Na pánvi rozehřejeme olivový olej,osmahneme cibulku, přidáme ostatní ingredience a zalijeme rozšlehaným vajíčkem. Necháme upéci podle...
více o Cuketová omeleta
Rohlíky jemně pokrájíme a pocákáme je mlékem. Potom do nich vlijeme vejce, dochutíme troškou vegety (solí), promícháme a směsí naplníme...
více o Obložený rohlíkový koláč
Tmavou tvarohovou náplň umícháme ze všech ingrediencí na náplň. Žloutky ušleháme s cukry do pěny, pak přidáme rozehřátý tuk, tvaroh, mouku a...
více o Bábovka tvarohovo-tvarohová
Uvařené brambory, česnek, sýr a uzené maso (nebo uzeninu) nastrouháme (prolisujeme, pomeleme, rozmixujeme) a dáme do mísy. Přidáme vejce,...
více o Bramborové klobásy
Na rozpálenou pánev s kapkou oleje nastrouháme na hrubém struhadle větší bramboru (nebo dvě menší), posolíme a přidáme špetku kmínu.
Otočíme...
více o Rychlá večeře
Těsto rozpůlíme a z každé půlky vyválíme tenký plát (do obdélníku). Střed rozváleného těsta potřeme trochou rozšlehaného vejce (místo kam...
více o Áni slaný štrůdl
V míse promíchejte kuskus, mletou papriku, římský kmín, citronovou kůru, koriandr, sůl a pepř.
Do jednoho talíře nasypte mouku a do jiného...
více o Kuskusové řízečky
Všechny ingredience na těsto vypracujeme na válu. Necháme asi na 30 minut odpočinout v lednici. Pak vyválíme obdélník, na kterém si nožem...
více o Slezský točený perník
Do mouky nastrouháme 100 % tuk, zalijeme šlehačkou a dobře propracujeme. Necháme chvíli odpočinout v ledničce.
Pak těsto rozdělíme na 3–4...
více o Štrúdl ze šlehačky
Na rozpuštěném másle s olejem osmažíme nastrouhanou mrkev a pokrájený pórek. Vše pak posypeme moukou a necháme ještě krátce opražit....
více o Bramborovo-pórková polévka
Do hladké mouky dáme vykynutý kvásek (mléko, droždí, lžíce cukru, lžíce mouky), přidáme vejce, rozpuštěný tuk, mléko, sůl, trochu cukru a...
více o Domácí rohlíky od Hodinářů
Z mouky, mléka, vejce a špetky soli připravíme těsto na palačinky. Smažíme na malém množství tuku do polosyrova.
Jakmile vytvoříme palačinky...
více o Palačinky s uzeninou a se sýrem
Těsto: šleháme vejce s cukrem a špetkou soli, přidáme olej. Pak přidáme mouku s práškem do pečiva současně s mlékem. Promícháme.
Do velké...
více o Francouzský hruškový koláč
Na másle a oleji necháme zesklovatět pokrájenou cibuli. Přidáme orestovat uzeninu dle vlastního výběru s česnekem, přidáme předvařené,...
více o Houbová smaženice se sýrem
Do půlky vlažného mléka vsypeme droždí, cukr a lžíci mouky. Zamícháme, aby vznikl kvásek. Zbytek mouky osolíme, přidáme žloutek, zbytek...
více o Domácí pečivo
Suroviny dáme do domácí pekárny tak, jak jdou za sebou na seznamu.
Na pekárně navolíme program TĚSTO.
Pokud nebudeme používat pekárnu, tak...
více o Oblíbené houstičky
Rohlík pokrájíme nadrobno, pokapeme mlékem a necháme navlhnout. Přidáme oloupaná, jemně nasekaná vejce, rozetřený česnek, bylinky dle chuti,...
více o Bylinkovo-vaječné placičky s česnekem
Troubu zahřejte na 180 stupňů. Hlubší pekáček (20x20 cm) vyložte pečicím papírem.
Máslo utřete s cukrem do pěny a pak do ní zašlehejte vejce...
více o Brownie
Na oleji nebo sádle osmahneme drobně nakrájenou cibulku.
Na ni nasypeme na kostičky nakrájený chleba, necháme chvilku opéct a zalijeme...
více o Veselá bída
Připravíme si těsto ze všech ingrediencí , dobře rozmícháme a vlejeme na předem vymaštěný a moukou vysypaný plech.
Náplň si také připravíme...
více o Prošívaná deka
Listové těsto rozválíme do kruhu, poté vezmeme kolečko na pizzu a uděláme trojúhelníčky. Nakrájíme párek na přibližně stejné tvary, dáme ho...
více o Paprikové jednohubky
Vaříme maso v tlakovém hrnci v minimálním množství vody s kořením (bobkový list, nové koření, sůl).
