Uzené maso nakrájíme na plátky. Na tuku (lepší je sádlo) osmahneme nakrájenou cibuli, zaprášíme paprikou, promícháme, opečeme na tom plátky...
více o Uzené maso zapečené v pivním těstíčku
Všechny ingredience smícháme dohromady, až vnikne řídká lepivá kaše (upravujeme množstvím strouhanky).
Kuřecí prsa na tenké nudličky 2 cm...
více o Pivní kuřecí rarášci
Oba sýry rozmačkejte vidličkou a promíchejte s máslem.
Přidejte cibuli, osolte, okořeňte a dolijte tolik piva, aby vznikla pomazánka....
více o Pomazánka Obatzda
Roštěnky naklepeme, na okrajích lehce nařízneme, potřeme česnekem, osolíme, opepříme a zalijeme pivem (piva tolik, aby byly roštěnky zakryté...
více o Roštěnky v pivu
Připravíme silný roztok soli s vodou a mícháme, až se sůl rozpustí. Kuře den před grilováním propícháme injekční stříkačkou naplněnou tímto...
více o Výborné grilované kuře
Maso a zeleninu uvaříme v osolené vodě. Chléb pokrájený na velké kostky zalijeme pivem a necháme rozmočit. Vývar přecedíme, přidáme změklý...
více o Pivní polévka s chlebem
Vepřový bůček nakrájíme na kostky asi 3×3 cm, osolíme, opepříme a vetřeme drcený kmín. Necháme odležet.
Těstíčko: z piva, hladké mouky a...
více o Bůčkové kostky v pivním těstíčku
Na kostky nakrájené osolené maso přidáme na dozlatova osmaženou cibuli. Postupně přidáváme kmín, česnek, rajský protlak, orestujeme,...
více o Guláš „Stavěč se sypungem“
Nakrájené sýry rozmačkáme, zalijeme asi 1 dl piva a rozetřeme s máslem a žloutky uvařenými natvrdo. Přidáme drobně krájenou cibuli, 2 lžičky...
více o Pomazánka z jedové chýše
Očištěné filety osolíme, opepříme a obalíme lehce v paprice. Cibuli nakrájíme na kolečka a česnek na plátky. Na pánvi krátce orestujeme...
více o Pikantní kapr na pivu
Koleno vykostíme. Z francouzské hořčice, trošky piva, drceného česneku a soli uděláme kašičku. Koleno posolíme, potřeme kašičkou a necháme 1...
více o Vepřové koleno
V menší misce zaděláme kvásek z droždí, lžíce cukru a teplé vody. Než se na kvásku vytvoří pěna, smícháme ve velké míse mouku se šrotem,...
více o Celozrnný pivní chléb
Melasu, máslo a pivo zahřívejte v kastrůlku, až se máslo rozpustí. Pak vmíchejte rozinky a směs nechte vychladnout.
V míse promíchejte suché...
více o Berlínské pivní buchtičky
Špekáčky nařízneme a naplníme cibulí. Dáme do pekáčku a zasypeme zbylou cibulí.
Zalijeme kečupem a pivem, přidáme česnek a feferonky.
Pečeme...
více o Buřty s cibulí na pivě
Zhruba 1 kg vepřového masa řádně osolíme, posypeme kmínem a tymiánem, vložíme do pekáčku a kolem nasypeme pokrájenou cibuli, rajčata,...
více o Gurmánské pečené vepřové maso na pivě
Cibulku nakrájíme na silnější plátky, poklademe po celém dni pekáče. Kuřecí stehna osolíme a uděláme nožem kapsičky, do kterých vložíme na...
více o Kuře – co dům dá
Na velké pánvi s vysokým okrajem rozpálíme olej, do kterého vložíme na nudličky nakrájené, prosolené a ve škrobu obalené maso a trochu...
více o Masová směs na pánvi
Do pekáče nakrájíme cibuli, přidáme mražené zelené fazolky (pokud máme čerstvé, tak je krátce povaříme). Přidáme pivo, kečup, hořčici,...
více o Utopenci z pece
Nakrájíme cibuli,petrželku a uzené maso na kostičky
Máslo rozehřát,přidat cibuli,lehce zarestovat hned potom přidat petrželku a uzené maso....
více o Krupicové noky se zelím a uzeným masem
Maso protkneme klínky klobásy, dáme do mísy s petrželí a koprem, zalijeme pivem a přikryté necháme 5 hodin marinovat.
Kostičky slaniny lehce...
více o Hovězí pečeně na pivu
Na sádle osmahneme mírně naklepané osolené kotlety, až se maso zatáhne. Kotlety vyjmeme z pánve a na výpeku osmahneme najemno nakrájenou...
více o Kotlety v pivní omáčce
Rybu rozdělíme na porce, pokapeme citronem, osolíme, opepříme, potřeme rozmačkaným česnekem a necháme asi 30 minut odležet.
