na malé kostičky a...
více o Salát z červené řepy se sýrem cottage
Tento recept je jednoduchý na přípravu.
Nejdříve si dáme do pekáčku omyté kuře (můžete celé nebo klidně kupované paličky). Poté nakrájíme...
více o Kuře v kečupové omáčce
Květák rozebereme na malé růžičky, ostatní zeleninu nakrájíme na jemné nudličky. V hrnci promícháme a přidáme nálev. Za občasného promíchání...
více o Moje čalamáda
Do vroucí vody dáme kostku masoxu a ve vývaru uvaříme rýži. Na sádle osmažíme pokrájenou cibulku, přidáme mleté maso a smažíme za stálého...
více o Rizoto z mletého masa
Na oleji osmažíme dozlatova cibuli, česnek a párky, přisypeme scezený a proplachnutý hrášek, zalijeme horkou vodou, přidáme 1 kostku...
více o Rychlá hrášková polévka
Nejprve si připravíme zálivku. Cibuli nakrájíme najemno, smícháme s olejem (cca 2 lžíce), osolíme a vytrvale mícháme v hmoždíři po dobu 5...
více o Ledový salát s extra zálivkou
Oloupejte syrové brambory, zelí (kysané nebo jiné) propláchněte, sceďte a nakrájejte na menší kousky. Na pánvičce osmahněte na slanině ...
více o Bramborová bomba
Čerstvou pažitku, petrželku a šalotku rozsekáme v robotu. Přidáme tvrdý tvaroh, majonézu, plnotučnou hořčici, sůl a pepř. Mixujeme do té...
více o Bylinková pomazánka
Připravte si mísu. Do mísy přidejte 2 balíčky čínských nudlí. Přidejte 1 lžičku chilli, 2 lžíce tatarské omáčky, 2 lžičky granulovaneho...
více o Polévka z kuřecích uzených stehen
Mleté maso spojíme s 1 hrnkem rýže, přidáme sůl, pepř a trochu másla na zjemnění a na drobno nakrájenou petrželku.
Ze směsi vytvarujeme malé...
více o Juverlajka
Cuketu očistíme (starší cuketu oškrábeme a zbavíme dužiny), nakrájíme na kolečka, rajčata nakrájíme na kolečka, cibuli na půlkolečka, olivy...
více o Cuketa po řecku
Oloupejte cibuli a nakrájíme na plátky. Rozpustíme máslo a cukr na mírném ohni. Přidejte cibuli, zakryjte pokličkou na pánvi a nechte po...
více o Cibulová marmeláda IV.
Dáme do většího hrnce olivový olej, cibuli nakrájíme najemno a dáme do hrnce, počkáme, dokud cibulka nezesklovatí a mezitím si nakrájíme...
více o Spaghetti Bolognese
Syrovou bramboru nakrájenou na 1cm plátky dám na plech na pečící papír.
Než se upečou orestuju mražené špenátové listy na trošce olivového...
více o Tuňákový steak, špenát, brambory
Vepřovou plec asi půl kg nakrájíme na kostičky a osolíme,opepříme.
V hrnci na lžíci oleji spěníme lžíci cukru a přidáme nakrájené maso které...
více o Plec na karamelu
Špekáčky oloupeme a podélně rozřízneme. Cibuli oloupeme a nakrájíme na nudličky.
Vše naskládáme do 3 l láhve (cibule, špekáčky, cibule...) a...
více o Utopenci V.