- cibuli a okurky nakrájíme na kostičky
- maso nakrájíme na nudličky
- maso osmahneme na tuku
- přidáme cibuli
- podlijeme vodou nebo...
více o Katův šleh
Kuřecí řízky a játra nakrájíme na větší kostky, klobásu na kolečka, anglickou na kostičky, párky nakrájíme na menší kousky a okraje...
více o Ražniči na plechu
Troubu předehřejeme na 200 °C, zapékací misku vytřeme olejem. Cibule oloupeme a nakrájíme na kolečka. Brambory oloupeme a nakrájíme na...
více o Kotlety zapečené v bramborech
Večeře pro 4 za 50 minut. Opečeme slaninu tak, aby se dala drobit na malé kousky. Mezitím ušleháme vejce, mléko a ostatní ingredience mimo...
více o Rychlý Quiche – sýrový dort
Do velkého hrnce nalijte dostatek vody na těstoviny. Vodu osolte, přiveďte k varu a vložte do ní špagety. Vařte je 8 – 10 minut.
Mezitím...
více o Spaghetti alla puttanesca
Očištěné papriky rozpůlíme, opečeme pod grilem nebo v troubě, stáhneme slupky a lusky nadrobno posekáme. Na lžíci oleje papriky osmahneme,...
více o Kuřecí kapsa
Z řízků nakrájíme malé medailonky, posolíme, opepříme, posypeme mírně zázvorem a pokapeme olejem. Necháme v misce několik hodin proležet....
více o Labužnické kuřecí řízky
Tvaroh vymícháme s máslem, přidáme rozmačkané olejovky i s olejem, jemně nakrájenou cibuli, osolíme, opepříme, přidáme papriku a rozšleháme....
více o Toast andaluského rybáře
Papriky opláchneme, zbavíme stopek a jadérek.
Mleté maso dáme do misky, přidáme nakrájenou cibulku, anglickou slaninu na kostičky, rýži ...
více o Plněné papriky s rajským přelivem
Cibulku a petrželku osmažíme na másle. Pomeleme nebo uškrábeme játra. Housku namočíme do vody. Osmaženou cibulku, petrželku, játra a...
více o Játrové knedlíčky
Na pánvi rozehřejeme máslo a opečeme nadrobno nakrájenou cibuli. Přidáme mrkev nakrájenou na silnější kolečka, nahrubo nastrouhaný celer a...
více o Mrkev jako maso
Nejprve opláchneme čínské zelí a rajčata. Čínské zelí pokrájíme na menší proužky, rajčata na kostičky. Přidáme plechovku s kukuřicí. Vše...
více o Salát s čínským zelím
Brambory omyjeme, oloupeme a najemno nastrouháme. Přebytečnou vodu slijeme. Česnek oloupeme a nastrouháme, prolisujeme nebo nakrájíme na...
více o Bramboráky
Do kuřecích prsou uděláme kapsu, do té dáme kousek (špalíček) nivy a zašpejlíme. Potřeme olejem, osolíme a opepříme. Dáme do zapékací misky...
více o Kuřecí prsa s nivou a mandlemi
Vršek toustového chleba odkrojíme a dáme stranou – nevyhazujeme! Vydlabeme co nejvíce chleba a polovinu střídky dáme stranou – také...
více o Nadívaný toust
Kuřecí prsíčka osolíme a opepříme (barevný pepř je důležitý nejen pro výraznou chuť, ale také pěkně lahodí oku). Z obou stran je opečeme na...
více o Pikantní kuře s nivou
Na oleji zpěníme na kostičky nakrájenou cibuli, přidáme na kostičky nakrájenou slaninu a chvíli škvaříme. Přidáme špenát, nastrouhanou nivu...
více o Špenát jako samostatné jídlo
Máslo necháme rozpustit a všechny ostatní suroviny přidáme, chvíli zahříváme. Nakonec nalijeme do pekáče na králíka a dbáme na to, aby...
více o Kanadský králík
Plátky masa naklepeme, osolíme, popepříme, potřeme hořčicí, přidáme cibuli nakrájenou na kolečka, půlku klobásy a nakrájenou okurku....
více o Vepřové závitky v římském hrnci
Naloženou kořenovou zeleninu dáme do mísy, přidáme nakrájený celer, mrkev, petržel, cibuli a zalijeme vodou. Lehce promícháme a do směsi...
více o Dobrá svíčková
Kuřecí maso prořízneme, rozložíme na plátky a jemně naklepeme. Osolíme a opepříme. Sýr utřeme s protlačeným česnekem a bazalkou. Touto směsí...
více o Kuřecí rolky s česnekem a sýrem
Maso pokrájíme na kostičky (osolíme), klobásu a pórek na kolečka a papriku na kousky přibližně stejně velké jako ostatní suroviny. V misce...
více o Marinované špízy
Žampiony nakrájíme na kousky a orestujeme asi na polovině másla.
Osolíme, opepříme a okmínujeme.
