Syrové maso dvakrát na jemno pomeleme (labužníci si ho mohou naškrábat), přidáme zbývající uvedené ingredience a dobře promícháme. Natíráme...
více o Tatarák ala DoPe
Žlutý nebo zelený hrách namočíme před použitím na dvě hodiny do vody. Potom jej v té samé vodě uvaříme doměkka, prolisujeme a rozředíme...
více o Hrachová polévka
Kuřecí prsa pokrájíme na kostky, osolíme, opepříme, lze přidat i grilovací koření. Na troše oleje opečeme. Rajčata nakrájíme na menší...
více o Kuřecí prsa v rajčatovo-sýrové omáčce
Kuřecí řízky naklepeme, osolíme a naložíme do marinády. Nejlépe přes noc.
Na marinádu smícháme bílé jogurty, vajíčko, prolisované stroužky...
více o Naložené řízky v jogurtové marinádě
Na sádle zpěníme jemně nakrájenou cibuli, česnek a salám. Osolíme, opepříme. Chvilku restujeme a poté přidáme hrášek s rýží. Promícháme,...
více o Raz dva rizoto jednodušší
Uleženou masovou náplň zabalíme do listů a vytvoříme závitky v podobě španělských ptáčků. Do kastrolu dáme tuk, osmahneme pokrájenou cibulku...
více o Sarma z Banátu
Cibuli nakrájíme nadrobno a dáme zesklovatět na sádle. Přidáme na kolečka nakrájený salám nebo párky. Uzeninu osmažíme a přidáme koření –...
více o Frankfurtská polévka
Maso a cibuli nakrájíme, ostatní suroviny smícháme a řádně promícháme (masoxy rozpustíme v malém hrníčku a pak dolijeme do jednoho litru...
více o Guláš bez míchání
Cibuli jemně nakrájíme a společně s brokolicí na růžičky opečeme na oleji. Zalijeme vodou, přidáme brambory, česnek a koření. Necháme vařit...
více o Brokolicová polévka s brambory
Čerstvou brokolici si očistíme a odkrájíme košťály. Na sporák dáme hrnec s vodou, přidáme sůl a 2 lžičky oleje. Dáme vařit brokolici cca na...
více o Brokolicovo-nivová omáčka
Brambory opláchneme, oloupeme a nastrouháme najemno. Přebytečnou šťávu odstraníme, aby směs nebyla příliš tekutá.
Na brambory vyklepneme...
více o Bramborovo-cibulový (pórkový) koláč
Bílky a cibuli nasekáme nadrobno. Ostatní smícháme, ochutíme a přidáme cibuli s bílky. Namažeme na veku a posypeme třeba pažitkou....
více o Vaječná pomazánka s hořčicí
Hovězí maso nakrájíme na nudličky. V tlakovém hrnci osmahneme na másle nakrájenou cibuli, přidáme maso a orestujeme, dokud nepustí šťávu....
více o Hovězí nudličky s hráškem
Vepřové maso jemně naklepeme, osolíme, opepříme a zakápneme chilli. Na pánvi povolíme máslo, přidáme bujón a orestujeme nakrájená cherry...
více o Vepřové medailonky s cherry rajčaty
Ředkev a mrkev omyjeme a nastrouháme najemno, zelí a oloupanou cibulku jemně pokrájíme a oloupaná jablka nastrouháme nahrubo. Salát...
více o Salát z černé ředkve
Maso naklepeme, osolíme, opepříme a nakrájíme na malé kousky. Na pánvi rozehřejeme olej, přidáme nakrájené maso, kari, česnek a oregáno....
více o Kuřecí kousky s hořčicí
Mušle důkladně omyjeme a na 3 minuty je vložíme do vařící vody. Rajčata spaříme, oloupeme a nakrájíme na malé kousky. Okapaný chřest,...
více o Salát s mušlemi
Rýži uvaříme. Na rozpálený olivový olej přidáme na proužky nakrájený pórek, krátce restujeme a přidáme rýži. Rajčata oloupeme, vydlabeme...
více o barevná rýže II.
Plátky z krkovičky osolíme, opepříme, potřeme hořčicí. Na takto připravené maso položíme plátek anglické slaniny, trochu čalamády a...
více o Maso s čalamádou
Uvaříme si vodu, tu vylijeme do misky a dáme do ní nudle a necháme pod pokličkou asi 5 minut. Cibuli a pórek nakrájíme na kolečka, papriku...
více o Míšovy nudle
Maso si nakrájíme na menší plátky, osolíme, opepříme a opečeme na rozpáleném oleji, až se zatáhne. Poté jej odstavíme z ohně. Ve větším...
více o Ruský guláš
Nejprve zelí povaříme, poté přidáme nakrájené brambory, koření a na mírném ohni vaříme. Mezitím na vedlejší plotýnce orestujeme cibuli a do...
více o Zelňačka od Kewa
Vše smícháme, tvoříme malé karbanátky, které obalujeme v mouce a na mírném plameni smažíme.
