Mleté maso smícháme s nakrájenou cibulí, česnekem, kořením, solí, vejcem a vytvoříme válečky, které namáčíme v těstíčku (těstíčko...
více o Čevabčiči v těstíčku
Brambory uvaříme ve slupce, necháme vychladnout a nastrouháme na jemném struhadle. Zelí dáme do misky se studenou vodou, po chvíli vymačkáme...
více o Zelné placky
Maso, nasekanou cibuli, utřený česnek, máslo, pepř, dobromysl, mátu, vejce, veku namočenou ve víně a mouku dobře promícháme a osolíme. Ze...
více o Keftedakia
Nejprve si naložíme sójové maso do nálevu připraveného z rozšlehaného vajíčka, škrobu a vody. Nálev dochutíme sójovou omáčkou a sójové...
více o Vegetariánské Kung Pao Asie
Brokolici dáme do mléka, necháme přejít varem a rozmixujeme. Osolíme, opepříme, přilijeme smetanu a povaříme. Šunku nakrájíme na tenoučké...
více o Brokolicový krém
Krůtí prsa omyjeme, osušíme a nakrájíme na kostky velikosti sousta. Olivový olej smícháme s citronovou šťávou a kůrou. Přilisujeme oloupaný...
více o Krůtí špízy
Kotlety osolíme, opepříme. Obalíme ve strouhance, ve vejci a dáme smažit na pánev dorůžova. Do pekáčku nebo zapékací misky kápneme trošku...
více o Obrácené řízky na zelenině
Očištěné brambory nastrouháme na jemném struhadle, přidáme hladkou mouku, vajíčko, sůl, majoránku, česnek, mletý pepř a mléko. Na pánvi...
více o Moje zemiakové placky
Brambory ve slupce důkladně omyjeme a nakrájíme na tenké plátky, stejně jako špekáčky. Cibuli nakrájíme na kousky. Brambory osolíme....
více o Bramborové špízy
Maso okořeníme, zakapeme olejem a necháme v lednici přes noc.
Druhý den na pánvi zpěníme cibuli, přidáme maso a opečeme. Podlijeme vodou,...
více o Kuře po židovsku
Plátky anglické slaniny klademe na pánev, kde máme již rozpálený olej. Zprudka opečeme z obou stran.
Cibuli si nakrájíme na tenčí půlměsíčky...
více o Vaječná omeleta se zeleninou
V tlakovém hrnci rozehřejeme sádlo a necháme na něm zesklovatět nadrobno nakrájenou cibuli. Přidáme sladkou papriku a maximálně půl minuty...
více o Hovězí guláš v tlakáči
Na rozpálený olej dáme nadrobno nakrájenou chilli papričku (pokud chcete pálivější jídlo, necháte jadérka), přidáme jeden rozdrcený česnek a...
více o Ďábelské menu
Troubu rozehřejeme na 200 stupňů.
Brambory překrojíme podélně napůl, dáme na plech řeznou stranou nahoru a posolíme. Mezi brambory dáme...
více o Placaté kuře
Plátky krkovičky naklepeme, osolíme a lehce natřeme omáčkou smíchanou z kečupu, hořčice, pepře a pár kapek olivového oleje. Dáme do chladu....
více o Krkovička s kopečky
Rohlíky nakrájíme na kostičky jako do knedlíků.
V mléce rozšleháme vejce, osolíme a lehce opepříme.
Rohlíkové kostky namočíme do směsi a...
více o Rohlíková pizza
Do hrnce dáme vařit vodu. Oloupané brambory nakrájíme na menší kostky, dáme je vařit a přidáme kostku masoxu. Mezitím si nastrouháme nebo...
více o Česnečka – vyprošťovák
Do kastrůlku dáme trošičku sádla, rozpustíme a přidáme cibulku. Oloupané buřtíky přihodíme do pekáčku a po chvilce přidáme nakrájená rajčata...
více o Buřty na černém pivu
Připravíme si těstíčko: 100 ml vody smícháme s hladkou moukou, přidáme mletou papriku, koření a česnek. Krůtí prsa mírně naklepeme,...
více o Krůtí kapsa s překvapením
Cuketu nakrájíme na kolečka silná asi 0,5 cm. Polovinu cukety naskládáme do remosky nebo zapékací mísy, posypeme kořením čubrica, poklademe...
více o Zapečená cuketa se šunkou
Květák předvaříme v osolené vodě 5–8 minut, stejně jako před obalováním.
Třetinu uvařeného květáku, cibule a uzeninu nastouháme, nebo...
více o Květákové karbanátky ála bramborák
Troubu předehřejeme na 180 stupňů. Formu na muffiny vymažeme olejem. Rajčata rozčtvrtíme a odstraníme jádra (není nutné). Dužinu rozkrájíme...
více o Pizzové muffiny
Maso okořeněné solí a pepřem ze všech stran zprudka opečeme na pánvi. Opékáme pouze krátce, asi 5 až 7 minut – minutková příprava. Kdo má...
více o Flank steak s omáčkou Béarnaise
Ve velkém hrnci rozpustíme máslo, přidáme cibulku a na mírném ohni ji necháme zpěnit, dokud nezměkne – ještě by ale neměla začít měnit barvu...
více o Mrkvová polévka s pomerančem
Brambory omyjte a i se slupkou je nakrájejte na asi 3 mm silné plátky. Česnek a na kousky pokrájenou cibuli prolisujte v lisu na česnek do...
více o Pečené brambory
Sušené houby namočíme na půl hodiny do vody, poté krátce podusíme, přidáme plátek másla a orestujeme doměkka. Pekáč vyložíme plátky slaniny,...
více o Vánoční rožmberský kapr
Brambory vložíme do hrnce s vodou a ve slupce vaříme doměkka. Měkké brambory slijeme, necháme vychladnout, oloupeme a nakrájíme nadrobno...
více o Klasický bramborový salát
Rozpálíme olej v hrnci.
