Křupavý bůček
První věc, kterou začneme je, že si připravíme marinádu. Ta vznikne smícháním všech druhů koření s olejem. Dále si vezmeme bůček a nakrájíme... více o Křupavý bůček
První věc, kterou začneme je, že si připravíme marinádu. Ta vznikne smícháním všech druhů koření s olejem. Dále si vezmeme bůček a nakrájíme... více o Křupavý bůček
Marináda: med, hořčici, koření (sůl, pepř, mletá paprika, rozmarýn), sojová omáčka, prolisovaný česnek. Vše promícháme. Kuřecí stehýnka... více o Kuřecí stehýnka v medovém kabátku
Srnčí maso protkneme špekem, osolíme, opepříme a ze všech stran osmahneme (orestujeme) na tuku. Kořenovou zeleninu pokrájenou na kostičky... více o Srnka na smetaně (svíčková) s karlovarským knedlíkem a brusinkami
Cibuli nakrájíme na klínky, hrušky na čtvrtky. Vyřízneme jádřince a společně vše opečeme na másle (nejlépe v takové nádobě, kterou lze... více o Vepřové na hruškách
Jehněčí kolinko nařízneme nožem u kosti a tupou stranou nože očistíme kost. Osolíme, opepříme a opečeme v hrnci dozlatova na oleji. Přidáme... více o Konfitované jehněčí kolínko s limetkovo-batátovým pyré
Víno svaříme s vodou, přidáme žampiony nakrájené na čvrtky (příp. osminky - podle velikosti) a necháme přejít varem. Okořeníme bazalkou,... více o Kuřecí řízky se žampionovou omáčkou
Marináda: koření rozmělníme v hmoždíři a na oleji spojíme. Játra důkladně propláchneme, osušíme a vložíme do marinády. Necháme je odležet,... více o Provensálská paštika z drůbežích jater
Hermelín nakrájíme na menší kousky. Do větší misky vrstvíme sýr, každou vrstvu posypeme kořením a prolijeme olejem. Naložený necháme v... více o Nakládaný hermelín
Plátky krkovičky jemně rukou naklepeme, z obou stran lehce osolíme a opepříme. Jednu stranu posypeme troškou rozmarýnu, druhou stranu lehce... více o Dušená krkovička se zeleninou
Do pekárny dáme nejdříve tekuté ingredience, pak suché. Pečeme na základním programu.... více o Chléb s bylinkami a česnekem
Jelení filé nebo části jelení kýty dusíme v dobrém zeleninovém základu s brusinkami, švestkovými povidly a vínem. Omáčku připravíme obvyklým... více o Jelení filé na červeném víně s lesními žampiony, zeleninou a jemným knedlíkem
Ze snítek otrhejte lístky bylinek a nahrubo nasekejte. Do mixéru dejte dijonskou hořčici, přidejte sůl, pepř a nasekané bylinky. Mixujte cca... více o Country marináda s tymiánem
Uvaříme těstoviny podle doby napsané na obalu. Scedíme a dáme na talíř. Vezmeme bílý jogurt, který lžičkou dáme na těstoviny. Promícháme.... více o Řecké těstoviny
Cibuli, česnek a rozmarýn osmahneme a přidáme oloupaná nakrájená rajčata. Přilijeme červené víno, osolíme, opepříme a povaříme alespoň 15... více o Těstoviny s játry
Kachnu očistíme, osolíme a vložíme do pekáče. Šalotky oloupeme a spolu se slaninou, snítkou rozmarýnu a bobkovým listem přidáme ke kachně.... více o Kachna na víně s perníkem
Na másle si orestujeme nakrájenou slaninu s cibulí, přidáme houby, koření, osolíme a chvilku podusíme. Poté zalijeme vínem a necháme odpařit... více o Divoká houbovka s žemlovými knedlíky
Troubu předehřejte na 220 °C. Kuře řádně omyjte a osušte papírovou utěrkou. Vnitřek osolte a vložte do něj nakrájený citron, stroužky... více o Pečené kuře
Příprava boloňské omáčky: Na oleji a cibulce orestujeme nastrouhanou mrkev a celer. Necháme opékat asi 10 minut dozlatova, pak přidáme... více o Lasagne s boloňskou omáčkou a bešamelem
Na kance: Očištěnou zeleninu okrájíme na kostky. Vložíme ji na dno pekáče, přidáme koření a promícháme. Maso nakrájíme na větší kostky,... více o Pečený kanec se zelím
Osmažíme cibuli do zlatova, potom přihodíme všechno koření a provoníme. Na pánev přidáme protlak a prohřejeme. Vsypeme nakrájená rajčata a... více o Silná rajská omáčka
Cibuli nakrájíme a osmahneme na oleji dozlatova, přidáme papriku, kmín, muškátový oříšek, ocet a 1/8 l vody. Přidáme syrové, oloupané... více o Dýňový guláš
Kuře osolíme, smícháme čerstvý nasekaný rozmarýn se šťávou z citronu a potřeme celé kuře i z vnitřku. Omytý citron krátce povaříme, pak jej... více o Kuře podle Olivera
Kuřecí játra očistíme. Česnek a cibuli oloupeme a nakrájíme na větší kousky. V kastrolu rozpustíme máslo, přidáme česnek, cibuli a... více o Jemná rozmarýnová italská paštika z kuřecích jater
V mističce smícháme většinu kari koření s olivovým olejem a špetkou soli. Králičí filety nakrájíme na menší kostičky, dáme do připravené... více o Italské kari rizoto s králičím masem
