Žloutky rozšleháme s krystalovým a vanilkovým cukrem, přidáme olej, vodu a jogurt. Vše ještě chvilku šleháme.
Přidáme mouku smíchanou s...
více o Jogurtová bábovka s kokosem
Všechny suroviny smícháme, těsto nalijeme do vymazaného a vysypaného plechu a pečeme ve středně vyhřáté troubě.
Na vychladlý makovec můžeme...
více o Makovec bez vajec
Smícháme vejce s cukrem, přidáme prášek do perníku, mouku, mléko. Dobře propracujeme těsto. Těsto vlijeme do předem vymazané a vysypané...
více o Perníková bábovka
Všechny přísady v míse promícháme, pekáč s vyššším okrajem vymažeme tukem a vysypeme hrubou moukou nebo jen vyložíme pečícím papírem. Do...
více o Hrnečková cuketová buchta
Plátky masa lehce naklepeme a nejméně na 1 hodinu vložíme do marinády z ořechů, oleje, medu, soli a pepře. Banány podélně a příčně rozdělíme...
více o Grilované medailonky s banány
Všechny suroviny dobře smícháme, nalijeme na vymazaný a vysypaný vyšší plech, poklademe půlkami švestek (řeznou plochou nahoru) a posypeme...
více o Rychlý švestkový koláč
Na oleji a másle orestujeme nastrouhanou zeleninu, zasypeme moukou a opražíme. Přidáme vejce a zamícháme do ztuhnutí. Zalijeme horkou vodou,...
více o Nejrychlejší polévka
Všechny přísady smícháme, je to opravdu rychlé, stačí vařečka. Nalijeme do dortové formy - vymazané a vysypané. Poklademe ovoce a posypame...
více o Jogurtový moučník
Tukem pokryjeme tence dno papiňáku a když se rozhřeje, nasypeme tam maso nakrájené na 2 cm kostky. Občas mícháme. Maso pustí vodu. Necháme...
více o Guláš v papiňáku
Špagety vsypeme do osolené vařící vody, uvaříme, scedíme a necháme okapat. Šunku pokrájenou na kostičky osmahneme na rozehřátém oleji,...
více o Špagety zapečené se sýrem
Kuřecí maso nakrájíme na kostičky asi o hraně jednoho centimetru. Dva bílky ušleháme s hladkou moukou, slabě osolíme a smícháme s masem....
více o Kure Kung-pao
Kuřecí maso nakrájíme na kostičky asi o hraně jednoho centimetru. Dva bílky ušleháme s hladkou moukou, slabě osolíme a smícháme s masem....
více o Kuře Kung - Pao
V osolené vodě uvaříme brambory, slijeme a rozmačkáme na kaši. V jiném hrnci uvaříme kapustu, dokud nevypadá povadle. Scedíme a přidáme do...
více o Bramborové koláčky
Všechny ingredience smícháme. Vymažeme formu máslem, vysypeme strouhankou, nalijeme těsto a pečeme v předehřáté troubě asi na 170 °C (mám...
více o Babeta (buchta)
Plátky brambor vaříme 10 minut. Na pánvi rozehřejeme olej, přidáme česnek, cibuli, opékáme 3–4 minuty. Na pánev přidáme mandle, kurkumu,...
více o Brambory s mandlemi a roketou
Žloutky našleháme s cukrem, přidáme vše ostatní. Těsto vlijeme na velký plech vyložený pečicím papírem, uhladíme a dáme zapéct do trochu...
více o Jablečné řezy – šťavnaté a lehounké
Porce kuřete opečeme na oleji, přidáme pokrájenou cibuli a česnek, osolíme, přidáme koření a podlijeme vínem. Dusíme do měkka.
Pak přidáme...
více o Kuře po myslivecku s rýží
Žloutky vyšleháme s olejem, vodou a cukrem do pěny.
Potom zamícháme mleté oříšky, sníh ze 4 bílků a taky mouku s práškem do pečiva a nakonec...
více o Lžicová bábovka
Připravíme si dostatečně velký kus alobalu, nejlépe dvojitý nebo ten silnější (na grilování). Bramborové hranolky (ne ty předsmažené) dáme...
více o Maďarské Geri v alobalu
Očištěná jablka pokrájíme na kostky a podusíme se 100 g cukru. Žloutky vymícháme s 300 g cukru, postupně vmícháme olej, vodu, mouku s...
více o Makový jablečník
Pudinkové prášky smícháme s práškem do pečiva a cukrem, přidáme vejce, rum, olej a vše důkladně promícháme. Těsto vylijeme na vymazaný a...
více o Míša řezy bez mouky
Krajíčky chleba diagonálně nakrájíme na trojúhelníky. V hlubokém talíři rozkvedláme vejce se solí. Do druhého talíře nasypeme mouku. Kousky...
více o Opečené toasty s mozzarellou
Kuře zevnitř i zvenku osolíme, opepříme a dobře potřeme směsí šťávy a rozmarýnu. Kuře obložíme ze všech stran plátky pršutu a převážeme je...
více o Pršutové kuře
Vše kromě švestek a drobenky smícháme. Těsto dáme na plech vyložený papírem na pečení, poklademe švestky a posypeme drobenkou. Pečeme při...
více o Švestkový koláč
Kuřecí maso nakrájíme na kostičky, nivu nastrouháme nahrubo a kuličky hroznového vína nakrájíme na půlky a nasypeme do misky.
