Cuketu oloupeme, nakrájíme na kolečka (cca 0,5 cm) a zbavíme semen. Pokud je cuketa mladá, není nutné ani loupat a semínka ještě nemá. Vždy...
více o Cuketa s taveným sýrem
Filet osolíme, opepříme a položíme na pomaštěný pečicí papír. Rohlík pokrájíme na malé kousky, které pokapeme rozpuštěným máslem a...
více o Cibulový filet
Maso odblaníme, omyjeme a osušíme. Pak jej vložíme do horké vody, rychle přivedeme k varu a poté vodu osolíme. Vaříme asi dvě a půl hodiny...
více o Zadělávané fazolky
Nejdřív připravte omáčku. V pánvi rozehřejte olej a pět minut na něm doměkka opékejte šalotku. Dejte pozor, aby nechytila barvu. Přidejte...
více o Kachní prsa se švestkovou omáčkou
Kuřecí maso a žampiony nakrájíme na malé kostky, popř. nudličky. Do většího hrnce dáme vařit vodu na těstoviny, kterou osolíme a nalijeme do...
více o Těstoviny s kuřetem a houbami
Z konzervy slijte vodu, rybičky dejte do mísy. Cibulku očistěte a nakrájejte nadrobno, dejte ji do mísy. Pak přidejte sýr cottage (z kelímku...
více o Sardinková pomazánka
Maso omyjeme, zalijeme vodou, přidáme kuličky pepře, nového koření a bobkový list. Osolíme a vaříme, dokud není maso měkké. Podle potřeby...
více o Rajská omáčka s masem
Všechny ingredience smícháme a necháme odležet v lednici 24 hodin. Vytvoříme placičky a pečeme na oleji z obou stran dorůžova....
více o Kuřecí placičky od Jarmily
Do zapékací misky naskládat vrstvu brambor (polovinu celkového množství). Osolíme, opepříme a okmínujeme. Další vrstva je cibule, pak plátky...
více o Zapečené brambory se smetanou
Brambory a cibule oloupeme, omyjeme a nastrouháme na jemném struhadle. Dáme do mísy, přisypeme mouku a přidáme vejce a sůl. Pažitku důkladně...
více o Bramborák plněný tvarohem
Do kuřecích prsíček nebo vyššího plátku kotlet či kýty opatrně prořízneme hlubší kapsu. Maso osolíme a opepříme. Kapsy naplníme plátkem Nivy...
více o Banánovo-nivové řízky
Prsa očistíme a uděláme do nich jeden nebo dva hluboké zářezy (kapsy). Maso osolíme, opepříme, do kapes vložíme snítky kopru, plátky česneku...
více o Bylinkový řízek
Odblaněná vepřová játra nakrájíme na kousky a orestujeme doměkka s jemně nasekanou cibulí. Směs dohladka rozmixujeme, přidáme vývar a vejce,...
více o Paštika z vepřových jater
Mleté vepřové maso (nebo hovězí), vejce, sůl, pepř a petrželku dobře zpracujeme a uděláme malé kuličky, tak na jedno sousto.
V hrnci...
více o Kuličkový guláš
Uvařené flíčky smícháme s nakrájenou šunkou, solí a pepřem. Potom je dáme do vymazané a strouhankou vysypané zapékací misky. Nakonec...
více o Zapečené flíčky se šunkou
Během přípravy přílohy si připravíme maso. Nakrájíme ho na nudličky, posolíme, opepříme, poprášíme paprikou.
Na jemno nakrájíme cibuli a...
více o Kuřecí v „rokfórové“ omáčce
Nakrájený pórek a brambory uvaříme v menším množství vody do měkka. Rozmixujeme, naředíme vodou na požadovanou hustotu a ochutíme solí a...
více o Krémová pórková polévka
Cuketové ragú:
Z cukety odkrojíme špičky na obou stranách. Rozkrojíme ji a nakrájíme na silnější plátky (cca 1,5 cm), aby zůstala po uvaření...
více o Filety z lososa s cuketovým ragú
Rozkrájíme cibulku na menší kousky a na rozpáleném sádle necháme lehce zhnědnout, potom přidáme omyté nakrájené maso. Necháme si maso...
více o Hovězí gulášek
Ve velké míse smíchejte ingredience na burgery a vše dobře promíchejte. Ze směsi vytvořte 6 plochých bochánků. Takto připravené je zakryjte...
více o Rychlé burgery
Dýni oloupeme škrabkou na brambory, překrojíme na polovinu a lžící vydlabeme jadérka. Poté nakrájíme na tenké plátky, které přendáme do...
více o Gratinová dýně s tymiánem
V hrnci rozpustíme máslo a přidáme mraženou zeleninu a na kostičky nakrájené brambory. Vše podusíme.
