Syrové brambory nastrouháme, vymačkáme z nich přebytečnou vodu. Potom je promícháme s majoránkou, česnekem, troškou soli, špetkou kmínu,...
více o Babské kuře
Sečteme-li hmotnost potřebných ingrediencí, dostaneme se na 1 kg a něco navíc, což je pro běžné domácí potřeby hodně. Ovšem není to chyba,...
více o Drožďová pomazánka Líba
Zpěníme cibulku, zaprášíme paprikou, vhodíme žampiony, osmažíme. Přilijeme červené víno, povaříme, přidáme nasekaná rajčata, olivy a česnek,...
více o Omáčka na těstoviny – žampionová
Tofu rozmačkáme vidličkou. Na rozehřátém másle tofu podusíme společně s vývarem asi 2 minuty. Poté sejmeme z plotny. Zeleninu očistíme,...
více o Karbanátky z tofu
Vývar: Maso, nakrájenou cibuli a česnek lehce osmažíme na oleji. Přidáme protlak, sůl a zeleninu. Necháme 5–10 minut vařit a pak dochutíme....
více o Lasagne pana Monte Castelloniho
Brambory asi 10 minut předvaříme (ale nemusíme, jen je budeme déle péct). Salám (slovenský točený) nakrájíme na kostky, houby pokrájíme,...
více o Bramborový oběd
Řízky lehce naklepeme, osolíme, opepříme, potřeme hořčicí, pokapeme olejem a necháme chvíli odležet. Potom obalíme ve strouhance. Strouhanku...
více o Obrácené řízky
Z bůčku rozkrojíme co největší plát, mírně naklepeme, osolíme, opepříme a posypeme paprikou. Poklademe kysaným zelím, kolečky klobásky a...
více o Skřivánci na niti
Maso nakrájíme na plátky a naklepeme. Vejce rozšleháme, přidáme do něj všechny přísady a důkladně promícháme. Do marinády vložíme řízky a...
více o Vepřová kýta rytíře Fryduše
Brambory nakrájíme na kostky, maso také. Přidáme cibuli nakrájenou na kolečka, česnek, zeleninu nakrájenou na kostky, lečo, slaninu a...
více o Živánská
Napřed si olúpu jelítka a společně s tlačenkú ich dám do hrnca.
Zaleju vodú a pomály vařím.
Jak sa tlačenka aj jelítka rozpadnú, tož osolím,...
více o Prdelanka ze Slovácka
Brambory a vejce nastrouháme na hrubém struhadle, přidáme zbylé přísady a promícháme lžící nebo vidličkou, nemixujeme. Mažeme na chleba či...
více o Bramborovo-vajíčková pomazánka
Troubu ohřejeme na 200 °C. Maso nakrájíme na kostičky, osolíme a opepříme. Papriku nakrájíme na kostičky, rajčata na měsíčky, kyselé okurky...
více o Zahradnický kuřecí špíz
Na másle zpěníme nakrájenou cibulku, přidáme kmín (asi polévkovou lžíci), zamícháme a přidáme nadrobno nakrájené brambory. Zalijeme vroucí...
více o Kmínová polévka s bramborem
Zelí a mrkev nastrouháme na tenké nudličky. Cibuli nakrájíme na tenká kolečka.
V míse rozmícháme majonézu, smetanu (místo smetany je možné...
více o Salát Coleslaw
Kuřecí prsa lehce poklepeme, osolíme, opepříme a na oleji orestujeme.
Poklademe oloupané a na plátky nakrájené žampiony, nakrájený česnek,...
více o Kuřecí maso s houbami, česnekem a sýrem
Nakrájíme lilek na kostičky, nasolíme a necháme vypotit. Poté ho opláchneme vodou a důkladně osušíme. Rajčata spaříme, oloupeme a nakrájíme...
více o Ratatouille
Na pánev s trochou oleje vhodíme nakrájenou slaninu na nudličky a opečeme dokřupava. Zvlášť smícháme žloutky s parmazánem, pepřem a...
více o Carbonara špagety z pravé Itálie
Na másle necháme zesklovatět cibuli, přisypeme mouku a připravíme jíšku, kterou zalijeme vodou a mlékem dle chuti a potřeby. Necháme chvíli...
více o Moje brokolicová polévka
V trošce oleje osmahneme cibulku, do ní přidáme půlku houbového masoxu, kapku soli, najemno nastrouhané brambory, zasmažíme a zasypeme...
více o Bramborová polévka s houbami a uzeninou
Očištěné a na plátky nakrájené houby podusíme na 1 lžíci másla 20 minut.
Druhou lžíci másla rozetřeme se solí a žloutkem. Přidáme rohlíky...
více o Velikonoční houbová nádivka
Těstoviny uvaříme podle návodu (nejvhodnější jsou spirálky ze semolinové mouky).
Mezitím si nakrájíme cibuli nadrobno a krabí tyčinky na...
více o Těstovinový krabák
Gnocchi uvaříme podle návodu na obalu nebo na másle opečeme dokřupava.
V kastrolu rozehřejeme máslo, přidáme nadrobno nakrájenou cibulku a...
více o Gnocchi se žampionovou omáčkou
Řepu uvaříme ve slupce, až vychladne, oloupeme ji. Poté ji nakrájíme na plátky.
