Na oleji a špeku osmažíme pokrájené cibule dozlatova. Orestujeme i očištěné srdce, pokrájené na nudličky (kostičky). Pak krátce zarestujeme...
více o Guláš z hovězího (vepřového) srdce
Naporcované kuře osolíme, mírně podlijeme vodou a pečeme v troubě 20-30 minut. Mezitím si připravíme směs - pomeleme cibuli, česnek,...
více o Kuře v lahodné směsi
Do dvou kastrůlků nalijeme po 1 lžíci oleje, 1 prolisovaném stroužku česneku a 1 nakrájené cibuli. Do jednoho přidáme nadrobno nakrájenou...
více o Kuře s dvěma omáčkami
Nakrájíme cibuli na kostičky. Papriku rozpůlíme a nasekáme na přibližně centimetrové kousky. Vlijeme olej na pánev. Do rozžhaveného oleje...
více o Chilli con carne
Ze žampionů odstraníme třeně a do prázdných kloboučků dáme trochu pesta a kousek sýra.
Z uvedených ingrediencí umícháme marinádu, kterou...
více o Italské žampiony na gril
Na rozpáleném oleji osmažíme 1 nakrájenou cibuli. Po chvíli přidáme zelí, celý kmín, zalijeme vínem a dusíme.
V druhé pánvi smažíme...
více o Lasagne se zelím
Cibuli nakrájejte na špalky a rozprostřete ji na dno zapékací misky. Na ni položte 4 vepřové kosti (mohou to být různé ořezy, je jedno jaké...
více o Šťáva z vepřových kostí
Smažíme nadrobno nakrájenou cibuli dosklovata, přidáme česnek a ochutíme podravkou. Spaříme rajčata, nakrajíme je a vložíme na pánev,...
více o Bezmasé špagety
Do pánve nalijeme olej (málo oleje, maso pustí tuk při opékání), vložíme najemno nasekanou cibuli a když je cibule opečená, vložíme maso.
K...
více o Zapékané brambory s mletým masem
Napřed si fazole namočíme přes noc a druhý den je povaříme 20 minut v papiňáku společně s uzeným, feferonkou, půlkou cibule, bobkovým listem...
více o Fazolačka aneb žádný hněv a žádná rvačka
V kastrůlku necháme rozehřát panensky olivový olej.
Zpěníme na něm cibulku, přidáme mrkev s celerem.
Potom mleté hovězí a vepřové maso. Vše...
více o Sugo Bolognese
Kosti rozsekáme, řádně vypereme a vložíme do studené vody. Přidáme omyté maso. Vaříme, až je maso měkké. Očištěnou červenou řepu nakrájíme...
více o Moskevský boršč
Do vroucí osolené vody přidáme 3 lžíce 8% octu, ponoříme hlávku zelí, povaříme asi 10 minut a necháme chvíli zchladnout. Zvlášť si uvaříme...
více o Golombki
Na olivovém oleji osmahneme na velké kousky nakrájenou cibuli. Vyjmeme, krátce osmahneme celer a papriku.
Maso nakrájíme na silnější plátky,...
více o Hovězí daube
Z másla a mouky připravíme světlou jíšku. Zalijeme ji vlažným vývarem, promícháme, přidáme koření a vaříme asi 30 minut. Poté přidáme...
více o Rajcatova polevka s ryzi
Porce kuřete opečeme na oleji, přidáme pokrájenou cibuli a česnek, osolíme, přidáme koření a podlijeme vínem. Dusíme do měkka.
Pak přidáme...
více o Kuře po myslivecku s rýží
Na oleji zpěníme cibulku, přidáme protlak a vodu, utřený česnek a feferonku (tu lze vynechat). Necháme krátce povařit. Přidáme třetinu...
více o Špekáčky pikant RLD
Do vroucí vody vložíme hlávku zelí a spařené listy postupně odtrháváme. Odřízneme tvrdší část listu a dáváme do mísy.
Postupně si uděláme...
více o Holubci od rodilé Ukrajinky
Maso nakrájíme na kostky a hodíme do rozpáleného hrnce (bez tuku), aby se zprudka opeklo a zatáhlo. Poctivě mícháme – to, že se maso...
více o Guláš od mámy
Na oleji zpěníme cibuli, přidáme opepřené a osolené kotletky a orestujeme z obou stran.
Přesuneme maso na talíř a do výpeku přidáme rajský...
více o Pradědovo tajemství
Maso nakrájíme přes vlákno na plátky. Nařízneme a po obou stranách z prudka orestujeme. Samozřejmě nezapomeneme osolit.
Cibuli nakrájíme na...
více o Bratislavská roštěná
Jemně nakrájenou cibuli osmažíme na tuku dorůžova, přidáme mletou papriku a krátce zamícháme. Přidáme ihned rajčatový protlak a ještě chvíli...
více o Falešná gulášová polévka
Vývar: Maso, nakrájenou cibuli a česnek lehce osmažíme na oleji. Přidáme protlak, sůl a zeleninu. Necháme 5–10 minut vařit a pak dochutíme....
více o Lasagne pana Monte Castelloniho
Rozpálíme si v hrnci olivový olej.
