Americké brambory
Brambory omyjeme, důkladně očistíme a pokrájíme na měsíčky. Troubu si předehřejeme asi na 200 °C. Na plech nalijeme olej a poklademe čtvrtky... více o Americké brambory
Brambory omyjeme, důkladně očistíme a pokrájíme na měsíčky. Troubu si předehřejeme asi na 200 °C. Na plech nalijeme olej a poklademe čtvrtky... více o Americké brambory
Uvařené brambory necháme vychladnout a nakrájíme na kostičky. Párky nakrájíme na kolečka a cibuli jemně nasekáme a vše promícháme. Do mléka... více o Zapečené brambory s párky
Na cibuli osmahneme anglickou slaninu, cibuli, žampiony a játra. Osolíme, opepříme, zalijeme trochou vody, přisypeme petrželku, prolisovaný... více o Maminčino kuře s brambory
Troubu předehřejeme na 200 stupňů. V míse smíchejte máslo, třetinu tymiánových lístků, rozmělněný česnek, šťávu vymačkanou z poloviny... více o Jarní kuřátka s česnekovo-tymiánovým máslem
1) Sýr nastrouháme najemno, do mouky přidáme prášek do pečiva. 2) Všechno smícháme a vyválíme asi 3 mm silnou placku. 3) Placku rozrádlujeme... více o Parmezánové sušenky
Do masa opatrně nařízneme hlubší kapsu. Maso osolíme a opepříme. Salám nakrájíme na kostičky. Hermelín v polovině prokrojíme a poté ještě... více o Hermelínové řízky
Salám, okurky a vejce nastrouháme na větší slzičky (jako na okurkový salát), smícháme s pomazánkovým máslem, hořčicí, Perlou, dle chuti... více o Mamčina pomazánka
Bůček uvaříme s bobkovým listem, pepřem a 12 stroužky česneku. Ještě teplý ho potřeme kašičkou, kterou jsme udělali ze zbylého česneku... více o Nakládaný bůček
Nejprve si připravíme nálev. Dáme vařit vodu s octem. Ve varu přidáme sůl, cukr, olej, bobkový list a chilli a necháme 2 minuty povařit.... více o Utopenci podle Gejzy
Omyté maso nakrájíme na 24 kostek. Posekaný česnek smícháme s olejem, citronovou šťávou a kari kořením. Přidáme kostky masa a necháme asi... více o Kuřecí zeleninový špíz
Omyté maso nakrájíme na nudličky široké asi 2 cm. Cukr se 4 lžícemi vody zkaramelizujeme v rozehřátém woku do světle hněda a karamelem maso... více o Asijské kuře na pánvi wok
Česnek rozmačkáme a přidáme všechno koření, smícháme s vajíčky dohromady,kvedlačkou rozmícháme směs. Maso nakrájíme na plátky ,které trochu... více o Rošťák od Gizda.
Omyté porce králíka potřeme solí a pepřem. Na rozehřátém oleji maso opečeme, přidáme majoránku, bobkový list, podlijeme vínem a vývarem.... více o kralik na vine
Do hlubokého litinového nebo nerezového hrnce se silným dnem dáme 300 ml vývaru a víno, přidáme krájenou červenou cibuli, drcený česnek,... více o Grilovaná polenta
Kuře omyjeme, osušíme, naporcujeme asi na 6 porcí, osolíme, opepříme. V misce rozmícháme hladkou mouku se sladkou paprikou, až vznikne... více o Nejrychlejší kuře
Vše na velmi jemno nakrájíme, smícháme s tatarskou omáčkou, osolíme, opepříme a necháme proležet. Mažeme na plátky veky.... více o Zelný salát s tatarskou omáčkou
Na těsto smícháme mouku, droždí, cukr, sůl, koření a sýr, dáme vše do větší mísy a promícháme (neděláme klasický kvásek). Přidáme olej, vodu... více o Calzonetti
Do rozehřáté trouby na plech (vysoký stupeň) dáme celé papriky a pečeme, dokud nezačnou černat. Párkrát otočíme. Necháme trochu vychladnout,... více o Červená paprika jako Antipasta
Dušenou kapustu, která nám zbyla z předchozího dne, smícháme s přibližně stejným množstvím jemně strouhaných syrových brambor, přidáme... více o Jájiny kapustové bramboráčky
Brambory překrojíme na půl a vaříme 10 minut v slabě solené vodě. Ještě teplé je ochutíme směsí ze soli, papriky, pepře a bazalky. Zároveň s... více o Kachna pod stolem
Kotlety nařízneme až ke kosti, lehce naklepeme. Vnitřek kapsy lehce osolíme a opepříme. Vnitřek vyložíme plátkem eidamu. Nadrobíme nivu,... více o Kotlety plněné sýrem
Maso naklepeme, osolíme, opepříme, posypeme grilovacím kořením a dáme do pekáčku nebo zapékací mísy (nemusíme vymazávat). Na každou dáme... více o Kotlety se sýrem a mandarinkami
Kuřecí prsa pomeleme na masovém mlýnku jako sekanou, osolíme, opepříme, promícháme a necháme uležet. Mezitím na jemno nakrájíme kapii a... více o Koule z kuřecího
Krabí tyčinky nasekáme nadrobno, smícháme s ostatními surovinami a směs dáme na hodinu do chladu. Tvarujeme malé bochánky, je-li třeba... více o Krabí koláčky
Cibuli, slaninu nakrájíme na kostičky a na trošce oleje necháme zesklovatět. Pak přidáme na kostky nakrájenou plec, osmahneme, přidáme sůl,... více o Krakonošovo tajemství