Na každý chléb položíme plátek nivy, řepy, nivy, vše...
více o Tousty s červenou řepou
Zapékací mísu vymažeme olivovým olejem. Brambory nakrájíme na kostičky a dáme do jiné mísy. Přidáme nakrájenou brokolici a rybu, sůl,...
více o Zapečené brambory s rybou a brokolicí
Rohlíky nejlépe tak dva dny staré nakrájíme na kostky cca 1,5 až 2 cm velké. Anglickou slaninu nakrájíme na kostky 0,5 cm velké a orestujeme...
více o Špekové knedlíky
Troubu předehřejte na 190, horkovzdušnou na 170 °C. Na pánvi zahřejte olej, osmahněte na něm cibuli, papriky a půl chilli papričky. Na...
více o Zapečené mexické tortilly
Kotletky naklepeme, osolíme, opepříme, okořeníme grilovacím kořením a natřeme olejem – necháme uležet v lednici asi 2 hodiny. Vymažeme...
více o Kotletky v hořčicové omajdě
Játra pomeleme, smícháme se všemi ingrediencemi a dáme péci do tukem vymazané formy (nejlépe do srnčího hřbetu). Po upečení naporcujeme a...
více o Falešná husí játra
Brambory oloupeme a spolu s omytou neloupanou cuketou nakrájíme na kostky. Cibuli a česnek nakrájíme najemno. Máslo necháme rozpustit na...
více o Bramborovo-cuketové kari
Rýži uvaříme v osolené vodě dle návodu. Na oleji osmažíme pokrájenou cibuli dozlatova, přidáme vejce, osolíme, opepříme (není nutné) a...
více o Prominentní rýže
Brambory nastrouháme na struhadle do mísy, přidáme 1 vejce, sůl, pepř, majoránku, koření na bramborák, utřený česnek, papriku a propracujeme...
více o Bramborák
Rozpálíme si v hrnci olivový olej.
Na rozpáleném oleji zprudka orestujeme na plátky pokrájenou cibuli a na plátky pokrájené papriky. Přidáme...
více o Lečo s Jalapeňos
Na oleji osmahneme cibulku, přidáme salám, okořeníme, přidáme masox a zalijeme vodou. Vložíme na malé kostičky nakrájené brambory a vaříme,...
více o Lenčin buřtguláš
Maso zlehka naklepeme, osolíme, opepříme a pokmínujeme.
V hrnci si rozpálíme olej a vložíme do něj na kostky nakrájenou cibuli, kterou...
více o Vepřová krkovice na tmavém pivu
V troubě nasucho opražíme housku nakrájenou na kostičky dozlatova. Cibulku nasekáme najemno, zpěníme na másle, přidáme nasekanou petržel,...
více o Kuře pečené s jemnou nádivkou
Celer oloupeme a nastrouháme najemno spolu s mrkví. Salám nastrouháme na hrubém struhadle. Zamícháme, osolíme, opepříme, přidáme zakysanou...
více o Celerová pomazánka na chlebíčky
Majoránka a paprika (množství) je psaná zhruba na 40 dkg masa. Maso si pokrájíme na nudličky (kostičky), osolíme, opepříme, přidáme...
více o Myslivecká směs
Anglickou slaninu, cibuli a gothaj pokrájíme na kostičky. Do rozpálené pánve wok nebo kastrolu dáme lžíci oleje, slaninu a počkáme, až pustí...
více o Papáčkovy špagety
Maso, solamyl, vejce a ostatní suroviny pořádně promícháme. Cibuli nakrájíme na kolečka a poklademe na směs, už nemícháme. Necháme odležet v...
více o Čínská specialita
Oháňku nakrájíme v kloubech, osolíme, opepříme, posypeme tymiánem a citronovou kůrou. Necháme odležet v chladu, třeba do druhého dne.
V...
více o Hovězí oháňka načerno
Pórek očistíme, pokrájíme na kolečka a na rozpuštěném másle osmažíme dosklovata. Pak zaprášíme moukou, ještě chvíli osmažíme a zalijeme...
více o Smetanová pórková polévka s bramborem
Zpracujeme těsto jako na bramboráky. Vylijeme na plech a poklademe pokrájenými paprikami, rajčaty a posypeme sýrem.
V zimním období používám...
více o Cmundopizza
Na pánvi (wok) necháme zesklovatět nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme na kostky nakrájené kuřecí maso a zprudka osmahneme. Přidáme pórek ...
více o Pseudo-čína
Rýži podle návodu na obalu uvaříme. Mezitím si na pánvičce podusíme zeleninku na trošce oleje.
Když je zelenina hezky podušená, tak přidáme...
více o Dietní rýže se zeleninou nasladko
Srdíčka rozkrojíme podélně napůl a omyjeme. Nakrájíme si nadrobno oloupanou cibuli a česnek. Dáme srdíčka do vyšší pánve nebo kastrůlku....
více o Kuřecí srdíčka
Cuketu oloupeme a nastrouháme. Nastrouhanou cuketu posolíme a necháme jí vyloučit vodu.
Poté cuketu vymačkáme, aby v ní bylo co nejméně vody...
více o Cuketové placičky se sýrem
Kuřecí maso si pokrájíme na delší proužky, které napíchneme jako harmoniku na předem namočené špejle. Gyros koření si prošleháme se solí,...
více o Kuřecí gyros harmonika – grilovaná
Dvě hrsti sušených hub namočíme do studené vody a necháme máčet alespoň půl hodiny. Vodu můžeme jednou vyměnit. Poté vyjmeme a nakrájíme na...
více o Houbová omáčka jednoduchá