Na rozpuštěném sádle osmažíme nadrobno nakrájenou cibuli. Přidáme k ní oprané, na kostky nakrájené, osolené, opepřené maso a osmahneme. Pak...
více o Gulášová polévka
Stehna prošpikujeme slaninou, osolíme, zalijeme vínem, přidáme jalovec a necháme uležet přes noc v chladu. Pak stehna rozložíme na máslo do...
více o Pečená zaječí stehna
Na tuku zpěníme cibuli, přidáme hovězí a vepřové maso nakrájené na nudličky a podusíme. Vhodíme nakrájená drůbeží játra, okořeníme pepřem,...
více o Sicilská směs
Vejce uvaříme natvrdo, necháme vychladnout, oloupeme a poté podélně rozkrájíme na půlky. Žloutky vyjmeme, rozmačkáme a smícháme s...
více o Vejce plněná Nivou
Plátky masa naklepeme, osolíme, opepříme a naložíme do směsi oleje a koření, např. grilovací koření, česnek apod. Listové těsto rozválíme,...
více o Vepřové plátky v listovém těstě
V hrnci rozehřejeme olej, vložíme na kolečka nakrájenou cibuli a zeleninu. Přidáme nové koření, pepř, bobkové listy a podusíme. Vložíme maso...
více o Králík na zakysané smetaně
Uvaříme půl porce světlých špaget, půl porce celozrných (tmavších) špaget a pokud budete chtít, tak i půl porce černých špaget.
Necháme je...
více o Špagetová roláda
Sýr nastrouháme na hrubém struhadle, pórek nakrájíme na kolečka a smícháme. Přidáme asi 1 lžíci majonézy a 1 lžíci zakysané smetany. Podle...
více o Pórková pomazánka se sýrem
Marináda: koření rozmělníme v hmoždíři a na oleji spojíme.
Játra důkladně propláchneme, osušíme a vložíme do marinády. Necháme je odležet,...
více o Provensálská paštika z drůbežích jater
Cibuli očistíme, nakrájíme a na másle zpěníme.
Očištěné žampiony nakrájíme na větší kostky a vložíme do hrnce k cibuli.
Osolíme a necháme...
více o Žampionový krém se smetanou
Uvařené brambory, česnek, sýr a uzené maso (nebo uzeninu) nastrouháme (prolisujeme, pomeleme, rozmixujeme) a dáme do mísy. Přidáme vejce,...
více o Bramborové klobásy
Olej rozehřejeme na středním plameni ve velké pánvi s nepřilnavým povrchem. Přidáme syrové brambory a 2 lžíce zázvoru. Opékáme 7–10 minut,...
více o Zázvorové brambory
Očistíme si ledový salát, mrkev, rajčátka a ředkvičky. Dáme si vařit dvě vejce. Salát nakrájíme na nudličky, mrkev a ředvičky na kolečka...
více o Letno-jarní salát
Oba sýry rozmačkejte vidličkou a promíchejte s máslem.
Přidejte cibuli, osolte, okořeňte a dolijte tolik piva, aby vznikla pomazánka....
více o Pomazánka Obatzda
Na rozpálenou pánev s kapkou oleje nastrouháme na hrubém struhadle větší bramboru (nebo dvě menší), posolíme a přidáme špetku kmínu.
Otočíme...
více o Rychlá večeře
Maso naklepeme, osolíme, opepříme a poprášíme moukou. Nejprve zprudka osmahneme na oleji a pak pozvolna doděláme. Mezitím oloupeme brambory...
více o Bělehradský řízek
Do osolené vody dáme vařit špagety. Na pánvi zahřejeme 2 lžíce másla nebo tuku, opečeme cibuli a česnek nakrájený na plátky. Přidáme...
více o Špagety s brokolicí
Čočku propereme, dáme do hrnce s očištěnou a pokrájenou mrkví a celerem, přidáme bobkový list, zalijeme vodou (vývarem) a dáme vařit. Asi po...
více o Čočková polévka s klobásou
Okurky oloupeme a nakrájíme na tenké nudličky. Promícháme je se solí, sekaným koprem a utřeným stroužkem česneku. Měkký tvaroh utřeme s...
více o Ruský okurkový salát
Na oleji osmahneme cibulku (jen co začne chytat barvu), přidáme na kousky nakrájenou, oloupanou a semínek zbavenou dýni a nakrájenou...
více o Pumpkin Soup – Dýňová polévka
Brokolici rozebereme na stejně velké růžičky, košťály nakrájíme na plátky asi 5 mm silné – nevyhazujeme!
Brambory taky nakrájíme na plátky o...
více o Brokolice podle Simony Stašové
Brambory uvařte i se slupkou doměkka. Vejce vařte v osolené vodě 7 minut.