Žampiony nakrájejte na plátky a na trošce oleje opražte na pánvi. Dejte stranou. Pak na plátky nakrájenou cibuli nechte 2-3 minutky... více o "Červené" kuře
Tvaroh promícháme s pepřem, bylinkovou solí, nastrouhaným muškátovým oříškem a mlékem, dochutíme nasekaným rozmarýnem nebo petrželkou.... více o Šunkové uzlíčky
Ve velké míse smícháme citronovou šťávu, vodu, extra panenský olivový olej. Přidáme sůl, sladkou papriku, česnek a rozmarýn, promícháme,... více o Atlasovy řecké patates sto fourno
Kuře omyjeme a dobře ho osušíme (i zevnitř) papírovými ubrousky. Otrháme rozmarýn ze dvou snítek, najemno ho nasekáme. Jeden citron... více o Citronové kuře s rozmarýnem
Sójové nudličky (kostky) uvaříme dle návodu, scedíme (vodu si dáme stranou). Necháme vychladnout, vymačkáme přebytečnou vodu. Pak je... více o Veganská houbová omáčka
Kachničku jsem den předem nasolila, potřela pomádou (smícháme: lehce rozpuštěný med, šťávu z 1 pomeranče, špetku pepře a červené papriky,... více o Kachna s medovo-pomerančovou pomádkou
Očistíme ryby, ponecháme jim hlavy. V menší misce smícháme vše kromě ryb a citronových plátků. Touto směsí pomocí štětečku důkladně potřeme... více o Apulijský pstruh na grilu
Žampiony očistíme a osmažíme je na oleji. Přidáme nadrobno nakrájenou cibulku. Osolíme, přidáme česnek a nadrobno nakrájený rozmarýn.... více o Žampiony na másle
Celer, mrkev, petržel a cibuli nakrájíme na střední kostky. Maso očistíme a nakrájíme na větší kostky. Koření svážeme do měšce. Na polovině... více o Kančí ragú se šípkovou omáčkou
Oloupeme česnek, utřeme jej a smísíme s olejem. Omytá a očištěná kuřecí stehna osolíme a potřeme česnekovým olejem. Oloupeme všechnu cibuli.... více o Kuře dušené na rajčatech a cibuli
Maso nakrájíme na tenké nudličky, osolíme, opepříme. Smícháme s 2 lžícemi medu, 1 lžící kečupu, 1/2 lžící hořčice, trochou sójové a... více o Ananasová čína
Maso nakrájíme na kousíčky a na rozpáleném oleji necháme zprudka opéct. Posolíme, opepříme a posypeme rozmarýnem. Když bude maso dozlatova,... více o Kuřecí kousky na medu s brusinkami
1. Na velké pánvi s rovným dnem rozpálíme olivový olej na vysokou teplotu a dozlatova osmažíme kousky vykostěného kuřete a králíka. 2. Maso... více o Paella Valenciana
Hermelíny podélně rozpůlíme, poklademe plátky česneku (jeden stroužek na jednu půlku hermelínu) a posypeme směsí koření připravenou tak, že... více o Nakládaný hermelín III.
Svíčkovou očistíme od přebytečných blan a tuku, nakrájíme na steaky. Pokud je maso řidší konzistence, tak steak svážeme provázkem po obvodu,... více o Steak z hovězí svíčkové
Do marinovací misky dáme prolisovaný česnek, citronovou šťávu, rozmarýn. olej a hořčici. Ingredience dobře promícháme a pak v ní pečlivě... více o Grilovaná krkovice na rozmarýnu
Vše smíchejte v míse s olejem. Bylinky nemusíte trhat ani krájet, stačí je tam ponořit celé. Maso v marinádě nechte alespoň dvě hodiny... více o Marináda s čerstvými bylinkami a medem
Cibulku a slaninu pokrájíme na jemno. Z půrku nakrájíme bílé a světle zelené části. Jarní cibulky pokrájíme celé. Na oleji zpěníme bílé... více o Karbanátky podle mamky
Kuře zevnitř i zvenku osolíme, opepříme a dobře potřeme směsí šťávy a rozmarýnu. Kuře obložíme ze všech stran plátky pršutu a převážeme je... více o Pršutové kuře
Z masa odřežeme tuk. Kuře osolíme zevnitř i zvenku. Máslo necháme změknout a smícháme ho s nasekanými bylinkami. Tuto směs vetřeme do... více o Šťavnaté pečené kuře
V míse smícháme mouku, prášek do pečiva, brambory, sůl, pepř, nasekané bylinky. Zvlášť si rozšleháme vejce, hořčici, mléko (víno) a olej.... více o Bylinkovo-sýrový chléb bez pekárny
Cibuli, kousky papriky a okurky vložíme do síta a necháme dobře okapat. Ementál nakrájíme na 3-4 cm velké kostky. Kousky ementálu, zeleninu,... více o Nakládaný ementál
Podle receptu vyrobíme 2 nálevy ze sáčků Pikanta, nebo Labeta (složení je totéž, jen jiná firma). Do něj přidáme půlku sáčku koriandru,... více o Naložený hermelín s rybízem a hroznovým vínem
Maso krátce opláchneme a osušíme utěrkou. Čtyři lžíce oleje rozpálíme na pánvi a řezy po obou stranách osmažíme do hněda a do křupava. Potom... více o Řezy z kuřecího masa v šunkovém závitku
Troubu rozehřejeme na 200 stupňů. Brambory překrojíme podélně napůl, dáme na plech řeznou stranou nahoru a posolíme. Mezi brambory dáme... více o Placaté kuře
Na oleji osmažíme maso nakrájené na kousky, přidáme koření Čína, cibuli na kostky, česnek, anglickou slaninu a necháme smažit. Poté přidáme... více o Čína trochu jinak
Žádné recepty nebyly nalezeny