Zapečená rýže se zelím a smetanou
Rýži několikrát propláchneme teplou vodou, nakonec studenou vodou a necháme okapat. Na oleji zpěníme cibuli, přidáme rýži, kterou prudce... více o Zapečená rýže se zelím a smetanou
Rýži několikrát propláchneme teplou vodou, nakonec studenou vodou a necháme okapat. Na oleji zpěníme cibuli, přidáme rýži, kterou prudce... více o Zapečená rýže se zelím a smetanou
Brambory oloupeme a nakrájíme na plátky cca 1 cm široké. Pekáček vymažeme tukem (sádlo či olej). Na pekáček vyskládáme brambory, prolisovaný... více o Zapečené brambory se šlehačkou
Vychladlé brambory oloupeme, nastrouháme a zaprášíme moukou. Ve vlažném mléce s cukrem necháme vzejít kvasnice, přidáme brambory a postupně... více o Pečené pěry
Na sádle osmahneme mírně naklepané osolené kotlety, až se maso zatáhne. Kotlety vyjmeme z pánve a na výpeku osmahneme najemno nakrájenou... více o Kotlety v pivní omáčce
Ve větším kastrolu si na sádle osmahneme cibuli dorůžova. Maso osolíme, potřeme rozmačkaným česnekem, obalíme v paprice, hořčici a vložíme k... více o Vepřová plec s hořčičnou omáčkou
Kachní stehna zbavíme zbylého peří, osolíme, opepříme a okmínujeme. Vložíme do hlubokého pekáče, přidáme sádlo a zalijeme vlažnou vodou tak,... více o Konfitovaná kachna s dvoubarevným zelím a knedlíkem
Trochu silnější plátky krkovičky lehce naklepeme, osolíme a opepříme. Pekáček vymažeme sádlem a vyložíme anglickou slaninou. Nakrájíme si na... více o Krkovička na černém pivu
Na kance: Očištěnou zeleninu okrájíme na kostky. Vložíme ji na dno pekáče, přidáme koření a promícháme. Maso nakrájíme na větší kostky,... více o Pečený kanec se zelím
Kachnu umyjeme, osušíme, osolíme zvenku i zevnitř, posypeme kmínem a položíme ji do pekáčku vymazaného sádlem spodkem dolů. Podlijeme vodou... více o Kachna pečená – klasika
Na sádle osmažíme drobně pokrájenou cibuli, kterou zaprášíme hladkou moukou. Necháme ji zpěnit a zrůžovět. Jelito vymačkáme ze střívka,... více o Prdelačka z jelítka – jíšková
Těsto na tortilly: Dáme si mouku do mísy, vložíme vodu, sádlo a sůl. Zaděláme těsto a smažíme na teflonové pánvi nasucho. Maso nakrájíme na... více o Tortilly s kuřecím masem
Základem toho receptu je sádlo, díky kterému je jídlo opravdu velmi chutné. Flíčky uvaříme, scedíme a horké je smícháme se lžící sádla, aby... více o Šunkofleky
Maso odblaníme a nakrájíme na menší kousky,které osolíme,opepříme a obalíme v hladké mouce. Poté maso osmahneme do hněda na rozehřátém sádle... více o Dušená hovězí kližka
Utřeme česnek, vložíme do hrnce, přidáme brambory a sádlo a opečeme. Zalijeme vodou, přidáme namočené houby, masox, kmín, opepříme a event.... více o Vyprošťovací česnečka
Na přípravu tohoto výborného cukroví se hodí nejlépe sádlo prodávané v kostkách. Nebojte se péct z této suroviny, v hotovém cukroví chuť... více o Sádlovky – recept po babičce
Křidýlka potřeme sójovou omáčkou a mírně je osolíme a opepříme. Smažíme je na rozpáleném oleji asi 15 minut. Na jiné pánvi osmahneme na... více o Kuřecí křidýlka po čínsku
Uvařené sójové kostky naložit přes noc do marinády. Na oleji zpěnit cibuli, na to vložit kostky a zelí - dusit půl hodiny. Přidat mletou... více o Sójový guláš Pikant
Kroupy propláchneme a přes noc namočíme ve studené vodě. Druhý den uvaříme (já je dělám v troubě se lžící sádla asi 45 minut). Z hlávky zelí... více o Plněné zelné listy
Na sádle zpěníme nasekanou cibulku, ke které přikrájíme anglickou slaninu. Současně si dáme vařit kysané zelí, do kterého jsme přidali... více o Fleky s kysaným zelím
Krkovici opláchneme, necháme okapat a nakrájíme na plátky. Po obou stranách lehce naklepeme, osolíme a opepříme. Kysané zelí rychle... více o Ovíněné zelí
Na sádle osmažíme dorůžova jemně nakrájenou cibuli, přidáme tenké plátky brambor rozkrájené na půlměsíčky a mletou papriku. Chvíli společně... více o Hajducká polévka
Nasekanou cibuli a česnek zpěníme na sádle. Přidáme papriku a mouku, promícháme, zalijeme vodou, osolíme, opepříme, vložíme očistěné... více o Párková polévka
Mouku smícháme s mlékem a žloutky, přidáme nasekanou petrželku, opepříme a osolíme. Do těsta přidáme rohlíky pokrájené na kostičky a zlehka... více o Výborné hrníčkové knedlíky
Kořenovou zeleninu očistíme, opláchneme a jemně nastrouháme. Očištěné žampiony nakrájíme na plátky. Obojí přidáme do vývaru společně s... více o Prácheňská polévka
