Fořtovy palačinky plněné masem
Maso nakrájíme na nudličky, naložíme a necháme odležet. Mezitím nakrájíme zeleninu na nudličky, ušleháme a usmažíme palačinky. Odležené maso... více o Fořtovy palačinky plněné masem
Maso nakrájíme na nudličky, naložíme a necháme odležet. Mezitím nakrájíme zeleninu na nudličky, ušleháme a usmažíme palačinky. Odležené maso... více o Fořtovy palačinky plněné masem
Jelení steak očistíme a lehce naklepeme (stačí rukou). Do mísy nalijeme 100 ml oleje, přidáme špetku soli, polovinu bylinek, bobkových listů... více o Jelení steaky s povidlovou omáčkou
Brambory nakrájíme na plátky a lehce předvaříme, plech vymažeme tukem. Pórek, šunku, tvrdý sýr nakrájíme na kostičky a společně promícháme,... více o Královské zapékané brambory se šunkou a pórkem
Z uvedených surovin připravíme těstíčko, ve kterém obalíme naklepané a naříznuté (aby se nekroutily) plátky krkovičky. Pomalu smažíme v... více o Krkovička v bramborákovém těstě
Kuřecí řízky nakrájíme na plátky – můžeme silnější a do nich vyříznout kapsu, nebo větší slabší plátky, které poté přehneme a zpevníme... více o Kuřecí kapsy plněné cibulí a sýrem
Kuřecí prsa naklepeme a nakrájíme na nudličky. Z bílků ušleháme tuhý sníh, nudličky masa v něm obalíme. Maso ještě obalíme v sezamových... více o Kuřecí prsa s citronem a sezamem
Na pánvi rozpálíme olivový olej, přidáme na drobné nudličky nakrájené kuřecí maso, orestujeme. Přidáme na nudličky nakrájený pórek,... více o Kuřecí rychlovka – dáštamkari
Brambory, slaninu, maso a cibulku nakrájíme na kostičky a vložíme do vymazaného pekáčku, osolíme a opepříme a vše dobře promícháme. Navrch... více o Lichvářské brambory
Kečup, ocet, pepř a sůl přivedeme k varu a necháme vychladnout. Salám, sýr, feferonky, cibuli a okurky umeleme na masovém strojku. Vmícháme... více o Maďarská pomazánka
Z přísad kromě kapusty vymícháme hmotu. Kapustu spaříme a necháme pak vychladnout. Poté s ní vyložíme formu na dort a vložíme připravené... více o Masový dort
Sýr Eidam nakrájíme na kostky cca 1 cm, v míse k němu přidáme mletá masa a mraženou zeleninu, česnekovou pastu, koření, vejce a nahrubo... více o Masový koláč
Omyté špalíčky zbavíme kůže a naložíme do podmáslí (potopit bez milosti) – nejlépe na noc. Potom smícháme všechny suroviny a v této směsi... více o Nožičky v podmáslí
Filety mírně rozmražené rozdělíme na 4 porce, nasolíme, pokapeme citronovou šťávou a necháme chvíli odležet. Zatím nakrájíme žampiony na... více o Pangas se žampiony a pórkem
Pekáč vymažeme olivovým olejem a na dno poklademe nakrájená rajčata. V misce připravíme pastu smícháním olivového oleje, česneku, semínek z... více o Pikantní pečené kuře na rajčatech
Mleté maso smícháme s nasekanou cibulí, opepříme, osolíme, přidáme vajíčko a vegetu. Z této směsi vytvarujeme válečky, které zabalíme do... více o Šunkové rolky plněné mletým masem
Salát opereme, necháme okapat a listy natrháme. Papriku a cibuli nakrájíme, mátu nasekáme na drobno, z citronu lžičkou vydlabeme a... více o Řecký salát s mátou
Maso nakrájíme na kousky. Pokud máme dva druhy, na másle osmažíme první vepřové, když změkne, přidáme kuřecí. Při smažení maso osolíme,... více o Schované masíčko
Utřeme česnek se solí, koření rozmícháme v oleji, přidáme ocet s vodou (trochu ostřejší), promícháme a necháme pěkně uležet. Už několik let... více o Skvělé buřty s cibulí
Na pánev dáme rozpustit pomazánkové máslo (bez přidání tuku či oleje – nasucho), přidáme nakrájený junior, pórek, kukuřici, osolíme a... více o Skvělé těstoviny za babku
Nudle uvaříme v osolené vodě se lžící oleje. Uvařené scedíme, osmažíme na oleji a dáme do tepla. Zpěníme cibuli a pórek nakrájený na kolečka... více o Smažené nudle na čínský způsob
Cibuli nakrájíme a osmahneme na oleji, přidáme anglickou slaninu nakrájenou na malinké kostičky a pomaličku restujeme, dokud není anglická... více o Sugo z bůčku (anglické slaniny)
Na kostičky nakrájíme rohlíky a salám. Nastrouháme sýr, vše dohromady nasucho smícháme a vsypeme do máslem hodně vymazané zapékací misky. V... více o Sýrový nákyp s rohlíky
Naklepané hovězí řízky osolíme, opepříme, poctivě namažeme hořčicí. Mírně vymačkané zelí dáme na jeden konec, maso zarolujeme a převážeme... více o Španělské ptáčky trochu jinak
Vše umeleme na masovém strojku. Necháme tak 20 minut odležet. Potom ochutnáme a podle potřeby přidáme z ingrediencí ještě to, čeho je tam... více o Špeková pomazánka na chuťovky