Poté zalijeme vroucí vodou a přidáme...
více o Zeleninová polévka
Na olivovém oleji jemně osmahněte nakrájenou cibuli, než zesklovatí. Přidejte vývar a nakrájenou červenou řepu a přiveďte k varu. Vařte,...
více o Polévka z červené řepy s pomerančem
Ve větším hrnci rozehřejte olivový olej, přidejte cibuli, mrkev, celer a na mírném ohni opékejte cca 5 minut.
Zalijte vodou/vývarem,...
více o Krémová polévka z řepy Hany Michopolu
1. Troubu předehřejte na 200°C. Neoloupané brambory vařte v osolené vodě téměř do měkka(10-15 min.).
2. Brambory nechte mírně zchladnout,...
více o Tartiflette H. Michopulu
1. Maso nakrájíme na asi 2 cm silné proužky a velice jemně nakrájíme cibuli.
2. Stejně jemně nasekáme i petrželku a na tenké plátky...
více o Rozhlasová krůta M. Woodhamsové
Brambory omyjeme a i se slupkou nakrájíme na plátky a povaříme v osolené vodě.
Máslem vymažeme plech, rozložíme povařené brambory, nakrájená...
více o Okoun po italsku
Nakrájíme si salát papriku sýr a salám na kostičky. Nasypeme do mísy a promícháme. Osolíme a opepříme podle chuti a zakápneme olejem a...
více o Chutný salát
Těstoviny uvaříme ve slané vodě s trochou oleje, aby se neslepily. Mraženou zeleninu osolíme a necháme povařit doměkka. Na pánvi mírně (aby...
více o Těstovinový salát s krabími tyčinkami
Brokolici rozdělíme na růžičky, nakrájíme si jednu menší mrkev, malý kousek celeru a malý kousek petržele na kostičky (od každého opravdu...
více o Brokolicová polévka
Brambory uvaříme ve slupce.
Zatím nakrájíme zeleninu, vejce a klobásu nadrobno, vložíme do mísy, osolíme, opepříme.
Brambory zatepla...
více o Rumunský bramborový salát
Kuřecí prsíčka nakrájíme na kousky a vložíme do misky, přidáme olej, med, koření a rukama promícháme. Přikryjeme folií nebo víkem a dáme...
více o Kuřecí kousky v medu
Nastrouhané (rozšťouchané) brambory smícháme v misce s nastrouhaným sýrem, drobně pokrájenými vejci, slaninou (klobáskou), kořením, česnekem...
více o Bramborovo-sýrová pomazánka
Dáme si uvařit špagety do osolené vody. Měly by být uvařené na skus.
Mezi tím si ve velké pánvi rozehřejeme máslo, vsypeme na drobno...
více o Špagety carbonara I.
Oloupeme uvařené brambory a vejce natvrdo. Brambory nakrájíme na plátky, vejce rozčtvrtíme. Veškerou zeleninu omyjeme a očistíme. Naťovou...
více o Letní zeleninový salát s bylinkami
Zelené mungo fazolky si přes noc namočíme do vody. Poté vaříme cca 15 minut v osolené vodě. Kuskus si těšně před vařením zalijeme horkou...
více o Teplý mungo salát s tofu a kuskusem
Česnek prolisujeme, okurku a tvarůžek jemně nastrouháme, cibuli nakrájíme nadrobno. Vše zamícháme, přidáme sýry, pepř, sůl a tatarku....
více o Andulčina pomazánka
Filety necháme rozmrazit při pokojové teplotě a dáme na plech. Osolíme, opepříme čerstvě mletým pepřem a vložíme do vyhřáté trouby (cca 200...
více o Pangasius s mozzarellou
Cibuli a žampiony nakrájíme a osmažíme na másle. Přidáme vejce, opepříme, osolíme a dochutíme nastrouhaným tvrdým sýrem a petrželkou. Takto...
více o Žampionové tousty
Smíchejte kávu, med, kakao (holandské), koření, česnek, limetkovou šťávu a sójovku. Vepřové kotlety opepřete, vložte do mísy a zalijte...
více o "Kouřové" marinované vepřové
Na trošce oleje osmažíme cibuli dosklovata, přidáme plátky žampionů a zprudka je osmažíme. Přidáme pokrájená rajčata a okapaného tuňáka a za...
více o Listové šátečky (nejen) s tuňákem
Uvaříme těstoviny a necháme vychladnout. Mezitím si nakrájíme zeleninu a sýr na malé kousky. Ochutíme solí, pepřem a bazalkou. Přidáme...
více o Rychlý těstovinový salát
Cibuli nakrájenou na kostičky necháme zpěnit, přidáme naklepané maso nakrájené na nudličky a všechno koření. Necháme podusit.
Vepřové maso...
více o Azu po česku
Jemně pokrájený špek společně s pokrájenou cibulí osmažíme dorůžova. Pak přidáme osmažit i na kostičky, nudličky či plátky pokrájené osolené...
více o Dušené vepřové maso s hlívou