Toastový chléb na knedlík nakrájíme na kostky a dáme na plech, který vložíme do trouby na 200 stupňů a 10 minut sušíme. Vyndáme, posypeme...
více o Odlehčený žemlový knedlík
Na rozehřátém oleji rozpustíme ančovičky, přidáme na plátky nakrájený česnek a krátce osmahneme. Loupaná rajčata rozmačkáme vidličkou,...
více o Tuňák na olivách
Špagety uvařte v osolené vodě al dente. Slijte je a nechte si stranou asi 100 ml vody, ve které se vařily.
Zatímco se špagety vaří,...
více o Sépiové těstoviny se sušenými rajčaty
Brambory omyjeme, oloupeme a nakrájíme nebo nastrouháme na tenké plátky. Pekáček vymastíme lžící másla a vložíme do něj brambory. Žampiony...
více o Kuřecí stehna na bramborách
Vařené uzené (nejlépe krkovičku) rozkrájíme na drobné kousky. V misce rozšleháme vajíčka, přidáme mléko, strouhanku, petrželku nebo kopřivy,...
více o Velikonoční nádivka
Do hrnce dáme celou cibuli, nakrájenou kořenovou zeleninu, koření, špetku soli, 1,2 l vody a uvedeme do varu. Pak přidáme maso a zvolna...
více o Cibulová polévka s kuřecím masem
Na másle si orestujeme nakrájenou slaninu s cibulí, přidáme houby, koření, osolíme a chvilku podusíme. Poté zalijeme vínem a necháme odpařit...
více o Divoká houbovka s žemlovými knedlíky
Brambory nakrájené na kostky dáme vařit do vývaru.
Přidáme oloupaná prolisovaná rajčata, protlak, bobkový list, bazalku a povaříme.
Polévku...
více o Rajčatová polévka
Nakrájíme cibuli,petrželku a uzené maso na kostičky
Máslo rozehřát,přidat cibuli,lehce zarestovat hned potom přidat petrželku a uzené maso....
více o Krupicové noky se zelím a uzeným masem
Květák rozmixujeme s trochou vody na kaši, přidáme najemno nastrouhanou mrkev a sýr a nasekanou petrželku. Do směsi vmícháme vajíčko a hmotu...
více o Květákové placky pro děti
Křidélka i stehna opláchneme a osušíme. Cibuli nakrájíme nadrobno, stroužky česneku přepůlíme.
Na rozehřátém oleji maso za stálého obracení...
více o Kuře na víně se zeleninou
Řízky osolíme, opepříme a opečeme na oleji. Přidáme kostičky šalotky, přilijeme vívo a vývar, vmícháme petrželku a dusíme 20 minut. Řízky...
více o Kuřecí prsíčka po florentinsku
Vepřovou pečeni vykostíme, osolíme, opepříme, na pánvi opečeme, obalíme v nasekané petrželi a utřeném česneku.
Takto připravené maso obalíme...
více o Vepřová pečeně v listovém těstě
Připravíme si kvásek (rozdrobené droždí zalijeme trochou vlažného mléka se špetkou cukru). Mouku dáme do mísy a přidáme kvásek, vejce, mléko...
více o Slaný závin s vinnou klobásou
Mrkev očistíme a nastrouháme najemno. Lahůdkovou cibulku nasekáme najemno a smícháme s mrkví a petrželkou. Osolíme, opepříme, přidáme ocet a...
více o Mrkev z Quercy
Pečicí plech vyložíme papírem na pečení a potřeme olejem. Osušené porce lososa (já jsem použila zmrazeného) rovněž potřeme olejem, osolíme a...
více o Jednoduchý pečený losos
Rajčata nakrájíme na malé kostičky, cibuli nadrobno, kudrnku petrželky nasekáme najemno a vše smícháme. Do směsi zeleniny přidáme sušený...
více o Tabouleh
Uzenou makrelu obereme do misky, pečlivě vybereme kostičky. Jde to dobře, makrela nemá moc kostí. Maso trochu rozmělníme mezi prsty, ne...
více o Karbanátky z uzené makrely
V salátové míse rozšleháme jogurt s citronovou šťávou, solí a pepřem. Přidáme na malé kousky rozdrobený sýr. Jablka omyjeme, osušíme,...
více o Celerový salát s jablky a nivou
Pečivo namočíme do studené vody. Zelí očistíme a košťál vyřízneme. Potom vložíme zelí do vroucí osolené vody a postupně opatrně utrhneme 8...
více o Zelné závitky s mletým masem
Ve vroucí osolené vodě uvařte nakrájenou zeleninu s kořením do poloměkka. Pak vlijte rajčatovou štávu, šlehačku a na dochucení cukr,...
více o Vegetariánský boršč speciál
Tvaroh, sýr a žloutky smícháme do hustého krému a přidáme sekanou petrželku nebo pažitku.