Vložíme najemno nasekanou cibuli.
Až cibule krásně zesklovatí, přidáme najemno nasekané a oloupané buřty (možné...
více o Pikantní buřtguláš
Všechny suroviny používáme syrové. Brambory, cibuli, rajčata a česnek nakrájíme na plátky. Brokolici rozebereme na růžičky.
Remosku vymažeme...
více o Zapečená brokolice do remosky
Na oleji si orestujeme nahrubo pokrájenou cibuli, mrkev, petržel, celer a česnek. Přidáme bobkový list, hřebíček, osolíme a podlijeme vodou...
více o Strouhaná bramboračka
Uvaříme brokolici do poloměkka. Nakrájíme ji nadrobno, přidáme polohrubou mouku, promícháme a pak postupně přidáme ostatní suroviny.
Vejce...
více o Nákyp z brokolice
Všechny ingredience smícháme dohromady a vytvoříme marinádu.
Do této marinády naložíme naklepané plátky masa (vepřové, drůbeží) a uložíme...
více o Skvělá marináda na maso
Očištěné a nakrájené žampiony podusíme na másle, osolíme, okořeníme a zalijeme vroucí vodou z konvice. Přidáme kostky bujónu a vaříme cca 15...
více o Krémová žampionová polévka
Mrkev a vysočinu orestujeme na oleji – lžíce oleje stačí, vysočina tuk dodá sama. Přilijeme litr vody, přidáme brambory, bujón a česnek....
více o Česnečka z Vysočiny
Vepřové maso očistíme a dáme do rozpáleného tlakového hrnce opéct nasucho ze všech stran dozlatova. Po vložení do hrnce se maso na dno...
více o „Vepřovka“ z papiňáku
Do třílitrového hrnce dáme vařit vodu, přidáme nové koření, bobkový list, pepř, špetku soli, bujóny a na kostičky nakrájené brambory. Asi po...
více o Ájenčina šumavská kulajda
Na tuku osmahneme cibuli, přidáme nakrájenou mrkev, brambory a zalijeme vodou, aby byly suroviny potopené. Uvaříme s kostičkou bujónu. Pak...
více o Krémová mrkvová polévka
Ze všech ingrediencí mimo masa, cibule a piva umícháme kašičku, kterou potřeme osolené plátky masa (neklepeme, jen po stranách nařízneme)....
více o Náchodská krkovička
Cizrnu namočíme nejlépe přes noc do studené vody a druhý den uvaříme doměkka.
Na oleji osmahneme cibulku, přidáme nakrájená rajčata,...
více o Cizrna s česnekem
Kuřecí prsa naložíme minimálně na 3 hodiny do podmáslí. Poté smícháme strouhanku, rozdrcené cornflakes, koření a sůl v misce. Prsíčka...
více o KFC Chicken
Chřest oloupeme, tvrdké konce odřízneme (cca 2–3 cm) a nakrájíme na špalíky.
Na rozpuštěném másle chřest orestujeme, zalijeme zeleninovým...
více o Polévka z chřestu
Rybičky v tomatě dáme do mísy, rozmačkáme vidličkou, přidáme jemně sekanou cibuli, prolisovaná vejce a drobně nakrájenou okurku. Zakapeme...
více o Rybičková pomazánka
Mouku smíchejte se solí a pepřem. Přidejte vajíčka a zamíchejte. Za stálého míchání nasypte cukr. Vložte na pánvičku s rozpáleným olejem na...
více o Rychlé báječné palačinky
Všechny suroviny smícháme dohromady. Uděláme placičky a pečeme v předehřáté troubě při 180 °C 10 minut. Podáváme s topinkou....
více o Tvarůžková bomba
Maso nakrájíme na kostičky (velké asi jako na klasický guláš) a proházíme v troše mouky. Nakrájíme si cibuli.
Na rozpáleném sádle (popř....
více o Pravý segedínský guláš
Roštěnky naklepeme, potřeme olejem a asi hodinu necháme odležet. Osolíme, opepříme a prudce po obou stranách opečeme. Mírně podlijeme a...
více o Roštěnky se smetanovou omáčkou
Uzený špek na kostičky dáme do hrnce spolu s cibulkou a osmažíme dorůžova. Přidáme fazole v plechovce, necháme zhruba 5 minut povařit,...
více o Mexická dršťková polévka
Cibuli nakrájíme na kolečka, dáme do hrnce spolu s 1 dl vody a olejem. Přivedeme k varu a dusíme, až je voda vydušená. Zaprášíme lehce...
více o Cibulačka z Provence