Poté vše slijte a vychladlé oloupejte a nakrájejte na poloviny. Ve...
více o Bramborový salát s vejci
Plátky krkovičky po stranách nakrojíme, aby se nám nekroutily. Naklepeme, osolíme, opepříme a zlehka potřeme hořčicí. Cibuli necháme na...
více o Gulášová krkovička
Cibuli pokrájíme na kolečka a poklademe na dno pekáče. Na tuto vrstvu položíme naklepané řízky, na ně plátky sýra, okořeníme pepřem, osolíme...
více o Dodinčin hrnek
Květák rozdělíme na kousky a uvaříme ne úplně do měkka ve slané a okmínované vodě. Do misky zatím na jemno rozkrájíme šunku a nastrouháme...
více o Květákové placičky se šunkou a sýrem
Brambory nastrouháme na jemno a slijeme přebytečnou šťávu, přistrouháme ementál, cibuli a celer, rozklepneme vejce a vmícháme mouku a koření...
více o Bramboráky sváteční
Uvaříme těstoviny a ty pak propláchneme ve studené vodě.
Přidáme nakrájené rajčata, papriku, okurky, tuňáka, pažitku. Osolíme, opepříme a...
více o Těstovinový salát
Roštěnky naklepeme, na okrajích lehce nařízneme, potřeme česnekem, osolíme, opepříme a zalijeme pivem (piva tolik, aby byly roštěnky zakryté...
více o Roštěnky v pivu
Fazole vypereme a namočíme je přes noc do kastrolu do vody, druhý den ráno vodu slijeme, dáme novou a uvaříme je do měkka, asi 30–40 minut....
více o Červené fazole s bazalkou
Do majonézy přidáme rozmačkaný česnek, podle chuti sůl, pepř a pálivou papriku. Dobře promícháme. Natřeme na kolečka rohlíku a navrch můžeme...
více o Silvestrovské šavle meče
Předem si nasmažíme palačinky. Papriky a rajčata nakrájíme na kostičky, mrkev na tenké nudličky. Na rozpáleném oleji restujeme na kolečka...
více o Slaný palačinkový dort
Na sádle dozlatova opečeme slaninu, cibuli a veku (vše pokrájené na kostičky). Tento základ necháme trochu vychladnout, přelijeme ho do mísy...
více o Voňavé knedlíky
Maso nakrájíme, naklepeme, osolíme, opepříme a obalíme v mouce. Na hodně rozpáleném tuku osmažíme, dáme do vyhřáté misky. Na výpeku osmažíme...
více o Židovina
Rohlíky nakrájíme na kostičky, osmahneme na másle a promícháme s rozšlehanými vejci, na kostičky nakrájeným masem a nakrájenými bylinkami....
více o Výborná nádivka
Maso a zeleninu uvaříme v osolené vodě. Chléb pokrájený na velké kostky zalijeme pivem a necháme rozmočit. Vývar přecedíme, přidáme změklý...
více o Pivní polévka s chlebem
Na trošce oleje krátce orestujeme česnek, přidáme hlívu nakrájenou na kousky a po chvíli nakrájenou brokolici. Podle chuti můžeme přidat...
více o Kuskus s hlívou a brokolicí
Vepřový bůček nakrájíme na kostky asi 3×3 cm, osolíme, opepříme a vetřeme drcený kmín. Necháme odležet.
Těstíčko: z piva, hladké mouky a...
více o Bůčkové kostky v pivním těstíčku
Smícháme všechny ingredience a naklepané maso do směsi na 24 hodin ponoříme. Potom jen obalíme ve strouhance a na předehřátém oleji pomalu...
více o Maso v jogurtu
Kuřecí prsa (kotlety, kýtu) prořízneme a vytvoříme v nich kapsu, osolíme a opepříme. Anglickou slaninu nasucho orestujeme v pánvi, přidáme...
více o Voňavé anglické kapsy
Na oleji orestujeme cibulku nasekanou najemno. Na cibulku přidáme vepřovou konzervu (nakrájíme na kostičky, ať se maso rychleji prohřeje a...
více o Špagety z konzervy
Na kostky nakrájené osolené maso přidáme na dozlatova osmaženou cibuli. Postupně přidáváme kmín, česnek, rajský protlak, orestujeme,...
více o Guláš „Stavěč se sypungem“
Jehněčí maso osolíme, opepříme, hustě posypeme tymiánem a vložíme do pekáčku vymazaného máslem. Podlijeme troškou vody a dáme péct do...
více o Jehněčí na tymiánu
Oloupeme a umyjeme řepu, kterou nakrájíme na osminky. Řepu vyskládáme do zapékací mísy vyložené alobalem. Posypeme ji kmínem, pepřem, solí a...
více o Pečená červená řepa s balkánem
Očištěný květák rozebereme na růžičky, opláchneme, vložíme do hrnce s osolenou vodou a povaříme. Mezitím rozehřejeme na pánvi máslo a...
více o Květáková polévka s mrkví
Vepřové maso pomeleme – půlka nahrubo (šajba 10–12) a půlka najemno (šajba 4), hovězí pomeleme najemno, nejlépe dvakrát. Maso se nasolí (na...
více o Domácí klobásy
Rozválíme na tenké plátky listové těsto a vytvoříme obdélníky takové velikosti, aby se do nich dal pěkně zabalit párek. Plátky z těsta...
více o Párky v županu
Hermelín nakrájíme na menší kousky. Do větší misky vrstvíme sýr, každou vrstvu posypeme kořením a prolijeme olejem. Naložený necháme v...
více o Nakládaný hermelín
Oloupané cukety nastrouháme na pekáč. Přidáme nové koření, majoránku, osolíme, opepříme a promícháme. Zalijeme smetanou, přidáme ocet a...
více o Cuketová omáčka s kuřetem