Na oleji nebo sádle osmahneme drobně nakrájenou cibulku. Na ni nasypeme na kostičky nakrájený chleba, necháme chvilku opéct a zalijeme... více o Veselá bída
Hlívu zbavíme tuhých třeňů a nakrájíme na nudličky. Podusíme ji na sádle, osolíme a sejmeme z plamene asi na 5 minut. Na sádle orestujeme... více o Dršťková polévka z hlívy
Nejprve si nadrobno nakrájíme cibuli, kterou zpěníme na sádle. Jak nám zpění, přidáme nakrájený točený salám a krátce posmažíme. Posmažíme... více o domácí gulášová polévka
Na 2 lžících sádla zlehka osmahněte najemno nakrájenou velkou cibuli. Vložte 400 g prorostlého vepřového masa nakrájeného na kostky, osolte... více o Výborný segedinský guláš
Do vroucí vody (cca 1,5 litru) dejte na silnější kolečka nakrájené klobásy, lžíci sádla, tlačený česnek (nešetřete, klidně i 7 větších... více o Česnečka pro chlapy
Do vroucí vody dáme kostku masoxu a ve vývaru uvaříme rýži. Na sádle osmažíme pokrájenou cibulku, přidáme mleté maso a smažíme za stálého... více o Rizoto z mletého masa
Z bílků ušleháme sníh. Do sněhu přidáme cukr, žloutky a vyšleháme. Přidáme olej a postupně za stálého míchání přisypeme mouku, do které jsme... více o Dvoubarevná mramorová bábovka
Droždí, trochu mléka a cukru smícháme a necháme kynout. Smícháme mouku, zbylý cukr a mléko, rozinky máčené v rumu, kůru, tři vejce, sůl a... více o Vláčný mazanec
Na sádle osmahneme mleté maso, osolíme, opepříme, přidáme rozmačkaný česnek, trošku oregána, rajský protlak a trochu kečupu. Vznikne nám... více o Lasagne s mletým masem
Brambory jemně nastrouháme, vodu slijeme, přidáme vejce, utřený česnek a mouku, pepř, majoránku a dle chuti osolíme. Rozmícháme a lžící... více o Zapečený bramborák se zelím
Listové těsto rozdělíme na 2 stejné díly, ze kterých vyválíme na pomoučeném vále dva tenké obdélníky. V pánvi na sádle zpěníme nahrubo... více o Prima závin
Do rozemletých jater přidáme sádlo, vejce, šlehačku, sůl a pepř. Vše dobře vymícháme. Formu na srnčí hřbet vyložíme plátky slaniny, vlijeme... více o Domácí paštika
Na sádle osmažíme cibulku dozlatova, přidáme na kostičky nakrájené buřty, dvě lžičky sladké papriky, půl lžičky pálivé papriky (jak máme... více o Buřtguláš – rychlovka
Propláchnuté zelí zalijeme vroucí vodou a přidáme na kousky krájené hovězí maso. Osolíme a vložíme všechno koření, nakrájenou cibuli a houby... více o Bigos
Příprava drštěk: Pokud použijeme předvařené dršťky, pouze je propláchneme a uvaříme v osolené vodě. Měkké dršťky scedíme a necháme... více o Dršťková staročeská polévka
Nejprve oddělíme žloutky od bílků. Ke žloutkům přidáme sádlo, cukr a mícháme do pěny. Z bílků ušleháme tuhý a pevný sníh, který střídavě s... více o Babiččin sádlový koláč
Dáme vařit rýži. Mezi tím nakrájenou cibuli s prolisovanym česnekem osmažime do zlatova na sádle. Poté zalijeme 1 litrem vody a přidáme... více o Rajská polévka s rýží
Nahrubo nakrájenou cibuli a kmín restujeme na sádle do tmava. Přidáme na kostky nakrájené maso, orestujeme, přidáme sůl, pepř, papriku a... více o Guláš a správný základ
Cibuli orestujeme na rozpáleném tuku. Přidáme česnek a zalijeme horkou vodou. Přidáme brambory s bujónem, solí, pepřem a kmínem. Když je vše... více o Česnečka
Žlázy namočíme na pár hodin do mléka, pak je nakrájíme na kostky. Na suché pánvi opečeme nakrájený špek a na něm osolené a opepřené maso.... více o Veselé býčí koule
Maso nakrojíme na krajích, naklepeme, osolíme, opepříme, potřeme z obou stran horčicí. Na sádle zprudka opečeme maso a vyndáme. Najemno... více o Hovězí roštěná
Do vody vhodíme nové koření, pepř a nasypeme trochu vegety. Vodu zahřejeme a přivedeme k varu. Mrkev a petržel nastrouháme na struhadle... více o Česneková bramborová polévka
Větší chlebovou patku vydlabeme a vrchovatě naplníme dobrým sádlem. Navrchu posypeme kmínem. Poté ji vložíme do nasoleného kuřete, které... více o Kuře a la kachna
Opraný, přebraný a den předem namočený hrách uvaříme doměkka. Smícháme ho s uvařenými kroupami, osolíme, opepříme, přidáme zázvor, rozetřený... více o Šoulet
Mléko smícháme s moukou, solí, česnekem a všleháme vejce. Kapustu nakrájenou na nudličky spaříme, scedíme a přidáme k těstíčku. Lijeme na... více o Krakonošovy drny s kapustou
Celer, mrkev, petržel a cibuli nakrájíme na střední kostky. Maso očistíme a nakrájíme na větší kostky. Koření svážeme do měšce. Na polovině... více o Kančí ragú se šípkovou omáčkou
Žádné recepty nebyly nalezeny