Marlenka – medovník
Těsto: Nad parou rozpustíme heru, přidáme vejce, cukr, med, sodu a mouku. Šleháme 10 minut až do zlaté barvy a konzistence hustšího... více o Marlenka – medovník
Těsto: Nad parou rozpustíme heru, přidáme vejce, cukr, med, sodu a mouku. Šleháme 10 minut až do zlaté barvy a konzistence hustšího... více o Marlenka – medovník
Med rozpustíme za stálého míchání v mléce společně s tukem a kořením, plus ještě necháme chvilku jakoby vzkypět. Do vychladlé směsi přidáme... více o Medovník k nezozeznání od Marlenky
Na hlubokém plechu promícháme suché ingredience a rovnoměrně zakapeme Salkem. Pražíme dozlatova – musíme často míchat, ať se nám vločky... více o Müsli ořechové
Těsto rozložíme na máslem pomazaný plech a uděláme tlusté okraje jako na pizzu. Pečeme v předehřáté troubě na 170 °C zhruba 15 minut.... více o Jahodová pizza
Rozpustíme heru. Smícháme mouku, cukr, solamyl, kakao, vejce, 1 smetanu, med a dolijeme rozehřátou heru. Vyšleháme na hladké těsto. Otevřeme... více o Michalčin medovník
Salko dáme do odměrky a doplníme do 600 ml vodou, přidáme 1 lžíci hladké mouky a řádně promícháme. Na hluboké pánvi rozpustíme 50 g másla a... více o Marokánky ze Salka
Ve vodní lázni rozpustíme heru, přidáme vejce, med, cukr, mouku, jedlou sodu. Mícháme dohladka. Na plech s pečicím papírem rozetřeme těsto v... více o Pravý medový dort
Šlehačku vlijeme do hrnce a přidáme čokoládu a na kostičky nalámané kaštany. Za stálého míchání povaříme. Poté sejmeme z plotny a necháme... více o Kaštanový likér
Den předem si svaříme Salko (slazené kondenzované mléko) v plechovce potopené ve vodě asi 1,5–2 hodiny. Na těsto ušleháme vejce s cukrem,... více o Karamelové řezy s piškoty
Těsto: 7 celých vajec ušleháme s cukrem, pak přidáme oříšky, kakao a nakonec mouku s jedlou sodou. Pečeme 15 minut. Krém: 1 celou plechovku... více o Zakázaná buchta
Dobře vymícháme žloutky s cukrem (ručně alespoň 1/2 hodiny, elektrickým šlehačem to jde podstatně rychleji). Přidáme Salko a líh. Pokud je... více o Domácí vaječný koňak
Všechny ingredience smícháme a natřeme (stěrkou) na pečicí papíry na 2 plechy. Pečeme 8–10 minut na 180 °C. Necháme vychladnout a opatrně... více o Alenčin medovník
Piškoty rozčtvrtíme. Změklé máslo ušleháme se salkem, cukrem, kakaem a trochou rumu (podle chuti) do pěny. Přisypeme piškoty a promícháme.... více o Nepečený piškotový salám
Uvařené salko dáme do mísy, přidáme rozměklé máslo a rozmixujeme. Poté přisypeme sáček burizonů a promícháme. Z hmoty vytvoříme dva válečky,... více o Burizonový chlebíček ze Salka
Nejlépe den předem si vyrobíme karamel. Celou neotevřenou konzervu slazeného kondenzovaného mléka dáme do vody a cca 2 hodiny vaříme (vodu... více o Řezy Karamelka
Ze surovin na těsto vypracujeme linecké těsto a menší kousky vymačkáme do vymazaných formiček (kousky těsta obalíme v mouce). Vytlačíme do... více o Linecké košíčky
Rozehřejeme tuk, aby byl vlažný a zašleháme do něj Salko. Směs dáme ztuhnout do lednice. Spaříme mandle a oloupeme. Do ztuhlé hmoty, kterou... více o Rafal-Rokl
TĚSTO - všechny suroviny smíchat dohromady - na hluboký plech s pečícím papírem natřít rovnoměrně tenkou vrstvu těsta (těsto by mělo... více o Jednoduchý Medovník
Cukr, vejce, med a máslo mícháme (není potřeba šlehat) ve vodní lázni do pěny. Odstavíme a přidáme lžíci sody bicarbony a hladkou mouky... více o Marlenka na můj způsob
Základ na zmrzlinu: Obě salka dáme do mísy a přidáme k tomu smetanu. Celé to rozmixujeme, aby se směs spojila. Měla by být polotuhá, až se... více o Domácí zmrzlina
Smetanu ke šlehání spolu s kaštany a čokoládou za stálého míchání přivedeme k varu a ihned odstavíme z plotny. Hmotu, která nám po svaření... více o Vánoční likér z ledových kaštanů
Karamelové salko vymícháme s máslem. Cukr, kukuřičný škrob a sůl smícháme. Postupně vléváme mléko a vytvoříme hladkou směs. Vaříme na mírném... více o Krémový banánovo-karamelový dezert
Žloutky umícháme s cukrem do pěny, přidáme kakao, olej, mléko, mouku s práškem do pečiva, umícháme a nakonec zlehka přidáme sníh z bílků.... více o Trojí mls
Do mísy dáme salko, přidáváme postupně rozdrcené piškoty (lze i rozsekat v mixéru) a strouhaný kokos. Přidáváme do té doby, dokud není hmota... více o Koule Raffaello
Žádné recepty nebyly nalezeny
Omlouváme se, nastala chyba. Prosím, pokračujte na úvodní stránku.