Na rozpáleném oleji zprudka orestujeme na plátky pokrájenou cibuli a na plátky pokrájené papriky. Přidáme...
více o Lečo s Jalapeňos
Na pánvi (wok) necháme zesklovatět nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme na kostky nakrájené kuřecí maso a zprudka osmahneme. Přidáme pórek ...
více o Pseudo-čína
Srdíčka rozkrojíme podélně napůl a omyjeme. Nakrájíme si nadrobno oloupanou cibuli a česnek. Dáme srdíčka do vyšší pánve nebo kastrůlku....
více o Kuřecí srdíčka
Hrušky oloupeme a nakrájíme na malé kostičky. Česnek prolisujeme, cibule nakrájíme nadrobno. Vše dáme do hrnce s odměřenou vodou, olejem,...
více o Hrušková pikantní mňamka
Na lžičce oleje zpěníme drobně pokrájenou cibuli, přidáme postrouhané tofu, rajský protlak a krátce osmažíme. Necháme trošku zchladnout,...
více o Červená tofu pomazánka
Rozpalte gril na vysokou teplotu. Ve velké pánvi zahřejte olivový olej a doměkka na něm osmahněte cibuli; trvá to asi čtyři minuty....
více o Zapečené gnocchi
Uvařte ve vodě čočku doměkka (asi 10 minut).
V druhém hrnci osmažte na oleji do sklovita cibuli a rozmačkaný česnek.
K cibulovému základu...
více o Zeleninové curry ze Středního východu
Králíka rozporcujeme, z trupu připravíme vývar. Pokud nemáme celého, dáme kýtu, hřbety a podlijeme vodou. Porce osolíme, opepříme a opečeme...
více o Králík – slintající soused
Lilek oloupeme, nakrájíme na kostičky a podusíme na cibuli. Přidáme nakrájená rajčata, česnek, provensálské koření a sůl. Podle potřeby (a...
více o Lilková omáčka na těstoviny
Na oleji osmažíme na kostičky nakrájenou cibuli dozlatova.
Přidáme maso, osolíme, pocukrujeme, okořeníme a dále smažíme.
Až se odpaří šťáva,...
více o Omáčka na špagety
Do kastrůlku dáme trošičku sádla, rozpustíme a přidáme cibulku. Oloupané buřtíky přihodíme do pekáčku a po chvilce přidáme nakrájená rajčata...
více o Buřty na černém pivu
Zeleninu nakrájíme na kostičky a orestujeme dorůžova. Přidáme 3 lžíce cukru a necháme ho zkaramelizovat. Přidáme protlak, bobkový list, pepř...
více o Skvělá a jednoduchá rajská
Nadrobno nakrájenou cibuli osmahneme na sádle, přidáme protlak, kuličky pepře a nového koření, bobkový list a necháme vše chvíli osmahnout....
více o Jednoduchá rajská omáčka
Rozpálíme olej v hrnci.
Vložíme najemno nasekanou cibuli.
Až cibule krásně zesklovatí, přidáme najemno nasekané a oloupané buřty (možné...
více o Pikantní buřtguláš
Mleté maso osmahneme na cibulce a oleji, přidáme rajský protlak, zeleninu pokrájenou na kousky a prolisovaný česnek podle chuti. Dusíme...
více o Zapečené mleté maso
Maso omyjeme, zalijeme vodou, přidáme kuličky pepře, nového koření a bobkový list. Osolíme a vaříme, dokud není maso měkké. Podle potřeby...
více o Rajská omáčka s masem
Mleté vepřové maso (nebo hovězí), vejce, sůl, pepř a petrželku dobře zpracujeme a uděláme malé kuličky, tak na jedno sousto.
V hrnci...
více o Kuličkový guláš
Na rozpáleném oleji osmahneme mleté maso, zaprášíme moukou a přidáme rajčatový protlak (já přidávám i trochu kečupu, aby to nebylo tak...
více o Boloňské špagety IV.
Rozkrájíme cibulku na menší kousky a na rozpáleném sádle necháme lehce zhnědnout, potom přidáme omyté nakrájené maso. Necháme si maso...
více o Hovězí gulášek
Do hrnce dáme dva litry vody, přidáme oloupané nakrájené brambory a jednu cibuli, osolíme a necháme vařit. Na pánvi na oleji zpěníme druhou...
více o Polévka z rybího filé
Vepřové i hovězí maso nakrájíme na nudličky a osmahneme na oleji, přidáme cibulku a jak zesklovatí, přidáme sůl a pepř, papriku a feferonky...
více o Konšelské peklo
V osolené vodě uvaříme cibuli, brambory a dobře rozmixujeme. Vložíme kousky rybího masa, rajský protlak a na mírném ohni vaříme doměkka....
více o Halászlé
V kastrůlku nahřejte 2 lžíce oleje, přidejte jemně pokrájenou mrkev a orestujte ji dozlatova. Vsypte jemně nasekanou cibuli a míchejte,...
více o Uzená krkovička se švestkovou omáčkou