Řízky naklepeme, osolíme, opepříme, poklademe plátky šunky a hermelínem, přehneme napolovic a pevně spíchneme párátky. Prudce opečeme na... více o Královské kapsy
Naklepeme krůtí plátky, posolíme a opepříme, poklademe slaninou. Jablko okrájíme a rozdělíme na měsíčky. Na každý plátek na slaninu položíme... více o Krůtí závitky s jablky
Housku namočíme do vody a vymačkáme, kuřecí prsa umeleme s petrželkou, cibuli nasekáme. Rozmícháme maso, housku, cibuli, citronovou kůru,... více o Křupavé kuličky z kuřecího masa
Kuře rozporcujeme na 6 dílů, osolíme, opepříme, mírně posypeme sladkou paprikou. Cibuli zpěníme na trošce oleje, přidáme na proužky... více o Kuře na jablečném džusu
Kuřecí řízky osolíme, opepříme a na oleji je prudce opečeme. Listové těsto rozválíme a rozdělíme na čtyři obdélníky. Na každý obdélník... více o Kuřecí řízek v kabátku
Smícháme strouhanku se žloutky, přidáme nadrobno pokrájenou šunku, pokrájenou zeleninu a hrášek. Ochutíme, nakonec vmícháme tuhý sníh z... více o Lehká nádivka (například do kuřete)
Tuňáka vyjmeme z plechovky (pokud máte čersvého doporučuji ho blanšírovat nebo orestovat s bílým vínem). Ovšem budeme pracovat s tuňákem z... více o Letní úžasnost z tuňáka
Maso nakrájíme na menší kostky, klobásy na kolečka, osolíme, opepříme a naložíme alespoň na hodinu do obou hořčic (i déle, já si to... více o Maso na hořčici
Uzeninu, zakysanou smetanu, sůl, pepř a citrón smícháme. Namažeme na palačinky, přeložíme, obalíme jako řízky a opečeme. Podáváme s... více o Palačinkové kapsy
Nivu nastrouháme najemno, přidáme smetanu, pomazánkové máslo, majonézu, tymián a vše dobře promícháme. Rajčata omyjeme a ostrým nožem nebo... více o Pomazánka z třené nivy v rajčatech
Rýži uvaříme, vyndáme z hrnce a necháme vychladnout. Mezitím rozehřejeme na pánvi máslo (nejlépe jihočeské) a přidáme kukuřici, kterou v... více o Rýžová směs
Připravíme si marinádu na maso. Smícháme olej, oregano, koření Gyros a citronovou šťávou (množství odvozujeme dle použitého oleje – na 1 dcl... více o Řecké toasty
Hlávkové zelí omyjeme a natrháme na menší listy do salátové mísy. Mezitím uvaříme dvě brambory a tři vejce natvrdo. Do mísy na listy salátu... více o Salát od Středozemního moře
Cibuli, zeleninu a sýr rozsekejte v mixéru. Přidejte vývar, mouku na zahuštění, pepř, dochucovací směs a sůl. Vařte zhruba 11 minut,... více o Sýrová krémová polévka
Těstoviny uvaříme podle návodu na obalu. Uvařené těstoviny scedíme. Cibuli a česnek oloupeme a nasekáme najemno. Špenát nakrájíme na menší... více o Těstoviny se špenátem
Vymažeme pekáček máslem a na dno naskládáme pokrájenou cibuli. Prsa osolíme, opepříme a položíme na cibuli. Poté poklademe kolečky rajčat a... více o Výborná kuřecí prsíčka s tatarkou
Vidličkou rozmačkáme vejce, přidáme brambory, mrkev, celer, ředkvičky, cibuli a dobře rozmícháme. Umícháme majolku, kysanou smetanu a... více o Výborný letní bramborový salát
Pórek nakrájíme na kolečka i se zelenou částí a spaříme vroucí vodou. Scedíme. Do vymazaného pekáče dáme polovinu brambor nakrájených na... více o Zapékané brambory s pórkem
Nejprve uvaříme zvlášt rýži do poloměkka, poté v troše vody necháme povařit zelí a ochutíme klasicky dle chuti (cukr, sůl). Mleté maso... více o Zapékané zelí
Z mouky, vejce, soli a studené vody vypracujeme polotuhé těsto a do vroucí osolené vody přes cedník nebo struhadlo s velkými otvory hážeme... více o Nokerle s vajíčkem
Králíka rozporcujeme, z trupu připravíme vývar. Pokud nemáme celého, dáme kýtu, hřbety a podlijeme vodou. Porce osolíme, opepříme a opečeme... více o Králík – slintající soused
Najemno nasekáme papričky a česnek. Kuřecí maso nakrájíme na menší kostičky, posolíme, popepříme a zprudka osmažíme na pánvi. Jakmile se... více o Kuřecí maso s kukuřicí v tortille
Uzená žebra vaříme ve vodě doměkka, uvařená je vyjmeme a do uzeného vývaru dáme vařit pokrájené zelí, na kostičky nakrájené brambory a... více o Slovenská kapustnica – zelňačka z Topoľčan
Oloupané brambory pomeleme na masovém strojku s uzeninou, cibulí a česnekem. Osolíme, opepříme, přidáme majoránku, vejce podle množství... více o Bramborová paštika s uzeninou
Mleté maso smícháme s nakrájenou cibulí, česnekem, kořením, solí, vejcem a vytvoříme válečky, které namáčíme v těstíčku (těstíčko... více o Čevabčiči v těstíčku
Žádné recepty nebyly nalezeny