Drbáky s vepřovým pleckem
Do mísy nastrouháme syrové a vařené brambory (knedlíky jsou pak měkčí), přidáme vejce, sůl a mouku. Promícháme a necháme těsto pár minut... více o Drbáky s vepřovým pleckem
Do mísy nastrouháme syrové a vařené brambory (knedlíky jsou pak měkčí), přidáme vejce, sůl a mouku. Promícháme a necháme těsto pár minut... více o Drbáky s vepřovým pleckem
Čočku, hrách a fazole namočíme přes noc. Druhý den je v téže vodě krátce povaříme, přidáme kroupy a vaříme do změknutí. Pak přidáme... více o Hrstková polévka z Hané
Nadrobno nakrájenou cibuli osmahneme na sádle, přidáme protlak, kuličky pepře a nového koření, bobkový list a necháme vše chvíli osmahnout.... více o Jednoduchá rajská omáčka
Do vlažného mléka přimícháme lžičku cukru, rozdrobíme droždí a na teplém místě necháme vzejít. Zatím smícháme všechny suché suroviny a ve... více o Holašovické koláčky
Maso nakrájíme na kostičky (velké asi jako na klasický guláš) a proházíme v troše mouky. Nakrájíme si cibuli. Na rozpáleném sádle (popř.... více o Pravý segedínský guláš
Maso osolíme, prudce opečeme na rozehřátém tuku a vyndáme. Na tuku osmažíme na plátky nakrájenou cibuli, zaprášíme moukou, znovu lehce... více o Bratislavské plecko pro Aničku
Maso osolíme, vetřeme do něj česnek a posypeme kořením. Na rozehřátém sádle maso opečeme a podlijeme horkou vodou. Pečeme v troubě, občas... více o Staročeská vepřová kýta
Česnek oloupeme a půlku hlavičky rozkrájíme po stroužkách na slabá kolečka. Ta orestujeme na rozpáleném sádle či másle dozlatova. Mezitím si... více o Česnečka pro labužníky
Rozkrájíme cibulku na menší kousky a na rozpáleném sádle necháme lehce zhnědnout, potom přidáme omyté nakrájené maso. Necháme si maso... více o Hovězí gulášek
Brambory uvaříme ve slupce a necháme vychladnout. Pak je oloupeme, nastrouháme, přidáme mouku, krupici a vejce a vypracujeme těsto, které... více o Plněné bramborové knedlíky
Jako mnoho jiných, i mne inspiroval film Slavnosti sněženek, kde se dva myslivecké spolky hádají, jestli kance udělají se šípkovou nebo se... více o Kanec se šípkovou omáčkou
Drobně nasekanou cibuli zpěníme na sádle, přidáme nakrájené brambory, osolíme a zaprášíme oběma druhy papriky. Chvíli restujeme, zalijeme... více o Oravská kulaša
Smícháme přísady na 1. těsto, vytvarujeme do obdélníku a dáme ztuhnout do ledničky. Z ostatních přísad vypracujeme kynuté těsto (kostky... více o Překládané koláče
Špekáčky nakrojíme podélně, na koncích nakrojíme na ježka. Naskládáme je do zapékací mísy, zasypeme nakrájenou cibulí a feferonkami a... více o Vepřové ala špekáčky na pivu
Uvaříme rýži. Uvaříme zelí bez zahuštění. Příprava masa (jako na guláš): Na sádle zpěníme cibuli, česnek, kmín, přidáme maso nakrájené na... více o Mňamka rýže se zelím
Bůček se sýry a solí propracujeme a dáme do skleněné nebo porcelánové misky. Do směsi uděláme dolíky, zalijeme je pivem a necháme do druhého... více o Mletý bůček se směsí sýrů
V osolené vodě uvaříme cibuli, brambory a dobře rozmixujeme. Vložíme kousky rybího masa, rajský protlak a na mírném ohni vaříme doměkka.... více o Halászlé
V hrnku rozmícháme mléko s vejci a lžičkou soli. Pak přisypeme mouku a najemno nastrouhaný sýr. Vše smícháme. Těsto naléváme naběračkou na... více o Houbové měšce
Na sádle orestujeme dozlatova cibuli nakrájenou na kostičky. Přidáme mletou papriku, bobkový list, hladkou mouku a zalijeme vývarem. Přidáme... více o Zelňačka s klobásou
Osolené porce kapra pokapeme citronovou šťávou a necháme půl hodiny odležet v chladu. Pak je obalíme v mouce a poté ve vejcích rozšlehaných... více o Kapr na povidlech a mandlích s teplým bramborovým salátem
Rozšťouchané brambory (nahrubo) a škvarky přidáme do mísy s moukou, ve které jsme udělali důlek, nadrobili do něj droždí, posypali cukrem a... více o Škvarkové placky pečené v kuse
Cibuli nakrájíme nadrobno a osmahneme dorůžova. Přidáme na kolečka pokrájené párky a také je orestujeme. Na závěr zaprášíme moukou, paprikou... více o Frankfurtská polévka – smetanová
Maso naklepeme, osolíme, opepříme a mírně poprášíme moukou. Plátky pak dáme do vymaštěného pekáčku, poklademe na malé kousky pokrájenými,... více o Krkovička pečená s játry a cibulí
Očistěné, vyprané houby nakrájíme na kousky. Do kastrolu dáme sádlo a nadrobno pokrájenou cibuli. Cibuli necháme zesklovatět a přidáme houby... více o Houbová omáčka
Čočku propereme v cedníku, dáme do hrnce a zalijeme ji studenou vodou asi 1 cm nad ní. Necháme pomalinku probublávat doměkka. Na sádlo dáme... více o Čočka
Smícháme vajíčka s cukrem a sádlem, poté šleháme, přidáme mouku smíchanou s práškem do pečiva a vytvoříme těsto, které necháme chvíli... více o Košíčky maďarské babičky
Hrách propláchneme a namočíme přes noc do studené vody. Nabobtnaný hrách vaříme ve vodě, ve které byl namočen. Vaření urychlíme v tlakovém... více o Hrachová kaše
Zpracujeme těsto, necháme vykynout. Zamotáme houstičky, necháme ještě 30 minut kynout. Potřeme vejcem a posypeme solí, mákem, kmínem nebo... více o Houstičky podle Růženky
Králíka naložíme den předem. Maso omyjeme, osušíme, vložíme do pekáče, osolíme, opepříme a obložíme ho plátky slaniny. Přidáme nakrájenou... více o Králík na smetaně
Nejdříve očistíme a nakrájíme vepřové na kostky, oloupeme cibuli a nahrubo nakrájíme. V hrnci necháme rozpustit sádlo, přidáme cibuli a... více o Vepřový gulášek
Žádné recepty nebyly nalezeny
Omlouváme se, nastala chyba. Prosím, pokračujte na úvodní stránku.