Pohankové krupky vypereme ve studené vodě a necháme okapat. Cibuli a česnek oloupeme a nakrájíme. Očištěné a oloupané žampiony nakrájíme na...
více o Pohanka se žampiony a rukolou
Opraný, přebraný a den předem namočený hrách uvaříme doměkka. Smícháme ho s uvařenými kroupami, osolíme, opepříme, přidáme zázvor, rozetřený...
více o Šoulet
Maso protkneme slaninou nakrájenou na hranolky, osolíme a opepříme. Na rozehřátém oleji zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme maso a...
více o Znojemska hovezi pecene
Kuřecí prsa omyjeme, osušíme, rozdělíme na plátky a naklepeme. Potom je osolíme a opepříme. Citron dobře omyjeme v teplé vodě a rozpůlíme. Z...
více o Zapečená kuřecí prsíčka
Maso omyjeme, osušíme, odřízneme tučné kousky a nařízneme kapsy.
V misce utřeme máslo se sýrem (můžeme ho nastrouhat), špetkou pepře a...
více o Rožnovské kapsy
Maso omyjeme, lehce naklepeme, osolíme a opepříme. Vložíme do zapékací misky, posypeme strouhaným sýrem a zalijeme šlehačkou
. Pečeme v...
více o Kotlety pro gurmány
Maso vykostíme, opereme a nakrájíme na větší kousky. Nakrájenou cibuli osmahneme dorůžova na oleji, přidáme nakrájené maso, osolíme,...
více o Vepřové dušené v kapustě
Špek nakrájíme na kostičky a vyškvaříme ve vyšší pánvi nebo v hrnci. Na vyškvařeném tuku osmahneme dohněda nadrobno nakrájenou cibuli....
více o Fazole Mexiko
Anglickou slaninu nakrájíme na malé kostičky, cihlu nastrouháme a všechny suroviny smícháme. Česnek, sůl a pepř, jak kdo má rád.
Z chleba...
více o Chalupářský chléb
Brambory očistíme, nakrájíme na kostky, zalijeme vodou tak, aby byly jenom zakryté, osolíme a uvaříme. Zelí se šťávou osolíme, opepříme,...
více o Kapustnica s jogurtem
Jablka oloupeme a nakrájíme na kostičky a namočíme do vody s citronovou štávou. Na rozpáleném oleji orestujeme kuřecí stehna, osolíme,...
více o Kuře na kari s jablky
Prsíčka osolíme, opepříme a zprudka opečeme. Poté vymažeme zapékací mísu máslem a vložíme do ní osmahnutá prsa. Z vajec oddělíme bílky a...
více o Kuřecí oči
Kuřecí prsíčka naklepeme, osolíme, opepříme a okořeníme grilovacím kořením (z obou stran). Krátce osmažíme v pánvi na oleji (jako přírodní...
více o Kuřecí prsíčka s broskví
Na palačinky: mouku, sůl, 2 vejce, mléko, tuk na smažení. Uděláme těsto na palačinky a na pánvi pečeme.
Náplň: měkký sýr, hermelín ...
více o Palačinky se sýrovou náplní
Na oleji necháme zesklovatět cibulku, přidáme žampiony, na kousky nakrájené krabí tyčinky, pórek. Osolíme, opepříme, okořeníme a krátce...
více o Rizoto z krabích tyčinek
Maso nakrájíme na špalíčky, dáme do misky, osolíme, opepříme a přidáme asi 1 lžíci hořčice. Vše promícháme a necháme chvíli odležet....
více o Slaniňáky
Syrové brambory oloupeme a nakrájíme na větší kusy, stejně tak maso a klobásy. Cibule na kolečka, slaninu na plátky a celou směs důkladně...
více o Sloní žrádlo na zahradní gril
Mražený špenát připravíme dle návodu. Přidáme rozetřené stroužky česneku, lžíci smetany a necháme chvilku dusit. Okořeníme a nakonec přidáme...
více o Studená špenátová roláda
Na tuku zpěníme cibuli na kostky a česnek na plátky, přidáme nahrubo pomleté maso a opečeme.
Přidáme špenát, sůl, pepř, zahustíme vejcem a...
více o Špenát s masem
Brambory oloupeme a nakrájené na menší kostičky je uvaříme téměř doměkka.
Mezitím na pánvi zpěníme cibuli nakrájenou na měsíčky spolu s na...
více o Tartiflette – pochoutka ze Savojska
Nakrájenou cibuli na pánvi zesklovatíme a přidáme mleté maso, osolíme, opepříme a lehce osmahneme. Přidáme najemno nakrájenou papriku,...
více o Tousty à la Fomin
Brambory oloupeme a nakrájíme na malé asi 1–2 cm velké kostičky, maso nakrájíme na nudličky. Mozzarelu nakrájíme na malé kostičky. Vše...
více o Zapečené brambory s kuřecím masem
Na těsto všechny ingredience smícháme a dáme do lednice na půl hodiny odležet. Potom ho vyválíme do koláčové formy cca 3 mm silné a...
více o Pórkový koláč se slaninou
Jemně pokrájenou cibuli osmažíme dosklovita na 2 lžících oleje, přidáme omyté, na kousky pokrájené drůbky. Osmažíme, přilejeme trochu vývaru...
více o Pomazánka z drůbků
Kuřecí maso nakrájené na nudličky osmažíme na oleji, přidáme sójovou omáčku a ústřicovou omáčku. Poté přidáme kešu oříšky a chvíli restujeme...
více o Kešu chilli čína
1. varianta: Hovězí maso vaříme se zeleninou, bobkovým listem a kořením. Později přidáme vepřové (obojí vcelku).