Vývar doplníme mlékem a šlehačkou na...
více o Pajšlovka
Hlívu opláchneme, rozebereme na jednotlivé plodnice. Pokud jsou nohy příliš dlouhé, ořízneme je. Poté hlívu po dobu cca 5 minut napaříme v...
více o Smažená hlíva jako řízek
Hermelíny podélně rozřízneme a na řeznou stranu přitiskneme plátek šunky (velikost si upravíme). Z vajec, piva, mouky, soli a pepře umícháme...
více o Hermelín se šunkou v pivním těstíčku
Do mouky se solí přidáme máslo a tuk a prsty vypracujeme drobenku. Přidáme vodu a zpracujeme těsto, které odložíme na půl hodiny do chladu....
více o Jablečný koláč od Sněhurky
Jablka nakrájíme na drobné kostičky. Vše ostatní smícháme a spojíme s jablky. 2 formy srnčího hřbetu vymažeme máslem, vysypeme strouhankou,...
více o Jablkový srnčí hřbet
Krém: Vše kromě másla šleháme v míse nad párou (chvilku to trvá), až je z toho hustý krém. Ten necháme vychladnout a poté zašleháme do 1...
více o Piškotové brambůrky
Rozetřeme droždí se 2 lžičkami cukru, přidáme ostatní ingredience. Pokud se zdá těsto moc hutné, přidáme ještě vodu dle uvážení (mělo by se...
více o Sladké houstičky
Uvaříme těstoviny. Veškerou zeleninu nakrájíme na kostky a cibuli na kolečka. Nakrájíme slaninu, okořeníme a vše vložíme do zapékací mísy....
více o Zapečené těstoviny
Brambory rozšťoucháme nahrubo (ne na kaši). Brambory, vejce a smetanu smícháme v misce. Osolíme, okmínujeme a dle hustoty těsta přidáme...
více o Bramborové placky se zakysanou smetanou
Listové těsto vyválíme na tloušťku kolem 2 mm.
Vejce rozšleháme vidličkou a natřeme těsto z horní strany.
Celou plochu posypeme cukrem a...
více o Skořicoví šneci
Do masa opatrně nařízneme hlubší kapsu. Maso osolíme a opepříme. Salám nakrájíme na kostičky. Hermelín v polovině prokrojíme a poté ještě...
více o Hermelínové řízky
Na pánvi orestujeme mleté maso. Přidáme 4–6 lžic sójové omáčky. Maso vyjmeme a na zbytku omáčky lehce osmahneme na kousky nasekaný zázvor a...
více o Jarní závitky
Kotlety osolíme, opepříme. Obalíme ve strouhance, ve vejci a dáme smažit na pánev dorůžova. Do pekáčku nebo zapékací misky kápneme trošku...
více o Obrácené řízky na zelenině
Ve vroucí vodě necháme rozpustit bujón (je jedno, zda bude zeleninový či masový). Potom přidáme špenát a necháme povařit.
Zalijeme smetanou,...
více o Špenátová polévka
Do vlažného mléka přimícháme lžičku cukru, rozdrobíme droždí a na teplém místě necháme vzejít.
Zatím smícháme všechny suché suroviny a ve...
více o Holašovické koláčky
Filet osolíme, opepříme a položíme na pomaštěný pečicí papír. Rohlík pokrájíme na malé kousky, které pokapeme rozpuštěným máslem a...
více o Cibulový filet
Těstoviny si uvaříme dle návodu.
Mezitím si na malé kostičky nakrájíme mrkev a petržel. Jeden stroužek česneku si nakrájíme na slabé plátky...
více o Těstoviny s tuňákem
Suroviny na kynuté těsto zadělejte do polotuhého těsta a nechte ho hodinu kynout. Vypracujte máslové těsto a dejte ho do lednice.
Kynuté...
více o Skládané koláče
Nejprve si připravíme těsto na lívanečky.
Do mísy dáme prášek do pečiva, mouku, cukr a přidáme špetku soli. V druhé míse si rozšleháme vejce...
více o Americké palačinky s horkými jablky
Na trošce oleje osmažíme cibuli dosklovata, přidáme plátky žampionů a zprudka je osmažíme. Přidáme pokrájená rajčata a okapaného tuňáka a za...
více o Listové šátečky (nejen) s tuňákem
Pivo s vodou nalijeme do mísy spolu s vejci, moukou, podravkou a práškem do pečiva. Vymícháme hladké řidší těsto, které rozléváme naběračkou...
více o Pivní palačinky
Kopřivy: Použijeme pouze listy. Opláchneme je, vhodíme na pár vteřiv spařit do vroucí vody, ihned zchladíme, scedíme a drobně nasekáme....
více o Kopřivové bramboráčky