Rozválíme listové těsto na sílu zhruba 4–5 mm, položíme na plech a potřeme hořčicí (nejlepší je dijonská). Posypeme strouhaným sýrem ... více o Tarte à la tomate
Z vejce, mouky a strouhanky připravíme těstíčko. Maso naklepeme, osolíme, opepříme, slabě potřeme hořčicí, položíme plátek sýra, opět slabě... více o Trojité řízky
Z tuňáka slijeme vodu, cibuli nakrájíme najemno a všechny suroviny dáme do misky. Pořádně promícháme a dochutíme hořčicí, solí a pepřem.... více o Tuňáková pomazánka
V pekáči na kousku másla osmažíme prolisovaný česnek. Maso nakrájíme na plátky, naklepeme, osolíme, opepříme, posypeme paprikou a naskládáme... více o Zapékaná krkovice
Králíka naporcujeme a naložíme asi na 1 den do marinády připravené ze surovin – olej, voda, sůl, kečup, hořčice, pepř, paprika, cibule... více o Béřovický králík
Asi půl hodiny před přípravou omáčky si připravíme vývar z koření. 4 kuličky pepře, 4 kuličky nového koření, asi 2 cm celé skořice, 1... více o Kořeněná rajská omáčka
Přebrané, omyté a namočené fazole uvaříme doměkka. Na sádle zpěníme drobně nakrájenou cibuli, zasypeme moukou a za stálého míchání osmažíme... více o Bretaňské fazole
Kuřecí prsa nakrájíme na malé kousky podlouhlého tvaru a naložíme do podmáslí, do kterého dáme stroužky rozmačkaného česneku, sůl a pepř.... více o Kuřecí miniřízky
Ze všech přísad kromě šlehačky si připravíme marinádu, do které dáme kuřecí maso pokrájené na nudličky. Maso má být ponořené v marinádě a... více o Alenino kuřecí
Maso nakrájíme na řízky, naklepeme, osolíme, opepříme a potřeme hořčicí. Obalíme nejprve ve strouhance a potom v rozšlehaném vejci. Vložíme... více o Zapékané hovězí řízky
Mléko nalijeme do kastrolu nebo hrnce a čekáme, až se začne vařit. Mezitím zamícháme lžíci mouky do kysané smetany, nakrájíme houby a... více o Rychlá houbová omáčka
Lístky salátu omyjte a osušte. Natrhejte je na menší kousky a spravedlivě rozdělte do čtyř misek. Omáčku připravte následovně: V kastrůlku... více o Salát s bešamelovou omáčkou
Do vařící osolené vody vložíme kostku bujonu a vsypeme sóju. Povaříme asi 15 minut, scedíme a vytlačíme přebytečnou vodu. Do vytlačené sóji... více o Sójový prejt
Vejce ušleháme se solamylem a ostatními přísadami. Do těstíčka naložíme naklepané řízky a necháme uležet do druhého dne, pak usmažíme jako... více o Řízky v těstíčku Stella
Kotlety omyjeme, osušíme, naklepeme, osolíme a opepříme. Na okrajích je na několika místech nařízneme, aby se nekroutily. Houby očistíme a... více o Kotlety na houbách
Cibuli zpěníme na tuku, přidáme sladkou (pálivou) papriku, kmín, maso na kostičky a podlijeme vodou. Přidáme bujón, pepř, libeček, kečup dle... více o Vepřové námořnické maso
Játra očistíme, opláchneme a necháme okapat. Cibuli si pokrájíme nadrobno a osmažíme na trošce oleje dozlatova. K cibuli přidáme játra,... více o Omáčka z drůbežích jater
Smícháme mouku se solí, pepřem a paprikou, přidáme máslo na plátky a mícháme, dokud nemáme drobenku. Pak přidáme sýr a opět promícháme.... více o Slané sýrové sušenky
Maso očistíme a prošpikujeme špekem. Očistíme a nakrájíme kořenovou zeleninu. Na pánev dáme trochu sádla, kořenovou zeleninu, plátek... více o Svíčková na smetaně podle mojí maminky
Z odblaněné svíčkové nakrájíme 12 řezů, jemně je naklepeme, osolíme, opepříme a postupně opečeme po obou stranách na rozehřátém oleji. Olej... více o Řezy ze svíčkové v žampionové směsi
Těsto vyválíme a dáme do koláčové formy i přes okraje. Smícháme parmazán, česnek a bylinky. 1/3 směsi posypeme těsto, na to rozložíme cuketu... více o Pizza z listového těsta – rychlovka
Cibuli nakrájejte a na oleji ji nechte zezlátnout. Hlívu omyjte, osušte a nakrájejte na proužky. Potom ji přidejte k cibuli a nechte chvíli... více o Falešná dršťková z hlívy
Houby namočíme, uvaříme a nakrájíme. Housky pokrájíme a necháme v mléce rozmočit. Do houskové kašičky zamícháme cibulku zpěněnou na tuku a... více o Hubník
Nálev vytvoříme povařením piva s kořením. Cibule nakrájíme na kolečka. Buřty rozřízneme a vložíme do nich trochu koření, bobkový list a... více o Utopenci v pivním nálevu
Kroupy propereme a uvaříme do poloměkka. Oloupané brambory pokrájíme na kostičky. Houby namočíme na hodinu do vody, pak je na tuku podusíme... více o Táborský maňas
Chřest omyjeme a odkrojíme hlavičky, které si necháme na konečné ozdobení polévky. Zbylý chřest vložíme do horkého drůbežího vývaru. Vývar... více o Chřestová polévka
Žádné recepty nebyly nalezeny