Oloupané brambory nakrájíme na tenká půlkolečka, cibuli na kroužky, kuřecí maso na kostičky. Menší zapékací misku vymažeme máslem a vyložíme...
více o Brambory zapečené s kuřecím masem
Chléb rozdrobíme na malé kousky, namočíme je do vody a dobře vymačkáme. Několik kostek osmažíme a před podáváním jimi polévku posypeme....
více o Chlebová polévka
Na oleji zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme rozmražený špenát, osolíme a opepříme. Přivedeme do varu, poté přidáme česnek a...
více o Těstoviny se špenátovou omáčkou
Do 2 l vody dáme sůl, nakrájené houby, brambory, cibuli, kmín, kuličky koření a bobkový list. Vaříme do změknutí hub a brambor, vyndáme...
více o Jihočeská kulajda
Maso pokrájíme na kostičky, osolíme a opepříme. Na rozpáleném oleji osmažíme cibuli, přidáme osmažit maso, ke konci přidáme nastrouhaný...
více o Tymiánové kuře s rajčaty a smetanou
Ve vyšší pánvi rozehřejeme olivový olej a máslo, přidáme na proužky pokrájenou cibuli a na mírném ohni 30 minut restujeme (bez pokličky). Po...
více o Krémová česneková cibulačka
Necháme rozpustit máslo na pánvi, potom rozšleháme vajíčka v hrnečku, osolíme a opepříme. Vajíčka nalijeme na pánev a mezitím si nakrájíme...
více o Míchaná vajíčka s pažitkou
Na pánvičce rozpustíme máslo a přidáme najemno nakrájenou cibuli, krátce osmahneme. Pak přidáme česnek nakrájený na plátky (nelisovat) a...
více o Omáčka na špagety nebo jiné těstoviny
Lilek omyjeme. Podélně rozřízneme po délce na dvě půlky. Lilek není třeba loupat, je to škoda, slupka má výbornou chuť a je křehká. Půlku...
více o Dušený lilek s vajíčkem
Všechny ingredience společně promícháme. Do této marinády vložíme na několik hodin maso (výběr dle vlastní chuti) a poté tepelně upravíme na...
více o Marináda na maso
Mleté maso v míse rozmícháme s jemně nasekanou jarní cibulkou (spodní část), zjemníme hořčicí a kečupem. Zároveň ochutíme solí a mletým...
více o Barbecue Burger
Vejce uvaříme natvrdo a necháme je vychladnout. Přidáme máslo, sýry, osolíme a opepříme. Můžeme rozmixovat a přidat pažitku. Podáváme s...
více o Vajíčková pomazánka
Králíka naložíme den předem. Maso omyjeme, osušíme, vložíme do pekáče, osolíme, opepříme a obložíme ho plátky slaniny. Přidáme nakrájenou...
více o Králík na smetaně
Všechnu zeleninu očistíme, omyjeme a osušíme. Rajčata nakrájíme na kostičky a papriku na tenké proužky. Cibuli nakrájíme nadrobno.
V hlubší...
více o Zeleninové lečo
Smícháme tvaroh se šťávou ze sardinek, zakápneme citronovou šťávou. Rybičky rozmačkáme na kašičku a smícháme s tvarohem, nakrájenou cibulí,...
více o Moje nej pomazánka
orestovat do červena cibuli (sádlo, olej), přidat lžíci papriky, maso oválet v mouce a přidat do kastrolu, orestovat, zalít do půl až...
více o Vepřové na paprice
Dáme do hrnce vařit na kousky nakrájené maso, až odšumí, vložíme nakrájené na kostičky brambory a na drobno nakrájené čerstvé zelí, ztlumíme...
více o Ukrajinský boršč od rodilé ukrajinky
Špenátové listy opláchněte a osušte. Rozehřejte olej na pánvi, vložte nasekanou cibulku, prosciutto, listy špenátu a rozklepněte vejce....
více o Vejce se špenátem a prosciuttem
Nejdříve očistíme a nakrájíme vepřové na kostky, oloupeme cibuli a nahrubo nakrájíme. V hrnci necháme rozpustit sádlo, přidáme cibuli a...
více o Vepřový gulášek
Do sklenic ukládáme omyté a očištěné okurky. Prokládáme je několik kolečky cibule a několik kolečky mrkve. Pokud máme mladou cibulku nebo...
více o Nakládané okurky II.
Pórek okrájejte tak, aby vám zbyly pouze bílé a světle zelené části. Dobře opláchněte a nakrájejte na 5 cm kousky.