Na pánev...
více o Tortellini s nivovou omáčkou
Smícháme přísady a vlijeme na vymazaný pekáč nebo plech. Tvaroh rozmícháme s vanilkovým cukrem a trochou mléka, dáme do pytlíku a na nalité...
více o Tvarohový mřížkový koláč
Do mísy prosijeme 120 g mouky, přidáme 150 g cukru, 1 dl mléka, oleje a žloutek. Ušleháme. Opatrně do směsi vmícháme sníh utvořený z bílku a...
více o Vanilkový dort se skořicí
Vodu s olejem a solí přivedeme k varu, přisypeme mouku a za stálého míchání vaříme, až se hmota nelepí na vařečku. Po částečném zchladnutí...
více o Větrníčky se slanou náplní
V určeném množství kávy rozehřejeme med a cukr, necháme přejít varem a odstavíme. Vychladlý (vlažný) rozvar vlijeme do nádoby. Potom přidáme...
více o Židovský medovník z domácí pekárny
Do kuřecích řízků uděláme ostrým nožem kapsu. Řízky posypeme zvenku i zevnitř vegetou a naplníme plátky romaduru a ořechy. Otvor sklepneme...
více o Řízky s romadurem a ořechy
Do vroucí vody vložíme hlávku zelí a spařené listy postupně odtrháváme. Odřízneme tvrdší část listu a dáváme do mísy.
Postupně si uděláme...
více o Holubci od rodilé Ukrajinky
Tofu rozmačkáme vidličkou. Na rozehřátém másle tofu podusíme společně s vývarem asi 2 minuty. Poté sejmeme z plotny. Zeleninu očistíme,...
více o Karbanátky z tofu
Vývar: Maso, nakrájenou cibuli a česnek lehce osmažíme na oleji. Přidáme protlak, sůl a zeleninu. Necháme 5–10 minut vařit a pak dochutíme....
více o Lasagne pana Monte Castelloniho
Maso nakrájíme na plátky a naklepeme. Vejce rozšleháme, přidáme do něj všechny přísady a důkladně promícháme. Do marinády vložíme řízky a...
více o Vepřová kýta rytíře Fryduše
Okurku nakrájíme na drobné kostičky nebo nastrouháme. Ve smetaně rozmícháme utřený česnek, nasekaný kopr a olej. Polévku nalijeme do talířů...
více o Tarator
Obě celá vejce rozšleháme s cukrem, olejem a bílým jogurtem. Do směsi vmícháme prosátou polohrubou mouku s práškem do pečiva. Takto...
více o Meruňkový koláč
V míse smícháme suché přísady.
Oddělíme bílky od žloutků a bílky ušleháme do tuha.
K suchým přísadám přidáme olej, mléko a žloutky a šleháme...
více o Tradiční belgické vafle
Maso zlehka naklepeme, osolíme, opepříme a pokmínujeme.
V hrnci si rozpálíme olej a vložíme do něj na kostky nakrájenou cibuli, kterou...
více o Vepřová krkovice na tmavém pivu
Plech vymažeme sádlem a vysypeme hladkou moukou. Všechny ingredience dáme do mísy a důkladně promícháme, nalijeme na plech a rovnoměrně...
více o Hrníčkový koláč
Anglickou slaninu, cibuli a gothaj pokrájíme na kostičky. Do rozpálené pánve wok nebo kastrolu dáme lžíci oleje, slaninu a počkáme, až pustí...
více o Papáčkovy špagety
Pohanku nasypeme do osolené vroucí vody, zamícháme, zakryjeme a na půlhodinu dáme na teplé místo (nejlépe do peřin). Na oleji zpěníme...
více o Pohanka s brynzou
Vyšleháme cukr s vejci a vanilkovým cukrem, poté po troškách přidáváme nejprve olej a poté i mléko. Nakonec do směsi přidáme smíchané mouky...
více o Bublanina s jahodami
Kapustu uvaříme ve slané vodě doměkka. Dáme na síto okapat a rozdělíme po listech. Košťál opatrně vyřízneme. Kapustové řízky osolíme,...
více o Kapustové řízky
V míse smícháme suché přísady a jablka, pak přidáme tekuté a opatrně promícháme. Nesmí se to třít, jen na hrubo promíchat.
Naplníme do...
více o Jablečné muffiny
Z přísad vymíchejte těsto. Pečte na vymazaném, vysypaném plechu. Mezitím uvařte pudink, v horkém pudinku rozpusťte máslo. Nalijte na upečený...
více o Pudinkový řez
Jablka nakrájíme na kostičky, zasypeme cukrem a zalijeme olejem. Promícháme a necháme 2 hodiny stát. Občas promícháme. Přidáme zbylé...
více o Maminčina jablečná buchta