Řepu umyjeme a doměkka...
více o Boršč
Uvaříme vejce natvrdo. Máslo, majonézu, sýr a hořčici rozmícháme, přidáme pokrájená vejce, osolíme, opepříme, dle chuti doplníme česnek a...
více o Dort pro chlapy
Stehna opepříme, potřeme solí, česnekem, oreganem a citrónovou šťávou. Poprášíme je moukou a na oleji rychle osmahneme. Potom přidáme na...
více o Kuřecí stehna se zeleninou
Fazole namočíme předem na 3–5 hodin do vody, aby nabobtnaly.
Na tuku zpěníme cibuli, zasypeme ji mletou paprikou, krátce zamícháme a...
více o Gulášová polévka s bílými fazolemi
Rohlíky podélně rozpůlíme a půlky pomažeme hořčicí – nešetříme. Opepříme a poklademe kolečky cibule. Na spodní půlku rohlíku položíme...
více o Párky v rohlíku trochu jinak
Krabí tyčinky necháme rozmrznout a poté je nakrájíme na malé kousky. Přidáme kukuřici, cibuli nakrájíme najemno, sýr pokrájíme na drobné...
více o Delikátní krabí salát
Na másle a oleji osmažíme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme oloupané, na kostičky nakrájené klobásy nebo párky a také je osmahneme....
více o Čočková polévka s paprikovou klobásou
Brambory oškrábeme, nakrájíme na tenké plátky do zapékací misky, osolíme a zalijeme smetanou. Promícháme a při 250 °C pečeme v troubě, dokud...
více o Bramborová fantazie s tuňákovou čepicí
Z citrusů vykrájíme filety (okrájíme kůru a vyřežeme úhledné plátky). Do vyšlehané šlehačky lehce vmícháme majonézu, koňak, posekaný kopr ...
více o Koktejl à la krevetáno
Všechny ingredience smícháme, můžeme přidat i trochu chilli. Oleje dáváme tolik, aby bylo maso v marinádě ponořeno. Děláme-li masa méně, lák...
více o Olivová marináda
Brambor a kedlubnu nakrájíme na kostky. Kousek mrkve a celeru nastrouháme na hrubém struhadle (já používám domácí zeleninovou směs ze...
více o Zdravá a hustá zeleninová polévka
Cizrnu namočte do vody, druhý den vodu slijte a luštěninu propláchněte, zalijte horkou vodou a vařte asi 30 minuz.
Na pánvi krátce osmahněte...
více o Cizrna z ostrovů
Tvarůžky obalíme v mouce, vajíčku, strouhance a postup opakujeme asi třikrát. Kdo chce, může přidat kolečko salámu, cibuli a teprve poté...
více o Smažené tvarůžky
Cibuli si oloupeme a nakrájíme (já krájím na hrubo) a dáme na dno pekáčku.
Maso naklepeme, osolíme, opepříme a poklademe na cibuli. Celé to...
více o Maso s tatarkou
Zelí a mrkev nastrouháme na jemné nudličky, přidáme najemno nakrájenou cibuli a promícháme. Dle chuti osolíme, opepříme a přidáme majonézu....
více o Zelný salát s mrkví
Mleté hovězí maso rozdělíme na 4 díly, vytvoříme z nich 4 placky a z každé strany osolíme a opepříme. Dáme je na pánev a smažíme, ne zprudka...
více o Hamburger
Na pánvi rozpustíme máslo, přidáme na kolečka nakrájený pórek a několik minut na střední teplotě provaříme, mícháme.
Po pár minutách přidáme...
více o Špagety s pórkem, hráškem a smetanou
Očistíme hlavičky žampionů a odstraníme nožičky. Potom malou lžičkou vydlabeme vnitřek a dáme si ho stranou. Uděláme smaženici – cibuli...
více o Plněné žampiony – rychlá mňamka
Oloupeme si salátovou okurku a stroužek česneku.
Vezmeme plechovou misku cca 0,5 l.
Okurku nastrouháme na hrubém struhadle do misky, dále na...
více o České Tzatziki
Hladkou mouku smícháme s droždím a takovým množstvím vody, aby vzniklo měkké, vláčné těsto. Dáme asi na hodinu vykynout.
Mezitím na oleji...
více o Houbová pizza
Oloupeme česnek, utřeme jej a smísíme s olejem. Omytá a očištěná kuřecí stehna osolíme a potřeme česnekovým olejem. Oloupeme všechnu cibuli....
více o Kuře dušené na rajčatech a cibuli
Do vymazané zapékací mísy (pekáčku) nasypeme vrstvu pokrájené cibule – 600 g. Na cibuli položíme silnější plátky masa (nejméně 2 cm), které...
více o Cibulové hovězí