V hrnci rozpusťte na...
více o Pórkovo-bramborová polévka
Bůček vyškvaříme na oleji, přidáme kostičky cibule, mrkve, celeru a česneku, vše společně osmažíme. Poté přidáme mleté maso a za stálého...
více o Boloňská omáčka
Šagety uvařím (do vody přidám máslo). Maso osmahnu do hněda bez oleje, přidáme rozmačkaný česnek, opepřím, osolím, přidám lžičku marmite,...
více o Boloňské špagety po anglicku
Do hlubší pánve nalijeme pivo, prohřejeme a přidáme nastrouhaný sýr, hořčici a pepř. Za stálého míchání sýr roztavíme na hladkou hmotu....
více o Pivní pochoutka
Cibule opečeme dotmava. Osolené, opepřené maso poprášíme moukou a opečeme na cibuli. Dusíme doměkka, přidáme masox nebo podravku. Podle...
více o Letenské tajemství
Brambory najemno nastrouháme a pokropíme horkým mlékem, aby nezhnědly. Osolíme, opepříme, přidáme kmín, prolisovaný česnek a majoránku. Pak...
více o Bramborák rodeo II.
Fazole namočte přes noc v dostatečném množství vody.
Ráno vodu slijte a nahraďte 5 hrnky čerstvé. Přiveďte k varu, zmírněte oheň a přidejte...
více o Červené fazole s rýží
Maso uvaříme, ale část vepřového necháme syrové, lépe to váže a sekaná se nerozpadá. Pokrájíme na kousky, nakrájené rohlíky navlhčíme...
více o Velikonoční sekanina
Těstoviny uvaříme podle návodu. Olej rozehřejeme na pánvi a nadrobno nakrájenou cibuli a česnek na něm osmahneme, dokud nezměknou. Přidáme...
více o Boloňské těstoviny
Uvaříme těstoviny podle návodu na obalu.
Nakrájíme zeleninu a tyčinky na kostičky.
Uvařené těstoviny propláchneme studenou vodou, aby nebyly...
více o Můj letní těstovinový salát
Cibuli osmažíme dosklovata, přidáme mleté maso a smažíme do vypaření vody. Pak přidáme ještě krátce orestovat protlak s drobně pokrájenou...
více o Sloppy Joes – zapečený sendvič
Nejprve dáme vařit červenou čočku (na 100 g čočky asi 200 ml vody), která se nemusí namáčet, a tak je salát rychleji hotový. Vaříme ji 10-15...
více o Čočkový salát
Suchý kuskus promícháme se lžící oleje a zalijeme vroucí vodou v poměru 1:2 a přiklopíme. Po cca 10 minutách je kuskus připraven. Na pánvi...
více o Kuskus s kuřecím masem
Rozporcované kuře osolíme, přidáme sklenku vody a máslo a dáme péct. Do kastrolku dáme cibuli, kečup, vodu, ocet, sůl, pepř, kari, chilli,...
více o Kanadské kuře II.
Pórky si nakrájíme na stejně velké špalíky, které dáme do vroucí osolené vody a uvaříme je do poloměkka. Pak slijeme (vývar budeme ještě...
více o Gratinované pórky v šunce s bešamelem
Brambory oloupeme, nakrájíme na malé kostky, dáme vařit s 1 l vody a kostkou masoxu. Až změknou, přidáme rozdrcený česnek, sůl, pepř, olej,...
více o Česneková polévka IV.
Jednu třetinu bůčku umeleme, dvě třetiny nakrájíme na kostky, vše smícháme s ostatními surovinami a necháme odležet 12 hodin v chladu.
Pak...
více o Bůčková roláda VII.
Na trošce oleje necháme zesklovatět pokrájenou cibuli, na které osmažíme na plátky pokrájené žampiony. Přidáme pokrájená oloupaná rajčata,...
více o (nejen) Tuňáková směs s mozzarellou
Játra nakrájíme na větší kousky, opepříme. Vložíme do pekáče, opepříme, podlejeme olejem (sádlem a pod.) a pečeme asi 10 minut.
Cibuli a...
více o Játra na jablkách
Shakshuka je v podstatě něco jako arabská verze leča. Připravuje se na více způsobů, s menšími rozdíly. Základ je však všude stejný - měkká,...
více o Shakshuka
Porce masa osolíme a opepříme a namáčíme v poměrně dost hustém palačinkovém těstíčku. Postupně vkládáme do rozpáleného oleje nebo ztuženého...
více o Zapečené maso v těstíčku s máslem