Můžeme použít na jakékoli maso. Nejlépe kuřecí a vepřové. Množství je na cca 12–14 kuřecích stehen.
Marináda č. 1: Pokud máme kuřecí maso i...
více o Sladko-pikantní marináda na maso
Hřebíček, pepř, zázvor a skořici zalijeme 0,5 l vody, uvedeme do varu a 5 minut povaříme. Poté odstavíme z plotny, ihned přidáme lžíci máty,...
více o Orientální nápoj pro zahřátí
Nejprve nastrouháme nahrubo jeden banán, do misky přikapeme citronovou šťávu a najemno nastrouháme kůru. Dále najemno nastroháme zázvor a...
více o Banánová kaše
Uvařte ve vodě čočku doměkka (asi 10 minut).
V druhém hrnci osmažte na oleji do sklovita cibuli a rozmačkaný česnek.
K cibulovému základu...
více o Zeleninové curry ze Středního východu
Jako úplně první krok si dáme do hmoždíře anýz, hřebíček a nové koření a pořádně vše utlučeme. Vše se dá koupit už pomleté, ale není nad to,...
více o Poctivé perníčky
Vypracujeme těsto, rozdělíme na 2 díly, jeden položíme na vymazaný a vysypaný plech. Poklademe polovinou makové směsi, pokapeme štávou ze...
více o Koláč plný máku
Maso okořeníme, zakapeme olejem a necháme v lednici přes noc.
Druhý den na pánvi zpěníme cibuli, přidáme maso a opečeme. Podlijeme vodou,...
více o Kuře po židovsku
Zeleninu nakrájíme na kostičky a orestujeme dorůžova. Přidáme 3 lžíce cukru a necháme ho zkaramelizovat. Přidáme protlak, bobkový list, pepř...
více o Skvělá a jednoduchá rajská
Ze všech ingrediencí vypracujeme těsto (v robotu to je fofr), které necháme tak půl hodiny v chladu odpočinout. Potom vždy kousek těsta...
více o Pracinky
Do malého hrníčku uděláme kvásek z droždí, špetky cukru a trochy vlažné vody. Do mísy připravíme prosátou mouku, přidáme vejce a rozpuštěný...
více o Skořicové koláče
Vezmeme středně velký hrnec a naplníme ho ze 2/3 vodou. Vodu přivedeme k varu a vložíme menší hrnec. Tím vytvoříme vodní lázeň. V hrnci...
více o Nejlepší horká čokoláda
Mléko společně s kakaem a skořicí přivedeme k varu, poté odstavíme a necháme vychladnout. Jablka oloupeme a nastrouháme nahrubo. Zakapeme...
více o Kakaový moučník s jablky
Ovesné vločky smícháme s kokosem, semínky, nahrubo nasekanými rozinkami, olejem, vanilkou, skořicí a vejcem. Na závěr vmícháme tuhý sníh z...
více o Kokosové placičky
Těsto: Ze všech ingrediencí vypracujeme těsto, které dáme odležet do chladu (minimálně na dvě hodiny či podle potřeby můžeme udělat den...
více o Išelská kolečka
Vše smícháme a tvarujeme do různých tvarů. Poté pečeme v troubě na 150 stupňů 30 minut. Těsto je na modelování, není určeno ke konzumaci!...
více o Těsto na modelování
Šleháme vejce s cukrem a pak přidáváme ostatní suroviny. Pečeme ve vymazané a vysypané nádobě na horký vzduch 160 stupňu asi 35 minut. Po...
více o Jablkový moučník
Předehřejte troubu na 180 stupňů.
Všechny ingredience v míse rukama zpracujte a vytvářejte v dlaních kuličky, které potom zmáčknete na...
více o Kokosovo-arašídové sušenky
Očištěné ovoce odpeckujeme a větší nakrájíme na drobné kousky. Citron oloupeme a pokrájíme na kousky, nebo jen vymačkáme šťávu. Všechno dáme...
více o Pečený čaj
Máslo rozetřeme s cukrem, přidáme mouku a špetku soli a vypracujeme hladké těsto.
Z těsta tvarujeme malé kuličky, které rozmáčkneme...
více o Máslové sušenky Shortbread
Všechny suroviny dáme do jedné mísy a vypracujeme si těsto. Hotové těsto necháme hodinu vykynout.
Mezitím si připravíme náplň. Na ni budeme...
více o Skořicový pletenec podle Hrušky
Z mouky, droždí, cukru, soli, skořice, kardamonu a citronové kůry připravíme kynuté těsto, do kterého vmícháme rozinky. Necháme 45 minut...
více o Rozinkové žemličky
Jablka je lepší nastrouhat nahrubo, nebo na plátky. Ořechy spíše nasekáme, místo umletí.
Těsto rozválíme a posypeme cukrem, jablky, skořicí,...
více o Štrúdl z listového těsta
Připravíme si těsto. Na vál dáme hladkou mouku a na ni nastrouháme tuk. Do skleničky rozklepneme 1 vejce a dolijeme teplou vodou, asi tak do...
více o Jablečný závin
1 vejce a žloutek utřeme s cukrem, přidáme olej a najemno nastrouhanou cuketu i se šťávou. Vmícháme sypké ingredience a nalijeme do...
více o Cuketový perník II.
Shakshuka je v podstatě něco jako arabská verze leča. Připravuje se na více způsobů, s menšími rozdíly. Základ je však všude stejný - měkká,...
více o Shakshuka