Z vajec, piva,...
více o Amur v bylinkovém těstíčku
Do menší misky dáme sojovku, worchester, koření, naředíme troškou piva a nakonec utřeme několik stroužků česneku. Zamícháme a těsně před...
více o Vylepšené špekáčky na opékání
Maso osolíme, opepříme a prudce opečeme na oleji. Přidáme nakrájený pórek, podlijeme vodou, pivem a 10 minut dusíme. Potom přendáme do...
více o Kuře na Nivě
Měkký tvaroh smícháme s uvedeným kořením, nadrhnutým tymiánem a pivem. Důkladně rozmícháme a vložíme do sklenice. Uzavřeme a necháme 5 až 7...
více o Pivní sýr
Do vroucí vody (cca 1,5 litru) dejte na silnější kolečka nakrájené klobásy, lžíci sádla, tlačený česnek (nešetřete, klidně i 7 větších...
více o Česnečka pro chlapy
Brambory nakrájíme na plátky.
Pekáč vymažeme olejem a poklademe na dno plátky brambor, na ně tenká kolečka cibule, fazolky, nakrájenou...
více o Dědečkovy brambory
Zprudka rozpálíme olej a poklademe vepřové řízky (neklepat, jen naříznout), na ně anglickou slaninu a posypat bazalkou. Chvíli osmažíme a...
více o Vepřové maso na pivu
Kuřecí maso nakrájíme na kostičky, zasypeme asi 3/4 sáčkem barbecue koření a zalijeme trochou oleje. Přidáme 4 stroužky prolisovaného...
více o Skvělé barbecue špízy v alobalu
Troubu předehřát na 220 C. Cibuli a česnek na tenké plátky, maso umýt a lehce osolit.
Do poékáčku naskládat maso vedle sebe (pekáček by měl...
více o Krkovice na pivě
Kuřecí maso a játra nakrájíme na kostky, klobásu na menší plátky.
V hluboké pánvi rozpálíme olej, opečeme maso a játra, po chvíli přidáme...
více o Pivovarské tajemství
V misce rozšleháme žloutky s pivem, z bílků ušleháme tuhý sníh. Osolíme a lehce promícháme se žloutky a moukou.
Filé nakrájíme na slabší...
více o Rybí filé v pivním těstě
Kuře rozporcujeme, potřeme česnekem se solí a dáme do pekáčku společně se 2 oloupanými rajčaty. Olej smícháme s pivem, grilovacím kořením,...
více o Kuře pečené v pikantní směsi
Koleno omyjeme, vysušíme a kůži nakrojíme do čtverečků ostrým nožem. Zvenčí vetřeme kmín, sůl a pepř.
Koleno vložíme do pekáče, přelijeme...
více o Bavorské vepřové koleno s pivní krustou
Hermelíny podélně rozřízneme a na řeznou stranu přitiskneme plátek šunky (velikost si upravíme). Z vajec, piva, mouky, soli a pepře umícháme...
více o Hermelín se šunkou v pivním těstíčku
Maso nakrájíme na větší kousky. Osolíme, potřeme česnekem, vložíme do mísy a zalijeme pivem. Necháme v chladničce odležet alespoň 1 hodinu....
více o Pivní vrabci
Nivu utřeme s máslem či se zbytky tavených sýrů z ledničky. Vmícháme nadrobno nakrájenou cibuli a ostatní ingredience. Necháme min. 24 hodin...
více o Pomazánka z nivy s pivem
Smíchejte mouku, máslo, pivo a přidejte trošku koření. Vzniklé těsto rozdělte na dvě poloviny a nechte 10 minut uležet. Mezitím nakrájejte...
více o Řecká kapsa
Nejdříve si připravíme nádivku. Na oleji zpěníme nadrobno nakrájenou cibulku, na ní orestujeme na kostičky nakrájená játra (žampiony). Až...
více o Kachna na pivu s nádivkou
Hermelíny rozpůlíme, měkkou část vydlabeme lžičkou a společně s nastrouhanou (rozdrobenou) Nivou na pár vteřin vložíme do mikrovlnky...
více o Nakládaný pivní Hermelín
Stehna osolíme a okořeníme z obou stran. Sýr zabalíme do šunky a vložíme doprostřed stehna a uděláme závitek. Pak závitek vložíme do pekáče,...
více o Bylinkové závitky na pivě
Připravíme si mazání na kuře smícháním všech ingrediencí vyjma cibule, tu si nakrájíme na kolečka. Stehno položíme na olejem pomazaný alobal...
více o Kuřecí stehna v alobalu
Z bůčku rozkrojíme co největší plát, mírně naklepeme, osolíme, opepříme a posypeme paprikou. Poklademe kysaným zelím, kolečky klobásky a...
více o Skřivánci na niti
Vymícháme těstíčko husté tak, aby nestékalo ze špízů. Všechny ingredience na napichování nakrájíme přibližně na velikost kolečka rohlíku. Na...
více o Rohlíkové špízy
Nejdříve si připravíme majonézu. Do majonézy vmícháme hořčici a kapary. Osolíme a opepříme. Nakrájíme vejce a spolu s pokrájeným rajčetem a...
více o Stehýnka v pivním těstě
Do formy domácí pekárny dáme ingredience dle pořadí. Pekárnu nastavíme na program „základní bochník“. Na kostičky nakrájenou klobásu přidáme...
více o Pivní chléb s klobásou
Bezové květy důkladně omyjeme, nůžkami odstříháme stopky a necháme oschnout. Oddělíme bílky od žloutků, z bílku ušleháme tuhý sníh.
Do...
více o Smažené bezové květy