Na válu uhněteme těsto, tvoříme placičky a klademe na plech.
Plech nemusíme vymazávat, těsto je mastné.
Pečeme dozlatova. V půli pečení...
více o Rodinné škvarkové placky
Drobně pokrájenou cibuli a česnek zpěníme na lžíci sádla, přidáme maso pokrájené na proužky a orestujeme, až se zatáhne. Přidáme 2–3...
více o Mexické tortillas
1. Uzené maso dáme vařit do vody, asi po půl hodině přidáme nakrájené kysané zelí, houby, švestky, bobkový list a pepř. Vaříme 45 minut....
více o Kapustnice
Na sádle zpěníme cibulku, pak přidáme nakrájenou cuketu a všechno koření. Dusíme asi půl hodiny.
Pak přidáme rajský protlak a ještě asi 10...
více o Cuketová omáčka na špagety
Porce ryby osolíme, okmínujeme a poprášíme moukou. Rybu pečeme 30 minut v rozehřátém sádle zvolna po obou stranách doměkka. Tuk od pečení...
více o Candát na kmíně
Kotlety naklepeme, trošku osolíme a opepříme. Poté je vložíme do vymazaného kastrolu. Dáme na ně nakrájenou cibuli a zasypeme je větším...
více o Kotlety s masoxem
Sójové nudličky povaříme 20–30 minut v marinádě (možno rozředit vodou).
Na rozpáleném tuku zpěníme nakrájenou cibuli, vložíme k ní sójové...
více o Segedínský guláš ze sójových nudliček
Do špičky bůčku uděláme kapsu, tu uvnitř osolíme a vytřeme utřeným česnekem a vysypeme zázvorem.
Naplníme nakrájeným uzeným bůčkem a...
více o Bůček dva v jednom
Zelí vymačkáme, šťávu uchováme a pokrájíme. Cibuli krájíme nadrobno, špek na kostičky.
Rozehřejeme sádlo a špek, opečeme na něm cibuli,...
více o Plněné bramborové knedlíky se zelím
Jak na jednoduchou, rychlou a hlavně levnou polévku? Láďa Hruška to pro nás zas vymyslel!
Předvaříme si vodu v rychlovarné konvici a...
více o Chlebová polévka dle Ládi Hrušky
Na pánev dáme přiměřeně sádla nebo oleje. Necháme rozpálit. Zatím rozkrájíme napůl (na délku) párky, ale nedokrojíme je. Z párků uděláme...
více o Srdce z párku plněné vejcem
Cibuli nakrájíme nadrobno a dáme zesklovatět na sádle. Přidáme na kolečka nakrájený salám nebo párky. Uzeninu osmažíme a přidáme koření –...
více o Frankfurtská polévka
Plátky z krkovičky osolíme, opepříme, potřeme hořčicí. Na takto připravené maso položíme plátek anglické slaniny, trochu čalamády a...
více o Maso s čalamádou
Nejprve oddělíme bílky od žloutků a z bílků vyšleháme, s trochou cukru, sníh. Ke žloutkům přidáme cukr, skořici a med, to celé smícháme do...
více o Mňamózní perníková bábovka
Na rozpuštěném sádle osmažíme nadrobno nakrájenou cibuli. Přidáme k ní oprané, na kostky nakrájené, osolené, opepřené maso a osmahneme. Pak...
více o Gulášová polévka
Z mléka, cukru, trochy mouky a kvasnic necháme vzejít kvásek. Ze všech uvedených surovin zpracujeme těsto a dáme vykynout. Pak vyválíme plát...
více o Škvarkové loupáčky
Maso propláchneme, osušíme a nakrájíme na kostky. Cibuli nakrájíme nadrobno a osmahneme na sádle. Vmícháme papriku, necháme ji za stálého...
více o Segedínský guláš I.
Kolínka zbavíme přebytečného tuku, sundáme blanky, maso omyjeme a vložíme do pekáčku.
Přidáme nakrájený celer, mrkev, petržel, nať z jarní...
více o Jehněčí kolínko se šťouchanými brambory
Plátky krkovičky po stranách nakrojíme, aby se nám nekroutily. Naklepeme, osolíme, opepříme a zlehka potřeme hořčicí. Cibuli necháme na...
více o Gulášová krkovička
Mouku prosijeme do mísy, utvoříme důlek, vložíme rozdrcené droždí, posypeme cukrem, zalijeme malým množstvím vlažného mléka a lžičkou...
více o Domácí pletýnky, rohlíky, žemle
Na sádle dozlatova opečeme slaninu, cibuli a veku (vše pokrájené na kostičky). Tento základ necháme trochu vychladnout, přelijeme ho do mísy...
více o Voňavé knedlíky
Na kostky nakrájené osolené maso přidáme na dozlatova osmaženou cibuli. Postupně přidáváme kmín, česnek, rajský protlak, orestujeme,...
více o Guláš „Stavěč se sypungem“
Oloupaný česnek rozetřeme se solí, dáme do osolené vody, přidáme tlučený kmín, oloupané brambory nakrájené na kostky, majoránku a sádlo....
více o Česneková polévka
Vlažnou vodou omyté maso potřeme prolisovaným česnekem. Na sádle zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli, vložíme maso, okmínujeme, podlijeme,...
více o Uzené maso na česneku
Syrové brambory nastrouháme a vymačkáme z nich přebytečnou vodu. Přidáme sůl, vejce a hrubou mouku. Těsto dobře promícháme.