Listové těsto vyválíme a rádýlkem nakrájíme na...
více o Balkánské pirohy
Cizrnu přes noc (asi na 10 hodin) namočíme. Poté ji uvaříme v nesolené vodě dokřupava. Trvá to asi 45 minut, v posledních 15 minutách...
více o Staročeská cizrna
Mouku smícháme s mlékem a žloutky, přidáme nasekanou petrželku, opepříme a osolíme. Do těsta přidáme rohlíky pokrájené na kostičky a zlehka...
více o Výborné hrníčkové knedlíky
Banány oloupeme a podélně rozkrojíme.
Poskládáme je řezem na pánvičku, ve které jsme rozpustili máslo. Pokapeme pivem, posypeme skořicí,...
více o Banány v košilce
Kořenovou zeleninu očistíme, opláchneme a jemně nastrouháme. Očištěné žampiony nakrájíme na plátky. Obojí přidáme do vývaru společně s...
více o Prácheňská polévka
Jarní cibulku nakrájíme, lehce osmahneme v olivovém oleji a necháme vychladnout.
Majonézu ochutíme hořčicí, citronem a petrželkou.
Nakrájené...
více o Lehký bramborový salát
Kulatému hermelínu seřízneme vodorovně vršek a vnitřek opatrně vydlabeme. Lépe to jde, když má hermelín tekutější jádro. Vydlabaný sýr...
více o Plněný hermelín s ořechy
Na oleji zpěníme nadrobno nakrájenou cibulku, k ní pak přidáme lžíci polohrubé mouky a ještě chvíli necháme na ohni. Dáme odstát a po...
více o Knedlíčky do polévky – vynikající
Hovězí maso vložíme do studené osolené vody a na velmi malém plamínku uvaříme doměkka. Čtvrt hodiny před koncem varu přidáme koření a...
více o Hovězí polévka s masem – dietní
1. Kuřecí maso nasekáme na drobné kousky a prudce opečeme na másle.
2. Dáme do pekáče a podlijeme bílým vínem, přidáme sůl, pepř a pečeme....
více o Kuře na víně M. Woodhamsové
Čerstvou pažitku, petrželku a šalotku rozsekáme v robotu. Přidáme tvrdý tvaroh, majonézu, plnotučnou hořčici, sůl a pepř. Mixujeme do té...
více o Bylinková pomazánka
Mleté maso spojíme s 1 hrnkem rýže, přidáme sůl, pepř a trochu másla na zjemnění a na drobno nakrájenou petrželku.
Ze směsi vytvarujeme malé...
více o Juverlajka
Žampiony otřeme vlhkou utěrkou, nožičky jemně nasekáme a krátce podusíme na másle. Potom přidáme bylinky, utřený česnek a okořeníme. Pánev...
více o Žampiony s bylinkami
Brambory nakrájíme na plátky a skládáme je do vymaštěného pekáčku střídavě s nakrájenou cibulí. Do smetany vmícháme sůl, pepř, kmín a...
více o Smetanové brambory – příloha
Brambory uvařte ve slupce v osolené vodě.
Vodu slijte a brambory nechte vychladnout.
Pak je oloupejte a pomocí lisu na brambory je...
více o Krkonošský bramborový toč s klobásou
Hovězí žebra zalijeme studenou vodou (1,5l ), přidáme celý pepř a osolíme. Vaříme zvolna 2 až 4 hodiny. Asi 20 minut před koncem vaření...
více o Hovězí polévka
Steaky po obou stranách naklepeme, okraje nařízneme a posypeme nahrubo umletým pepřem. Takto připravené steaky vložíme do olejové marinády....
více o Pepřové steaky
Jemně nasekaný česnek, pokrájené feferonky a zelenou petrželku (je možné nahradit bazalkou) dáme za studena do pánve, na to rozložíme...
více o Dýňové těstoviny
Maso zakapeme citronem a necháme minimálně půl hodiny odležet. Osolíme, opepříme a zprudka ze všech stran opečeme na oleji. Olej scedíme,...
více o Kuřecí prsa na citronu
Houby namočíme do vody na dvě hodiny .
Do hrnce dáme vařit vodu s bujónem, přidáme houby i s vodou, ve které byly namočeny a pepř. Nakrájíme...
více o Houbová polévka ze sušených hub
Maso na hamburger (mleté) smícháme s jemně nakrájenou cibulí, jemně nakrájenou petrželkou, trochou olivového oleje, rozmačkaným stroužkem...
více o Hamburger úžasné chuti
Do hrnce se studenou vodou dáme na růžičky rozdělený květák, 1 lžičku soli a dáme vařit.
Kořenovou zeleninu oloupeme, nahrubo nastrouháme a...
více o Květáková polévka s krupicí a vejci
Kuřecí prsa omyjeme, osušíme, rozdělíme na plátky a naklepeme. Potom je osolíme a opepříme. Citron dobře omyjeme v teplé vodě a rozpůlíme. Z...
více o Zapečená kuřecí prsíčka
Přebraný špenát vypereme několikrát ve vodě, vložíme do většího množství vařící vody a necháme 3 minuty povařit. Vařený špenát procedíme....
více o Špenátové karbanátky bez masa