V Tunisku se podávají přelité omáčkou z rajčat ...
více o Kefta – arabské karbanátky
Na olivovém oleji osmažíme cibuli a po chvíli přidáme jehněčí maso. Vložíme 500 g brambor, mrkev, celer a petržel. Podlijeme vodou, přidáme...
více o Kotlík albánský
Smícháme všechny suroviny dohromady, do výsledné marinády naložíme na 24 hodin kuřecí křídla. Poté je obalíme v hladké mouce a usmažíme do...
více o Křidýlka od číňana
Bůček vcelku zalijeme v papiňáku dostatečným množstvím horké vody. Přidáme 12 očištěných stroužků česneku, celý pepř, bobkový list a...
více o Nakládaný bůček pivního experta
Kolínka zbavíme kůže a hustě prošpikujeme stroužky česneku. Osolíme, opepříme. Potom každé kolínko zabalíme zvlášť do alobalu s bobkovým...
více o Zbojnické kolínko
Maso opereme, zalijeme vodou a uvaříme.
Kysané zelí nakrájíme, přidáme kmín a na silném ohni uvaříme v otevřené nádobě doměkka.
Cibuli...
více o Mazurská zelňačka
Rohlíky natrháme a rozmočíme v mléce. Přidáme žloutky, promícháme a přidáme nakrájenou papriku, cibulku, žampiony, hrášek a na kousky...
více o Zeleninová nádivka
Lišky řádně očistíme od hlíny a jehličí, šalotky nasekáme na kostičky, šlehačku ušleháme, petrželku nasekáme.
V pánvičce rozpustíme 3 lžíce...
více o Oříškové jelení řízky na liškách
Na olivovém oleji necháme zesklovatět najemno nakrájenou cibuli, poté přidáme maso a rozmačkaný česnek. Po zhnědnutí přidáme červené víno,...
více o Kejpíkovy lasagne
Olejem pomazané, osolené a opepřené maso položíme na plech a podlijeme vodou. Vložíme do trouby a pečeme na 200 stupňů. Občas otočíme. Až se...
více o Jarní steaky
Nakrájenou cibuli lehce orestujeme na polovině másla, zalijeme vývarem, ochutíme a přivedeme k varu. Do vroucího vývaru vsypeme hrášek,...
více o Hrášková polévka
Uvařené brambory, česnek, sýr a uzené maso (nebo uzeninu) nastrouháme (prolisujeme, pomeleme, rozmixujeme) a dáme do mísy. Přidáme vejce,...
více o Bramborové klobásy
Maso nakrájíme na plátky, které opečeme na oleji. Osolíme a opepříme. Polovinu masa z pánve (opečeného) vyjmeme do zapékací mísy a na...
více o Alfrédovy panenky
Všechny ingredience zamícháme, dáme na vymazaný a strouhankou vysypaný plech. Pečeme půl hodiny.
Oleje můžeme dát i méně, aby sekaná nebyla...
více o Sekaná z cukety
Na trošce oleje orestujeme nadrobno nakrájené, osolené a opepřené maso, ke kterému přidáme hořčici, kterou též orestujeme. Potom přilijeme 2...
více o Topinky se srbskou směsí
Hlavy a skelet důkladně propláchneme, dáme do hrnce, zalijeme studenou vodou a přivedeme k varu.
Sebereme pěnu, která se vytvoří na hladině,...
více o Rybí polévka
Cibuli nakrájíme na klínky, hrušky na čtvrtky. Vyřízneme jádřince a společně vše opečeme na másle (nejlépe v takové nádobě, kterou lze...
více o Vepřové na hruškách
**Těstoviny:** uvaříme v osolené vodě dle návodu.
**Omáčka:** na oleji osmažíme cibuli, přidáme maso a nakrájené žampiony. Když maso zhnědně...
více o Skvělé boloňské špagety
Připravte si zálivku. Všechny přísady kromě šalotky dejte do sklenice se šroubovacím uzávěrem a dobře protřepejte. Na závěr do zálivky...
více o Salát s avokádem a hořčičnou zálivkou
Celý květák nastrouháme na hrubém struhadle do mísy, přidáme k němu 4 žloutky, 4 lžíce mouky a 4 lžíce strouhanky, trochu soli a pepře....
více o Květákové placičky z nevařeného květáku