Lžící vhazujeme...
více o Bosáky
Srnčí hřbet vyložíme slaninou.
Obrané a na kostičky nakrájené kuře osmažíme na sádle.
Osmažené kuře dáme bokem a na pánvi necháme tuk....
více o Játrová paštika
1 V rendlíku rozehřejte sádlo a opečte na něm cibuli a uzené. Přidejte kysané zelí, posypte kmínem, podlijte trochou vody a 10 minut poduste...
více o Pečený bramborák se zelím a uzeným
Starší chleba nastrouháme a pokapeme mlékem, aby nabobtnal. Kastrol vymažeme sádlem a poklademe vrstvou nabobtnalého chleba, osolíme, na to...
více o Chlebovník
Do hrnce dáme 1 lžíci sádla a zpěníme si na něm cibulku nakrájenou najemno s vymačkaným česnekem a na kostičky nakrájenou anglickou slaninou...
více o Břeclavská česnečka
Těstoviny uvaříme v osolené vodě al dente. Mezitím si vymažeme pekáček sádlem a nakrájíme uzené či salám na kostičky. Kostičky nakrájeného...
více o Šunkofleky
Na sádle zpěníme nakrájenou cibuli, přidáme uzené maso, orestujeme, dále přidáme nakrájenou kapustu a na kostky nakrájené brambory. Zalijeme...
více o Zadělávaná kapusta
Fazole namočíme přes noc do vody. Druhý den je vaříme do změknutí. Na sádle necháme zesklovatět cibulku, přidáme nakrájenou klobásu a...
více o Fazolová polévka se zakysanou smetanou
Maso nakrájíme na kostky, osolíme. Kostičky cibule osmahneme dozlatova, přisypeme papriku, ihned ji zalijeme octem, za stálého míchání...
více o Srbský guláš
Halušky připravíme tak, že nastrouháme syrové brambory (polovinu najemno a druhou polovinu hruběji), přidáme vejce, sůl a mouku. Promícháme,...
více o Halušky podle Martinky
Do větší mísy dáme jen 250 g hladké mouky, sádlo, sůl a zpracujeme nejprve tak, aby to byla jemná drobenka. Pak pomalu přidáváme vlažnou...
více o Mexické placky tortillas z mouky
Králíka prošpikujeme slaninou a osolíme. Zbytek slaniny nakrájíme na kostičky, rozškvaříme, přidáme sádlo, nakrájený pórek a feferonky....
více o Králík po cikánsku
Nachystáme směs masa z ingrediencí. Vedle v misce si připravíme omáčku z hořčice, cibule nasekané najemno, kečupu, kapky tabasca a pimienta....
více o Americký hamburger
Do většího kastrolu rozpustíme sádlo. Nadrobno nakrájenou cibuli necháme osmahnout do tmavočervena. Přidáme nakrájené maso, osolíme,...
více o Jiříkův guláš
Roztopíme sádlo a vložíme nakrájenou cibuli. Restujeme 5 minut a pak zalijeme vodou.
Nakrájíme brambory a zeleninu na kostičky a vložíme do...
více o Bramboračka pro malé kuchaře
Všechno smícháme rukou dohromady, propracujeme a utvoříme kuličky. Do každé uděláme dolík. Pečeme zvolna v troubě při cca 150 °C po dobu asi...
více o Černé sádlové koláčky
Ze sádla a mouky uděláme světlou jíšku. Z ostatních ingrediencí vypracujeme těsto, vyválíme na menší, asi 1 cm silný plát a potřeme jíškou....
více o Slovenský válený štrúdl
Brambory uvařené ve slupce oloupeme a protlačíme lisem na vařené brambory (Prodával se v domácích potřebách, ale nevím, jestli se ještě...
více o Žmolenka z brambor
Maso nakrájíme na plátky, naklepeme, osolíme, opepříme a zprudka opečeme na části sádla. Na druhé části sádla zpěníme cibuli, přidáme mletou...
více o Mikulovské žebírko
Dno pekáče vymažeme sádlem, posypeme najemno nakrájenou cibulí s česnekem, dále rajčaty na měsíčky. Vše zlehka posolíme a pocukrujeme,...
více o Kuřecí paličky na rajčatové omáčce
Plátky masa naklepeme, osolíme, opepříme, po stranách nakrojíme, obalíme v mouce a zprudka osmažíme na oleji z obou stran dozlatova. Pekáček...
více o Sýrovo-smetanové zapékané řízky
Nakrájíme cibuli,petrželku a uzené maso na kostičky
Máslo rozehřát,přidat cibuli,lehce zarestovat hned potom přidat petrželku a uzené maso....
více o Krupicové noky se zelím a uzeným masem
Suroviny na výrobu tortill smícháme dohromady a uhněteme těsto (horká voda je důležitá pro rozpuštění sádla a pro vhodnou konzistenci na...
více o Plněná domácí tortilla s kuřecím masem