Zalijeme vodou a přidáme polévkové kostky....
více o Vánoční polévka Marie Woodhamsové
Prolisovaný česnek a najemno nakrájenou cibuli osmažíme na oleji 3 až 5 minut. Přidáme zbylé ingredience kromě špenátu a vaříme za občasného...
více o Kari tofu se špenátem
Plátky naklepeme, osolíme, opepříme, natřeme hořčicí a lehce obalíme moukou. Narychlo osmahneme na pánvi, aby se maso zatáhlo. V hrnci na...
více o Znojemské vepřové plátky
První věc, kterou začneme je, že si připravíme marinádu. Ta vznikne smícháním všech druhů koření s olejem. Dále si vezmeme bůček a nakrájíme...
více o Křupavý bůček
Rýži uvaříme doměkka asi 20 minut v dostatečně osolené vodě. Slijeme žampiony, a pokud jsou celé rozčtvrtíme je. Cibuli oloupeme a nakrájíme...
více o Barevná rýže se slaninou a žampiony
Maso opereme, osušíme ubrouskem a nakrojíme kapsu. Opereme bazalku, jemně ji osušíme. Otrháme lístky a rozdělíme je na dvě části. Jednu...
více o Kuřecí prsa plněná bylinkovým sýrem
Sýr smícháme s vejcem, škrobem, na kostičky nakrájenými žampiony a šunkou, solí a kořením. Tvarujeme kuličky a smažíme.
Omáčka: Všechny...
více o Smažené sýrové koule se žampiony
Do hrnce dáme olej, cibuli a do zlatova zpěníme. Přidáme mleté maso a pod pokličkou dusíme. Přidáme pepř, papriku a oregano. Příležitostně...
více o Rychlá omáčka na špagety
Silnější plátky anglické slaniny nakrájíme na pruhy. Čtvrtinu orestujeme do křupava, opepříme a odložíme stranou. Zbytek pak taktéž...
více o Špagety Carbonara – snadno
Hovězí maso očistíme, nakrájíme na kostky, osolíme a opepříme. Cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky. Zpěníme ji na oleji, zaprášíme...
více o Hovězí na mrkvi
Brambory uvaříme v osolené vodě. Asi deset minut před koncem varu přidáme brokolici rozebranou na růžičky. Scedíme vodu a jen tak nahrubo...
více o Zeleninové medailonky
Předehřejte troubu na 160 stupňů. Kachní prsíčka několikrát nařízněte ostrým nožem a celou kachnu osolte a opepřete. Položte ji na mřížku,...
více o Pomalu pečená kachna s medem
Všechny ingredience zamícháme dohromady až vznikne těsto, které se dá rozválet. Na hladké mouce pak válíme placky silné asi 3 mm, z nichž...
více o Jihočeské zelňáky
Do mísy nakrájíme rajčata, cibuli, salám, přidáme uvařená a vychlazená vejce, majolku a podle chuti osolíme a opepříme. Místo majolky můžeme...
více o Rajčatový salát s vejci
Do tvarohu zamícháme na tenké plátky nakrájenou okurku, nasekanou cibuli a kerblík, osolíme, opepříme a důkladně promícháme.
Plátky uzeného...
více o Kornoutky plněné tvarohem
- kotlety naklepat
- osolit, opepřit
- cibule na kolečka
- brambory oloupat a nakrájet na plátky
- pekáč vymazat - na dno brambory
- pak...
více o Kovářské kotlety
Kuřecí prsa nařízneme podélně v půlce tak, že po rozevření dostaneme knihu – hlavně nerozříznout celé! Prsa osolíme, opepříme a rozříznutou...
více o Kuřecí balíčky se zlatými dukátky
Tyčinky a zeleninu nakrájíme na kostičky, vejce nastrouháme jako do pomazánky a vše smícháme s jogurtem a tatarkou. Dochutíme.
Někdy...
více o Surimi salát
Syrový květák rozebereme na růžičky a posekáme, syrové brambory oloupeme a nakrájíme na plátky. Obojí dáme do mísy, osolíme, podle chuti...
více o Zapečený květáček Soňa
Salám Junior nakrájíme na kostky, na větší kostky nakrájíme oloupanou cibuli.
Salám s cibulí dáme do mixéru, přidáme pomazánkové máslo, 1...
více o Salámová pochoutka
Dýni nakrájíme na menší špalíčky (hokaido nemusíme loupat), chilli papričky rozsekáme na kousky a promícháme s dýní v pekáči. Pokapeme...
více o Těstoviny s dýní a slaninou
Drůbeží, ale i vepřová játra nakrájíme na nudličky, lehce zaprášíme solamylem a krátce osmahneme na másle a oleji. Přidáme najemno...
více o Pikantní játra
Tvarůžky rozmačkáme vidličkou, smícháme s tvarohem, jogurtem nebo smetanou, drobně nakrájenou cibulí, kmínem a pepřem. Krajíčky chleba...
více o Olomoucká tvarohová pomazánka
Rohlíky (nejlépe ze včera) podélně rozkrojíme, ale nedokrojíme. Z rohlíků opatrně vyndáme vnitřky a místo nich dáme náplň. Pak rohlíky opět...
více o Plněné rohlíky jako jednohubky